Şimdi Ara

Tivibu Ev'in görüntü kalitesini Test Ettik! video ön inceleme (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
0
Favori
152.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Atlanta cihazinizi TTNET IPTV sistemine baglayamazsiniz. Tek bir abonelikle 2 cihaz da calistiramazsiniz. Cevaplarim negatif oldu, ama ne yazikki durum bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktasg

@ŞAKACI,

Atlanta cihazinizi TTNET IPTV sistemine baglayamazsiniz. Tek bir abonelikle 2 cihaz da calistiramazsiniz. Cevaplarim negatif oldu, ama ne yazikki durum bu..

cihazmı uyumsuz oluyor iptv ayn mantıkla çalışmıyormu? ayrıca her tv için ayrı tivibu mu alacagız evde yani?

negativ olması üzücü ama tabiki gerçek ne ise onu bilmemiz gerekiyor
  • 2 hafta önce kendileri arayıp binbir lafla aboneliği kabul ettirdiler. Ama egolarını tatmin ediyorlar sanırım, o günden bu yana ne arayan var ne soran. Hizmeti adam gibi vermek bir yana müşteriyi adam yerine bile koymuyorlar.
  • Tivibunun internet hızını etkilemediği koça bir yalan bunu anlamak ise çok kolay hız testi sırasında tivibunuzu kapatın ve testideki artışı görün 2-3 mb/s ye varan hız değişiklikleri oluyor bunu dengelemek için ise mevcut İnternet hızınızı 2-3 mb/s yükseltiyorlar tabi burada şöyle bir sorun meydana geliyor internet hızınız 8mb/s ve 10mb/s hızı kablo altyapınız kaldıramıyorsa ne olacak ?
  • Yok o altyapıyla olmaz, yok bununla olmaz,rezalet,maskaralık...
    Haftalardır tivibu ev kullanıyorum, speedtest değerlerim de hiçbir zaman 7-8 mbps seviyesinin üzerini görmedi,çünkü binanın kablo tesisatı berbat.Ona rağmen SD yayınlar da HD yayınlar da çatır çatır çalışıyor, sırf b.k atmak için bilmeden yorum yapmayın.
    Salonda da teledünya var ve ben tivibunun performansından çok daha fazla memnun kaldım.
    Bu forumda adet olmuş, bir kişi ttnetin herhangi bir şeyini beğenirse hemen telekom çalışanı diye saldıran fikirsiz zikir sahibi bir grup var ve artık kabak tadı verdi.
    Ben tivibudan gayet memnunum, iyiki de bağlatmışım.
    Tamam mı arkadaşlar?
    Ayrıca Paul Doany'den sonra gelen yeni genel müdürün bacanağıyım.Foruma da sırf telekom abonesi arttırmak için giriyorum,komisyon alacağım.

• Tivubu Ev sonderece güzel ve çok memnunum,8 mbit net limitsiz kullanıyorum,tv bağlayınca hızımı yükselttiler,16 mbit oldu.
    16 m bit hız hd kanal açıkken bana 8-9 arası hız kalıyor,sd kanallar açıkken 9-10 arası hız bana kalıyor,yani özetle pc de kullanılan kesinlikle 8 m bitten aşağı düşmüyor,8- 10 mbit internet kullanıyorsun böylece stabil durum yaratıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

quote:

Orijinalden alıntı: klarus86

suan için baslamıstır telekomda telefonsuz internet devri

Ben öyle yalın internete

15 lira sabit ücret kesiyor + internet parası alıyor. Millet telefonsuz interneti zaten sabit ücret ödememek için istiyordu. Kullanmadığı telefona para vermemek için.

TTnet gitsin kumda oynasın bıraksın bu işleri...

@klarus86
    abi sen şaka mısın? telekomun bu iğrenç taktiğini bile bilmiyo muydun?eğer öyleyse lütfen telekomla başka yorum yapma ya,

• İyi gibi gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2601cuneyt

Arkadaşlar bu Tivibu kotalı internette , kotayı etkiliyor mu ?

