Arkadaşlar merhaba; Samsung p2250 lcd monitör aldım. 4850 ekran kartı ve cooler master 600 watt güç kaynağım var. ancak monitörde 1 ya da 2 saniyelik göz kırpma ve zaman zaman titreme kayma oluyor. yenileme hızı 60 hz. bir türlü sorunu çözemedim ve size danışmak istedim. servise götürdüm bir problem yok. başka bir evdeki başka pcye taktım sorun yok. sanırım bizim apartmanın elektiriğiyle ilgili bir problem var. monitörün yakınında hoparlör ve manyetik alan yok. ne denediysem olmadı. akım koruyucu priz aldım sorunu çözmedi, regülatör aldım 40 tl ye yine sorunu çözmedi. artık daraldım ya, bu sorunu nasıl çözerim. lütfen yardımcı olun artık bir türlü adam akıllı kullanamıyorum bilgisayarı.
donanım kaynaklı bir arıza da olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: ozzysss
Arkadaşlar merhaba; Samsung p2250 lcd monitör aldım. 4850 ekran kartı ve cooler master 600 watt güç kaynağım var. ancak monitörde 1 ya da 2 saniyelik göz kırpma ve zaman zaman titreme kayma oluyor. yenileme hızı 60 hz. bir türlü sorunu çözemedim ve size danışmak istedim. servise götürdüm bir problem yok. başka bir evdeki başka pcye taktım sorun yok. sanırım bizim apartmanın elektiriğiyle ilgili bir problem var. monitörün yakınında hoparlör ve manyetik alan yok. ne denediysem olmadı. akım koruyucu priz aldım sorunu çözmedi, regülatör aldım 40 tl ye yine sorunu çözmedi. artık daraldım ya, bu sorunu nasıl çözerim. lütfen yardımcı olun artık bir türlü adam akıllı kullanamıyorum bilgisayarı.
manyetik alan varmış demekki birde yerini değiştirip dene pc nin kablosuz mause klavye varsa onlarda etki edebilir
dostum sorun kasanda elektrik kaçağı anlamına geliyor...topraklı prizde denemeni çözülmezse kasayı demonte edip tekrar toplamanı tavsiye ederim...
Bende de aynı durum olmuştu bendeki sorun tv kartından kaynaklı dı .. Onu sökünce titreme gitti sende de tv kartı varsa sök öyle dene ..
arkadaşlar manyetik alanla ilgisi yok klavye mousedan etkilenir mi hiç monitör nasıl kullanıcaz o zaman, topraklı prizle denedim. kasayı da iki kere tekrar söküp taktım benim merak ettiğim acaba elektrikle ilgili bir sorunsa bunun çözümü be olabilir.
evde topraklanma sorunu olup olmadığını kontrol ettiriniz. (eve bir elektrikçi getirmeniz gerekebilir)
eve elektrikçi getirdim o da topraklama yok dedi, o sorunun çözümü için binanın tamamına mı topraklama yapmam lazım acaba bilginiz var mı?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme