Şimdi Ara

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
0
Favori
50.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kılavuzda 0.12 ve 0.15li başarı sıraları ayrı ayrı verilmiş. istanbul hukuk için 0.12li başarı sırası 5binlerde bu bizim lys sonuç sayfasında verilen alandışı sıralamamzla yazacağımız yer mi yoksa bu konuda tm2 gerçek sıralamamızı buluyoruz ya hani, o sıralamamzla mı yerleşeceiz buraya buna bi cvp vereblr misinz acil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karaoğlan

Tm'ci arkadaşlar kendi tm sıralamalarını yazmıslar. Tanıdığımız sayılsalcıların sıralamalarını yazmamız gerekiyor. Konunun ismini " Tm-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler ( Özellikle sayılsacı arkadaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. )" diye değiştirilirse sayısalcı arkadaşlarımız da konuya girerler ve elllerinden geldiğince yardımcı olurlar.

En az 75bin sayısalcı TM sıralamasına girdiğine göre, bu 75bin kişinin tamamının da bilgilerini buradan toplamak imkansız olduğuna göre, tek yapabileceğimiz istatistiki bir çalışma...

Onu da geçen seneki veri dağılımı ile kıyaslayarak ve istatistiki modellemeler yaparak yapabiliriz... İnşallah bu cumaya kadar topladığımız verilerle üzerinde çalışacağız...

@Quattro_tr

Maksat muhabbet olsun... Hukuk Fakültesi sadece senede 2şer sınava girerek bitirilebilecek bir bölüm olduğu için, mühendislik yanında bir de hukukçu oluruz diye giren bir arkadaş...
    Aynı mantıkla giren en az 3 kişi daha biliyorum... Sözleşme Hukukçusu İnşaat Mühendisi olayım diyen veya Enerji Hukukçusu İnşaat Mühendisi olayım diyen arkadaşlar da var...

Kısmet...

@hilalk
    Kılavuzu boşverin... Yalan yanlış bilgilerle dolu... Bu konuda açtığım bir başlığa yeteri kadar açıklama yaptım sanırım.
    Sonuç kağıtlarında yazan Alan Dışı sıralamaları zaten tamamen boşverin. Onunla alakalı açtığım bir başlığa da yeteri kadar açıklama yaptım.

Burada yapacağınız şu: Eğer kendi alanınızda girecekseniz, Alan İçi sıralamanız ile geçen seneki yaklaşık sıralamayı karşılaştırmak.... MF'ci iseniz zaten 3 aşağı 5 yukarı aynı ayara gelir.
    TM'ci iseniz, önünüzde belli bir miktar MF'ci olduğunu ve sıralamanızın artacağını bilip ona göre tercih yapmanız lazım. O MF'cilerin ne kadar olduğuna gelince... Bu başlık da onu tespit için açılmış bir başlık.

Yok eğer kendi alanınız dışında tercih yapacaksanız, Alan Dışı puanınızın, tercih yapacağınız alandaki Alan İçi sıralamada nereye denk geldiğini bulmanız lazım... TM-2 için bu sıralamayı da bu başlıktaki puanlardan çıkarabilirsiniz.

• kesinlikle kılavuz yanlış. evet sağlıklı bir kılavuz olsaydı dediğiniz gibi sonuçtaki "0.12" katsayılı sıralamaya göre tercih yapılacaktı fakat dediğim gibi kılavuz saçma sapan. siz buradaki yaklaşık değerlere göre kıyaslama yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterchiefemre

quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: asdasdada

öncelikle böyle bir derleme için katkısı olan herkese çok teşekkür ederim.

sayısal öğrencisiyim.

tm-2 alan içi: 497 -4151
    tm-2 alan dışı: 483 -4130

benim de asıl sıralamam 7bin başları.

konuya hakim oldugunu düsündügüm selim bey'e sormak isterim, acaba bana marmara hukuk birinci öğretm gelir mi? geçen yıl 6 binlerde almış.

