Şimdi Ara

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
645
Cevap
0
Favori
50.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    422,65 40306 / 408,468 41907
    Alan İçi / Alan Dışı
    işinize yarar sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: radreser

Sayısalcıyım tm 2 alan içi puanım 473,548 gereksiz sıralamam 10197
    alan dışı puanım 461,746 sıralama 9652
    normalde 14700 lü bi sıram var tm 2 de..

Tm den tercih yapıcan mı?
  • evet yapacağım kardeş hukuk tercihi yapacağım..
  • Arkadaşlar benim anlamadığım bir nokta var.Şimdi ben tmciyim ama sonuçlarda mf ve ts puanları alan içi olarak niye hesaplanmışki sonuçta o alanlarda tercih etsem alandışı puanlardan giricem.Ayrıca sadece mat-geo ve edeb.- coğ. sınavlarına girdim.
    Eğer herkezinki bu şekilde hesaplanmışsa tmcile için söylüyorum mf gurubu olup hemde puanı 0.15 li katsayı ile olan birsürü mfci var ve bunlar bu insanlarında gerçek tercih puanları ve sıralamları olmaz.

Yani şimdi benim önümde bir sürü 0.15 puanla hesaplanmış mf ci var bu nebiçim birşey?onların puanları 0.12 ile bu sıralamalara dahil olması gerekmiyomuydu?
  • 417.138 45960 404.655 45815

538,081 000366 523,456 000376

508,906 0002442 496,582 0002235

431,311 0032945 417,959 0033545

Selim daha çıkmıyor.Bunları topladığım forumda merakla seni bekliyoruz hea. Ufak ufak başla da cumaya kadar bitsin :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: ana18

Öncelikle s.a arkadaşlar,
    Bazı arkadaşların sıralamaları çok iyi ve bu klavuz konusunda fazla sıkıntıları yok, ama bazılarımızın kafasında soru işaretleri var, bende birkaç birşey yazarak içinizi rahatlatmak istiyorum.
    ================================================== ====
    Sayısalcı arkadaşlara önerim, sayısala fazla kayma söz konusu değil, sayısalcı arkadaşların başarı sırası gerçeğe çok çok yakın, onun için sizler başarı sıraları ile üni. girişte fazla süpriz yaşamazsınız, orada ne yazıyorsa tam ona göre tercih yapın, sizin adınıza fazla bir süpriz şansı yok.

Sayısalcılar adına istatistik bilgiside vereyim ;
    Sınava MF'den girenlerin büyük ! çoğunluğu fen bölüm mezunu öğrencileri, hatta bazıları kendi bölümlerinden bile girmeyerek TM bölümüne kaymış durumdalar.

* 400 Puan alan 31.000 MF Öğrencisinden sadece 12 Tanesi TM öğrencisi.
    * 300 Puan alan 103.000 MF Öğrencisinden sadece 537 Tanesi TM öğrencisi.

Özetle MF 'ci arkadaşların puanları geçen yıl ile bir bir örtüşecektir. Çok hafif kaymalar söz konusu olur.
    TM'ci arkadaşlara gelirsek, %60 öğrenci Tm'den mezun durumda %40 öğrenci ise MF'den Kaymış durumda.

Dolayısıyla öğrenciler TM puan türünde tercih yaparken kendi önlerinde daha yüksek puan alan MF öğrencilerinin olduğunu unutmamalıdırlar.

İstatistik verelim ;

* TM'den 400 Puan alan öğrenci sayısı, 12.000 iken bunların 4.400 tanesi MF'cidir, eğer MF 'cilerin yarısının kendi alanından tercih yapacağını düşünürsek , 2.000 öne kayma olabilir, bu kayma en fazla 4.400 olur oda imkansız ama TM Öğrencilerinde 2.000 kayma rahat gerçekleşecektir.
    * TM'den 300 Puan alan öğrenci sayısı , 146.000 iken bunların 54.000 tanesi MF'cidir. Açıkcası söylemek gerekirse MF'ciler TM'cilerin tamamen belası durumuna gelmiş ve MF öğrencisi TM bölümünde başarılı olmuştur.
    * Ama MF'ciler kendi alanlarına yönelirse 300-400 puan arasında 1/2 baz alırsak 27.000 bin öğrenci kayması olur. Rahatda büyük artışlar ve büyük azalışlar gerçekleşir. TM'cilerin kaderi MF'cilerin kendi bölümlerini tercih etmelerine bakıyor.
    * TM'de 300-350 Puan arasında alan arkadaşlar büyük süprizler yaşayabilirler, çünkü yığılma çok.

