Şimdi Ara

Titanium HD - Zx / ZxR - Essence STX?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sennheiser PC 360 kulaklık sipariş ettim ve mevcut ses kartım: X-Fi Titanium.

360'ın 50 ohm değerinin yüksek olmadığını düşünürsek, Titanium'da kulaklık anfisi bulunmaması pek bir eksiklik yaratmayacak gibi geliyor. Ancak yine de, neticede daha iyi ses için bir terfi düşüneceğim gibi (ses işleri dipsiz kuyu, ağır hastalık)

Sizce SB X-Fi Titanium HD - SB Zx veya ZxR ya da Xonar Essence STX, bu kartlardan hangisi, bu tip kulaklıkla mantıklı olur?

Oyun ve müzik dinlemek için. Önceliğim oyun.

Ne Creative Z serisi ne de Asus Essence STX, TR'de henüz bulunmuyor, dolayısıyla Titanium HD alıp geçsem mi diye düşünüyorum?
    Öte yandan, Kerativ'in sürücü desteğine güvenemiyorum, Win9 falan çıktığında X-Fi'lere kelek yapar mı acaba? Z serisi ve Essence STX'in TR'ye gelme ihtimali nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Ocak 2013; 10:30:28 >

• Ben olsam Zxr alırdım yeni teknoloji,600 ohm kulaklık amfisi mevcut içinde.Asus stx ile aynı DAC'a sahip.İnceleme asağıda,

http://www.expertreviews.co.uk/gadgets/1296526/creative-sound-blaster-zxr
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Ben olsam Zxr alırdım yeni teknoloji,600 ohm kulaklık amfisi mevcut içinde.Asus stx ile aynı DAC'a sahip.İnceleme asağıda,

ZxR nerde varki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

quote:

Ben olsam Zxr alırdım yeni teknoloji,600 ohm kulaklık amfisi mevcut içinde.Asus stx ile aynı DAC'a sahip.İnceleme asağıda,

ZxR nerde varki?

Alıntıları Göster
    ZxR, Ocak ayı içinde yurtdışında stoklara girecek muhtemelen. Bazı siteler ön sipariş alıyor. (Aslında Asya'da Ocak başında girmesi gerekiyordu da, Creative işte..)
    Z ve Zx ise zaten bir süredir stoklarda (yurtdışında).

ZxR TR ulaştırabilecek olursa haberdar etsin lütfen. TR'ye geleceği yok bunların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 14 Ocak 2013; 19:03:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

ZxR, Ocak ayı içinde yurtdışında stoklara girecek muhtemelen. Bazı siteler ön sipariş alıyor. (Aslında Asya'da Ocak başında girmesi gerekiyordu da, Creative işte..)
    Z ve Zx ise zaten bir süredir stoklarda (yurtdışında).

ZxR TR ulaştırabilecek olursa haberdar etsin lütfen. TR'ye geleceği yok bunların.

Alıntıları Göster
    Creative firma yetkilisine mesaj attım: Z serisi kartlar, en azından Zx, muhtemelen şubat ayı başında Türkiye'ye geliyormuş. Bekleyenlerin bilgisine.

Kart olaraksa Titanium HD'ye karar verdim. Şu tablo gözümü korkuttu açıkçası:

DirectSound tabi Vista'dan beri hikaye; ancak ASIO - Hardware OpenAL mevzu birkaç noktada eksiklik yaratabilir gibi göründü. Z serisi bu konuda Recon'lardan farklı olmayacakmış.
    Bir de tabi, HD, Z ve Zx'e göre daha iyi ses sunacaktır. ZxR desen, o iş uzayacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Ocak 2013; 20:57:14 >

• quote:

Creative firma yetkilisine mesaj attım: Z serisi kartlar, en azından Zx, muhtemelen şubat ayı başında Türkiye'ye geliyormuş. Bekleyenlerin bilgisine.

