Şimdi Ara

tırnak batması için tedavi olan varmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
81.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim ayak baş parmaklarımdaki tırnaklar batmıştı hastaneye gitmedim çekiyorlar tırnağı yarayı iyice yıka ve tırnağını kaldır biraz acır ve ayak tırnaklarını her zaman düz kes şimdi hiç bir şeyim yok gayet iyiyim yok kaldırsan neo lur yine batar diyenlere kulak asma pamuk falanda tıkamadım ben kendiliğinden geçiyor
  • Aslında tırnaklar masum sürekli aynı şekilde çıkıyor tırnak batmasının etkeni etin deforme olması şekil değiştirmesidir.Siz siz olun sıkı ayakkabı giymeyin.Benim de sol ayak başparmağımda vardı beşyüzevler de özel bir hastanede Şehriyar Nazari diye bir doktor var protez/ortez yöntemiyle tırnak batmasını tedavi ediyor ben tedavi oldum şimdi iyi sayılır adam bölgeyi uyuşturuyor eti biraz kesiyor tırnağa girmiş kısmını küçük ama sonra protez takıyor oraya plastik iğne kapaklarının ucu gibi birşey yanı yarık tırnağı silindir tüp içine alıyor yaklaşık 15 gün protez duruyor bölgede.Protez takılınca 2 gün bant açılmıyor 2 gün sonra kontole gidiyorsunuz açıyorlar yarayı küçük bi bant yapıştırıyorlar sizden günde 5 kez pansuman yapmanızı istiyorlar en çok da bu koyuyor adama :D daha sonra 3-4 gün sonra daha rahat pansuman yapıyorsunuz tırnak alışıyor et tırnak arası açılıyor.Biraz aradığınız takdirde internette rahatlıkla bulabilirsiniz ama onların anlattığı kadar acısız değil söyleyeyim :D pansumanlar baya zor ama katlanın bence 3-4 gün daha sonra rahatlık :)

• Sol baş parmağım tek taraflı olarak resime yakın hale geldi asker de iken bir gün revire gittim uyuşturup çatır çatır çektirdim bir gram acıda yaşamadım 3 ay sonra tırnak tamamen yerine geldi ve artık batmıyor,

ilgili sitehttp://www.tirnakbatmasi.org/
    epeydir aklımda idi bu vesile ile siteye bende bakayım
  • Benim sağ ayağımın ve sol ayağımın baş parmaklarında oldu. sağ ayağımınki çok iltihaplı olduğu için onu yaptırdık. 2008 şubatında sömestr tatilinin ilk gününde şişli etfale gittim. tırnağı çekicez dedi. daha önceden bu sorunu araştırdığım için hiç yanaşmadım. aynı gün özel levent hastanesine gittim. ssk + 135 tl bayılarak 10dk lık bir operasyon geçirdim. ilk günün gündüzünde hiçbirşey yoktu amma velakin akşamında çok acı çektim. acıdan uyuyamıyodum. bu 3-4 gün sürdü. neyse 1 hafta geçti. dikişleri aldırdık.

bende evde yalnızım ya. çavuşu ne zaman tokatlasam bandajlı baş parmağım zonklamaya başlıyordu.
    neyse okullar açıldı hemşire bandajı açtı 1 gün öyle geçtim ama öldüm.

sonra 1. günün akşam üstü gittim tekrar bandajlattım. 2-3 günde bir bandaj değiştirttim.
    banyo yaparken kesinlikle suya değdirmedim. tamamen iyileşmesi yaklaşık 1 ay aldı.

• bu arada lazerli kesim diye birşeyde var. eğer tırnak etin içine çok girmemişse lazerle alıyorlar. lokal anesteziyle acı yok ağrı yok ve hemen günlük yaşantına dönüyorsun.
  • en temizi çektirmek, korku verici ama kesinlikle memnuniyette verici, operasyon esnasındaki acı elinizle hafif yanağınızı sıkmak kadar bir his.
  • en temizi çektirmek değil işte. kaç tane örnek var çektirdikten sonra tekrar batmaya başlayan. yaptırabiliyorsan lazer operasyon öneririm ama fiyatı hakkında bilgim yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakan4095

quote:

Orjinalden alıntı: vedkum

@hakan4095 hastalık çok ilerledi mi,yani aşırı iltihaplanma varmı? Yoksa eczaneye gidiyorsun,bir tane 'Stafine' krem alıyorsun(6 lira) gazlı bez birde bant alıyorsun günde 2 kere iltihaplı bölgeye kremi sürüyorsun,üstüne gazlı bezi keserek sarıyorsun sonra bantlıyorsun.Bunu 1 hafta kadar uygula hastaneye gitmene gerek kalmaz

Ha birde ilk seferden önce biraz tuzlu sıcak su ile parmağını bekletip yumuşat.

çok kötü durumda ya şöle sölüm tırnağım gözükmğyor iltihap ve şişlikten

Sen dediğimi yap.%75 düzelir parmağın

• bikere çok acayip sinirlendim aldım tırnak makasını batan kısmın kökünü kopardım bi hışımla şimdi hiç yok nerdeyse
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

tırnak batması için tedavi olan varmı

off midem kalktı mayonaz yemiştim cidden kusucam

aman haco naptın sen ya bayılcaktım bir anda midem alt üst oldu tamda konuya odaklanmışım