Şimdi sayısalcıysan, 483 puanla yerleştirilirsin... 483 puan da TM-2'de 7300 gibi bir sıraya denk gelir...

Ama şu var... TM'ci normalde 325bin kişi iken, Edebiyat sınavına giren 620bin kişi var... Hadi TS'ciler de girdi deseniz, gene toplamı 517bin kişi ediyor... Tutup Dilcileri bile katsanız, En fazla edeceği 547bin...
    Aradaki 73bin nerden geldi? MF'den... (Bu arada TS ve DİL'ciler Edebiyat sınavına giriyor değil mi?)

Bu ne demektir? 400bin'de 75bin kişi MF'ci... Yani ortalama 5'te 1...

Bu 1/5'in muhtemelen ağırlığı ön sıralardadır... Zira MF'ciler Matematikten yüksek yaparlar, YGS'leri yüksek olur... Edebiyattan da 40 tane yapsalar yeter...

Ama dağılımları nasıldır, onu bilemiyorum işte... Onu çıkarmaya uğraşıyoruz burda veri toplayarak :)

Neyse...

Sonuçta senin önünde gözüken 7300 kişinin belki 2300'ü MF'ci olabilir... Bunlardan belki bir kısmı TM yazacaktır (-10, -15 puan gibi bir düşüşle), bir kısmı da yazmayacaktır...
    Bu durumda 5000-6000 arası gibi bir sıralamaya ilerleyebilirsin...

Tabi MF'ciler suyunu çıkarmış ise, bu durumda ilk 5000'in 4000'i MF'ci bile olabilir... Bu durumda İstanbul vs. bile girebilirsin :)

üste yazdığım puanlardan başka bulamadım maalesef, forumları altüst ettim bu kadar puan yazabildim anca...

bence de tahminler isabetli. benim bikaç sayısalcı arkadaşımın ygs puanı 45o ve üzeri idi. 30-40 arası edebiyat ile tm-2 sıralaması 2binlerde olan bile var. ve hiçbiri tm'den tercih yapmayacak.

bizi burada kafa patlatmak zorunda bırakan ösym'ye selam ederim bu arada...

• quote:

Orijinalden alıntı: asdasdada

bence de tahminler isabetli. benim bikaç sayısalcı arkadaşımın ygs puanı 45o ve üzeri idi. 30-40 arası edebiyat ile tm-2 sıralaması 2binlerde olan bile var. ve hiçbiri tm'den tercih yapmayacak.

bizi burada kafa patlatmak zorunda bırakan ösym'ye selam ederim bu arada...

ÖSYM'ye ben şu işe bulaştığım 3 aydan beri sağlam selam ediyorum zaten...

Kitapçıkları ayırıp sınav yapmaktan başla... (Üstüne üstlük Matematiğe 75, Edebiyata 85dk veren zihniyeti seveyim...)
    Tüm terminolojiyi değiştirmeleri (Sıfat, Zamir, Edat gibi yüzlerce yıllık kelimeleri değiştirmek gibi... Homojeni türdeş yapma, Milli Egemenliği Ulusal İstenç yapma vs. gibi saçmalıklar)...
    Hatalı sorular, yanlış cevaplar, muğlak sorular...
    Saçma sapan bir sonuç kağıdı (Alan Dışı sıralama mevzusu)...
    Saçma sapan bir kılavuz...

ÖSYM özel sektörde bir şirket olsa, bir tane personeli kalmadan işten atılmışlardı...
    ÖSYM eğer AB ya da ABD'de bir kurum olsaydı, personeli çoktan istifa etmişti o ayrı, ayrıca da mahkemelikti...

Ama burası Türkiye işte...

