Şimdi Ara

Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
0
Favori
152.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kimse ttnet çalısanı diil arkadasım .ben 4 senedir digitürk hd kullanıyorum.ve emin ol senden çoktur platform bilgim.ben incelemek için bağlattım tivibu evi menun kaldığım yanları da var kalmadıgım ama emin olun ip tv mükemmel bi olay ttneti savundugum için diil alıp kullanmadan lütfennn yorum yapmayın.umarım süperonline da bu yıl içinde ip tv ye baslar rekabet artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klarus86

kimse ttnet çalısanı diil arkadasım .ben 4 senedir digitürk hd kullanıyorum.ve emin ol senden çoktur platform bilgim.ben incelemek için bağlattım tivibu evi menun kaldığım yanları da var kalmadıgım ama emin olun ip tv mükemmel bi olay ttneti savundugum için diil alıp kullanmadan lütfennn yorum yapmayın.umarım süperonline da bu yıl içinde ip tv ye baslar rekabet artar.

quote:

Orijinalden alıntı: klarus86
    hd kanal hepsinde var fakat kullandıgınız tv tüplü ile hd yayına gerek yok.çünkü hd yayınları izlerken 6 megbit kullanıyormus müşteri hizmetleri söledi.sd yayınlar için ise 3 megabit kullanıyormus

İnsanlara yanlış bilgi veriyorsunuz!!!!

Konuyu tamamen okuyun lütfen!!!

quote:

http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=47041274

IPTivibu (Tivibu Ev) İçerik sorumlusu Eşref Günaydın Bey öyle demiş.

1:45 'den sonra senin sorun üzerine görevlinin cevabı geliyor.
    " ... SD yayın için en temel şartımız az 7 Mbit, HD yayın için 12 Mbit/s gerekiyor. "

• evime müracat etmemize rağmen kablo tv ve kablonet bağlanmıyor. şu anda apartmanda merkezi olarak uydu yayını alıyoruz sadece tek bir tv için. evde tüm odalarda telefon ve tv anten çıkışları mevcut. eğer tivibu ev paketine üye olursam gelen yayını birden fazla odaya dağıtma imkanım olur mu?

birde yorumlardan anladığım kadarıyla internet hızında düşme olmuyor aksine internet hızında artma oluyor diyen arkadaşlar var. böyle birşey olabilir mi?
  • arkadaslar bana pek ınandırıcı gelmedı verılen Mbit oranları bır arkadas sd/hd ıcın 3/6 demıs Esref Bey 7/12 demis dah bu ıs ılk duyulmaya baslandıgında sd ıcın 8 mbıtten bahsedılıyordu hd ıcınde
    eger 1080i ise sd yayın dusunuldugunde yaklasık 4 kat cozunurluk sunulacagına göre adam gıbı hd yayın ıcın 32Mbit e gerek var tt ıse suan maxımum 16 Mbıt verıyorkı bunuda uskudarın gobegınde alt yapım yeterlıdegıl dıyerek veremıyor dah bu sabah basvurdum o bolgede dah alt yapımız 16mbıte uygun degıl dıyerek veremedıler buradanda anlasılacagı gıbı tt yetkılılerı hd yayından kasıtları ya 720i lık hd goruntuler yada bıtrate ı oldukca dusurulmıs 1080 i yayınlar suan kı durumu bılmememkle bırlıkte bır ara kullnıdıgımız kotatdanda yıyordu bu ıp tv hızmetı onu gectım ınternette yavaslama olmadı dıyen arkadaslarım nasıl boyle bır ızlenım elde ettıler gercekten anlayamadım sonucta aynı bant genıslıkullnılıyor ayrı kablodan geldıgını dusunelım o durmdada aynı santralden gelıyor hadı santraldekı alt yapı kuvvetlendı sen ayrıca abonelık yaptıgından zaten dah fazla ucret oduyorsun suanda dah ıyı gunler bunlar tt fıbere gecmeden ıp tvderse ne ıp tv hızmetı verebılır nede ınternet dusunun lıgtvyı ıptvde yayınlama hakkını aldınız( pek mumkundegıl ama oldu dıyelım ) ve FB-GS macı var o anda tum turkıye aynı kanalın portuna yuklenecegınden kımse bısey ızleyemıcek herseyı ıpden vermek yerıne mıllet zaten halı hazırde mutlu mesut kullandıgı uydu alıcıları var sorunsuz bırsekılde ultra hd 8Mpixel progressıve 3d vıdeolar bıle sorunsuz gosterıle bgılecek durumdayken negerek var boyle bıseye tt bunlarlarasacagına karasal yayından kalan uhf ve vhf frekanslarından wımax yayını yapmanın yolunu dusnse cok dah ıyılık yapmıs olur bu dusumde zaten cok saglam herden ulasılabılecek hzı lı bır ınternet agım varsa net ustunden tv kanallarının sıtelerıne gırerk zaten yayını ızlerım ısterse tt bunıcın tv bu arabırımı gıbı bır arabıırm yazar oaradan tum programları topluıcada ızlerız canlıyayını gerı alma kaydetme tamamen bılgısayrda yazılımsal yapılacak bısey yenı bısey degıl eskıden 90 lı yıllarda capture kartları zaten yaoıyorlardı burada goruntu stream halında gelecegı ıcın capture kartınada gerek yok dırek hdd ye yazılır oyuzden dıyorum fıbere gecmeden ıp tv olu bır teknolojıdır tt fıbere gecene kadar tum platformlar bırakın full hd yı 3d ayına baslıcak belkıde ultra hd

