Şimdi Ara

TM Öğrencileri İçin Kitap Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
15
Favori
12.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar hedefi yüksek olan TM öğrencileri için kitap analizleri yapacağım burada.Eğer bu kitaplarla hazırlanırsanız pişman olmazsınız.

YGS İÇİN

TÜRKÇE

Öncelikle zorlanmak isteyenler mutlaka Birey'i alıp çözmeli.Cidden zorluyor dilbilgisi konularında.Çok ince ayrıntılarla kafayı bile yedirtebilir hatta.

Bana kalırsa Palme'nin bütün kitapları çözülmesi gerek.Onlardan birisi de Türkçe için olanı.Gayet iyi daha sonra LYS'ye geçtiğimde Edebiyatını da tavsiye edeceğim.

Sonuncu öneri olarak FEM de olabilir Karekök de.Siz hangisini seviyorsanız onu alın.

Konu anlatımlı kitap olarak istediğiniz kitabı alabilirsiniz.

MATEMATİK

Kalın kitaptır,YGS-LYS birliktedir.Bir adım ötesi soruları acayip zordur.Ama onun dışındaki soruları o kadar da zorlayıcı değildir.Ama bu maratonda el altında bulunması gereken kitaplardandır.

Arkadaşımın teki çözüyordu,soruları oldukça uğraştırıcıdır,zordur;eğer Birey B'nin bir adım ötesi sorularıyla ciddi ciddi uğraşırım diyorsanız bu kitabı almasanız da olur diyebilirim.Ama zorlamak isteyenlere önerilebilecek bir kitaptır.

Çözülesi kitaplardan biri daha.Birey-Karekök ya da Final-Karekök bu ikisini birlikte kullanabilirsiniz.Ki dediğim iki kitabı hakkıyla çözerseniz de soru kaçırmazsınız.Tabi baya deneme de çözmeniz gerek,deneme tavsiyelerine sonra geçeceğim.

Esen Yayınları candır bu kitap da öyledir.Zordur iyi hazırlanmak isteyen arkadaşlara tavsiye edebileceğim bir diğer kitaptır.

Bu 4 kitap piyasadaki en iyi,en kaliteli ve en zor YGS Matematik kaynaklarıdır bana göre.He benim Matematiğim o kadar iyi değil diyorsanız diğer kolay kaynaklardan biriyle başlayıp-örneğin Güvender-sonra bu kaynaklara yönelebilirsiniz.Konu anlatımlı kitap olarak da YGS için de LYS için de mutlaka ya FEM Simetri ya da Karekök MPS alın.FEM simetri YGS LYS ayrıdır ama Karekök'ün 5 kitabı vardır 1 ve 2 YGS diğerleri LYS içindir.Bunlar dışında da konu anlatımlı kitap aramayın.

TARİH

Tarih dersini ve zorlamayı seven arkadaşlar için önemli bir kaynaktır.Mutlaka çözün,çok şey katacaktır size.

Fem kadar zor bir kitap değildir ama başlangıçta çözülebilir,kaliteli bir kitaptır.

Bunu da arkadaşlardan biri çözüyordu.Zor kitaptır Celal Aydın kalitesini yansıtmıştır bu kitapta.

Mutlaka ve mutlaka çözülmesi gereken kaynaklardan biridir.Yakın bir arkadaşım çözüyordu ben de ondan gizli gizli onun sorularını çözüyordum bazen bu kitaptan cidden güzeldi soruları.Yerinizde olsam FEM ve bu kitabı mutlaka çözerdim sınavdan önce.

Sınavdan önce de bununla bir tekrar yapabilirsiniz.Soruları gayet iyidir YGS 2013'teki benzer bi soruyu sınavdan 1-2 hafta önce burda çözmüştüm.

Konu anlatımlı bir kitap olarak ya yine FEM'e yönelin ya da Uğur'un konu anlatımlı Tarih kitabını alın.

COĞRAFYA

Çözmedim ama hocamız ısrarla söylüyordu bu kitabı,bir bakın hoşunuza giderse alabilirsiniz;mutlaka alın demiyorum çözmediğim için.

İşte mutlaka çözmeniz gereken kitap budur bana göre.ÖSYM tarzına en yakın soruları sadece bu kitapta bulursunuz.Cidden zorlar Coğrafyanız iyi olsa bile sizi zorlar ama zorlaması da bilgiyle değildir yorumladır.Yani bildiğinizi yorumlamanızı ister kitap sizden tıpkı ÖSYM'nin YGS için istediği gibi.O yüzden mutlaka çözün diyorum bu kitabı mutlaka.

