Şimdi Ara

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
0
Favori
50.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: greens_t

quote:

Orijinalden alıntı: mert9027

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ana18

quote:

arkadaşlar bence geri düşme katiyen olmayacak sayısal faktörü olmasa bile tm-1 ve tm-3ten tercıh yapıcak ınsanları unutuyosunuz bunu kac defa soyledım bır kere daha ornek vereyım ben tm-1 25bın tm-2 20bın tm-3 14bın sımdı ben tm-2 den tercıh yapıcam tm-3 ten sıralaması 14bin + 1 olan yanı benım bı arkamdakı arkadas benım yerıme gecmıs olucak ve bu herkes ıcın 1 basamak one atlamıs olucak yanı ben zaten zaten oradayım tercıh yapsam bıle o adam aynı yerınde kalır ama bı kısı bıle yapmasa +1 one gecer 3 puan turu var herkesın puanları 3 turdede hesaplanmıs durumda herkesten 1ınden gırıcek sonucta unv. dıgerlerı 1 one atlayacak bunu turkıye genelınde dusunursek sıralamalardakı artısı hayal edebılıyomusunuz BENCE BU FAKTÖRÜ ATLAMAYIN HİÇ BİR ŞEKİLDE GERİLEME OLMAYACAKTIR BENİM ŞAHSİ KANAATİM +1DE OLSA ILERLEME OLUCAKTIR KIMSENIN MORALINI BOZMAYALIM BENCE HERKES GAYET GENIS ARALIKLARLA TERCIH YAPSIN 30 TERCIH HAKKI VAR ZATEN

Öyle bir durumda var ama unutma tam terside olabilir.Mesela TM2 de 20 bin TM1 15 binde olabilir...

hiç fark etmez herkes tm-2 den tercıh yapıcak gıbı bı atmosfer yaratılıyor ben onu anlamıyorum bence bı sayısalcı yaparsa tm-1den tercıh yapar sayısalı kotu geldıyse tamam tm-2den adam hukuk ıstıyodur calısmıstır gırer eyvallah tm-3 den pdr ıster hayalıdır calısır gırer ama bence puanım dusuk geldı dur ben tmden tercıh yapayım bakalım en ıyısı ne hukuk tamam hukuk yazayım dıyen bı sayısalcı sittin sene o fakülteyi bitiremez

kesınlıkle doğru off gastritim var zaten stres yüzünden gene yemekten kesıldım ya ben22008 deyım demıştım ya şımdı kırıkkale hukuk 19700 den almış marmaraİÖ 14200den almış geçen sene ben başlasam marmaradan yazmaya kırıkkaleyi 8. 10. tercih olarak yazsam kırkkaleye girme şansım azalrı mı yanı dırek 2.tercih olarak falan kırıkkale mı yazayım ???

hiç fark etmez sen ilk tercıhe yaz ben 30 a yazayım ben ılk 29.una gıremessem ben gırerım oraya senden once sen kendı ıstegıne gore yaz en basa ankara hukuk yaz gelır gelme ıhtımalı var bıle demıyorum cunku yok ama yaz yanı ne kayberdersin tercıh parayla mı adam 30 tercıh hakkı vermıs yaz gıtsın benım bıldıgım kadarıyla mesela ıkımızde kırıkkale yazdık 110.uncu adam dıyelım son adam senle ben kaldık ıkımızınde puanı vırgulune kadar aynı o zaman tercıh sırasına bakıyorlar dıye bılıyorum

evet doğrudur ya gerçekten ama hiçbir şey bellı değıl ne ne olacak karanlıkta körü körüne tercih yapacaz gibie geliyo bodoslamasına..ilk 20bınde 3 aşağı 5 yukarı kaç mf cı olabilir ve tahmını olarak kaçı tercıhını tm2den yapar öğrenebılseydık bıras rahatlayabılırdık dıye düsünüom

• Acil çıkmam gerekiyor... Sona yaklaştım ama...

Şimdilik şunları yazayım, akşama toparlarım artık.

2009 Yılında, ilk kaçta, kaç sayısalcı vardı hesabı:

İlk 3000 --- 500
    İlk 6075 --- 1000
    İlk 8500 --- 2000
    İlk 11350 --- 3000
    İlk 14150 --- 4000
    İlk 16650 --- 5000
    İlk 19120 --- 6000
    İlk 22760 --- 7000
    İlk 23820 --- 8000
    İlk 26150 --- 9000
    İlk 28540 --- 10000

(Geçen sene sayısal 10bin. adam EA'da 20bin oldu gibi bir sonucu çıkarıp göstermeyin bana... Zira buradaki 10bin. adamın Say-2 puanını 348.5 alarak, bu puanı yapabileceği ortalama Fen-Mat-Sos vs. netlerini hesaplayarak, 0 Edebiyat ile bu netlere mukabil gelen EA-2 Puanını hesaplayıp, onun sıralamasını buldum... O da 320.45 ediyor ve o da 28,540. sıra ediyor...