Etkilemez sanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Yok o altyapıyla olmaz, yok bununla olmaz,rezalet,maskaralık...
    Haftalardır tivibu ev kullanıyorum, speedtest değerlerim de hiçbir zaman 7-8 mbps seviyesinin üzerini görmedi,çünkü binanın kablo tesisatı berbat.Ona rağmen SD yayınlar da HD yayınlar da çatır çatır çalışıyor, sırf b.k atmak için bilmeden yorum yapmayın.
    Salonda da teledünya var ve ben tivibunun performansından çok daha fazla memnun kaldım.
    Bu forumda adet olmuş, bir kişi ttnetin herhangi bir şeyini beğenirse hemen telekom çalışanı diye saldıran fikirsiz zikir sahibi bir grup var ve artık kabak tadı verdi.
    Tamam mı arkadaşlar?
    Ayrıca Paul Doany'den sonra gelen yeni genel müdürün bacanağıyım.Foruma da sırf telekom abonesi arttırmak için giriyorum,komisyon alacağım.

g.müdürün bizzat oglu gibi duruyosun :))

bunları yazarken gördüğünü yorumluyorsun ama yetersiz oluyor, " benchmark" lazım yani karşılaştırma lazım,

ilk sayfadaki ornek HD video benı cok sasırttı, mpeg2 Formatında?? tüm hd kanallar uydularda mpeg4(H263) Bile değil ! H264 kullanıyor, Arada 2 Nesil Fark var,

Özetle TEoride KARşılaştırma yapalım,

ilk sayfadaki ornek HD videosu
    TRThd için Mpeg2 9-10 Mbps

Turksat TRThd - H264 13 Mbps
    ki Arkadaşlar bu Data mpeg2 bazında yaklaşık 60-70 Mbps`a denk gelir.
    (buna itirazı olan üstatlar oalcaktır, ama arkadaşlar anlasın diye bu şekilde yazıyorum)

bu kalite farkını Tv buyudukce daha kolay anlarsınız 47inch ve üstü tvlerde 2 goruntuyu yanyana görmek isterdim doğrusu !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 24 Mayıs 2011; 14:02:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Yok o altyapıyla olmaz, yok bununla olmaz,rezalet,maskaralık...
    Tamam mı arkadaşlar?

g.müdürün bizzat oglu gibi duruyosun :))

bunları yazarken gördüğünü yorumluyorsun ama yetersiz oluyor, " benchmark" lazım yani karşılaştırma lazım,

ilk sayfadaki ornek HD video benı cok sasırttı, mpeg2 Formatında?? tüm hd kanallar uydularda mpeg4(H263) Bile değil ! H264 kullanıyor, Arada 2 Nesil Fark var,

Özetle TEoride KARşılaştırma yapalım,

ilk sayfadaki ornek HD videosu
    TRThd için Mpeg2 9-10 Mbps

Turksat TRThd - H264 13 Mbps
    ki Arkadaşlar bu Data mpeg2 bazında yaklaşık 60-70 Mbps`a denk gelir.
    (buna itirazı olan üstatlar oalcaktır, ama arkadaşlar anlasın diye bu şekilde yazıyorum)

bu kalite farkını Tv buyudukce daha kolay anlarsınız 47inch ve üstü tvlerde 2 goruntuyu yanyana görmek isterdim doğrusu !!!

Senin teoride karşılaştırman televizyonun karşısına kurulup National HD'yi vb. seyrederken su buharı olup püff diye uçuyor arkadaşım...

• ablama gelip kurulum yapmışlar tv izlerken kablosuz bağlanınca internette ve tvde sorun yok ama ethernet kablosunu sabit bilgisayara takınca yayın donuyor deneme yapmışlar düzeltememişler olmayınca ethernet kablosunu takmadan gitmişler.
  • @bobita
    ya işte KARşılaştırma önemli, diğer türlü at gözlüğü valla,

National HD yi izleyin görüntü güzel diyin tamam da, bi de Turksattan izleyin aynı kanalı . yanyana izleyin hatta mümkünse! bu yukarda yazdığım teorideki farkın görülmemesi buyuk inchlerde olası değil bence :))

TV satın alırken, görüntü biraz daha iyi olsun diye 3 kurusluk kalite farklılıklarını kılı kırk yararak inceliyip de, sonra da yukardaki farkı gözardı etmek saçmalık bence ..
  • Bugün kurulum yapıldı. 9,90 lık paket. İçeriğini falan doğrusu hiç araştırmamıştım. Geçen gün "kampanya var 25 gün ücretsiz. Kullanın beğenmezseniz iade edersiniz" dedikleri için "yollayın o zaman..." dedim.