Bu da arkadaşımdan otlandığım kitaplardan biri :D Bunu da mutlaka çözün ben çözemedim ama sorularına göz gezdirdim,inceledim gerçekten iyi kitaptır arkadaşım da öneriyordu bana.

Çok zor bir kitap değildir bana göre,Coğrafyası biraz kötü olan arkadaşlar bununla başlayabilirler.Ne çok zordur ne çok kolay ama çözülebilecek kitaplardan biridir.

Sınav öncesi tekrar amacıyla kullanabilirsiniz.Yine burda da sınavdakine benzer bir soruyla karşılaşmıştım haberiniz olsun :D

Konu anlatımı olarak yukarıdaki kitap yeterli bence hem boyutu da küçüktür rahatça çantanızda taşıyabilirsiniz.Yok eğer yetersiz bulursanız ya Pi-Analitik ya da FEM alın.

Felsefe için istediğiniz kitabı çözebilirsiniz benim bir önerim yok.

LYS İÇİN

MATEMATİK

Fen Bilimleri'nin YGS için olan kitabını da alabilirsiniz söylemeyi unutmuş olabilirim.Bu kitabı da mutlaka alın çözün yararını göreceksiniz.Çok uç soruları bulabilirsiniz içinde benden söylemesi.

Fen Bilimleri'nin yanına iyi gider.Ya da bununla birlikte az sonra söyleyeceğim FEM'in soru bankasını da alabilirsiniz.Seçim size kalmış.Piyasadaki en iyi kitaplardandır.

Çözdüğüm kitaplardandır.Hocaları bile zorlayabilecek illallah ettirebilecek soruları çıkabilir.Mutlaka alın çözün.

İnternette iyi olduğu söylenen kitaplardan biri,çözmediysen neden öneriyorsun derseniz Karekök kalitesine güveniyorum ve okuduğum yorumlar da kitabın iyi olduğunu onaylıyor o yüzden alabileceğiniz kitaplardan biri olabilir.

Arkadaşlarımdan birinin çözdüğü kitaplardan birisidir.Memnundu kitaptan ayrıca çözümlü olduğu için çözemediğiniz sorunun cevabına da hemen ulaşabilirsiniz o açıdan da avantajlı.

Konu anlatımlı kitap olarak Karekök ve FEM demiştim ama bunların dışında Celal Aydın'ın fasikülleri de çok ama çok iyidir.Özellikle Türev,İntegral ve Limitini bitirirseniz çok işinize yarar.Kolay konu anlatımlı bir kitap olarak da Kartezyen yayınlarının turuncu serisini öneririm.

EDEBİYAT

Harika bir kitap.Mutlaka çözmeniz gerek,ÖSYM mantığına uygun sorular var.Yani bu kitapta klasik şu eser kime aittir şeklinde sorulara çok az rastlarsınız.Soruların çoğu kalitelidir.Mutlaka çözmelisiniz.

Piyasadaki en ayrıntılı soru bankası.Kitabı çok geniş kapsamlı hazırlamışlar,bazı testlerde hiç duymadığınız isimlere rastlayabilirsiniz.Soru kalitesi de iyidir.ÖSYM tarzında soruları vardır yani hiçbir eser adı söylemeden sadece yazarı tanıtarak yazarı soran sorular vardır ya hani o sorularla karşılaşabilirsiniz Güvender'de.Çözmeniz gerek.

Yine arkadaşlarımın çözdüğü ve çok zor dediği kitaplardan biri.Ben şahsen çözmedim bir eksikliğini de hissetmiyorum ama kendinizi kasmak istiyorsanız alıp çözebilirsiniz.Çünkü çok ince ayrıntıları bile sorduğunu söylemişti arkadaşlarım.

Hocamız bu kitaptan fotokopi çektirip soru getirirdi bize.Everest'i zorlayabilir,Everest Zor Ağrı orta,Erciyes'te kolay oluyor tahmin ettiğiniz üzere.Çözülebilir kitaplardan biri,tek kötü yanı soru sayısının az olması.

Bunların dışında soru bankası olarak Sınav ve Celal Aydın'ı da tercih edebilirsiniz.Konu anlatımlı kitap olarak ise ayrıntılı bir kitap istiyorsanız tek alabileceğiniz kitap Güvender olur.Yok çok ayrıntıya gerek yok derseniz istediğiniz kitaba yönelebilirsiniz.

