Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ 2014 GİRİŞLİLER TOPLULUĞU ##### (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
679
Cevap
15
Favori
22.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: werterda

Bilgisayar bölümünde okuyacak olan arkadaşlara bos bir zamanımda rehber hazirlayacagim bölüme hazırlık anlamında ydb de bos bos zaman gecirmemek isteyenlere yönelik.Su anda otobusteyim ö.m donemiyorum bos bir zamanımda döneceğim. İyi geceler herkese.

Heyecanla bekliyorum
  • umarsızcagülenadam kullanıcısına yanıt
    Ben elektronikteyim ama ben bile bekliyorum :D
  • TOBB ETÜ Siyaset Bilimi. Fatih. Hayırlı Olsun herkese. Ayrıca werterda'ya çok teşekkürler verdiği bilgiler için.
  • Murat İç Mimarlık Çevre Tasarımı
    Bizim bölüm %100 Türkçe ben hazırlık olayını ne yapacağım hala anlamadım. Hazırlık okuyacağımı biliyorum ama bölüme geçmek için toeflden 500 üstü almam gerekiyor mu gerekmiyor mu anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim
    Herkese hayırlı olsun

Edit: Kullanıcı adı değiştirebiliyor muyuz ? Musicandcoffe diye kullanıcı adı olur mu Sevgiliye hesap açtırılmazmış bunu anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicandcoffee -- 25 Temmuz 2014; 1:29:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkdaşlar :) uluslararası ilişkilere yerleştim :) yorumlardan dolayı ydb den ve toefl dan korktum açıkçası bu arada be şeyma :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanseyma -- 25 Temmuz 2014; 1:35:25 >
  • öncelikler herkese hayırlı olsun.

genel olarak herkeste toefl' dan dolayı hazırlığa karşı bi korku oluşmuş durumda.

arkadaşlar korkmanıza gerek yok.

şu kadarını söyleyim. derslere devam edin,güzelce hocayı dinleyin,notlarınızı alın ,bilmediğiniz kelimeleri not edin.bunlar okulda yapmanız gereken şeyler.

evde ise günlük tekrar yapın. ödevleri falan da yapın.

zaten hocalar size toefl'ı geçmeniz için ne yapmanız gerektiği hakkında yardımcı olacaklar, tavsiyelerde bulunacaklar.

bunları yaparsanız emin olun ilk sefer girdiğinizde rahatlıkla geçeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escober12 -- 25 Temmuz 2014; 1:42:05 >
  • sağolasın san bi kaç soru daha sormak istiyorum :) şimdi ben ingilizce düzey belirleme sınavına girdim geçtim veya geçemedim zaten toefl dan geçmem mümkün değil benim bu sınavdan aldığım puana göre bi a b ya da c kuruna yerleşiyrum değil mi yani ben bu kurlara yerleşmek için hani iyi bir kurdan başlamak adına şimdi çalışma yapmalı mıyım birde hani herhangi bir kurdan başladık diyelim toefl sınavına geldik senenin snunda geçersek sorun yok da sınavı geçemediğimde direk 1. sınıfa başlayıp mezun olana kadar o sınavı vermem mi gerekiyr yksa tekrar mı hazırlık okuyorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanseyma

sağolasın san bi kaç soru daha sormak istiyorum :) şimdi ben ingilizce düzey belirleme sınavına girdim geçtim veya geçemedim zaten toefl dan geçmem mümkün değil benim bu sınavdan aldığım puana göre bi a b ya da c kuruna yerleşiyrum değil mi yani ben bu kurlara yerleşmek için hani iyi bir kurdan başlamak adına şimdi çalışma yapmalı mıyım birde hani herhangi bir kurdan başladık diyelim toefl sınavına geldik senenin snunda geçersek sorun yok da sınavı geçemediğimde direk 1. sınıfa başlayıp mezun olana kadar o sınavı vermem mi gerekiyr yksa tekrar mı hazırlık okuyorm