Herkese aynı cihaz mı veriliyordur bilmiyorum ama bana Vestel'in bir cihazını getirdiler. İlk baktığım şey görüntü kalitesi oldu. Öncesinde Crea hd uydu alıcısı ile Turksat'tan uydu yayınları izliyordum. Maalesef Crea ile elde ettiğim görüntüden belirgin ölçüde aşağıda bir kalite sunuyor. Scart ile bağlı sıradan uydu alıcısı emsalinde diyebilirim. 52" LCD kullandığımdan crt tv lerde veya küçük lcd kullananlarda bu kadar belirgin bir fark hissedilmeyebilir.

Kanal listesine göz attığımda uyduda olan kanallara göre bir tek National Geographic dikkatimi çekti. Diğer ilginç olabilecek kanalların hepsi kitli. Bu durumda o zaman neden 10 tl her ay vereyim sorusu akla geliyor.

Fakat cihazı kurcalaması zevkli. Yayın bilgisi, seç izle, hava durumu, facebook, yemeksepeti, film bilgileri gibi insana hoş gelecek uygulamalar da mevcut.

Cihaz üzerinden tvile ilgili ayarlar yaparken maalesef her seferinde kilitlendi. Ayrıca çözünürlük 1080i seçili olmasına rağmen lcd'nin sol tarafında bir parmak kalınlığında siyah şerit oluşuyor. Bu da ilginç bir sorun. İnternet altyapısını kullandığından sanırım cihaza kumanda ile peş peşe komutlar verildiğinde uzun gecikmelere sebep olabiliyor.

Şimdilik aklıma gelenler böyle. Biraz daha kullanalım bakalım...Ha bu arada yeni bir Zyzel marka kocaman modem getirip onunla bağladılar recevier'ı. Yani modem de hediye...Bunu beklemiyordum açıkçası...

• Başlangıç paketine üyeyim. Tivibu web sayfasında bu paket için bbc hd, trt hd gibi4 tane hd kanal gözükürken ben seyredemiyorum. Önceden uyduda iken en azından trthd yi izliyordum yahu...
  • " karşılaştırma" yapan bi arkadaş
    Teori cuk diye oturdu mu ne

National HD yi izleyin görüntü güzel diyin tamam da, bi de Turksattan izleyin aynı kanalı . yanyana izleyin hatta mümkünse! bu yukarda yazdığım teorideki farkın görülmemesi buyuk inchlerde olası değil bence :))

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Herkese aynı cihaz mı veriliyordur bilmiyorum ama bana Vestel'in bir cihazını getirdiler. İlk baktığım şey görüntü kalitesi oldu. Öncesinde Crea hd uydu alıcısı ile Turksat'tan uydu yayınları izliyordum. Maalesef Crea ile elde ettiğim görüntüden belirgin ölçüde aşağıda bir kalite sunuyor. Scart ile bağlı sıradan uydu alıcısı emsalinde diyebilirim. 52" LCD kullandığımdan crt tv lerde veya küçük lcd kullananlarda bu kadar belirgin bir fark hissedilmeyebilir.

• Video sadece bende mi açılmıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Başlangıç paketine üyeyim. Tivibu web sayfasında bu paket için bbc hd, trt hd gibi4 tane hd kanal gözükürken ben seyredemiyorum. Önceden uyduda iken en azından trthd yi izliyordum yahu...

Kendi soruma kendim cevap veriyorum. Aradım tivibu'yu. Hd kanalların açılmadığını söyledim. Hat hızınız 12 mbit olması lazım. Belki değildir diye açmamışlardır; bi kontrol edeyim dedi. Sonra hattınız da uygunmuş. İsterseniz açayım dedi. Ben de aç dedim. şu an başlangıç paketindeki 3-4 hd kanalı seyredebilir hale geldim.

Bu arada cihazın açılış süresi can sıkacak kadar uzun. Ölçmedim ama bir dakika civarındadır.
  • Biraz once aradilar, 1 Ay bedava gelelim kuralim dedimler, ama soyle bir oaly var tam 1 ay sonra 26'sinda Turkiye' de olmayacagim, iptal etmek icin ne yapmam gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Biraz once aradilar, 1 Ay bedava gelelim kuralim dedimler, ama soyle bir oaly var tam 1 ay sonra 26'sinda Turkiye' de olmayacagim, iptal etmek icin ne yapmam gerekecek.
    Tam bir ayı doldurmak zorunda değilsin. Baktın kafana yatmadı 20.günde 25.günde vs. iptal ettirirsin. Servis elemanlarının bana söylediği cihazların kutusunu atmayın, iptal ettirecekseniz herhangi bir tivibu bayisine gidin cihazları teslim edin, iptal olur şeklindeydi.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.