• bu tv buyu daha önce kullandım çok güzel ancak net olmassa tvbu yok çok saçma sadece ben tvbu almak istiorum eee onuda alamayınca dsmarta gidioruz yani uyduya
  • slm. Bizim evin öününe geçen hafta fiberleri çektiler Ama Sabit ücret kalkmadan ve şu anki fiyatlar yarıya düşmeden asla Başvurmam He He heee Önceden de tt abonesiydim çıktım oh bee kurtuldum soy...lardan
  • Tivibu ev paketim dün bağlandı. Gerçekten çok eğlenceli bişey. Sizin kadar hızdan filan anlamıyorum ama yeni bir modem ve ufacık bir receiver tarzı kutu getirdiler. Anten yok, çanak yok. Görüntü gayet güzel, hd kanallar süper. Aletin kendi hafızasında depolanmış filmler, diziler, klipler, belgeseller vs bissürü seyredecek şey var. İstediğiniz an açıp seyrediyorsunuz. Mükemmel diyebileceğim bir özellik, tüm kanallardaki son 1 haftada yayınlanmış bütün programlar hafızada mevcut. Kaçırdığınız programları istediğiniz an reklamsız olarak istediğiniz kadar seyredebiliyorsunuz. Görüntüde donma vs yaşamadım. 5 günlük hava tahmini, finans bilgileri, liglerdeki durum, yemeksepeti, twitter, facebook, flickr, günlük olaylara anında erişiminiz var. Menüleri, bilgilendirme ekranları gayet başarılı. Yayını dondurmai geri alma, tekrar seyretme özellikleri var. İnternet kotanız etkilenmiyor, hızı bilemiyorum, öyle çok download cu biri değilim. İnternette bir arıza olduğunda yayın gidecektir ama çanaktada fırtına yağmurda gidiyordu, makul bir problem olarak görüyorum. Zamanla çok daha gelişmeye açık bir platform. Herkese tavsiye ederim. 9,90lık pakette deposunda 100 tane seyredecek içerik varmış (film, belgesel, dizi, vb) 19,90lık pakette 1000, 29,90lık pakette 2500. 1000 içerik gayet makul gibi duruyor. Tavsiye ederim, ilk ay zaten para almıyolar, taahhüt yok, istediğinizde çıkabiliyormuşsunuz. 1 ay deneme süremin sonunda digiturkumu iade ederim diye düşünüyorum bir sorun yaşamazsam.

• dün akşam net 1 saat kadar kesildi,internete giremedim.Ancak tivibu ev çalışıyor,neden acaba,bu işte bir iş var.
  • arkadaşlar ben bu cihazı. superonline fiberinternet ile kullanabilirmimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeroow

cahil cahil konuşmayın 30tl lik dandik modemlerden ve dandik bir onboard ethernet kartından herkezin net i kesilir

ttnet 16mps vardı bende aynen en fazla 3mp felan cekiyodu o da ara sıra

gittim dogru düzgün bir ethernet kartı aldım

birde vatan pc de indirim vardı ordanda kaliteli bir adsl+2 modem aldım

artık net im 6 7 mp aşagısı düşmüyo

en fazla 12mp gördüm cogunlukla 8 9 arası

1mp zar zor cekenler ttnet te bulmayın sucu smile vs vs hepsi aynı

bi uydunet te böle sorunlar pek yaşanmıyo o kadar

onun dışında smile ttnet hepsinin altyapısı aynı

O kadar uğraşmışsın yine de parasını verdiğin 16 mbs'nin yarısı hız almışsın ve TTNET iyi diyorsun.