• Benim de aynen resimdeki gibi oldu ama tek taraflı..O acıyı anlatamam ayağıma bir arkadaş basmıştı suratına vurdum acının etkisiyle.O derece olmuştu.Ben de çektirdim tırnağın bir kısmını.5-6 aydır batma falan yok.İnşallah da olmaz..
  • ben bi kere operasyon geçirdim ama sonra tekrar oldu yurtta kaldığım için sürekli ayaklarım ayakkabı içerisinde kalıyordu
    tekrar doktora gittim antibiyotik verdi iki kez iltihap için sonra bactoban krem yazdı o da iltihap için sanırım
    hergün batticonla temizleyip bactroban sürüyorum tırnağımı sadece törpülüyorum sadece uzatıyorum dışa çıkması için şu an iyileşme sürecindeyim
  • bende nerdeyse 8 senedir tırnak batması var ve kaç kere doktora gittim sayısı kayıp
    bu 8 sene içerisinde iyileşiyor tekrar batıyor ne zaman yeni bir ayakkabı alsam gine tırnak batması çıkıyor.
    askerde o bot yüzünden neler çektim her gün pansuman yapıyordum.
    yalnız beyler benden size ufak bi tüyo acısız rahat bir şekilde yürüyebilmek için yaralı olan tıranağın altına cımbızla ispirto ya da kolonya ile ıslattığınız küçük bir pamuğu tırnağın altına yerleştirin.(maksat etle tırnağın temasını azaltmak)
    yürürken hiç acı hissetmessiniz ve her gece pamuğu değiştirin ve pansumanı yapın gerçekten işe yarıyor bana bir cerrah söylemişti.
  • Tırnak batmasının ne demek olduğunu çeken bilir, iyi bir dr la görüş batan kısmı alıyorlar bu kolay olanı ben bundan 4 kere yaptırdım işim gereği fazla istirahat edemediğim için bu şekilde olursan en az 4-5 ay idare eder ayrıca tekrarlama ma gibi bir durumu da var birde uzun olanı en az 15 günde iyileşeni var oda yine aynı batan kısmı alıyor aldıktan sonra aldığı kısmı lazerle yakıyor ve dikiş atıyor 10-15 gün iyileşmesi sürüyor ama % 100 çözüm ben bunu sağ ayağıma yaptırdım sol ayağımda halen var tırnak batması oda batıp duruyor ama eskisi kadar fazla rahatsız etmiyor 4 kere operasyon geçirince ister istemez düzeliyor.
  • Yaşım 28...19 yaşıma kadar kaç kez tırnağımı çektirdim hatırlamıyorum o kadar çok yani...Bir gün birisi babama "bıçakla tırnağın üstünü kazısın" demiş, bıkmıştım artık tırnak çektirmekten ve askerede gidecektim...Denemekten zarar gelmez deyip bir çakıyla iki ayağımın baş parmak tırnaklarını kazımaya başladım...Biraz kazıdıktan sonra tırnağım kızarıp yanmaya başladı inceldiğini hissettim kazımayı bıraktım, bir yıl içinde hep kaşındığını hissettim...Sonunda tırnağım etten ayrıldı ve havada duruyor askerliğimde dahil yıllardır rahatım yerinde...
  • quote:

herkez görsün

• batıyosa çektiriyosun tırnağı. ilk 2 3 saat pek bir şey hissetmezsin. ben lise 2'de yaptırmıştım. 20 gün okula gitmedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coldmen

quote:

herkez görsün

bunun tedavisi için ayağı komple kesmeleri lazım galiba işe yaramaz bu ayak

• quote:

Orjinalden alıntı: alveyns

Aslında tırnaklar masum sürekli aynı şekilde çıkıyor tırnak batmasının etkeni etin deforme olması şekil değiştirmesidir.Siz siz olun sıkı ayakkabı giymeyin.Benim de sol ayak başparmağımda vardı beşyüzevler de özel bir hastanede Şehriyar Nazari diye bir doktor var protez/ortez yöntemiyle tırnak batmasını tedavi ediyor ben tedavi oldum şimdi iyi sayılır adam bölgeyi uyuşturuyor eti biraz kesiyor tırnağa girmiş kısmını küçük ama sonra protez takıyor oraya plastik iğne kapaklarının ucu gibi birşey yanı yarık tırnağı silindir tüp içine alıyor yaklaşık 15 gün protez duruyor bölgede.Protez takılınca 2 gün bant açılmıyor 2 gün sonra kontole gidiyorsunuz açıyorlar yarayı küçük bi bant yapıştırıyorlar sizden günde 5 kez pansuman yapmanızı istiyorlar en çok da bu koyuyor adama :D daha sonra 3-4 gün sonra daha rahat pansuman yapıyorsunuz tırnak alışıyor et tırnak arası açılıyor.Biraz aradığınız takdirde internette rahatlıkla bulabilirsiniz ama onların anlattığı kadar acısız değil söyleyeyim :D pansumanlar baya zor ama katlanın bence 3-4 gün daha sonra rahatlık :)

EVET RAHAT AYAKKABILAR GİYMELİSİNİZ. ESTETİK DEĞİL SAĞLIK ÖNEMLİ.

• devlet hastanesinde oldum aynen tırnağı çekmediler şekil verdiler işte iltihaplı bölgeyi temizlediler.
    Ameliyat sonrası en fazla 30 dk falan sancı yapıyor oda basit bi ilaç ile kayboluyor.Bilmiyorum kaç seneden bu yana çekiyorsun ama ben 3 sene çektim keşke ilk başladığında gitseydim 3 iğneyi hissediyorsun bide dikiş alırken ben dayanamıyorum başkada hiç bişe belli olmuyor devlet hastanesi neresi bilmiyorum ama birçok özelin yapamadığını bazen devlet hastanesi yapıyor eğer güveniyorsan devlet hastanesinde ol derim özel de olacaktım bende senin gibi düşünüyordum ama özeldeki muamele 5 para etmez devlet devlet devlet
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.