Orijinalden alıntı: Denerod 22730 sıralamayla geçen sene 28binlerde alan istanbul uluslararası ilişkiler şansı nedir arkadaşlar peki şimdi? Bir yorum yapacak arkadaş varsa sevinirim.Kayma olur mu sizce?
Çok rahat girersin. Aslında senin gibi bölüm için istenenden sıralaması daha yüksek arkadaşların fazla kaygılanmasına gerek yok. Asıl kaygılanması gerekenler 22bin sıralaması olup 20binlik hukuka say.cılar tercih yapmaz diye girerim diyenler. O bakımdan rahat ol.
Arkadaşlar şimdi TM'lerin önünde sayısal varsa bizim sıralamanın aslında daha iyi olması gerekmiyor mu? Mesela ben 4200yüm tm-2'de, e önümde 1500 sayısal varsa 2700.mü olacam şimdi beynim şaştı yahu biri bana yardım etsin
quote:
Orijinalden alıntı: Quattro_tr
quote:
Orijinalden alıntı: Denerod 22730 sıralamayla geçen sene 28binlerde alan istanbul uluslararası ilişkiler şansı nedir arkadaşlar peki şimdi? Bir yorum yapacak arkadaş varsa sevinirim.Kayma olur mu sizce?
Çok rahat girersin. Aslında senin gibi bölüm için istenenden sıralaması daha yüksek arkadaşların fazla kaygılanmasına gerek yok. Asıl kaygılanması gerekenler 22bin sıralaması olup 20binlik hukuka say.cılar tercih yapmaz diye girerim diyenler. O bakımdan rahat ol.
yanı ben mı kanka 22008 sıralamam var 19700 kırıkkale hukuk İÖ orayı ıstıyorum orasının ıhtımalı yuksek mı dersın yanı ???
bakın arkadaslar COK İYİ OKUYUN.gecen seneki sıralamada 20 bininci olan adamın önünde ortlama 10 bin sayısalcı vardı(ama aslında yoktu:))cünkü mal ösym bu adamların okul puanlarını 0.3le carpmayıp 0.8le çarpıp sıralamaya koymuştu önününzde gözüküyodu ama tercih yapmak istediğinde 0.3lü baz alındığı için ilk 20 bine değil ilk 30 bine bile giremiyodu.bu sene katsayı farkı cok azaltıldıgı için bu adamlar tm bölümlerini ne kadar o0ldugu bilinmemekle beraber işgal edecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: doganayuzun
bakın arkadaslar COK İYİ OKUYUN.gecen seneki sıralamada 20 bininci olan adamın önünde ortlama 10 bin sayısalcı vardı(ama aslında yoktu:))cünkü mal ösym bu adamların okul puanlarını 0.3le carpmayıp 0.8le çarpıp sıralamaya koymuştu önününzde gözüküyodu ama tercih yapmak istediğinde 0.3lü baz alındığı için ilk 20 bine değil ilk 30 bine bile giremiyodu.bu sene katsayı farkı cok azaltıldıgı için bu adamlar tm bölümlerini ne kadar o0ldugu bilinmemekle beraber işgal edecektir.
Tamam işte bizde bunu söylüyoruz.Sıralamalar yükselecek.20 binlik yer 17-18-19 dan alabilir.Sayısallara kalmış ne kadarı tm den tercih eder
quote:
Orijinalden alıntı: kirilenko47 Arkadaşlar şimdi TM'lerin önünde sayısal varsa bizim sıralamanın aslında daha iyi olması gerekmiyor mu? Mesela ben 4200yüm tm-2'de, e önümde 1500 sayısal varsa 2700.mü olacam şimdi beynim şaştı yahu biri bana yardım etsin
Normalde öyle olması gerekir ama geçen sene de vardı işte. O yüzden direk öyle diyemezsin. Ayrıca say.cıların kaçı tercih yapar buda belli değil. @mert Inşallah ben haksız çıkarım ve girersin. Ama ben çok çok düşük ihtimal görüyorum. Ayrıca yeni açılan ve burslu hukukları da yaz mutlaka. Sakın ihtimal düşük diye yazmamazlık etme.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kirilenko47 Arkadaşlar şimdi TM'lerin önünde sayısal varsa bizim sıralamanın aslında daha iyi olması gerekmiyor mu? Mesela ben 4200yüm tm-2'de, e önümde 1500 sayısal varsa 2700.mü olacam şimdi beynim şaştı yahu biri bana yardım etsin
Normalde öyle olması gerekir ama geçen sene de vardı işte. O yüzden direk öyle diyemezsin. Ayrıca say.cıların kaçı tercih yapar buda belli değil. @mert Inşallah ben haksız çıkarım ve girersin. Ama ben çok çok düşük ihtimal görüyorum. Ayrıca yeni açılan ve burslu hukukları da yaz mutlaka. Sakın ihtimal düşük diye yazmamazlık etme.
evet yazacağım aynen ama yenı açılan hukukların yüksekten açılacağını dşünüyorum samsun,yalova falan ??
ana sana demedm arkadasm ama daha kavrayamadı kimse yrdmcı olmaya cclstm:)
quote:
20binde hukuklar kapanıyor zaten. 20binden sonra iktisat ve işletme var. Onuda %90i yazmaz.
quote:
quote:
He yani tüm sayısalcılar tercih yapsa bile 4200.yüm di mi. Yukarıdaki mesjalarda sanki sıralamamız gerileyecek gibi bir anlam çıkıyordu da.
quote:
Orijinalden alıntı: kirilenko47
quote:
quote:
He yani tüm sayısalcılar tercih yapsa bile 4200.yüm di mi. Yukarıdaki mesjalarda sanki sıralamamız gerileyecek gibi bir anlam çıkıyordu da.
