Şimdi Ara

Tiz performansı iyi olan paket sistem önerilerinizi bekliyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun zamandır evime 5.1 paket sinema sistemi almak için araştırmalar yapıyorum. Alacağım cihaz Müzik ve Filmde eşit ağırlıklı olarak kullanılacağı için özellikle tiz ses performansı iyi olan bir sistem istiyorum. Düne kadar kullandığım Sony DAV-DZ810W sistemimde SACD okuma özelliği ve kutusunda yazdığına göre farklı bir teknolojiye sahip tweeter kullanıldığı halde tiz sesler neredeyse yok denilecek kadar azdı ve müzik performansını hiç beğenmiyordum, hatta 12 senelik emektar Sony RXD8 model müzik setim bile bu cihazdan çok daha parlak ve berrak tizler verebiliyor.
    Sizlerden ricam özellikle müzik performansı iyi olan, bass sesleri de Sony'ler gibi kuru gürültü şeklinde değil, derinden ve net verebilen bir cihaz tavsiyesidir. Bütçem 650-700 TL civarında, yardımlarını ve tavsiyelerini esirgemeyen tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...

• 650-700 cıvarı 5 kolon mu yoksa 2 kolon olarak mı dusunuyorsun ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonywayt

650-700 cıvarı 5 kolon mu yoksa 2 kolon olarak mı dusunuyorsun ??
    Paket sistemlerin o tarz performansı olmaz. Boşuna aramayın. Amaçları filmdir müzik değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Paket sistemlerin o tarz performansı olmaz. Boşuna aramayın. Amaçları filmdir müzik değil.

Alıntıları Göster
    5.1 sistem olarak düşünüyorum, bir diğer alternatif de Creative Megaworks, Gigaworks, Z-5500 gibi Multimedia hoparlör paketi alıp DVD Player eklemek olabilir mi arkadaşlar ne dersiniz? Gerçi Z-5500'ün de tizleri pek iyi değil diye okumuştum ama Wolverine usta şiddetle karşı çıkıyor bu fikre

• quote:

Orijinalden alıntı: Erdem SELAMET

5.1 sistem olarak düşünüyorum, bir diğer alternatif de Creative Megaworks, Gigaworks, Z-5500 gibi Multimedia hoparlör paketi alıp DVD Player eklemek olabilir mi arkadaşlar ne dersiniz? Gerçi Z-5500'ün de tizleri pek iyi değil diye okumuştum ama Wolverine usta şiddetle karşı çıkıyor bu fikre

Alıntıları Göster
    bence sizin bütçenize göre en uygun çözüm z5500 tizleride gayet yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: MEVLANA CELALETTİN

bence sizin bütçenize göre en uygun çözüm z5500 tizleride gayet yeterli.

Alıntıları Göster
    elinizde var olan sistemin tizini beğenmiyorsanız z5500 hiç yanaşmayın
    hatta megaworks bile yeterli gelmez
    bu tür sistemler bilgisayar ile kullanıldığında tiz iyileştrilmesi yapılabiliyor
    amaç dvd ye bağlamaksa sonuç kötü olur
    bilgisayar ile kullanılacaksa herhangi biri alınır
    elbette birinci sırada megaworks gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

elinizde var olan sistemin tizini beğenmiyorsanız z5500 hiç yanaşmayın
    hatta megaworks bile yeterli gelmez
    bu tür sistemler bilgisayar ile kullanıldığında tiz iyileştrilmesi yapılabiliyor
    amaç dvd ye bağlamaksa sonuç kötü olur
    bilgisayar ile kullanılacaksa herhangi biri alınır
    elbette birinci sırada megaworks gelir

Alıntıları Göster
    Arkadaşım olay z5500 le alakalı değil.. 5.1 ile müzik dinlenmez yoksa z5500 o paraya alınacak en iyi sistem.

En azından wooferı büyük ve güçlü..

Ayrıca aradığın şey tizde değil tamamen yanlış şeyler düşünüyorsun.

• quote:

Arkadaşım olay z5500 le alakalı değil.. 5.1 ile müzik dinlenmez yoksa z5500 o paraya alınacak en iyi sistem.

En azından wooferı büyük ve güçlü..

Ayrıca aradığın şey tizde değil tamamen yanlış şeyler düşünüyorsun.

Alıntıları Göster
    Tiz performansı olarak benim bu güne kadar duyduğum en başarılı 5.1 HTIB sistem LG-HT904TA

Her hoparlör birbiriyle aynı ve dedike dome tweeter var üzerinde .

Galiba fiyatları da düşmüş olmalı Media M. ta falan bulunabilir sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hi-def-man

Tiz performansı olarak benim bu güne kadar duyduğum en başarılı 5.1 HTIB sistem LG-HT904TA

Her hoparlör birbiriyle aynı ve dedike dome tweeter var üzerinde .