Yani sizin verdiğiniz örnekteki adam, Fen neti düşük, Mat ve Türkçe neti yüksek, OÖBP yüksek bir öğrenci olabilir, ama ortalaması yaklaşık bu şekildedir...)

Akşamı bekleyemem deyip de bunları üstteki rakamlar ile kıyaslamak isteyen buyursun şimdiden kıyaslasın...

• quote:

arkadaşlar bence geri düşme katiyen olmayacak sayısal faktörü olmasa bile tm-1 ve tm-3ten tercıh yapıcak ınsanları unutuyosunuz bunu kac defa soyledım bır kere daha ornek vereyım ben tm-1 25bın tm-2 20bın tm-3 14bın sımdı ben tm-2 den tercıh yapıcam tm-3 ten sıralaması 14bin + 1 olan yanı benım bı arkamdakı arkadas benım yerıme gecmıs olucak ve bu herkes ıcın 1 basamak one atlamıs olucak yanı ben zaten zaten oradayım tercıh yapsam bıle o adam aynı yerınde kalır ama bı kısı bıle yapmasa +1 one gecer 3 puan turu var herkesın puanları 3 turdede hesaplanmıs durumda herkesten 1ınden gırıcek sonucta unv. dıgerlerı 1 one atlayacak bunu turkıye genelınde dusunursek sıralamalardakı artısı hayal edebılıyomusunuz BENCE BU FAKTÖRÜ ATLAMAYIN HİÇ BİR ŞEKİLDE GERİLEME OLMAYACAKTIR BENİM ŞAHSİ KANAATİM +1DE OLSA ILERLEME OLUCAKTIR KIMSENIN MORALINI BOZMAYALIM BENCE HERKES GAYET GENIS ARALIKLARLA TERCIH YAPSIN 30 TERCIH HAKKI VAR ZATEN

Bu da dün gelmiş, bağırarak bize akıl öğretiyor...

Günaydın delikanlı, buyur ne istemiştin? Yardımcı olalım...

Sen TM-2'den tercih yapınca, TM-3'teki adam öne mi çıkıyor? Hmmm çok ilginç... Biz nasıl düşünemedik o ayrıntıyı...

Bu arada Hasbelkader ÖSYM'de çalışmıyorsun değil mi?....

• selim arkadaşımız tabloyu yapmıs 4.sayfada ona gore 7000 kısı falan var bence mantıklı tercıh yapıcak olanlara gelırsek bence cok da fazla olmayacaktır bana gore ılk 20bıne gıren adamların cogu zaten ıyı bı mat geo yapmıstır yanı sayısaldan puanı ıyıdır tmden tercıh edenlerde olur tabıkı yarı yarıya bıle desek bıze yeter kı bana kalırsa yarıdan daha azı tercıh yapar bu arada bende de reflü var aynen 1 haftadır ağrıdan ölüyorum en son ygsden 1-2 hafta once baslamıstı

• @ana18 yazıkların gayet mantıklı..sonuçta verilerle konusuyorsun..peki bir soru soracam..bu veriler bu ilerleme değilde gerileme ilk 20-30.000 için geçerli olsa gerek..

peki sende 100.000 den sonrası için ne olur..bence ilerleme olur...100 den sonra bence geçen seneye göre sayısal daha fazladır ve tm den tercih edecek pek kişi yoktur..(çünkü cazip bir bölüm kalmıyor)...bu yüzden ilk 20-30 için gerilem 100 den sonra ise ilerleme olur diyebilir miyiz?
  • quote:

selim arkadaşımız tabloyu yapmıs 4.sayfada ona gore 7000 kısı falan var bence mantıklı tercıh yapıcak olanlara gelırsek bence cok da fazla olmayacaktır bana gore ılk 20bıne gıren adamların cogu zaten ıyı bı mat geo yapmıstır yanı sayısaldan puanı ıyıdır tmden tercıh edenlerde olur tabıkı yarı yarıya bıle desek bıze yeter kı bana kalırsa yarıdan daha azı tercıh yapar bu arada bende de reflü var aynen 1 haftadır ağrıdan ölüyorum en son ygsden 1-2 hafta once baslamıstı

aynen gastrıt var bende de selım hoca 4.sayfada aynen ılk 20bınde 7000 gıbı bı mfcı olduğunu yazmıştı 2009 da ne kadar sayısalcı varmışkı ılk 20bınde yanı bu sene daha fazla mı sayısalcı var ılk 20 bınde ???

• quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Bu da dün gelmiş, bağırarak bize akıl öğretiyor...

Günaydın delikanlı, buyur ne istemiştin? Yardımcı olalım...