Bir önceki sayfada 2-3 adet kaynak verildi pdf olarak, onlardan yararlanabilirsin
  • bekliyoruz kardeşim çok sağol yardımlar için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanseyma

sağolasın san bi kaç soru daha sormak istiyorum :) şimdi ben ingilizce düzey belirleme sınavına girdim geçtim veya geçemedim zaten toefl dan geçmem mümkün değil benim bu sınavdan aldığım puana göre bi a b ya da c kuruna yerleşiyrum değil mi yani ben bu kurlara yerleşmek için hani iyi bir kurdan başlamak adına şimdi çalışma yapmalı mıyım birde hani herhangi bir kurdan başladık diyelim toefl sınavına geldik senenin snunda geçersek sorun yok da sınavı geçemediğimde direk 1. sınıfa başlayıp mezun olana kadar o sınavı vermem mi gerekiyr yksa tekrar mı hazırlık okuyorm

düzey belirleme sınavında belli bi puan alırsan toefl'a girmeye hak kazanıyosun

daha az alırsan c kuru, daha da az alırsan b kuru , daha da az alırsan a kuru , daha da az alırsan af kuru ile hazırlığa başlamış oluyorsun.

iyi kur meselesine şöyle örnek vereyim. sene sonunda yapılan ilk toefl sınavında herhangi bir c kuru sınıfının %80 i toefl'ı geçerken diğer kurlarda bu oran haliyle daha düşük oluyor.

mesela ben af yani en düşük kur ile başlamıştım. ilk yapılan toefl sınavında 20 kişilik sınıftan tek hazırlığı atlayan bendim, o da sınırdan,sonuçta atlamıştım.

sene sonunda yapılan ilk toefl'da(temmuz ayında) sınavı veremezsen eylül ayında tekrar toefl'a giriyosun.bu demek oluyor ki yazın ingilizce kasacaksın. eylülde de geçemezsen ocak ayına kadar hazırlığa devam ediyosun.ocak ayında tekrar toefl'a giriyosun.geçersen irregular bir şekilde bölüme başlıyorsun.ocakta da geçemezsen 2. hazırlık senesini tamamlamak zorundasın.sonra tekrar toefllar

yalnız hukuk,tarih vs derslerde toefl sınavını veremezsen bile direk bölüme geçiyorsun.okul bitene kadar toefl'ı vermek zorundasın.

yalnız uluslararası ilişkiler bölümünde bu kural yok diye biliyorum.

• sağolasın escober kardeş ya :D en azından bir fikir oluştu yukarda bi arkadaş çalışmak için kitap isimleri yazmış başlayayım bari snuçta anadolu lisesi ingilizcesi present perfect tense den öteye geçmiyor c olmasa da b kurundan başlask bile kar kar
  • rica ederim,kolay gelsin şimdiden. @orhanseyma
  • TOBB bilgisayar mühendisliği isim Arda
  • 7 kişi oldu bilg. mühendisliğinden
  • Arkadaşlar benim kafam bi konuda çok karıştı.

Öncelikle sınavı geçemezsem c veya b kurundan başlarım diye düşünüyorum o yüzden ilk sınavda 1. sınıfa geçiş şansım var gibi

Şimdi bir kaç kişi bana hazırlıkta veyahut bu yaz şimdi javaya çalış 1. sınıfta dersten çok kalan oluyor dedi.

Öbür yandan eğer hazırlığı atlayamazsam ve ilk dönem sonundaki sınavdan geçersem irregular olarak devam edecek eğitim bu da benim için sıkıntı olacak gibi gözüküyor anladığım kadarıyla. aldığım ders sayısı artacak ve programım sıkıntılı geçicek bir süreliğine (ki ben bunu pek istemiyorum)

Yine bir kaç yorum okudum onlar ise irregular devam edin atlayabiliyorsanız ocaktan itibaren atlayın ve 1. sınıfın derslerini almaya başlayın diyor. Fakat dersten geçemezsek 2. kere veremeyince burs kalkıyor diye hatırlıyorum,sıfırdan öğrenmeye başlayacağım için büyük risk gibi geliyor bana (özellikle java konusu)

Öte yandan ne olursa olsun irregular devam etme regular düzende devam et diyenler var. (tüm bir sene boyunca hazırlıkta devam et mantığı) Fakat ben açıkçası tobb un hazırlığının bana çok fazla bir artısı olacağını düşünmüyorum ve 1 senemi de heba etmek istemiyorum.

Bu konuda mantıklı bir çözümü veya bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: GreeneyedOneSoul

Arkadaşlar benim kafam bi konuda çok karıştı.

Öncelikle sınavı geçemezsem c veya b kurundan başlarım diye düşünüyorum o yüzden ilk sınavda 1. sınıfa geçiş şansım var gibi

Şimdi bir kaç kişi bana hazırlıkta veyahut bu yaz şimdi javaya çalış 1. sınıfta dersten çok kalan oluyor dedi.

