Şimdi Ara

TitanniumX paketli ESP+TCS'li yeni focus bulunmuyor mu? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • evet toplum olarak bazı konularda bilinçsiziz
  • quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

ESP olan her araçta asr yada tcs vardır.esp onuda kapsayan bir sistemdir.

Her ESP'li araçta ASR ya da TCS yoktur. (bkz: citroen c4 hdi sx, hyundai i 30 style plus,kia c'eed motion)
  • kapsıyor olması lazım. artık tcsyi donanımdan saymıyorlar benim arabada da var gözükmüyor donanım olarak ama esp cayır cayır çalışıyor patinaj çekmeye kalktığında kumda mıcırda asfaltta buzda hep tcs görevi görüyor
    quote:

Orjinalden alıntı: NateHuffman

quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

ESP olan her araçta asr yada tcs vardır.esp onuda kapsayan bir sistemdir.

Her ESP'li araçta ASR ya da TCS yoktur. (bkz: citroen c4 hdi sx, hyundai i 30 style plus,kia c'eed motion)
  • quote:

Olmasa viraj içerisinde aşırı gaz verilince oluşacak önden kaymayı nasıl engelleyecek? Viraj içerisinde kalan arka tekerleğe fren uygulayabilir tabi ancak eğer ön tekerleklere uygulanan güç aşırı fazlaysa bu da yeterli olmayacaktır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

Esp hakkında bilgi sahibi olan çok kişi yok. Esas sorun burda. Esp konusunda türk halkı ısrarcı olsaydı, otosan'da esp'li araçları ithal edip hangarda bekletirdi müşteriler için.

Emniyet kemeri bile takmayan bir milletiz, esp biraz lüks kaçıyor. İnsanlar daha çok kaç basıyo, hızlanması nasıl, tipi nasıl, donanım seviyesi gibi şeylere bakıyorlar.

Otosan da ona göre muamele yapıyor. Bugün focus titanium'da sony ses sistemi olmasa ama esp olsa, kaç kişiyi cezbedebilir. Millet görüntüye bakıyor malesef.

Bu görüşe katılmıyorum. Hadi biz şimdi ısrarcıyız ESP konusunda peki hala neden bunlar Türkiye'ye getirilmiyor? Yaklaşık 4 aydır bu kadar parayı vermeye istekli varken neden OTOSAN getirmiyor/getiremiyor? Türkiye'de ay tozu grisi veya siyah renk yok da başka renklerde var diyemiyorlar satış temsilcileri. Demek ki Türkiyeye ayrılan kota bu kadar yoksa Türk insanına doğru anlatılsa insan bir buçuk milyar lirayı neden vermek istemesin. Çünkü can güvenliği bu, başka hiçbir şey ile ölçülemez. Yalnız buradan sanki ESP'li araçlar hiç kaza yapmıyormuş gibi bir düşünce de çıkarılmasın. Bu fonksiyon kaza yapma riskini azaltıyor. Ama gerekli bir şey olduğu da muhakkak.

• Az önce Bosch'un sitesinden ESP hakkında biraz daha bilgi edindim.İstatistikler vs.. var.

Ben de birkaç aya araba almayı düşünüyorum,aklımda Focus vardı;ama beni ESP için bekletecekse vazgeçerim.

Araç şekil görünsün diye,titanium paketlerin hepsi anında gelebiliyorken,nasıl oluyor da ESP için 2 ay bekletiyorlar?

Adamlar,Türk halkının güvenliğini 2.plana atmış.Avrupa'da böyle mi durum?DEĞİL.

Bizim milletimizde de suç var.Önceliği görünüşe vermiş durumda.Araç prestij göstergesi ya,ne kadar güzel görünürse,o kadar klas birisi oluyor.

"Aracın yol tutuşu güzel olduğundan,ESP'ye gerek yok."Bunu satış temsilcisi söylüyor.Güler misin,ağlar mısın?

Diyeceğim o ki,size ESP'yi hangi marka hızlı bir şekilde sunabiliyorsa,onu tercih edin.Hatta bunu satış temsilcilerine de söyleyin,anlasınlar ki,biz enayi değiliz.

İstenmeyen bir durumda,güvenliğimizi ESP sağlayacak,stil paketleri değil.

Ben öyle yapacağım.2-3 model belirleyeceğim,teker teker soracağım ne zaman teslim edebilirsiniz diye.

En çabuk teslim edebilen firmayı tercih edeceğim.