Gerçekten iyiymiş.

quote:

Orijinalden alıntı: hopelephant

tt ne zaman ki herhangi bir hizmeti için sabit telefon hattı(yani sadece tonla vergi) bağlatma zorunluluğunu ortadan kaldırır, ancak o zaman acaba derim

Yanlış bilmiyorsam TİVİBU EV için TTNET ADSL, TTNET ADSL için Telefon aboneliği şart. Telekom Tekel kere Tekel yani Tekel Kare iken şimdi Tekel Küp oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 11 Mayıs 2011; 4:16:10 >

• Arkadaşlar merhaba.
    Beni tivibudan aradılar.Aradıkları numara : 0312 444 1687 bu numaranın tivibuya ait olduğunu bilen varmı ? dolandırılma durumumuz yoktur inşAllah ? gerçi isim soyisim adres ve telefon bilgileri teyit edildi sadece.1 hafta içerisinde teknik ekip iletişime geçiçekmiş ve 1 ay ücretsiz şekilde deneme yapabilecekmişim.Bende kabul ettim.Sizleri aradılarmı ?1 ay ücretsiz kullanan varmı acaba ?
  • süper paylaşım çok işime yaradı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kesme$eker

Arkadaşlar merhaba.
    Beni tivibudan aradılar.Aradıkları numara : 0312 444 1687 bu numaranın tivibuya ait olduğunu bilen varmı ? dolandırılma durumumuz yoktur inşAllah ? gerçi isim soyisim adres ve telefon bilgileri teyit edildi sadece.1 hafta içerisinde teknik ekip iletişime geçiçekmiş ve 1 ay ücretsiz şekilde deneme yapabilecekmişim.Bende kabul ettim.Sizleri aradılarmı ?1 ay ücretsiz kullanan varmı acaba ?

TTNET i arayıp bu numaranın doğruluğunu teyit etmelerini talep edebilirsiniz.
    Bilgilerinize
  • 1 yıldır iptv ev kullanıyorum test abonesiyim modemim 16mbit te buluşuyor kopma hiç yaşamıyorum bu arada iptv wan networkte udp protokolü kullanılıyor internet ile bi alakası yok .
    hd yayınlar ort. 8 mbps bant genişiliği kullanıyor
    sd yayınlar 3 mbps
    modeminizin buluştuğu hız 16 mbit ise hd izlerken sizede internet için 8 mbit kalır.
    tt dsl santralleri dışarı taşımakta hatta apartmanlara bile girmektedir hangi lokasyonda maddi getiri ve refah düzeyi çoksa sistem yatırımları oralara yapılır.

iptv nin hd kalitesi 4.7 gbaytlık 720p mkv dosyasına eşit denedim.

uydu kalitesini incelediğimde çizgiler daha keskin iptv sd yayında daha yumuşak hatlar var

Bilmedikleriniz için fazla yorum yapmayın lütfen
  • Paylaşımınız için teşekkürler
  • neresinden tutsanız elinizde kalıcak tamamen para tuzagi bir sistem olarak görüyorum.düşünce olarak güzel bir sistem ancak o alt yapiyla olucak iş degil.

şöyle düşünelim hd yayın için 12mbps internet baglantısı gerekiyor. zaten çogu daireye max 14 15 mbps verebiliyorlar kaldi ki 8mbps kullanıcılarının durumu ortada.

diyelimki herkez gibi sizinde hattınız ortalama 14mbps kaldırıyor(çok iyimserim) ve tivibu ev bağlattınız. aksam evde içerde karınız annenız çocugunuz herneyse hd yayin izliyor. 12mbps bant gitti. sizde içerde pc de oyun oynuyosunuz film indiriyorsunuz vs size ne kaldi ? 2 mbps internet. santralden degil hattınızdan dolayi yaşadıgınız bu kısıtlama sonucu yüksek ping düşük internet hızıyla karşılasıcaksınız.

2. mantıksız yanı:
    hd yayın olarak bahsedilen bu yayını standart 1080p 9 gb lik bir videoyla karşılaştıralım. 1080p çözünürlükte 9gb standart kalitedeki 2 saatlik filmimiz ; 1gb in 1000kbps ile 17 dakkada indigini varsayarsak 153 dakkada anca doluyor. yani 1080p dvd kalitesi bir görüntü bile sunamiyor bu altyapi size. yani söyle bir olay, nokianin da 12mbps kamerali telefonu var canon nikonunda 12mbps dslr ları var ama aradaki kalite farki uçurum. ama adı ne ? 12 mp. aynı şeyi casper , exper in 2gb ekran kartı deyip hesap maknasi gücündeki bilgisayarlarındada görüyoruz. tamamen kandırmaca.