Kart olaraksa Titanium HD'ye karar verdim. Şu tablo gözümü korkuttu açıkçası:

DirectSound tabi Vista'dan beri hikaye; ancak ASIO - Hardware OpenAL mevzu birkaç noktada eksiklik yaratabilir gibi göründü. Z serisi bu konuda Recon'lardan farklı olmayacakmış.
    Bir de tabi, HD, Z ve Zx'e göre daha iyi ses sunacaktır. ZxR desen, o iş uzayacak gibi.

Alıntıları Göster
    Valla bende ZxR bekliyorum aslında ama TR ye geleceği yok cidden. İnşallah şubat ayında gelir de alır takar denerim sisteme.

• Afedersiniz ama farklı ne bekliyordunuz ki ? her zamanki creative pazarlama numaraları ,aynı işlemciyi allayıp pullayıp yıllarca satacaklar x-fi nin x-fi music le başlayan ve x-fi HD ile biten uzun macerası gibi .Birde bu yeni modelin aslında bir geriye gidiş olması varki ne desem bilmiyorum ,software tabanlı bir dsp yi dahada pahalı satmak ciddi pazarlama becerisi ister ama bu açıdan tebrik etmek lazım creativi.
    Recon 3d deki işlemci ile bu kartlarda aynı işlemci var hatta linke bakarsanızhttp://www.techpowerup.com/151477/Creative-Rolls-Out-Sound-Blaster-SoundCore-3D-Quad-Core-PCIe-Sound-Cards.html
    ilk seride '' sound core3d '' olarak çıkmış resmen
    İşlemci derken
    quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

Z serisi bu konuda Recon'lardan farklı olmayacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 1 Şubat 2013; 10:52:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sound Blaster zx kulaklık sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: azmo

Afedersiniz ama farklı ne bekliyordunuz ki ? her zamanki creative pazarlama numaraları ,aynı işlemciyi allayıp pullayıp yıllarca satacaklar x-fi nin x-fi music le başlayan ve x-fi HD ile biten uzun macerası gibi .Birde bu yeni modelin aslında bir geriye gidiş olması varki ne desem bilmiyorum ,software tabanlı bir dsp yi dahada pahalı satmak ciddi pazarlama becerisi ister ama bu açıdan tebrik etmek lazım creativi.
    Recon 3d deki işlemci ile bu kartlarda aynı işlemci var hatta linke bakarsanızhttp://www.techpowerup.com/151477/Creative-Rolls-Out-Sound-Blaster-SoundCore-3D-Quad-Core-PCIe-Sound-Cards.html
    ilk seride '' sound core3d '' olarak çıkmış resmen
    İşlemci derken
    quote:

Z serisi bu konuda Recon'lardan farklı olmayacakmış.

Alıntıları Göster
    Aslında Recon'ların o kadar özellik fakiri olduğunu bilmiyordum. O tabloyu görünce soğudum.

• quote:

Aslında Recon'ların o kadar özellik fakiri olduğunu bilmiyordum. O tabloyu görünce soğudum.

Alıntıları Göster
    Zx gelmiş:

http://www.sanalmarketim.com/urun/8681c194f2adc1553870b788134f6878/CREATIVE-Sound-Blaster-ZX-Ses-Karti

• quote:

Zx gelmiş:

http://www.sanalmarketim.com/urun/8681c194f2adc1553870b788134f6878/CREATIVE-Sound-Blaster-ZX-Ses-Karti

Alıntıları Göster
    Z ile Zx arasındaki fark sadece kontrol ünitesi mi? Ben kulaklık performansı iyi bir kart almak istiyorum. sanalmarketimde ASUS Xonar Essence STX - CREATIVE Sound Blaster ZX - ASUS ROG Xonar Phoebus stokta. sizce zxr beklenmeli mi yoksa bunlardan birisini alsak yeter mi ? Kulaklık olarak şimdilerde çok kaliteli kulaklık kullanmayacağım ama yaza doğru bi hd 650 almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 8 Şubat 2013; 13:40:43 >

• quote:

Zx gelmiş:

Niye sadece SanalMarketim'de bulunuyor acaba. Zincir mağazalara ne zaman gelicek bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZiveR

quote:

Zx gelmiş:

Niye sadece SanalMarketim'de bulunuyor acaba. Zincir mağazalara ne zaman gelicek bilgisi olan var mı ?