• almayı düşündüğün araba motor şanzıman tipi nedir bilmiyorm ama sanırsam golf tsi larda esp standart. astra larda da eğer easytronic alırsan esp standar. en kolayda easytronic astra bulursun heralde stoklarda.
    titanium paketinin kolay bulunmasının nedeni ford türkiye arabaları ithal ederken en kolay elden çıkaracağı arabaları ithal ediyor. 100 kişi ford almaya bayiye gitiiğnde 5i esp istiyor o yüzden esp li aracı fazla getirmiyorlar ama 100 kişiden50 si titanium xli araba istiyorki standart ithal edilen arabalar x paketli oluyor.
    opelde de bu iş böyle cosmo xenon astra eminimki cosmo ids plus tan kolay bulunur. veya spor paketsiz bir enjoy için 2 aydan fazla bekleme durumu vardır
    quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

Az önce Bosch'un sitesinden ESP hakkında biraz daha bilgi edindim.İstatistikler vs.. var.

Ben de birkaç aya araba almayı düşünüyorum,aklımda Focus vardı;ama beni ESP için bekletecekse vazgeçerim.

Araç şekil görünsün diye,titanium paketlerin hepsi anında gelebiliyorken,nasıl oluyor da ESP için 2 ay bekletiyorlar?

Adamlar,Türk halkının güvenliğini 2.plana atmış.Avrupa'da böyle mi durum?DEĞİL.

Bizim milletimizde de suç var.Önceliği görünüşe vermiş durumda.Araç prestij göstergesi ya,ne kadar güzel görünürse,o kadar klas birisi oluyor.

"Aracın yol tutuşu güzel olduğundan,ESP'ye gerek yok."Bunu satış temsilcisi söylüyor.Güler misin,ağlar mısın?

Diyeceğim o ki,size ESP'yi hangi marka hızlı bir şekilde sunabiliyorsa,onu tercih edin.Hatta bunu satış temsilcilerine de söyleyin,anlasınlar ki,biz enayi değiliz.

İstenmeyen bir durumda,güvenliğimizi ESP sağlayacak,stil paketleri değil.

Ben öyle yapacağım.2-3 model belirleyeceğim,teker teker soracağım ne zaman teslim edebilirsiniz diye.

En çabuk teslim edebilen firmayı tercih edeceğim.

• Peki Opel TR sitesinde Astra opsiyonlarında ESP Plus ve TC Plus bir arada sunulurken neden Corsa opsiyonlarında sadece ESP gözükmekte?
  • quote:

Peki Opel TR sitesinde Astra opsiyonlarında ESP Plus ve TC Plus bir arada sunulurken neden Corsa opsiyonlarında sadece ESP gözükmekte?

Tabloya veri giren vatandaşa sormak lazım
  • tc plus zaten esp plusın bir parçası
    benim corsada esp olduğuna göre tc de var.
    quote:

Peki Opel TR sitesinde Astra opsiyonlarında ESP Plus ve TC Plus bir arada sunulurken neden Corsa opsiyonlarında sadece ESP gözükmekte?
  • quote:

Orjinalden alıntı: turgus

quote:

Orjinalden alıntı: Nicotinell

Esp hakkında bilgi sahibi olan çok kişi yok. Esas sorun burda. Esp konusunda türk halkı ısrarcı olsaydı, otosan'da esp'li araçları ithal edip hangarda bekletirdi müşteriler için.

Emniyet kemeri bile takmayan bir milletiz, esp biraz lüks kaçıyor. İnsanlar daha çok kaç basıyo, hızlanması nasıl, tipi nasıl, donanım seviyesi gibi şeylere bakıyorlar.

Otosan da ona göre muamele yapıyor. Bugün focus titanium'da sony ses sistemi olmasa ama esp olsa, kaç kişiyi cezbedebilir. Millet görüntüye bakıyor malesef.

Bu görüşe katılmıyorum. Hadi biz şimdi ısrarcıyız ESP konusunda peki hala neden bunlar Türkiye'ye getirilmiyor? Yaklaşık 4 aydır bu kadar parayı vermeye istekli varken neden OTOSAN getirmiyor/getiremiyor? Türkiye'de ay tozu grisi veya siyah renk yok da başka renklerde var diyemiyorlar satış temsilcileri. Demek ki Türkiyeye ayrılan kota bu kadar yoksa Türk insanına doğru anlatılsa insan bir buçuk milyar lirayı neden vermek istemesin. Çünkü can güvenliği bu, başka hiçbir şey ile ölçülemez. Yalnız buradan sanki ESP'li araçlar hiç kaza yapmıyormuş gibi bir düşünce de çıkarılmasın. Bu fonksiyon kaza yapma riskini azaltıyor. Ama gerekli bir şey olduğu da muhakkak.