Ve sözelci arkadaşlar, TS puanında öğrencilerin %40 kendi bölümlerinden , %60 ise Eşit ağırlıktan gelen öğrencilerden oluşuyor.

Buda sıralamada, büyük kaymaların yaşanabileceğini bize gösteriyor,
    İstatistik yapalım;

* 400 Puan alan öğrenci sayısı, 7.100 iken, bunların 3.200 tanesi TM'ci yani neredeyse yarısı,
    * 300 Puan alan öğrenci sayısı, 127.000 iken, bunların 69.000 tanesi TM'ci
    * Yığılma 300-330 puan arasında, büyük süprizler yaşanabilir, tercihlerde uçuk şeyler düşünülmemelidir, sözelde yoğun bir talep var. Ama sözel kontenjanları çok az.

Böyle bir yazı buldum.Bizim yapacağımızı daha önceden yapmışlar sanki :S

"* TM'den 400 Puan alan öğrenci sayısı, 12.000 iken bunların 4.400 tanesi MF'cidir, eğer MF 'cilerin yarısının kendi alanından tercih yapacağını düşünürsek , 2.000 öne kayma olabilir, bu kayma en fazla 4.400 olur oda imkansız ama TM Öğrencilerinde 2.000 kayma rahat gerçekleşecektir."

400 KÜSÜR PUAN ALDIM VE 67 BİNLERDEYİM AMA BURDA 12.000 DEN BAHSEDİYO BİR YANLIŞLIK OLMASIN.

• şimdi benim kafama birşey takıldı,
    selim demişti ki sayısalcılar alandışı puanlarını baz alıp bir eşit ağırlıkçıdan o puana denk alan içi puanlamayı bulmalı, o gerçek sıralamandır demişti.
    özetle 453 puan gerçekte 18950 ediyor.
    ama 18950 nin içinde alan içi puanı hesaplanmış sayısalcılar var hala. yani önümdeki tüm sayısalcılar tmden tercih yapsa bile, yine de sıralamam düşecek değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterchiefemre -- 19 Temmuz 2010; 13:04:09 >
  • Yardımı olacaksa buyurun,

TM-2 Gerçek Sıralamasını Merak Edenler

Edit: Bu arada İstanbul Üniversitesi U.ilişkiler'i tek tercih olarak yazıcam umarım gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el-muhaberat -- 19 Temmuz 2010; 13:24:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterchiefemre

şimdi benim kafama birşey takıldı,
    selim demişti ki sayısalcılar alandışı puanlarını baz alıp bir eşit ağırlıkçıdan o puana denk alan içi puanlamayı bulmalı, o gerçek sıralamandır demişti.
    ama 18950 nin içinde alan içi puanı hesaplanmış sayısalcılar var hala. yani önümdeki tüm sayısalcılar tmden tercih yapsa bile, yine de sıralamam düşecek değil mi?

Arkadaşım bence düşmesi gerekir dediğin gibi saçma sapan olay sayısalcıları puanı tm alaniçi puantürüne dahil edilmiş yani alan içi puantüründe alan içindekilerinde dışındakilerinde puanı 0.15 li katsayı ile dahil edilmiş şimdi sen sayısalcı olarak aladışı puanına bakarak alan içindeki aynı puana denk adamın sıralamasına baksan bile onun önüde 0.15 li sayısalcılar olacak.
    azda olsa düşer bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: ceko1905

quote:

Arkadaşım bence düşmesi gerekir dediğin gibi saçma sapan olay sayısalcıları puanı tm alaniçi puantürüne dahil edilmiş yani alan içi puantüründe alan içindekilerinde dışındakilerinde puanı 0.15 li katsayı ile dahil edilmiş şimdi sen sayısalcı olarak aladışı puanına bakarak alan içindeki aynı puana denk adamın sıralamasına baksan bile onun önüde 0.15 li sayısalcılar olacak.
    azda olsa düşer bence...

bi dakka anlamadım ben şimdi alan dışı puanımla tmde kaçıncı sıraya denk geldiğimi bulucam ama bundan sonraki sorun ne? hayır yani daha mı yüksekten tercih yapim daha sonra yoksa daha mı düşük???

