Şimdi Ara

Titreme ve Uğultu - Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bir problem var lütfen görüş paylaşırsanız sevinirim. Neden olduğunu anlamadık.

Astra G kasa manuel vites aracım var. Aracı sabahları çalıştırdığımda hararet 80 dereceye gelinceye kadar bir sorun yok. Ancak 80-90 derece hararet arasında motor kaputunun altında bir yerden aşırı uğultu geliyor. Uğultu öyle fazla oluyor ki gaz pedalından dahi titreşimi hissediyorum ve araç gürültülü çalışıyor.

Motor tam ısındıktan sonra herhangi bir uğultu kalmıyor. Yani 80 derece öncesi ve 90 derece olduğunda hiç bir sorun yok. Ne oluyorsa 80-90 derece arasında oluyor.

*Uğultu esnasında yolda vitesi boşa attığımda veya debriyaja bastığımda uğultu kesiliyor. Vitese attığımda uğultu yine başlıyor.

* Uğultu esnasında çekişte bir düşüklük yok. Araç gayet iyi gidiyor.

* Araç hararet yapmıyor, yağ veya su eksiltmesi yok.

* Denk mi geldi bilmiyorum ama yağ ve filtre değişimi yapıldıktan sonra bu sorun oluşmaya başladı.

* Debriyaj güzel kavrıyor, kalkışlarda bir titreme yok. Vites geçişleri yumuşak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanım Hesap -- 9 Ekim 2020; 9:41:17 >

• Olası ihtimaleri yazayım;

-Debriyaja basınca ve boşa alınca kesiliyor dediğiniz için şanzıman yağına baktırın eksildiyse veya yapısı bozulduysa ısınana kadar dişliler uğultu yapabilir.

- Rölantide beklerken gaza bastıkça artan bir uğultuysa kasnak bilyaları yavaş yavaş bozuluyor olabilir. Değişimi gerekir.

- V kayışını bir kontrol edin, sıyırıyor olabilir.

- Devirdaim eskiyse su ısınana kadar uğultulu çalışabilir.
  • Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim sağolun. Rölantide gaza basınca ses olmuyor. Şanzıman yağı, V kayışı ve devirdaime baktırayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.