Şimdi Ara

tırnak batması için tedavi olan varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
81.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ark.lar bende tırnak batması sorunu var devlet hastanesi yaparmı acaba tırnak çekilmicek çekilince yeniden batıyor farklı yöntemler varmış galiba yaptıran varsa nerde yaptırdı acaba ve özel hastanelerde fiyatlar nedir
    şimdden tşkkrlr

• devlet hastanesinde yaptırdım tırnağı yardılar ameliyathanede temizlediler dezenfekte ettiler tırnağı çekmediler ama şekil verdiler bir daha batmasın diye dikiş attılar sardılar yolladılar ama evde nasıl bir acı vardı ameliyat sonrası anlatamam uyuşturucunu etkisi geçtiği an çok fenaydı bu birazda şansa bağlı özel de olup ta mutlu olanlar var mutsun olanlar var devlette olup mutlu olanlar var mutsuz olanlar var gerçi küçük bir operasyon hemen eve yolluyorlarda gene sinir bozucu acısı da cabası
  • bende tırnak batması vardı ayağımda Allah ıma şükür krem aldım geçti ameliyat felan olmadım eczaneden almıştım 20 küsür liraya nasıl bir acıdır ççok iyi bilirim Allah kolaylık versin kremin adını hatırlayamadım ama eczanelerde var ayak tırnağını yumuşatıyor
  • @hakan4095 hastalık çok ilerledi mi,yani aşırı iltihaplanma varmı? Yoksa eczaneye gidiyorsun,bir tane 'Stafine' krem alıyorsun(6 lira) gazlı bez birde bant alıyorsun günde 2 kere iltihaplı bölgeye kremi sürüyorsun,üstüne gazlı bezi keserek sarıyorsun sonra bantlıyorsun.Bunu 1 hafta kadar uygula hastaneye gitmene gerek kalmaz

Ha birde ilk seferden önce biraz tuzlu sıcak su ile parmağını bekletip yumuşat.
  • benimde sağ ayağımda başladı 10 gündür devam ediyor.@[chamur]KiNg 'in dediği gibi operasyon yapan bir doktor bulursam ameliyat olmayı düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: vedkum

@hakan4095 hastalık çok ilerledi mi,yani aşırı iltihaplanma varmı? Yoksa eczaneye gidiyorsun,bir tane 'Stafine' krem alıyorsun(6 lira) gazlı bez birde bant alıyorsun günde 2 kere iltihaplı bölgeye kremi sürüyorsun,üstüne gazlı bezi keserek sarıyorsun sonra bantlıyorsun.Bunu 1 hafta kadar uygula hastaneye gitmene gerek kalmaz

Ha birde ilk seferden önce biraz tuzlu sıcak su ile parmağını bekletip yumuşat.

çok kötü durumda ya şöle sölüm tırnağım gözükmğyor iltihap ve şişlikten

• quote:

Orjinalden alıntı: [chamur]KiNg

devlet hastanesinde yaptırdım tırnağı yardılar ameliyathanede temizlediler dezenfekte ettiler tırnağı çekmediler ama şekil verdiler bir daha batmasın diye dikiş attılar sardılar yolladılar ama evde nasıl bir acı vardı ameliyat sonrası anlatamam uyuşturucunu etkisi geçtiği an çok fenaydı bu birazda şansa bağlı özel de olup ta mutlu olanlar var mutsun olanlar var devlette olup mutlu olanlar var mutsuz olanlar var gerçi küçük bir operasyon hemen eve yolluyorlarda gene sinir bozucu acısı da cabası

Aynen, ben de geçen yaz oldum aynı operasyonu. Acı ilk başlarda çok oluyor ama ilk hafadan sonra pek ağrı kalmıyor. Yinede ben 2. hafta sonunda tam anlamıyla yürümeye başlamıştım. Yattığım dönemde ayağımı hep yüksekte tutuyordum, ayağımı indirdiğim anda acayip bi ağrı ve acı oluyordu. Sanki o parmak patlayacak gibi hissediyordum. Ama 2 hafta sonunda hiçbirşey kalmamıştı.

Bu arada operasyondan sonraki birkaç gün pansuman yapılırken ayağına bakmamanızı öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bak kardeş
    ozel hastanelerde bile hatalar yapıorlar
    dedigin gibi cook şiştiyse 1 kere kokten cektirmen lazım
    bi daha batıcak buyuk ihtimal ondan sonra dedikleri gibi ucundan duzelttirebilirsin
    ucundan duzeltınce pek acı yok
    onemlı olan kokunden cekmeye dayanmak

kokunden cekerken bi uyusturucu sonrası zaten hissetmezsın
    onemlı olan cektirdikten sonra
    saracaklar ya parmagı bandajla
    o bandaj 2 gun sonra gittiginde ete yapısmıs olacak
    işte Tırnak cektırme nın en kotu yanı o
    etle beraber kalkar kanar fln igrenc bişe

ama yandan duzelttırdıgınde bi sorun olmayacaktır kurtulursun

Mersinde isen sana bi yer onerebilirim?