neden fake account'unla cevap yazıyosun peki. Kendi fikrimi söyledim, belki senin milliyetçi duygularını incittim ama gerçekler acıdır. Dediğim gibi emniyet kemeri takmıyor insanlar, esp'ye heves eden anca virajı daha hızlı almak istediği için ister. Ford bizi 3.cü dünya ülkesi pazarı olarak görüyor ve ona göre muamele ediyor. Sence arabası olan kaç kişi internetten falan araştırıp güvenlikle ilgili şeyleri araştırıyor? Ben arabamı alırken esp nedir bilmezdim ama şimdi öğrendim ve bir daha araba alırsam esp'siz almam. Bak geçen topic açıldı ncap'le ilgili, orada bir sürü adam vardı, yıldızlar hiç bir işe yaramaz falan diye sayıp döküyo ncap'e. Yaw herifler hesap kitapla yapıyorlar bu işleri, "crumple zone" teknolojisi iş olsun torba dolsun diye geliştirilmedi.

ben aracımı aldığımda ghia en üst donanımdı. Ben ne biliyim esp'yi falan, ilk defa araba alıyorum ve bu konularda bilgisizim. en üst donanım aldım ama esp'si yok. İşte ford'un ayıbı burda. Trend ve collection'da standart olmayabilir ama en üst donanımda standart olmalı. sony müzik sistemi beni kurtarmaz acil bir durumda ama esp kurtarır.

Bugüne kadar hep gaz verdik kendi kendimize gerçeklere gözümüzü yumduk ama sonuçta toplum daha berbat hale geldi. Türk insanı genel olarak güvenliğe önem vermiyor, kemer bile takmıyor. Her taraf makasçı kaynıyor, yarışçı kaynıyor. Kimse yakalamıyor bu herifleri. Eğer medeni bir ülke olmak istiyorsak doğru olanı saklamayacaz, acı da olsa. Dost acı söyler demişler.

quote:

Yaklaşık 4 aydır bu kadar parayı vermeye istekli varken neden OTOSAN getirmiyor/getiremiyor?

esp isteyen kişi sayısı oldukça az. Galeri'de satış temsilcisi bir kızla konuşmuştum, esp isteyen çok oluyor mu diye. Az oluyor ama isteyen vazgeçmiyor demişti. Eğer esp'li araç talebi artsaydı veya insanlar ford'dan yüz çevirseydi, o zaman mecburen değişikliğe gideceklerdi. Sonuçta otomobil pazarı kurtlar sofrası. Ford'a mı kaldık. Gider opel, toyota vs alır binerim paşa paşa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 11 Kasım 2008; 6:57:10 >

• esp isteyen kişi sayısı oldukça az. Galeri'de satış temsilcisi bir kızla konuşmuştum, esp isteyen çok oluyor mu diye. Az oluyor ama isteyen vazgeçmiyor demişti. Eğer esp'li araç talebi artsaydı veya insanlar ford'dan yüz çevirseydi, o zaman mecburen değişikliğe gideceklerdi. Sonuçta otomobil pazarı kurtlar sofrası. Ford'a mı kaldık. Gider opel, toyota vs alır binerim paşa paşa.

İnsanlar bu gibi ortamlarda bilinçlenecek ve ESP gibi yararlı donanımları oto firmalarından talep edecek. Foruma girinceye kadar ve bu forumdaki bir arkadaşın verdiği linkte Bosch'un ESP ile videosunu izleyinceye kadar bunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Çok hızlı araba kulanmıyor olmama rağmen artık ESP'siz otomobil almam. O kadar para verip de kendi ve ailemin güvenliğini tehlikeye atamam. Bu arada unutmayalım ESP isteyen herkes Formula 1 yarışcısı değil. İnsanlara doğru bilgileri (ESP) uygun bir bir biçimde anlatırsanız ne kadar cahil bir insan olsa da anlar. Müşteriye doğru biçimde anlatılmayan bir fonksiyonun onlar tarafından nasıl talep edilmesini bekleyebilirsiniz (Satış temsilcilerinin ağız birliği etmiş gibi öne sürdükleri mazeretler(?)). Burada bence tek sorumluluk Ford ve bayilerinin.