Sen TM-2'den tercih yapınca, TM-3'teki adam öne mi çıkıyor? Hmmm çok ilginç... Biz nasıl düşünemedik o ayrıntıyı...

Bu arada Hasbelkader ÖSYM'de çalışmıyorsun değil mi?....

akıl öğretme gibi bir niyetim yok sadece fikirlerimi söylüyorum ki bildiğiniz üzere burası forum sitesi bilgi ve fikir paylaşım yeri
    Buradaki herkes gibi bende sınava girmiş ve tercih yapıcak bir öğrenciyim yani kimse burda kimseden üstün değil bu şekildeki tavırlar kimseye yakışmıyor.Sen nasıl fikrini söyleyip insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsan bende aynı şeyi yapıyorum ki bir çok üniversite hocası ve tanınmış rehberlikçiyle konuştum onlarda aynı fikirde ve tmden büyük sürprizler yaşanacağını düşünüyor

• ya şimdi sıralamamız ileri mi gidicek geriye mi düşücek selim hocam kafayı yiyeceğim ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

@ana18 yazıkların gayet mantıklı..sonuçta verilerle konusuyorsun..peki bir soru soracam..bu veriler bu ilerleme değilde gerileme ilk 20-30.000 için geçerli olsa gerek..

peki sende 100.000 den sonrası için ne olur..bence ilerleme olur...100 den sonra bence geçen seneye göre sayısal daha fazladır ve tm den tercih edecek pek kişi yoktur..(çünkü cazip bir bölüm kalmıyor)...bu yüzden ilk 20-30 için gerilem 100 den sonra ise ilerleme olur diyebilir miyiz?

Bu bir döngü olacak.Sayısallar hukuğa girecek.hukuk isteyen sınırdakiler işletmeye iktisata kayacak.O bölümü isteeyenler daha geride bir bölüme kayacak.Bu böyle gider gibi gözüküyor ilk bakışta.Ama 20-30 bin arasında sayısal daha çok olabilir.Bunların büyük bir kısmı tercih etmez.Bir dengelenme olabilir bu durumda ama kesin veriler lazım bize.Ysselim verdiği veriler hemen hemen doğruysa çok fazla korkulacak durum yok.20 binlik yer 15 bine kaymaz 18 bine felan kayar.Bu da arkaları etkilemez...

• quote:

Orijinalden alıntı: masterchiefemre

ya şimdi sıralamamız ileri mi gidicek geriye mi düşücek selim hocam kafayı yiyeceğim ya

aynen ya yanı ılk 20bınde 2500 lük bı oynama olmaz mı olur mu ve 2009 a göre 2010da ılk 20bınde daha mı fazla sayısalcı var bunları cevaplayabılır mısınız acaba ?????????
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: masterchiefemre

ya şimdi sıralamamız ileri mi gidicek geriye mi düşücek selim hocam kafayı yiyeceğim ya

aynen ya yanı ılk 20bınde 2500 lük bı oynama olmaz mı olur mu ve 2009 a göre 2010da ılk 20bınde daha mı fazla sayısalcı var bunları cevaplayabılır mısınız acaba ?????????

YSselim in verdiği bilgileri yorumlayalım şimdi 20 bin için.

Bu sene TM2 de 6900 sayısal varmış.

20000 --------- 451,4 -------- 6900

Geçen sene EA2 de 6500 var diyelim.

İlk 19120 --- 6000

Bu sene 400 fazla sayısal var yani.Şimdi bu seneki 6900 sayısalın kaçı tercih yapacak o önemli.Bunların 2bini tercih yaparsa sıralamalar 1600 yükselecek yani.Buna kontenjan artışı + yeni bölümleri eklersek kaba taslak (%7 kontenjan artışı diye okumuştum eğer bu genel bir kontenjan artışı ise 20binde 1400 artış + yeni bölümler 250 kişi olsa 1650 artış olacak) 50 gerileme olacak .Yani 20 binden alan yer 20050 den alacak(kabataslak hesaptan bu çıkıyor)

Yok o 6900 öğrencinin 3000 i tercih yaparsa 19050 den kapar
    --------------------------4000 i ----------------18050 ----------
    --------------------------5000 i-----------------17050 -----------

Ama dediğim gibi kabataslak bir hesap bu.Tabi kontenjan artışı her bölümde genel olarak %7 ise....

• quote:

quote:

@ana18 yazıkların gayet mantıklı..sonuçta verilerle konusuyorsun..peki bir soru soracam..bu veriler bu ilerleme değilde gerileme ilk 20-30.000 için geçerli olsa gerek..

