Şimdi Ara

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
0
Favori
50.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl giremiosun ya kesin girersin dün gece o kadar msj döndü genel kanı sen 17-18 binlere kesin düşersin nasıl giremeyeceksin.. geçen senelerde ilk 10 binde 15 bindeki herkes tmciydi de noluodu yine herkesin ilk tercihi hukuktu yine hukuğa yığılma oluodu farz et ki tüm sayısalcılar hukuk yazdı(böle bişi olmaz) ne fark eder ha tmciler yığılmış hukuğa ha sayısalcılar en kötü sıran bu düşme olacak bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: radreser

Nasıl giremiosun ya kesin girersin dün gece o kadar msj döndü genel kanı sen 17-18 binlere kesin düşersin nasıl giremeyeceksin.. geçen senelerde ilk 10 binde 15 bindeki herkes tmciydi de noluodu yine herkesin ilk tercihi hukuktu yine hukuğa yığılma oluodu farz et ki tüm sayısalcılar hukuk yazdı(böle bişi olmaz) ne fark eder ha tmciler yığılmış hukuğa ha sayısalcılar en kötü sıran bu düşme olacak bence..

Geçen sene 20 binin yarısı yani 10 bin civarında sayısal vardı.Bunları alandışı olarak sıraya koyduğumuzda ilk 20 binde sayısal olupta tm den tercih edecek eleman çok az oluyordu.Yani 20 bin olan adamın önündeki 10 bin kişi tercih yapmadı ve Kırıkkale hukuk İ:Ö girebildi.

Bu sene 20 binde 7 bin sayısal var.Yani geçen seneden az.Veya geçen seneye göre daha fazla eşit ağırlık var.Bu nedemek oluyor.7 bin sayısalın 2 bini tercih yapsa tm den sıralamaların otomatik olarak 2 bin yukarı çıkması anlamına gelir(20 binde)Bu sene sayısallar geçen seneden az olduğuna göre o eşitağırlık öğrencileride tercih yapacak.Yani 3 bin eşitağırlık öğrencisi daha geçen seneye göre fazladan tercih yapacak.Buda 3bin daha yükselme olacağı anlamına gelir.Yani 20 binden alan yer bu sene 15 bin lerde kapatabilir.Biliyorum şimdi hepiniz bana kızıyorsunuz ama napayım gerçekler böyle.Bende hukuğu bırak mülkiyeye bile girememe riskim arttı şuan....

• off off öğlen saatinde de moral bozulmaz ki ya.. :(((
  • tm2 İLK 10000 de ne kadar sayısalcı vardıfr acaba?b ilen varsa paylaşabilir mi????
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir__25

tm2 İLK 10000 de ne kadar sayısalcı vardıfr acaba?b ilen varsa paylaşabilir mi????

Yaklaşık 4700... Az yukarıda yazıyor, bir zahmet edip baksan görürdün.

Şimdi de geçen seneki sıralamaları çıkarayım...

Ayar yapmak uğraştıracak biraz ama, en azından veri aramakla uğraşmayacağım... (ne de olsa bölümlerin taban puanları ve karşılık gelen sayısal puanları her yerde var).

Sonrasında da geçen seneye göre NET sıralamaları ayarlarız...

İlk 20bin'de 10bin sayısalcı var mıdır bilemiyorum ama, ne kadar olduğunu da görmüş oluruz...
  • Ne yani şimdi ilk 20 binden sonra sıralamalar yukarı mı çıkıcak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: kadir__25

tm2 İLK 10000 de ne kadar sayısalcı vardıfr acaba?b ilen varsa paylaşabilir mi????

Yaklaşık 4700... Az yukarıda yazıyor, bir zahmet edip baksan görürdün.

Şimdi de geçen seneki sıralamaları çıkarayım...

Ayar yapmak uğraştıracak biraz ama, en azından veri aramakla uğraşmayacağım... (ne de olsa bölümlerin taban puanları ve karşılık gelen sayısal puanları her yerde var).

Sonrasında da geçen seneye göre NET sıralamaları ayarlarız...

İlk 20bin'de 10bin sayısalcı var mıdır bilemiyorum ama, ne kadar olduğunu da görmüş oluruz...

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler

Bu sonuç belgesine bakarsak aşağı yukarı öyle rakamlar çıkıyor.