• Öncelikle s.a arkadaşlar,
    Bazı arkadaşların sıralamaları çok iyi ve bu klavuz konusunda fazla sıkıntıları yok, ama bazılarımızın kafasında soru işaretleri var, bende birkaç birşey yazarak içinizi rahatlatmak istiyorum.
    ================================================== ====
    Sayısalcı arkadaşlara önerim, sayısala fazla kayma söz konusu değil, sayısalcı arkadaşların başarı sırası gerçeğe çok çok yakın, onun için sizler başarı sıraları ile üni. girişte fazla süpriz yaşamazsınız, orada ne yazıyorsa tam ona göre tercih yapın, sizin adınıza fazla bir süpriz şansı yok.

Sayısalcılar adına istatistik bilgiside vereyim ;
    Sınava MF'den girenlerin büyük ! çoğunluğu fen bölüm mezunu öğrencileri, hatta bazıları kendi bölümlerinden bile girmeyerek TM bölümüne kaymış durumdalar.

* 400 Puan alan 31.000 MF Öğrencisinden sadece 12 Tanesi TM öğrencisi.
    * 300 Puan alan 103.000 MF Öğrencisinden sadece 537 Tanesi TM öğrencisi.

Özetle MF 'ci arkadaşların puanları geçen yıl ile bir bir örtüşecektir. Çok hafif kaymalar söz konusu olur.
    TM'ci arkadaşlara gelirsek, %60 öğrenci Tm'den mezun durumda %40 öğrenci ise MF'den Kaymış durumda.

Dolayısıyla öğrenciler TM puan türünde tercih yaparken kendi önlerinde daha yüksek puan alan MF öğrencilerinin olduğunu unutmamalıdırlar.

İstatistik verelim ;

* TM'den 400 Puan alan öğrenci sayısı, 12.000 iken bunların 4.400 tanesi MF'cidir, eğer MF 'cilerin yarısının kendi alanından tercih yapacağını düşünürsek , 2.000 öne kayma olabilir, bu kayma en fazla 4.400 olur oda imkansız ama TM Öğrencilerinde 2.000 kayma rahat gerçekleşecektir.
    * TM'den 300 Puan alan öğrenci sayısı , 146.000 iken bunların 54.000 tanesi MF'cidir. Açıkcası söylemek gerekirse MF'ciler TM'cilerin tamamen belası durumuna gelmiş ve MF öğrencisi TM bölümünde başarılı olmuştur.
    * Ama MF'ciler kendi alanlarına yönelirse 300-400 puan arasında 1/2 baz alırsak 27.000 bin öğrenci kayması olur. Rahatda büyük artışlar ve büyük azalışlar gerçekleşir. TM'cilerin kaderi MF'cilerin kendi bölümlerini tercih etmelerine bakıyor.
    * TM'de 300-350 Puan arasında alan arkadaşlar büyük süprizler yaşayabilirler, çünkü yığılma çok.

Ve sözelci arkadaşlar, TS puanında öğrencilerin %40 kendi bölümlerinden , %60 ise Eşit ağırlıktan gelen öğrencilerden oluşuyor.

Buda sıralamada, büyük kaymaların yaşanabileceğini bize gösteriyor,
    İstatistik yapalım;

* 400 Puan alan öğrenci sayısı, 7.100 iken, bunların 3.200 tanesi TM'ci yani neredeyse yarısı,
    * 300 Puan alan öğrenci sayısı, 127.000 iken, bunların 69.000 tanesi TM'ci
    * Yığılma 300-330 puan arasında, büyük süprizler yaşanabilir, tercihlerde uçuk şeyler düşünülmemelidir, sözelde yoğun bir talep var. Ama sözel kontenjanları çok az.