• Orjinalden alıntı: turgus

esp isteyen kişi sayısı oldukça az. Galeri'de satış temsilcisi bir kızla konuşmuştum, esp isteyen çok oluyor mu diye. Az oluyor ama isteyen vazgeçmiyor demişti. Eğer esp'li araç talebi artsaydı veya insanlar ford'dan yüz çevirseydi, o zaman mecburen değişikliğe gideceklerdi. Sonuçta otomobil pazarı kurtlar sofrası. Ford'a mı kaldık. Gider opel, toyota vs alır binerim paşa paşa.

İnsanlar bu gibi ortamlarda bilinçlenecek ve ESP gibi yararlı donanımları oto firmalarından talep edecek. Foruma girinceye kadar ve bu forumdaki bir arkadaşın verdiği linkte Bosch'un ESP ile videosunu izleyinceye kadar bunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Çok hızlı araba kulanmıyor olmama rağmen artık ESP'siz otomobil almam. O kadar para verip de kendi ve ailemin güvenliğini tehlikeye atamam. Bu arada unutmayalım ESP isteyen herkes Formula 1 yarışcısı değil. İnsanlara doğru bilgileri (ESP) uygun bir bir biçimde anlatırsanız ne kadar cahil bir insan olsa da anlar. Müşteriye doğru biçimde anlatılmayan bir fonksiyonun onlar tarafından nasıl talep edilmesini bekleyebilirsiniz (Satış temsilcilerinin ağız birliği etmiş gibi öne sürdükleri mazeretler(?)). Burada bence tek sorumluluk Ford ve bayilerinin.

tabiki fordun hele mazda, 5 yıldır bunu standart sunarken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay KospiR -- 13 Kasım 2008; 21:46:07 >

• Tamam işte ESP Plus Easytronic Astralarda var. Corsa'da olan sadece ESP ...

quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

tc plus zaten esp plusın bir parçası
    benim corsada esp olduğuna göre tc de var.
    quote:

• ESP -VSC-VSA bütün benzeri isimdeki sistemler global olarak ESC (Electronic Stability Control) olarak adlandırılıyor.
    Amerika ve Kanada da çıkarılan kanunlar ile 4500 kg altındaki insan taşıyan taşıtlarda ,üretici firmaların,2009 araç üretimlerinin %55 i, 2010 yılında araç üretimlerinin %75 i, 2011 yılında %95 i ve 2012 yılında % 100 ü ESC sistemi ile üretilmesini kanunen zorunlu hale getirdiler.
    Avrupa parlamentosu, Avrupa komisyonu ise 2012 yılında üretilecek tüm araçların ESC sisteminin olmasını zorunlu hale getirdi.

Zaten üretilen neredeyse bütün araçlarda ABS standart bir donanım ve 2005 rakamları ile (USA da ) araç başına üretici firmaya 358 $ maliyeti var. Bunun üzerine ESC sistemi yanlızca 111$ maliyeti var. eğer tek başına ESC sistemi takılırsa o zaman maliyet 450$ civarında yani burdan da anlaşılacağı üzere abs olmadan esc olmuyor, zaten mantığıda olmaz. (kaynak: National Highway Traffic Safety Administration ,USA)

Euroncap ta test prosedürünü geçtüğimi ay değiştirerek standart donanımında ESC sistemi olmayan araçlara 5 yıldız vermeyeceğini açıkladı.
    Sevindirici gelişmeler oluyor bu konuda sanıyorum önümüzdeki bir kaç sene içinde ESC sistemleri standart olarak sunulacak.

• TitanniumX paketli ESP+TCS'li yeni focuslar ne zaman satışa çıkacak bir gelişme var mı?
  • arkadaşım zaten satışta.tek yapman gereken 1-2 ay önceden sipariş vermek o kadar
  • biraz sabırlı olmak gerekiyor spariş üzerine geliyor ben renk için 1 hafta zor bekledim
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

yok be dostum esp ve tcs o kadar gerekliki.ilk harekette değil ama 2 . sert harekette aracın arkasını kontrol etmek zor.

benim kafama takılan şu:neden parayı peşin verip arabayı 3 ay sonra alıyoruz.

zaten onlar normalde araç sipariş ediyor bunuda öyle yapsınlar bende paramı 3 ay faize yatırayım.zam falan gelirsede farkı oradan veririm...

videoda otobüs var fakat inanın arabalarda aynen böyle

Siparis Arac Verme Hakkında ki Prosedürü İyi Arastırın Lütfen ....

Yanlısınız Var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.