Şimdi Ara

TM'ler için (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
6
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İstikbalGöklerde

quote:

Orijinalden alıntı: Cez.Mıs.

Bu konuyu morali bozuk ve şevki kırılmış TM öğrencileri için açmak istedim.Ben MF çıkışlı birisiyim.Ve hatta mezunum YTÜ'de Çevre Müh. okuyorum.Bu sene hayallerimdeki hukuk fakültesi için son 1 ay kala hazırlandım.Ve beklediğim sonucu alamadım.

Görüyorum ki 30K-150K sıralama bandındaki TM'ci
    arkadaşlarım biraz moral bozukluğu içerisinde.Bence çok üzülmemeleri gerekir.Çünkü biliyorsunuz ki YGS ortak bir sınav TM-MF-TS öğrencilerinin hepsi giriyor.MF'ler Türkçe-Matematik-Fenden puanlarının çoğunu alıyor ve buna ek olarak 15-20 net sosyal yapabiliyorlar.Ama biz TM'ciler olarak ya hiç Fen yapamıyoruz ya da süremiz kalırsa en fazla 10-15 net yapabiliyoruz ki bunu yapanlar YGS'deki 5k-10k'daki TM'ciler.Buradan çıkaracağımız sonuç MF'ciler her halükârda TM'cilerden yüksek yapıyor.Yani ilk 50k'da kafadan 30k MF'ci var.

Birde YGS 2015'te Türkçe çok zor.Sosyal zor.Matematik ortalamanın bir tık üstü.Fen ise nispeten en kolaylarıydı.Yani MF öğrencisi biraz olsun Fen'den toparladı.Ama TM'ler avantajlı olduğu yerlerden yine iyi netler çıkaramadı.Buradan hareketle YGS 2015'in biraz MF'cilere yaradığını söylersek haksız çıkmayız.

Doğruluğu bariz olan bu iki çıkarımı birlikte ele alırsak ilk 50k'da 30k-35k MF'ci olduğunu düşünebiliriz.100k'da da 65k-70k- arası MF'ci olduğunu düşünebiliriz.

Özet olarak moral bozmaya gerek yok.Iyi bir çalışma ile 50k'dan 10k gayet yapılabilir bir sıralama.100k'danda 25k-30k da aynı şekilde.
    Katılmayan varsa saygı çerçevesi içerisinde tartışabiliriz.Moral bozmak yok çalışmaya devam arkadaşlar.

Hedef boğaziçiydi 23 bin geldi. 3 bine çekme ihtimalim var mı hocam sence

42+ Mat 50+ Edb. ile ilk 1000e girersin.Yani Hededin gayet ulaşılabilir 3 ay sürede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ygs5 69k'dan 20k çekmek için lys de ne yapmam lazım acaba
  • Benim ortalamam 84. Işte 50 puan geliyo

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İstikbalGöklerde

quote:

Bu konuyu morali bozuk ve şevki kırılmış TM öğrencileri için açmak istedim.Ben MF çıkışlı birisiyim.Ve hatta mezunum YTÜ'de Çevre Müh. okuyorum.Bu sene hayallerimdeki hukuk fakültesi için son 1 ay kala hazırlandım.Ve beklediğim sonucu alamadım.

Görüyorum ki 30K-150K sıralama bandındaki TM'ci
    arkadaşlarım biraz moral bozukluğu içerisinde.Bence çok üzülmemeleri gerekir.Çünkü biliyorsunuz ki YGS ortak bir sınav TM-MF-TS öğrencilerinin hepsi giriyor.MF'ler Türkçe-Matematik-Fenden puanlarının çoğunu alıyor ve buna ek olarak 15-20 net sosyal yapabiliyorlar.Ama biz TM'ciler olarak ya hiç Fen yapamıyoruz ya da süremiz kalırsa en fazla 10-15 net yapabiliyoruz ki bunu yapanlar YGS'deki 5k-10k'daki TM'ciler.Buradan çıkaracağımız sonuç MF'ciler her halükârda TM'cilerden yüksek yapıyor.Yani ilk 50k'da kafadan 30k MF'ci var.

Birde YGS 2015'te Türkçe çok zor.Sosyal zor.Matematik ortalamanın bir tık üstü.Fen ise nispeten en kolaylarıydı.Yani MF öğrencisi biraz olsun Fen'den toparladı.Ama TM'ler avantajlı olduğu yerlerden yine iyi netler çıkaramadı.Buradan hareketle YGS 2015'in biraz MF'cilere yaradığını söylersek haksız çıkmayız.

Doğruluğu bariz olan bu iki çıkarımı birlikte ele alırsak ilk 50k'da 30k-35k MF'ci olduğunu düşünebiliriz.100k'da da 65k-70k- arası MF'ci olduğunu düşünebiliriz.