• quote:

Orijinalden alıntı: başak92

quote:

Orijinalden alıntı: ceko1905

quote:

azda olsa düşer bence...

bi dakka anlamadım ben şimdi alan dışı puanımla tmde kaçıncı sıraya denk geldiğimi bulucam ama bundan sonraki sorun ne? hayır yani daha mı yüksekten tercih yapim daha sonra yoksa daha mı düşük???

bence fazla fark olmaz en az 10 en fazla 500 olur daha fazlada olabilir 1000 gibi.
    bu konuda benim kafamda karışık çünkü klavuzdada 0.15 (alaniçi)'li sıralama ayrı 0.12(alandışı) ayrı verilmiş yani alandışı tercih yapacaksan 0.12 li bölüme bakacaksın heralde.(bu benim düşümcem net bir bilgim yok)

• merhaba hocam ben tm öğrencisiyim ,bu alan içi alan dışı olayı kafamı çok karıştırdı foruma bakmadan önce ankara hukuk yazmamayı düşünüyodum ama yazdıklarınızı okuduktan sonra yazmayı düşündüm sizce bana ankara hukuk gelme ihtimali nedir .ytm2 497,280 sıram:4165 şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre4165

merhaba hocam ben tm öğrencisiyim ,bu alan içi alan dışı olayı kafamı çok karıştırdı foruma bakmadan önce ankara hukuk yazmamayı düşünüyodum ama yazdıklarınızı okuduktan sonra yazmayı düşündüm sizce bana ankara hukuk gelme ihtimali nedir .ytm2 497,280 sıram:4165 şimdiden teşekkürler

ben seni anlayamıyorum niye yazmayasın ki sadece tek bir yeri yazma önce olması endüşük yani en yüksek puanlı olanları sonra muhtemel olanları sonra muhtemelin altında olanları yaz. istemediğin bölümü hiç yazma.Her konuşana bakma sen bazıları speküle etmeye çalışıyo anladığım kadarıyla
  • quote:

merhaba hocam ben tm öğrencisiyim ,bu alan içi alan dışı olayı kafamı çok karıştırdı foruma bakmadan önce ankara hukuk yazmamayı düşünüyodum ama yazdıklarınızı okuduktan sonra yazmayı düşündüm sizce bana ankara hukuk gelme ihtimali nedir .ytm2 497,280 sıram:4165 şimdiden teşekkürler

%30 diyeyim...

Çok fazla ümitlenme de, gelmesi de muhtemel olduğunu bil ve yaz.

@masterchiefemre

Evet, 18950'den bir de MF'cilerin tercih yapmayacak olanları düşeceksin.
    O da muhtemelen seni 13-15bin'e çekebilir...
  • hocam benim önümde ne kadar mf ci vardır 4165 sıralmadan önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

%30 diyeyim...

Çok fazla ümitlenme de, gelmesi de muhtemel olduğunu bil ve yaz.

@masterchiefemre

Evet, 18950'den bir de MF'cilerin tercih yapmayacak olanları düşeceksin.
    O da muhtemelen seni 13-15bin'e çekebilir...

benimde tm 1 4056. yım.odtü iktisat gelme olasılığı nedir?yeni kılavuz 6000 demiş geçen sene 3400 ondan önceki sene 3600 müş.

• kardeş bu alan içi alan dışı olayını anladın mı ya
  • hocam bir puan daha: alan içi Y-TM-2 478,536 0008596 , alan dışı: 466,275 0008249
  • bu da yeni:alaniçi:Y-TM-2 386,969 0090330 alandışı: 378,105 0084198
  • hocam bu ikisi de eşit ağırlıkçı
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.