Bu bir döngü olacak.Sayısallar hukuğa girecek.hukuk isteyen sınırdakiler işletmeye iktisata kayacak.O bölümü isteeyenler daha geride bir bölüme kayacak.Bu böyle gider gibi gözüküyor ilk bakışta.Ama 20-30 bin arasında sayısal daha çok olabilir.Bunların büyük bir kısmı tercih etmez.Bir dengelenme olabilir bu durumda ama kesin veriler lazım bize.Ysselim verdiği veriler hemen hemen doğruysa çok fazla korkulacak durum yok.20 binlik yer 15 bine kaymaz 18 bine felan kayar.Bu da arkaları etkilemez...

Ilk 10binlerde sapma beklemiyorum. Çünkü say.cı sayısı artmış. Ve ort. 1000-1500 kişi bu farktan tercih yapsa bile sıralamayı oynatmaz.
    Ilk 20000de 1000-2000 sapma olabilirdi. Ama onun da kontenjan artışı tolere eder büyük kısmını. Ama 20bin üstü tmciler hukuk,psikoloji vs. konusunda fazla hayal kurmasınlar. Hayallerini daha geniş tutup tercihlerinin sonuncusunun bile gelebileceğine kendilerini hazırlasınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

quote:

Ilk 10binlerde sapma beklemiyorum. Çünkü say.cı sayısı artmış. Ve ort. 1000-1500 kişi bu farktan tercih yapsa bile sıralamayı oynatmaz.
    Ilk 20000de 1000-2000 sapma olabilirdi. Ama onun da kontenjan artışı tolere eder büyük kısmını. Ama 20bin üstü tmciler hukuk,psikoloji vs. konusunda fazla hayal kurmasınlar. Hayallerini daha geniş tutup tercihlerinin sonuncusunun bile gelebileceğine kendilerini hazırlasınlar.

ya her kafadan bı ses çıkıyo neye ınanacağız bız ??

• 22730 sıralamayla geçen sene 28binlerde alan istanbul uluslararası ilişkiler şansı nedir arkadaşlar peki şimdi? Bir yorum yapacak arkadaş varsa sevinirim.Kayma olur mu sizce?
  • geçen seneye göre bi kıyaslama yapmanız doğru değil arkadaslar.gecen sene ilk sayısalların sıralamasını mal ösym aoöp lerini 0.8 olarak sıralamaya sokmuş.yani o sıralamada gözüken 3-5bin adamın puanları yerleşmede 0.3le çarpılıyodu.anlıcanız ilk 20 -30bindeki sayısallar kuru kalabalık yaratıyodu.bu sene katsayıdaki fark cok aza indiği için bu adamlar giricek 2bindeki 3bindeki yerlere.bu yüzden herşeye hazırlıklı olun derim ben
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Burada inanıp inanmamak önemli değil. Söylemeye çalıştığımız bu sene önceki senelere benzemeyecek ve buna göre geniş aralıklarla tercih yapıp, kendimizi listenin sonundaki bölüme bile yerleşsek üzülmeyecek şekilde hazırlayacağız.
    Yani analizlerle aslında gireceğimiz yeri önceden tahmin edip kendimizi psikolojik olarak oraya hazırlamış oluyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

20 bin lik bölüm 18 binlere kayacak sayısallar yüzünden tamam mı.Buna kontenjan artışı+yeni bölümü ekleyince 20 binden biraz daha yükseklere kayacak.18 bin olmayacak.

quote:

Orijinalden alıntı: Denerod

22730 sıralamayla geçen sene 28binlerde alan istanbul uluslararası ilişkiler şansı nedir arkadaşlar peki şimdi? Bir yorum yapacak arkadaş varsa sevinirim.Kayma olur mu sizce?

Kesin gibi bir şey...

• quote:

Orijinalden alıntı: doganayuzun

geçen seneye göre bi kıyaslama yapmanız doğru değil arkadaslar.gecen sene ilk sayısalların sıralamasını mal ösym aoöp lerini 0.8 olarak sıralamaya sokmuş.yani o sıralamada gözüken 3-5bin adamın puanları yerleşmede 0.3le çarpılıyodu.anlıcanız ilk 20 -30bindeki sayısallar kuru kalabalık yaratıyodu.bu sene katsayıdaki fark cok aza indiği için bu adamlar giricek 2bindeki 3bindeki yerlere.bu yüzden herşeye hazırlıklı olun derim ben

ya gene anlamadım her şeye hazırlıklı olun derken önümüzde daha çok sayısalcı mı olabılr yanı ılk 20bınde daha çok sayısalcı mı olabılır yoksa sıralamalar düşmez hatta yükselebilir mi demek ıstıosun??
  • ayrıca kontenjan artışıda her bölümde yok özelliklede hukuklarda yok gecen sene adamlar sınırları zorladı zaten.o %5-7lik artış daha cok 50 binden 100binden sonrasına mahsus
  • evet aynen diyorum 20.000deki adam 30 binede hazırlıklı olsun.20 30 binde eştagırlık sayısal sayısı hemen hemen yarı yarıya.girip girmemek adamların vicdanına kalmış...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.