Ayrıca geçen sene ilk 20 kontenjanındanda bulabilir mesela:

TM1 için;

4529. olan bir öğrencinin önünde 610 kontenjan bulunmakta.Yani 4529. olan öğrenci 610. olan kontenja yerleşti.

19324 kişi önünde 830 kontenjan .Yani 19324. olan öğrenci 830. kontenjana yerleşti.

TM2 İçin;

3620. olan kişi önünde 1272 kontenjan

13212 olan kişinn önünde 4915 kontenjan

19084 olan kişinin önünde 6482 kontenjan

Yani 19084. olan öğrenci 6482. kontenjana yerleşti.

TM3 İçin;

10165 önünde 646 kontenjan

18018 önünde 1601 kontenjan

19396 önünde 1721 kontenjan

yani 19396. olan öğrenci 1721. kontenjana yerleşti.

Bu tüm kontenjanları toplarsak eğer :

2009 senesinde 19300 kişilik yerde 9100 civarında kontenjan var.Yani 10bin kişi ya tercih etmedi yada seneye bıraktı.(10 bin sayısalda olabilir bunun içinde)Demek oluyor ki geçen sene ilk 19300 içinde ortalama 8000-9000 sayısal var.

• bende moral falan kalmadı yemin ederim...
    sonuçlar ilk açıklandığında 12 bininci olduğum için havalara uçmuştum. marmara üni hukuk hesapları yapmaya başlamıştım kafamda. ama kazın ayağının öyle olmadığını fark ettim, gerçek sıralamam 19 bin falanmış. moral olarak çöktüm zaten. dedim bari istanbul üni işletmeye giderim o 22 binle alıyor.
    sonra dersane hocama gittim o da dedi ki geçen sene 7 bin civarında sayısalcı tercih yapamadığı için sıralamalar bu kadar düşüktü ama bu sene sayısalcılar da tercih yapabilicekler. yani sen o sıralamanı 19 bin değilde 26 bin gibi düşün dedi.

ve sonunda babayı aldım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterchiefemre

bende moral falan kalmadı yemin ederim...
    sonuçlar ilk açıklandığında 12 bininci olduğum için havalara uçmuştum. marmara üni hukuk hesapları yapmaya başlamıştım kafamda. ama kazın ayağının öyle olmadığını fark ettim, gerçek sıralamam 19 bin falanmış. moral olarak çöktüm zaten. dedim bari istanbul üni işletmeye giderim o 22 binle alıyor.
    sonra dersane hocama gittim o da dedi ki geçen sene 7 bin civarında sayısalcı tercih yapamadığı için sıralamalar bu kadar düşüktü ama bu sene sayısalcılar da tercih yapabilicekler. yani sen o sıralamanı 19 bin değilde 26 bin gibi düşün dedi.

ve sonunda babayı aldım....

Sen sayısalsın.Yani senin gibi düşünenler yüzünden babayı aldın . Ya biz biz EA yız.Bizde babayı aldık.Hemde çok kötü .

19137 sıralamam var .22700 ile alan geçen seneki yeri kazanamama olasılığım epey arttı

• valla selim abi heryerinden öperim;)2079 um 1500 sayısal var diyosun önümde 1000 tanesi alanında tercih yapsa ben ilk binde olurum:))yanlış hatırlamıyosam yarımağan 30 bin sayısalcı edsos sınavına girdi demişti.bu sınava giren adayların büyük çoğunluğu alanında başarılı olan alternatif bölüm olrak tm ye yönelen adamlar.ygs de ilk 10.000de 900 tane tm oldugu söyleniyo bu da zaten tmlerin lys sonuçlarında tmlerin başarılı olma ihtmalini düsürüyo.her halükarda ilk 20.000de ciddi bi öne geçiş olucak.benim şahsi fikrim 20.000inci olan arkadasların tercihlerine ilk 7 binden filan başlamaları ki tutma ihtimali de bence %40
  • arkadasım nası böyle bi mantık kurdugunu anlamıs değilim.kendinle celisiyosun diyosunki sayısallar gecen sene tercih yapamamıs bu sene yapıcak.doğrudur yapamadıkları için senin gecen seneki sıralaman sadece tmlerin olusturdukları bi sıralama olucaktı.bu sene sayısallar da var önünde onlar kendi alanına kayıcak bi şekilde.geriye düsme ihtimalin 0.kesinlikle ileriye doğru bi hareket olucak!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganayuzun

arkadasım nası böyle bi mantık kurdugunu anlamıs değilim.kendinle celisiyosun diyosunki sayısallar gecen sene tercih yapamamıs bu sene yapıcak.doğrudur yapamadıkları için senin gecen seneki sıralaman sadece tmlerin olusturdukları bi sıralama olucaktı.bu sene sayısallar da var önünde onlar kendi alanına kayıcak bi şekilde.geriye düsme ihtimalin 0.kesinlikle ileriye doğru bi hareket olucak!!