COĞRAFYA

Yine ilk önereceğim kitap bu.YGS için dediklerimin aynısı LYS'si için de geçerli.ÖSYM tarzına en yakın sorulara sahip bir kitap.Mutlaka çözmeniz gerek.

Yukarıdaki iki kitaptan birini öneririm.Zorlamak isteyenler çizgiüstü serisini seçebilir.Yok zorlamak istemiyorum derseniz diğer kitap da konuları pekiştirme açısından işinize yarayabilir.

Palme kalitesini bu kitapta da gösteriyor.Alın pişman olmazsınız ve bana göre Karekök'ün yanında çözmeniz kitap bu olmalı.

Yine arkadaşlarımdan birinin önerdiği ve beğendiği bir kitap.Alternatif olabilir.Çözmediğim için net şeyler söyleyemem ama dediğim gibi alternatif isteyenler için güzel bir kitap.

GEOMETRİ

Geometri için YGS-LYS kitapları söyleyeceğim çünkü müfredatı aynı sayılır.

Bu kitabı bitirip daha sonra zor olan Birey B'ye geçebilirsiniz.Tamamını bitirdikten sonra Geometri'niz bi tık ileri geçecektir.Ama benim Geometrim zaten iyi derseniz boşuna vakit kaybetmeyin bu kitapla.

Zor sevenler Bir Adım Ötesi ile uğraşabilirler.Yok bu beni aşar derseniz A'sına bi göz atarsınız.

Karekök'ün hem YGS için olanı hem LYS için olanı zor ve iyi kitaplardır.Konu anlatımlı kitap olarak da ben FEM Simetri'yi kullandım ve memnun kaldım.

DENEMELER

Gelelim denemelere,önce çözmeniz gereken bölüm denemelerini sonra da YGS-LYS denemelerini vereceğim.Bölüm denemeleri:

6'lısı bence yeterli olacaktır.

Çok zor gelmiyordu bana ama çözülebilir bence.

5'lisi yeterlidir.12'lisini almayın.

Mutlaka alın ve en azından yarısını çözün.

Yine bunun da en azından yarısını çözün.

Denemede önemli olan şey mümkün olduğunca farklı kaynaklardan çözmek.YGS için iyi deneme hazırlayan yayın çokken TM'de LYS için iyi deneme hazırlayan yayın çok az :( Onlardan en iyilerini aktarmaya çalışayım size.

Mutlaka çözün.

Esen de mutlaka çözmeniz gereken yayınlar arasında.

FEM'i de mutlaka çözün.Bundan sonrakiler buraya kadar söylediklerim kadar iyi olmayan denemeler olacak.

[align=center]LYS 3 DENEMELERİ[/align]

Piyasadaki en iyi Edebiyat-Coğrafya denemesi Esen'di.Bu sene biri kaliteli deneme çıkartır mı bilemem ama ondan iyisini bulamazsınız.

Bunların dışında Birey'in Coğrafya bölüm denemelerine,FEM'in Edebiyat bölüm denemelerine ve yine FEM'in LYS 1 bölüm denemelerine bakabilirsiniz.Benden bu kadar.Sorunuz varsa sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktnn -- 25 Ağustos 2013; 14:48:13 >

• çok güzel olmuş teşekkür ederim :)

yalnız ben de bir şey ekleyeyim birey edb. forumda çok övülmüştü gittim aldım HİİİÇ hoşuma gitmedi soruları saçmaydı sırf çok test olsun diye soru uydurulmuş. dershane hocam da hatalı sorular var alma demişti.
  • Edebiyat için aşağıdaki 3 kitap kesinlikle alınmalı. Özellikle konuları çalıştıktan sonra Birey Soru Bankası muhteşem bir kitap. Her konudan 17 test var ve çok ayrıntılı. Testleri çözdükten sonra %70 oturuyor konular

• quote:

Orijinalden alıntı: Plexicroma

Edebiyat için aşağıdaki 3 kitap kesinlikle alınmalı. Özellikle konuları çalıştıktan sonra Birey Soru Bankası muhteşem bir kitap. Her konudan 17 test var ve çok ayrıntılı. Testleri çözdükten sonra %70 oturuyor konular

Birey hariç dediğin kitapları ben de öneririm.Ama Birey'i çözen arkadaşlarım vardı ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kitapta bazı hataların olduğunu ve beğenmediklerini söylemişlerdi.Yine de karar sizin.