Böyle bir yazı buldum.Bizim yapacağımızı daha önceden yapmışlar sanki :S

• SAĞOL ANA18 NEREDEN BULDUN BU YAZIYI??
  • YSELİM SENDE SAGOL YA İNANIN HİÇBİR REHBERLİK SİTESİNDEN BİŞEY ÖĞRENEMDİM SİTEMZİ TAKİP EDIN DEYİP DURUYOLAR HÇBİŞEY YOK..
    BEN TM3 DEN TERCH YAPICAM BUNA BENZER BİR HESAP BANA DA GEREKLİ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ana18

Öncelikle s.a arkadaşlar,
    Bazı arkadaşların sıralamaları çok iyi ve bu klavuz konusunda fazla sıkıntıları yok, ama bazılarımızın kafasında soru işaretleri var, bende birkaç birşey yazarak içinizi rahatlatmak istiyorum.
    Sayısalcı arkadaşlara önerim, sayısala fazla kayma söz konusu değil, sayısalcı arkadaşların başarı sırası gerçeğe çok çok yakın, onun için sizler başarı sıraları ile üni. girişte fazla süpriz yaşamazsınız, orada ne yazıyorsa tam ona göre tercih yapın, sizin adınıza fazla bir süpriz şansı yok.

Sınava MF'den girenlerin büyük ! çoğunluğu fen bölüm mezunu öğrencileri, hatta bazıları kendi bölümlerinden bile girmeyerek TM bölümüne kaymış durumdalar.

Özetle MF 'ci arkadaşların puanları geçen yıl ile bir bir örtüşecektir. Çok hafif kaymalar söz konusu olur.
    TM'ci arkadaşlara gelirsek, %60 öğrenci Tm'den mezun durumda %40 öğrenci ise MF'den Kaymış durumda.

Dolayısıyla öğrenciler TM puan türünde tercih yaparken kendi önlerinde daha yüksek puan alan MF öğrencilerinin olduğunu unutmamalıdırlar.

İstatistik verelim ;

* TM'den 400 Puan alan öğrenci sayısı, 12.000 iken bunların 4.400 tanesi MF'cidir, eğer MF 'cilerin yarısının kendi alanından tercih yapacağını düşünürsek , 2.000 öne kayma olabilir, bu kayma en fazla 4.400 olur oda imkansız ama TM Öğrencilerinde 2.000 kayma rahat gerçekleşecektir.
    * TM'den 300 Puan alan öğrenci sayısı , 146.000 iken bunların 54.000 tanesi MF'cidir. Açıkcası söylemek gerekirse MF'ciler TM'cilerin tamamen belası durumuna gelmiş ve MF öğrencisi TM bölümünde başarılı olmuştur.
    * Ama MF'ciler kendi alanlarına yönelirse 300-400 puan arasında 1/2 baz alırsak 27.000 bin öğrenci kayması olur. Rahatda büyük artışlar ve büyük azalışlar gerçekleşir. TM'cilerin kaderi MF'cilerin kendi bölümlerini tercih etmelerine bakıyor.
    * TM'de 300-350 Puan arasında alan arkadaşlar büyük süprizler yaşayabilirler, çünkü yığılma çok.

Ve sözelci arkadaşlar, TS puanında öğrencilerin %40 kendi bölümlerinden , %60 ise Eşit ağırlıktan gelen öğrencilerden oluşuyor.

İstatistik yapalım;

* 400 Puan alan öğrenci sayısı, 7.100 iken, bunların 3.200 tanesi TM'ci yani neredeyse yarısı,
    * Yığılma 300-330 puan arasında, büyük süprizler yaşanabilir, tercihlerde uçuk şeyler düşünülmemelidir, sözelde yoğun bir talep var. Ama sözel kontenjanları çok az.

Kaynağı nedir? YGS'den sonra yayınlanan bir istatistiki çalışma vardı ama, onda birkaç akademisyen ÖSYM'den bilgilerin tamamını alıp üzerinde çalışmışlardı...

Eğer bu kaynak da benzer bir çalışmaya dayanıyorsa, işimiz çok kolaylaşır...

• Sayısalcıyım,yardımı dokunur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eser. -- 18 Temmuz 2010; 14:45:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ana18

Öncelikle s.a arkadaşlar,

İstatistik verelim ;

İstatistik yapalım;

bu kaynak doğru ise güzel şeyler yazıyor ve savunduğum birçok şeye kanıt niteliğinde..

benim diyebileceğim tek bir şey var ve ea cılar için bu..geçen seneye göre sıralamada çok daha fazla sayısalcı olduğunu göz önünde bulunudumak ve bunun bilincince olmak gerek..