Evet öylesin ama ilk 5000ler için deazavantaj olmuyor bu sene. Asıl kopmalar 10binler ve üstünde olacak. Ve ankara hukuk filan düşünme. Ama listende olsun tabii.
Ankara siyasal?
quote:
Orijinalden alıntı: kirilenko47 Ankara siyasal?
Orası rahat olur hocam. Kral bölüm ama hukukla aynı şey değil tabii.
quote:
geçen seneye göre bi kıyaslama yapmanız doğru değil arkadaslar.gecen sene ilk sayısalların sıralamasını mal ösym aoöp lerini 0.8 olarak sıralamaya sokmuş.yani o sıralamada gözüken 3-5bin adamın puanları yerleşmede 0.3le çarpılıyodu.anlıcanız ilk 20 -30bindeki sayısallar kuru kalabalık yaratıyodu.bu sene katsayıdaki fark cok aza indiği için bu adamlar giricek 2bindeki 3bindeki yerlere.bu yüzden herşeye hazırlıklı olun derim ben
ÖSYM sıralamayı yaparken bu sene de aynen AÖBP'lerini tam olarak hesaplamış da sıraya sokmuş...
O yüzden sıralamalarda fark olmaz...
Sadece geçen sene yerleşmeye kalkan max 50 puan kaybederken, bu sene max 15 puan kaybedeceği için, geçen sene SAY'dan EA'ya yerleşen olmazdı, bu sene olur...
Ama o da ilk 10binde çok fazla olacak birşey değil...
ben tmciyim tm2 de sıralamam 11900 erciyes hukuk veya kırıkkale hukuk olur mu arkadaşlar?acele cevap lazım..
selim, daha önce sordum sana ama şu anda daha çok bilgi sahibisindir en son sorduğumdan beri birçok araştırma yaptın. alan dışı sıralamam ösym sonuç tablosunda 12.799 yazıyor kılavuzda beykent hukuk 0.12 ile 9.010 ile alıcak diyor. girme ihtimalm sıfır di mi?
quote:
Orijinalden alıntı: ysselim
quote:
geçen seneye göre bi kıyaslama yapmanız doğru değil arkadaslar.gecen sene ilk sayısalların sıralamasını mal ösym aoöp lerini 0.8 olarak sıralamaya sokmuş.yani o sıralamada gözüken 3-5bin adamın puanları yerleşmede 0.3le çarpılıyodu.anlıcanız ilk 20 -30bindeki sayısallar kuru kalabalık yaratıyodu.bu sene katsayıdaki fark cok aza indiği için bu adamlar giricek 2bindeki 3bindeki yerlere.bu yüzden herşeye hazırlıklı olun derim ben
ÖSYM sıralamayı yaparken bu sene de aynen AÖBP'lerini tam olarak hesaplamış da sıraya sokmuş...
O yüzden sıralamalarda fark olmaz...
Sadece geçen sene yerleşmeye kalkan max 50 puan kaybederken, bu sene max 15 puan kaybedeceği için, geçen sene SAY'dan EA'ya yerleşen olmazdı, bu sene olur...
Ama o da ilk 10binde çok fazla olacak birşey değil...
hocam yanı sıralamalarda pek bi düşüş olmaz mı dıyosun 2-3bınlık oynama düşüş olmaz mı dıyosun 20bınıncı 17-18bıne düşmez mı yanı??
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: .Runaway. Arkadaşlar konuşulanlar sadece Tm 2 için mi geçerli yoksa Tm 3 için de geçerli mi ? Ben sadece Tm 3 ten tercih yapacağım da..
Senin de tercilerini geniş aralıkta tutman lazım. Ama gidipte bir say.cı psikoloji yazmaz diye düşünüyorum.
Evet bana da öyle geliyor ama ne olup ne biteceği bilinmez. İnsanın kafası karıştıkça karışıyor..
quote:
ayrıca kontenjan artışıda her bölümde yok özelliklede hukuklarda yok gecen sene adamlar sınırları zorladı zaten.o %5-7lik artış daha cok 50 binden 100binden sonrasına mahsus
bu sene 3-4 tane devlette hukuk açıldımı ? ankara hukuk arttımı kendi şehrimden örnek erciyes hukuk 50 den 150 ye çıktı diğer devletleri pek incelemedim özelde gene kendi şehrimden örnek melikşah hukuk açıldı 100 kişi bilmeden sallamak hoş olmasa gerek
yani selim hocam ilk 5 bin için avantajlı bir durum mu var şimdi