Özet olarak moral bozmaya gerek yok.Iyi bir çalışma ile 50k'dan 10k gayet yapılabilir bir sıralama.100k'danda 25k-30k da aynı şekilde.
    Katılmayan varsa saygı çerçevesi içerisinde tartışabiliriz.Moral bozmak yok çalışmaya devam arkadaşlar.

Hedef boğaziçiydi 23 bin geldi. 3 bine çekme ihtimalim var mı hocam sence

42+ Mat 50+ Edb. ile ilk 1000e girersin.Yani Hededin gayet ulaşılabilir 3 ay sürede

Saol hacı iyi moral verdin :)

• Cez.Mıs. C kullanıcısına yanıt
    hocam 91k'dan 10'kya çekebilmem için yaklaşık ne kadar yapmam lazım?
  • yeaydın; 35 Mat 45 Edb
    holevan; 40 Mat 47 civarı Edb.

• Hocam nerhaba ygs 5 900.000 deyim su 3 ay lys calisarak tm1den ne kadar kurtaririm

• quote:

Orijinalden alıntı: KingShady

Hocam nerhaba ygs 5 900.000 deyim su 3 ay lys calisarak tm1den ne kadar kurtaririm

45 Edb. 35 Mat yap ilk 60k kesin gelir

• 105k dan 2 k hayal mi? Ciddi soruyorum

• Öncelikle merhaba.
    Geçen sene 330 puanla (ygs5) 120 k daydım. Lys ile tm-2 50k ya çektim. tm-3 sıralamam 34 k idi. ( obp 85 ve tercih yapmadığım için okul puanım kırılmayacak)
    Bu sene bi felaket oldu benim için. 310 puan ve sıralamam 114k . 20 puan daha az almama rağmen sıralama daha iyi bunu anlayamadım? Ve Hukuk fakülteleri sıralamalarında bu neticelerimizle ne gibi değişiklikler olur? Kısacası hukuk imkansız mı artık benim için?

Teşekkür ediyorum şimdiden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50+ Edb. 45+Mat. 20+Coğ yaparsan hayal değil gerçek olabilir ;)

• 117k Yaptım 70-80k Mf Önümde olsa sıkı çalışıp ist hukuk hedefliyorum, zaten tm-3 e alındı edebiyat ezberini yapıp matematikle Öne geçerim inşallah bakalım

keşke ÖSYM tm'ler için ayrı sözeler için ayrı bir Sıralama ile gösterse, nedir arkadaş o optiğe bölüm işaretlense zor mu bu kadar

üstteki arkadaş 310la 114k yapmış ben 309 Yaptım 117k sıralama çok sıkı belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackkerL -- 19 Mart 2015; 17:20:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavihuydurbende

Öncelikle merhaba.
    Geçen sene 330 puanla (ygs5) 120 k daydım. Lys ile tm-2 50k ya çektim. tm-3 sıralamam 34 k idi. ( obp 85 ve tercih yapmadığım için okul puanım kırılmayacak)
    Bu sene bi felaket oldu benim için. 310 puan ve sıralamam 114k . 20 puan daha az almama rağmen sıralama daha iyi bunu anlayamadım? Ve Hukuk fakülteleri sıralamalarında bu neticelerimizle ne gibi değişiklikler olur? Kısacası hukuk imkansız mı artık benim için?

Teşekkür ediyorum şimdiden.

Geçen seneden TMler arasında emin ol daha iyi bir sıralamadasın.Bu sefer 2şer net fazla yaparak ilk 20k'ya girersin ;)

• Ygs 5 de 160 k yim 25 k ya çekme şansım nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar toptan olarak şöyle genelleyeyim

35+ Mat. +43 Edb. yapan biri;

100k'dan 25k'ya
    75k'dan 15k'ya
    50k'dan 10k'ya
    25k'dan 8k'ya çeker

40+ Mat. 46+ Edb. yapan biri;

100k'dan 15k'ya
    75k'dan 10k'ya
    50k'dan 7,5k'ya
    25k'dan 5k'ya rahat çeker

üç aşağı beş yukarı bu böyledir .

Bu çizelgeye göre şansın gayet var

• Ygs 5 156k hedef ilk 10k

• LYS'de çok iyi bir net gerekiyor.Inşallah yaparsın.Yapamazsın diyenler kendileri yapamayacağı için seninde yapamayacağını söylerler.Sadece kendine güven ve emek sarfet ;)

• ygs 5 16k . nereye çekebilirsem çekicem artık

• açıkcası ilk 1000 kasmalısın ;)

• YGS-5 226k gelmiş. Hedefim TM-3 30k gelme ihtimali var mıdır sizce olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.