• bu çalışma için gerçekten çok teşekkür ederim bende elimden geleni yapacağım.bende sayısal çıkışlı sınava girdim ama ben gerçkten tm den tercih yapmak için hazırlandım ve tmden bölüm yazıcam.

y-TM2 417598 45442 405,523 44898
  • quote:

Tm'ci arkadaşlar kendi tm sıralamalarını yazmıslar. Tanıdığımız sayılsalcıların sıralamalarını yazmamız gerekiyor. Konunun ismini " Tm-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler ( Özellikle sayılsacı arkadaşlarımızın yardımına ihtiyacımız var. )" diye değiştirilirse sayısalcı arkadaşlarımız da konuya girerler ve elllerinden geldiğince yardımcı olurlar.

bence de yaa buraya puanlarını yazanlar tmler mi mfler mi anlamadım
    mf lerin yazması gerekiyor ki ona göre elensin,mf lerin tm sıralamalarını ve hangi alandan terch yapacaklarını yazmaları gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanpedro

quote:

mf lerin yazması gerekiyor ki ona göre elensin,mf lerin tm sıralamalarını ve hangi alandan terch yapacaklarını yazmaları gerekiyor

Hiç farketmiyor... ÖSYM sağolsun, TM'ci veya MF'ci farketmez, herkesi aynı yerde, ALAN İÇİ diye sıraladığı için, kim yazarsa yazsın aynı şey...

Ayrıca dediğiniz gibi sayısalcıları elemeye kalksak, 75bin tane veri lazım, ki bu da mümkün değil. O yüzden gene dediğim gibi, istatistiki analiz yapmaktan başka çare yok...
    (Ya da birileri verilerin tamamını yayınlarsa, olabilecek en temiz iş olur...)

• yyselim size bir şey daha sormak istiyorum.

istanbul hukuk ikinci öğretim geçen yıl 11binlerde aldı. ilk defa geçen yıl açıldığı için ikinci öğretim sıralaması haliyle düşüktü.
    bu yıl yükselir diyorlar,biraz korkuya kapıldım.

benim tm-2 sıralamam 7binlerde. acaba bu fark çok rahat kapanabilir mi ?
  • sayısalcıyım tm puanlarım:

Y-TM-1 529,486 0000856 515,146 0000853
    Y-TM-2 521,825 0001228 507,485 0001249
    Y-TM-3 514,818 0001655 500,478 0001683
  • quote:

Orijinalden alıntı: makif1992

sayısalcıyım tm puanlarım:

tm den mi tercih yapıcaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterchiefemre

quote:

Orijinalden alıntı: makif1992

sayısalcıyım tm puanlarım:

tm den mi tercih yapıcaksın

hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: sanpedro

quote:

Hiç farketmiyor... ÖSYM sağolsun, TM'ci veya MF'ci farketmez, herkesi aynı yerde, ALAN İÇİ diye sıraladığı için, kim yazarsa yazsın aynı şey...

Ayrıca dediğiniz gibi sayısalcıları elemeye kalksak, 75bin tane veri lazım, ki bu da mümkün değil. O yüzden gene dediğim gibi, istatistiki analiz yapmaktan başka çare yok...
    (Ya da birileri verilerin tamamını yayınlarsa, olabilecek en temiz iş olur...)

pek anlamadım ama neyse..ösym nin sitesinde 2010 lys sayısal veriler diye bir sunum var onu hiç incelediniz mi? belki birşeyler cıkar..

• Sayısalcıyım tm 2 alan içi puanım 473,548 gereksiz sıralamam 10197
    alan dışı puanım 461,746 sıralama 9652
    normalde 14700 lü bi sıram var tm 2 de..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.