Alıntıları Göster
    Onu bilemiyorum; ama fiyatının artması kötü oldu. Başta 250 TL idi, sonra 350, en son 390-400'e fırladı.. Neyi amaçlıyorlar anlamış değilim.
    Zx güzel kart ama 250'den fazla etmez.

@CodeMachine

Evet, farkı kontrol ünitesi.

Bence ZxR'ı bekleyin öyle karar verin. Şubat ayı bitmeden yurtdışında yaygın olarak bulunabilecek.

Bu arada, Titanium HD aldım. PC 360'la bile düz Titanium üzerine bariz getirisi oldu. Ses kalitesi dışında, basslar şiddet-ayrıştırma olarak güçlendi ki, PC360 için önemli bir konuydu.
    Aslında hem Asus'a göre oyunlarda daha başarılı olması, hem de Z'lerde olmayan hardware openal-asio vb. desteği düşünülerek HD tercih edilebilir (ki 330 ohm'a kadar kulaklık da sürebiliyor); ancak ses sistemiyle beraber kulaklık kullanılacaksa, software olarak geçiş yapamama gibi bir sıkıntısı var, her seferinde kulaklığı sökmek gerekiyor. Essence ve Z'lerde böyle bir durum yok bildiğim kadarıyla.
    Creative ses kalitesi için böyle bir tercih yaptıklarını söylemiş ama inandırıcı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Şubat 2013; 7:16:13 >

• quote:

Onu bilemiyorum; ama fiyatının artması kötü oldu. Başta 250 TL idi, sonra 350, en son 390-400'e fırladı.. Neyi amaçlıyorlar anlamış değilim.
    Zx güzel kart ama 250'den fazla etmez.

@CodeMachine

Evet, farkı kontrol ünitesi.

Bence ZxR'ı bekleyin öyle karar verin. Şubat ayı bitmeden yurtdışında yaygın olarak bulunabilecek.

Bu arada, Titanium HD aldım. PC 360'la bile düz Titanium üzerine bariz getirisi oldu. Ses kalitesi dışında, basslar şiddet-ayrıştırma olarak güçlendi ki, PC360 için önemli bir konuydu.
    Aslında hem Asus'a göre oyunlarda daha başarılı olması, hem de Z'lerde olmayan hardware openal-asio vb. desteği düşünülerek HD tercih edilebilir (ki 330 ohm'a kadar kulaklık da sürebiliyor); ancak ses sistemiyle beraber kulaklık kullanılacaksa, software olarak geçiş yapamama gibi bir sıkıntısı var, her seferinde kulaklığı sökmek gerekiyor. Essence ve Z'lerde böyle bir durum yok bildiğim kadarıyla.
    Creative ses kalitesi için böyle bir tercih yaptıklarını söylemiş ama inandırıcı değil.

Alıntıları Göster
    Şuanda benden başka Zx serisi kullanan var mı ?

• quote:

Kartın hayırlı olsun arkadaşım. Bir kaç sorum olacaktı cevaplarsan sevinirim.

- Karttı kullanırken DSP efeklerinde CPU kullanımı nasıl yani bilgisayarın işlemcisine yükleniyormu? yoksa kart kendi donanımını kullanıyor?
    - Winamp vb. media oynatıcılarında ses doldurma ve boşaltmalarda aniden cpu kullanımı tavan yapıyormu?
    - İzci modu SVM özelliğinimi kullanıyor?