Galiba fiyatları da düşmüş olmalı Media M. ta falan bulunabilir sanırım.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar galiba tam olarak istediğimi ifade edemedim, tabi ki kulakları yırtarcasına bir tiz sesi beklemiyorum kompakt sistemlerden ama 2005 yılında kullandığım LG LH-T6540 model ufacık sistemin bile müzik performansı Sony DAV-DZ810W'dan çok daha iyiydi, beni tatmin etmediği için Sony'i aldığımdan beri nerdeyse müzik dinlemedim diyebilirim.
    Neyse ki dün akşam itibarı ile Sony sistemimi sattım ve hali hazırda 700 TL gibi bir bütçem var, alacağım cihazda Film ve müziği eşit olarak kullanacağım bu yüzden biraz tizleri net olsun istiyorum. (En azından Sony'den daha iyi olmasını istiyorum.) Dün gece biraz araştırma yaptığımda yukarda arkadaşımın da belirttiği LG'nin görüntüsü itibarıyla beğendiğimi söyleyebilirim.

• quote:

Arkadaşlar galiba tam olarak istediğimi ifade edemedim, tabi ki kulakları yırtarcasına bir tiz sesi beklemiyorum kompakt sistemlerden ama 2005 yılında kullandığım LG LH-T6540 model ufacık sistemin bile müzik performansı Sony DAV-DZ810W'dan çok daha iyiydi, beni tatmin etmediği için Sony'i aldığımdan beri nerdeyse müzik dinlemedim diyebilirim.
    Neyse ki dün akşam itibarı ile Sony sistemimi sattım ve hali hazırda 700 TL gibi bir bütçem var, alacağım cihazda Film ve müziği eşit olarak kullanacağım bu yüzden biraz tizleri net olsun istiyorum. (En azından Sony'den daha iyi olmasını istiyorum.) Dün gece biraz araştırma yaptığımda yukarda arkadaşımın da belirttiği LG'nin görüntüsü itibarıyla beğendiğimi söyleyebilirim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu cihazın ve daha bir çok LG sinema sisteminin geliştirilmesinde Mark Levinson imzası varmış biliyor muydunuz?

• quote:

Arkadaşlar bu cihazın ve daha bir çok LG sinema sisteminin geliştirilmesinde Mark Levinson imzası varmış biliyor muydunuz?

Alıntıları Göster
    Üstadlar kararımı verdim bu cihazı alacağım, pratikev.com sitesinde 689 TL'ye peşin olarak alacağım. Yalnız bu cihazın subwoofer sürücüsü kaç cm. acaba kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • quote:

Üstadlar kararımı verdim bu cihazı alacağım, pratikev.com sitesinde 689 TL'ye peşin olarak alacağım. Yalnız bu cihazın subwoofer sürücüsü kaç cm. acaba kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Alıntıları Göster
    15 veya 16 cm olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

15 veya 16 cm olması lazım

Alıntıları Göster
    Haydaaaa Niye o kadar ufak ki yav
  • quote:

Haydaaaa Niye o kadar ufak ki yav

Alıntıları Göster
    bu sonuçta paket sistem mucize beklemeyin.
  • quote:

lg bayilerde bu ürün peşin fiyatına 660 tl haberiniz olsun, ben de uzun süredir araştırıyorum ama isterseniz sony dav-dz780 modeline bi göz atın derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

quote:

lg bayilerde bu ürün peşin fiyatına 660 tl haberiniz olsun, ben de uzun süredir araştırıyorum ama isterseniz sony dav-dz780 modeline bi göz atın derim...

Alıntıları Göster
    İşin ilginci bunların 300 w lıklarındada güya 1000 w lıklarındada (komedi bir rakam) wooferlarına bakın boyutu hemen hemen aynıdır. Verdikleri değerlerin gerçekçiliğini burdan çözebilirsiniz.,

Mesela yukardaki tasarıma bakın, adam resmen masaüstü pc speaker boyutunda bir sürücüyü alıp kule nin üstüne yerleştimiş maksat sadece görüntü olsun..

• quote:

İşin ilginci bunların 300 w lıklarındada güya 1000 w lıklarındada (komedi bir rakam) wooferlarına bakın boyutu hemen hemen aynıdır. Verdikleri değerlerin gerçekçiliğini burdan çözebilirsiniz.,

Mesela yukardaki tasarıma bakın, adam resmen masaüstü pc speaker boyutunda bir sürücüyü alıp kule nin üstüne yerleştimiş maksat sadece görüntü olsun..

Alıntıları Göster
    Bunlar gerçek sinema ürünleri degildir bundan maksat sistemim olsun derseniz başka.

• quote:

quote:

Hangi mağazadan bu fiyatı aldınız acaba? Ben de ordan alayım o zaman...

• quote:

quote:

quote:

Hangi mağazadan bu fiyatı aldınız acaba? Ben de ordan alayım o zaman...

Alıntıları Göster
    ben ankarada oturuyorum, cepa, kentpark ve ankamall lg bayilerde peşin fiyatı 660 tl...

• quote:

ben ankarada oturuyorum, cepa, kentpark ve ankamall lg bayilerde peşin fiyatı 660 tl...

Alıntıları Göster
    Buradaki birkaç mağaza ile telefonda görüştüm her biri ayrı fiyat söyledi en ucuzu da 704 TL diyor!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.