3. mantıksız yanı:
    hernekadar bu sistem yurtdışı baglantısı olmayip santrallerden gönderilecek bir veri olsa bile zaten bu santrallerdeki yogunluk yüksekken bu sistemi baglayan her haneni 10mbps veri çekmesi (Ki televizyonlar download gibi 1 2 saat süren iş de degil bütün gün açık evler var) oluşucak bu ekstra yükün internet kullanıcılarına yansıycagı açık ki yansımış bile çoktan.

yanı apartmanınıza fiber girmedikçe, eger evinizde tivibu varsa internet kullanamıycaksınız.çünkü bakır kablolarınızın kaldırabilecegi bütün veriyi tivibu doldurucak. e 3 5 yil içinde ttnetin böyle bir çalısmasi olmadigina göre de tivibu baglatan evler 2mbps internet ile 5 yil daha geçinicek.kişisel olarak yaşadıgınız bu sorunun santrallerde oluşturdugu yük ile yarattıgı yogunluk, yüksek ping, packet loss larda cabası olarak kalıcak.

ben superonline kullanıcısım, yakın bir arkadaşımda 8mbpsa kadar ttnet kullanıyor. aynı parayı veriyoruz. benim 1gblik 720p diziyi indirmem 8.5 9 dakika sürüyor.(20mbps) arkadaşımda 700mblik filmi ! (720p hayalmiş onun için ) 3.5 saatte anca indirebiliyor. 110kbps i anca görüyor. 140 fln görünce seviniyoduk. önce düzeltmesi gereken bukadar sorun varken altyapiya dahada yüklenmeleri açgözlülükten başka birşey degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 14 Mayıs 2011; 21:45:46 >

• selamlar vaktim olmadıgından hepsini okuyamadım ama bu sorular sorulduysa ve cevaplandıysa kusura bakmayın

1. bu atlanta hd box neo cihazı bilen bilir bundaki iptv ile tivibu ya ttnet in verdigi cihaz olmadna abonelikle bağlanabiliyormuyuz

1. soru birabonelikle evdeki 2 tiviye 2 ayrı cihazla bağlanabiliyormuyuz tivibu ya

atlanta hd box neo özellikleri

Linux İşletim Sistemi
    Full HD 1080i
    MPEG -4 AVC/H.264 HP@L4 Görüntü Çözücü
    MPEG -2 MP@HL Görüntü Çözücü
    HDCP Destekli HDMI
    DVB uyumu,kör tarama ile DVB-S2 tuner desteği,DVB-T,DVB-C ve tunersiz modül desteği
    Dolby Dijital ya da HC –AAC Ses Desteği
    USB PVR ,
    USB Disk İçin Harici USB 2.0 Giriş,USB çoklayıcı desteği
    ZyDAS zd1211 ,ve Ralink rt2870 destekli Ethernet ve USB Wifi
    İnternet radyosu,5 günlük hava tahmini
    RSS haberleri
    Youtube
    Video oynatıcı (H.264,XVID,Divx 5.2 alt sürümleri ),MP3 oynatıcı,Fotograf görüntüleyici (JPG ), RTP,UDP,HTTP protokoller gibi açık IPTV desteği
    İnternet ile Web arayüz kontrolü
    Multi Point Desteği
    Bilgisayardan Cihaza Erişimle TV İzleme
    USB’den ya da İnternetten Yazılım Güncelleme
    CVBS ve Audio L ,R
    C/Ku-band uydulardan SCPC ve MCPC seçimi
    Kanal listesi ve Favori kanal listeleri düzenleme
    Gerçek renk teknolojisi
    Elektronik program rehberi ( EPG )
    DVB Altyazı Desteği ,VBI Altyazı ve Teleteks
    Kanal ve program odaklı çoçuk kilidi
    Ayrılabilir ayaklık,siyah ve beyaz renk seçenekleri
    Standby modunda 1W enerji tüketimi

• Arkadaşlar bu Tivibu kotalı internette , kotayı etkiliyor mu ?
  • Hata bende neden bunu araştırmadan siz gibi insanların olabileceğini düşünerek buraya yazdım ki , cevabını da yazyım da merak edenler istifade etsin :
    tivibu sayfasından alıntı :
    Aşağıda belirtilen yayın akış büyüklüklerine göre kullanıcılara farklı kota tüketim değerleri yansıyacaktır. Bu kullanım değerlerine Tivibu Web dışındaki kullanımlar dahil değildir.
    300Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 132 Mbyte/saat
    4GB DSL ile 30 saat, 6GB DSL ile 46 saat Tivibu kullanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2601cuneyt
    Hata bende neden bunu araştırmadan siz gibi insanların olabileceğini düşünerek buraya yazdım ki , cevabını da yazyım da merak edenler istifade etsin :
    tivibu sayfasından alıntı :
    Aşağıda belirtilen yayın akış büyüklüklerine göre kullanıcılara farklı kota tüketim değerleri yansıyacaktır. Bu kullanım değerlerine Tivibu Web dışındaki kullanımlar dahil değildir.
    300Kbit/sn ile 1saat kota tüketimi: 132 Mbyte/saat
    4GB DSL ile 30 saat, 6GB DSL ile 46 saat Tivibu kullanabilirsiniz.

verdiginiz bilgiler web versiyonu icin gecerli. Tivibu Ev'in kotaya herhangi bir etkisi yok ...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.