Bu sorularıma cevaplaya bilirsen çok sevinicem. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

quote:

Kartın hayırlı olsun arkadaşım. Bir kaç sorum olacaktı cevaplarsan sevinirim.

- Karttı kullanırken DSP efeklerinde CPU kullanımı nasıl yani bilgisayarın işlemcisine yükleniyormu? yoksa kart kendi donanımını kullanıyor?
    - Winamp vb. media oynatıcılarında ses doldurma ve boşaltmalarda aniden cpu kullanımı tavan yapıyormu?
    - İzci modu SVM özelliğinimi kullanıyor?

Bu sorularıma cevaplaya bilirsen çok sevinicem. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    quote:

Detaylı bir inceleme bekliyoruz.

• quote:

quote:

Detaylı bir inceleme bekliyoruz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Günaydın,

Kartı detaylı olarak inceleme fırsatım malesef bulunmuyor zira çalışma saatlerim son zamanarda bir hayli karıştı. Zaman bulabilirsem tabi ki birşeyler yapmaya calısırım ama kısa süre icerisinde birşey beklemeyin Fakat 2 tane resim koyabilirim.

Titanium HD - Zx / ZxR - Essence STX?  Titanium HD - Zx / ZxR - Essence STX?

• quote:

Arkadaşlar Günaydın,

Kartı detaylı olarak inceleme fırsatım malesef bulunmuyor zira çalışma saatlerim son zamanarda bir hayli karıştı. Zaman bulabilirsem tabi ki birşeyler yapmaya calısırım ama kısa süre icerisinde birşey beklemeyin Fakat 2 tane resim koyabilirim.

Titanium HD - Zx / ZxR - Essence STX?  Titanium HD - Zx / ZxR - Essence STX?

Alıntıları Göster
    gençler eğer oyun değilde kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız öncelikle 6.3mm kulaklık jackı destekleyen bir ses kartı bakacaksınız. niye mi ? ben daha bugn audiotrak prodigy cube sattım ve bir sennheiser hd 205 ii kulaklığım var . ilk defa amfili bir ses kartı kullanıcaktım önce 3.5mm den bağladım süper ses artışı oldu sanki 2.0 hoparlör taktım. sonra şu jackı deneyim dedim ve inanamadım hem 20 desibel artış oldu (telefondaki programla ölçtüm ne kadar doğru bilmem) hemde basları arttı tizleri bozulmadan. yani ben titanium hd ses kartını öneririm yada onun gibi bir direk 6.3mm destekli ses kartı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

gençler eğer oyun değilde kaliteli müzik dinlemek istiyorsanız öncelikle 6.3mm kulaklık jackı destekleyen bir ses kartı bakacaksınız. niye mi ? ben daha bugn audiotrak prodigy cube sattım ve bir sennheiser hd 205 ii kulaklığım var . ilk defa amfili bir ses kartı kullanıcaktım önce 3.5mm den bağladım süper ses artışı oldu sanki 2.0 hoparlör taktım. sonra şu jackı deneyim dedim ve inanamadım hem 20 desibel artış oldu (telefondaki programla ölçtüm ne kadar doğru bilmem) hemde basları arttı tizleri bozulmadan. yani ben titanium hd ses kartını öneririm yada onun gibi bir direk 6.3mm destekli ses kartı.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar Sound Blaster ZxR almak için elimdeki x-fi Titanium HD kartımı satmak ne kadar mantıklı olu tavsiyede bulunabilir misiniz?sistem z5500 ve kulalık bose quietcomfort 15 yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: aseasew

arkadaşlar Sound Blaster ZxR almak için elimdeki x-fi Titanium HD kartımı satmak ne kadar mantıklı olu tavsiyede bulunabilir misiniz?sistem z5500 ve kulalık bose quietcomfort 15 yardımlarınızı bekliyorum

Gereksiz olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

quote:

Orijinalden alıntı: aseasew

Gereksiz olur.

neden gereksiz olur hocam biraz açıklayabilir misiniz rica etsem?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.