• Ben doktor hatası yüzünden tam 2 kez oldum, kesinlikle özele gitme devlete git.
    Yürürken bile parmaklarım çok acıyordu, futbol oynayamıyordum parmaklarım kanıyordu.
    Özele gttim işte iltapı geçirsin diye antibiyotik verdi çünkü iltaap fazlayken uyuşmuyormuş.
    Ama yaşım 12 olduğu için adam ağır antibiyotik vermemiş, iltaap geçmedi.
    Operayona ayağım yarı uyuşuk girdim bağırıp durdum, adam zaten acı çektiğim için bi bokta yap(a)madı.
    Sözde operasyon bitti dikiş atıldı.
    2 ay sonra tekrar başladı.
    Bu sefer devlete gittim.
    Adam yaş maş demedi en babasından antibiyotik verdi.
    Kotrole gidip durdum adam uzu nbi süre devam ettirdi öyle 2 paket antibiyotik bitti.
    İşte operasyona girdim uyuşturdu acı sızı yok, rahat rahat yaptı operasyonu.
    Antibiyotiğin etkisiyle 1 aylık grip geçirdim ama tırnak batmasındna kurtulmuşum grip de ne.

2-3 yıl oldu hiç sorunum yok tırnak batmasıyla ilgili.
    Birde sanırım operasyonun adı erovizyon gibi bişiydi.

• istanbul avrupa yakasında bildiğiniz hastane falan var mı ? tırnagın batan yerine operasyon yapıp şekil veren
  • Benim bu ay, 1 yıl 1 ayını doldurdu. Ara ara batıyor. Batan kısımdaki şişlik hiç geçmedi. Operasyon falan yaptırmaya korkuyorum. Bir de eminimki operasyondan sonra yine batıcak. Batan kısım baya derin gibi çünkü. Tırnak uzuyunca o boşluğa giricek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: karamurat_33

bak kardeş
    ozel hastanelerde bile hatalar yapıorlar
    dedigin gibi cook şiştiyse 1 kere kokten cektirmen lazım
    bi daha batıcak buyuk ihtimal ondan sonra dedikleri gibi ucundan duzelttirebilirsin
    ucundan duzeltınce pek acı yok
    onemlı olan kokunden cekmeye dayanmak

kokunden cekerken bi uyusturucu sonrası zaten hissetmezsın
    onemlı olan cektirdikten sonra
    saracaklar ya parmagı bandajla
    o bandaj 2 gun sonra gittiginde ete yapısmıs olacak
    işte Tırnak cektırme nın en kotu yanı o
    etle beraber kalkar kanar fln igrenc bişe

ama yandan duzelttırdıgınde bi sorun olmayacaktır kurtulursun

Mersinde isen sana bi yer onerebilirim?

saol kardş ben istnbldym bide devlet hastanesi için hangi yerden numara almalıyız dermotoloj değil genel cerrahiydi galiba

• sol ayak bas parmagımda tırnak batması var. doktora gitmeyi dusunmedim sadece tırnagın altına biraz pamuk koyuyorum. pamuk tırnakla etin baglantısını kestiği icin batan yerdeki yara zamanla iyileşmeye başlıyo. ama bi süre sonra tekrar acımaya başlayabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: h0shaF

sol ayak bas parmagımda tırnak batması var. doktora gitmeyi dusunmedim sadece tırnagın altına biraz pamuk koyuyorum. pamuk tırnakla etin baglantısını kestiği icin batan yerdeki yara zamanla iyileşmeye başlıyo. ama bi süre sonra tekrar acımaya başlayabiliyor.

O yöntemi ben de duydum ama benim tırnağın batan kısmı görünmüyor mesela, dipte. Sen nasıl ucu çıkardın ve pamuk koydun?
  • ucunu cıkarmana gerek yok. tırnagın tam ortasına koysan butun tırnagı kaldırır. amac sadece batan kısma pamuk koymak deil aslında. butun tırnagı hawaya kaldırmak.
  •  tırnak batması için tedavi olan varmı

off midem kalktı mayonaz yemiştim cidden kusucam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.kvncymn -- 12 Haziran 2009; 17:25:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

tırnak batması için tedavi olan varmı

bu ne yav korku filmi gibi

• quote:

Orjinalden alıntı: m.kvncymn

http://img149.imageshack.us/img149/4756/18100233dt0.jpg

off, midem bulandı, neyse zaten sıkıntıdan habire yiyordum bıraktım kilo tavan yapmasın

• tırnakları düz kesmelisiniz beyler eğri deil

çocukluğumda vardı bende..annem alıştırdı düz kesmeye..rahmet olsun ruhuna..
  • sol ayak baş parmağımda vardı...5te 1ini kesti doktor şuan yok..şimdi sağ ayak baş parmağımda var aynı sorun, bu sefer başka doktor törpü ile tırnağı kaldır alttan pamuğu tıka dedi.

aldırmaya gerek yok
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.