Öbür yandan eğer hazırlığı atlayamazsam ve ilk dönem sonundaki sınavdan geçersem irregular olarak devam edecek eğitim bu da benim için sıkıntı olacak gibi gözüküyor anladığım kadarıyla. aldığım ders sayısı artacak ve programım sıkıntılı geçicek bir süreliğine (ki ben bunu pek istemiyorum)

Yine bir kaç yorum okudum onlar ise irregular devam edin atlayabiliyorsanız ocaktan itibaren atlayın ve 1. sınıfın derslerini almaya başlayın diyor. Fakat dersten geçemezsek 2. kere veremeyince burs kalkıyor diye hatırlıyorum,sıfırdan öğrenmeye başlayacağım için büyük risk gibi geliyor bana (özellikle java konusu)

Öte yandan ne olursa olsun irregular devam etme regular düzende devam et diyenler var. (tüm bir sene boyunca hazırlıkta devam et mantığı) Fakat ben açıkçası tobb un hazırlığının bana çok fazla bir artısı olacağını düşünmüyorum ve 1 senemi de heba etmek istemiyorum.

Bu konuda mantıklı bir çözümü veya bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim :D

Bu kadar kasmaya gerek yok, şu 1 ayda genel bir tekrar yap, sözlük taşı yanında bol bol kelime ezberle yeter. Bir kazan sınıfın, derslerin belli olsun ondan sonra bakarsın. Hazırlıkta temel konulara çalışmayı bende düşünüyorum java gibi, bence gayette rahat gider. Şu güne kadar öğrendiğin ingilizceyle B'ye rahat girersin. Kendinde eklediysen bir şeyler C'ye de girebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Silentscream12

quote:

Orijinalden alıntı: GreeneyedOneSoul

Arkadaşlar benim kafam bi konuda çok karıştı.

Bu kadar kasmaya gerek yok, şu 1 ayda genel bir tekrar yap, sözlük taşı yanında bol bol kelime ezberle yeter. Bir kazan sınıfın, derslerin belli olsun ondan sonra bakarsın. Hazırlıkta temel konulara çalışmayı bende düşünüyorum java gibi, bence gayette rahat gider. Şu güne kadar öğrendiğin ingilizceyle B'ye rahat girersin. Kendinde eklediysen bir şeyler C'ye de girebilirsin.

Ya hazirligi gecip gecmemek sıkıntım değil en kötü ilk sınavda gecerim bence. Sorunum irregular mi devam etmeli yoksa sene kaybi yasayip regular mi devam etmeli. Hangisi daha mantıklı olay bu.

• escober12 kullanıcısına yanıt
    Hocam a kurunada c kurunada ayni hocalar ayni dersimi anlatiyor vede siz gecen tek kisi olarak cokmu efor sarfettiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: lysmagduru16

Hocam a kurunada c kurunada ayni hocalar ayni dersimi anlatiyor vede siz gecen tek kisi olarak cokmu efor sarfettiniz?

Tabii ki a kuruna anlatılan ders ile c kuruna anlatılan ders bir olmuyor. Müfredat daha değişik a kurunda. Daha fundamentallardan başlıyorsun. Ama dert etme daha kapsamlı bir eğitim alacaksın.
  • Bu arada gençler şu laptop olayına açıklık getireyim: Genelde kasım gibi yeni gelen BÜTÜN öğrencilere OKUL HAYATI BOYUNCA kullanmaları için laptop verilir. Bunda bölüm farketmez. Verilen laptoplardan çok büyük oyun performansı beklemeyin. Ama oyun dışındaki her türlü ihtiyaçlarınızı rahatça karşılar. Bize verilen laptoptaki özellikler şöyleydi:
    i5 3430m işlemci (7.9 üzerinden 7.1 almıştı windowsta şok olmuştuk )
    HD4000 dahili ekran kartı (Dota yı düşük seviyede, cod 4 ü orta seviyede, lol ü orta-düşük seviyede oynamaya yetiyor)
    4 gb ram
    750 gb hdd

Yani anlayacağınız oyun dışındaki bütün işlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz verecekleri laptopla.

Son olarak da Elektrik-Elektronik okuyacak olan arkadaşlar bölümle ilgili sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visioneer -- 25 Temmuz 2014; 8:39:01 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.