Yazdıklarımı tam okumadın galiba.Orada sayısal verilerle konuşuyorum.Bence 1 daha oku...
  • şimdi arkadaşlar canınızı sıkmayın.tm deki alan içi sıralamanızda mf cilerin alan dışı sıramaları da var.yani şu anki durumunuz zaten kötü haldeki durumunuzdur.örneğin mf 4 ten tercih yapacak arkadaşların alan içi sıramaları değişti değil mi...halbuki tm cileri katmadıkları için değiştirmişlerdi bu sıralamayı sonradan, aynı durum tm ciler için de geçerli bence
  • şimdi anladım.ama yinede ona yakın bi sayısal yığılması olabilir belki daha fazla.selimin dediğine göre ilk 15 binde hemen hemen yarı yarıya
  • neyse artık 15-20 ağustos arası sonuçlar açıklanacak, o zaman kim haklıymış kim doğru söylemiş belli olacak. inşallah yanılıyoruzdur...
  • quote:

şimdi anladım.ama yinede ona yakın bi sayısal yığılması olabilir belki daha fazla.selimin dediğine göre ilk 15 binde hemen hemen yarı yarıya

gerçekten öledir umarım selım abımızın çalışmasını ben de inceledım benım tm2sıram 22008 o zaman ben tercihlere 16bınlerden mı başlayayım ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert9027

quote:

şimdi anladım.ama yinede ona yakın bi sayısal yığılması olabilir belki daha fazla.selimin dediğine göre ilk 15 binde hemen hemen yarı yarıya

gerçekten öledir umarım selım abımızın çalışmasını ben de inceledım benım tm2sıram 22008 o zaman ben tercihlere 16bınlerden mı başlayayım ???

İstediğin yerden başa ama arkanı sağlama al.Düş 35 binlere kadar düş.yanlış anlama 35 lik yer gelir demiyorum sadece sağlama al kendini.Sana büyük ihtimalle geçen sene 26 binlerde alan yer gelebilir...
  • kardeş sen bence 16 binden başla 35 bine kadar yaz açıkta kalmamak için.ben de 12 binim 25 bine kadar yazmayı düşünüyom.cnn deki programda adam tercihlerinizi sıralamanızın yarısını alın onu sıralamanıza ekleyerek ve sıralamanızdan çıkartarak yapın diyordu bana göre mantıklı geldi.
  • ana18in ve selim abinin yazdıklarını iyi okuyun. Bir bölüme 20000. giriyorsa önünde 19999 kontenjan var demek değildir.
    Bu sene ilk 20000de say.cı azaldı(bunlar katsayı nedeniyle tercih yapamamışlardı) ve bu sene listede kalanların en az %30u tercih yapacak. Sadece benim bulunduğum şubede 3kişi alandışı hukuk yazıyor. Artık gerisini siz düşünün. Özellikle ilk 15000deki say.cılar da hukuk yazma oranı çok artacak. Adam ytü makine yerine iü. hukuk yazarım diyecek emin olun.

Son olarak bs.nızın yarısı kadar üstten başlayarak yarısı kadar alta inin. Mesela ben 7700 civarıyım(katsayının götürdüğü haliyle). 5000lerden başlayıp 10-12binlere kadar inmem gerekir. Ki ben hukukta 18-19 binlere, son tercihimde 23-24 binlere kadar indim. Ve iü hukuk 2. öğrt. bile gelmesini çok zor görüyorum.
    Yani aman diyorum. Düşük bölüm yazmakla birşey kaybetmezsiniz. Ama kesin girerim mant. giderseniz açıkta kalırsınız.

• Arkadaşlar konuşulanlar sadece Tm 2 için mi geçerli yoksa Tm 3 için de geçerli mi ?
    Ben sadece Tm 3 ten tercih yapacağım da..
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.