• Teşekkürler.
  • Çok güzel paylaşım olmus elinize sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktnn

quote:

Edebiyat için aşağıdaki 3 kitap kesinlikle alınmalı. Özellikle konuları çalıştıktan sonra Birey Soru Bankası muhteşem bir kitap. Her konudan 17 test var ve çok ayrıntılı. Testleri çözdükten sonra %70 oturuyor konular

Birey hariç dediğin kitapları ben de öneririm.Ama Birey'i çözen arkadaşlarım vardı ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kitapta bazı hataların olduğunu ve beğenmediklerini söylemişlerdi.Yine de karar sizin.

Ne önerirsin birey soru bankası lys yerine lys soru bankası?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yks için öneriler
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • coğrafya için hangi şekilde gidilmeli sizce palme-karekök mü yoksa ilk karekök ardından palme mi ? zorluk dereceleri nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carsii -- 25 Ağustos 2013; 10:15:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsimSoyisim

quote:

quote:

Edebiyatta mutlaka Güvender,Palme ve Esen çözülmeli.Dediğim gibi arkadaşlarım Birey'i beğenmemişti ama dediğim bu üç kitabı çözerseniz çok yararınıza olur.

*Resimler güncellendi.Kaynaklarla ilgili sorularınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktnn -- 25 Ağustos 2013; 14:52:45 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Edebiyatta mutlaka Güvender,Palme ve Esen çözülmeli.Dediğim gibi arkadaşlarım Birey'i beğenmemişti ama dediğim bu üç kitabı çözerseniz çok yararınıza olur.

edebiyat lys konu anlatımlı kesin alacağım birde palme lys alsam yeter heralde?

ygs leri de aynı şekilde yaparım

• güzel konu uplayalım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

edebiyat lys konu anlatımlı kesin alacağım birde palme lys alsam yeter heralde?

ygs leri de aynı şekilde yaparım

Konu anlatımlı kitap olarak eğer ayrıntılı bir edebiyat kaynağı istiyorsan Güvender al.Yine ayrıntılı sorular olsun diyorsan soru bankası olarak da Güvender al.Bir de yanına Palme soru bankası al yeterlidir.Yetmezse bir de üstüne Esen ya da başka bir kaynak alıp çözebilirsin.

Yorumlarınız için çok teşekkürler.

• Bir uplayalım da görmeyenlere yararı dokunur belki
  • Ellerine sağlık müthiş bir emek var gerçekten güzel olmuş kitap alırken hele coğrafya+türkçe ve denemelerde bu konudan faydalanacağım eğer editlersende belirtirsin konu takibimde ..
  • Bende edebiyat için pi analitik var. Kitapçı güvenderle yazarları aynı demişti. Sorun olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: GotBaba

Bende edebiyat için pi analitik var. Kitapçı güvenderle yazarları aynı demişti. Sorun olur mu?

Doğrudur sorun olmaz hatta bizim dershanedeki Edebiyat hocasında Pi-Analitik okuldaki edebiyat hocasında da Güvender vardı konu anlatımlı kitap olarak ikisi de aynı derecede ayrıntılı diyebilirim.
  • Ben yazmadan çalışıyorum. Yazınca canım sıkılıyor ve çok zaman kaybediyorum. Sen nasıl çalışmıştın.

• Geometrisi kotu olanlar temelden yedirerek gitnek isteyenler guvender kolay geometri alsinlar cok guzel.Kolaydan basliyor zora geldiginizi farketmiyorsunuz bile

• quote:

Orijinalden alıntı: GotBaba

Ben yazmadan çalışıyorum. Yazınca canım sıkılıyor ve çok zaman kaybediyorum. Sen nasıl çalışmıştın.

Ben önemli gördüğüm şeylerin altını çizerek sonra da onları tekrar ederek gidiyordum.Not çıkarmak bana da zaman kaybı gibi geliyordu ama bazıları da yazarak öğreniyor o yüzden o da faydalı bir teknik olabilir.

@tayox06

Aynen öyle,eğer geometri seviyesi kötü olan arkadaşlar varsa o kitaptan başlayabilirler.Kitabı tamamen bitirdikten sonra iyi bir temelleri olur ardından daha zor kaynaklara yönelirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktnn -- 26 Ağustos 2013; 20:29:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.