Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

işte ona yapacak bişey yok.

bazı arkadaşları anlamıyorum. üniversite sadece derse girip eve yurda gidip yaşanacak yer değil.

ama bazı arkadaşlar universiteyi ilkokul sandığı için memnunlar malesef.

Kesinlikle bizim lisede bile yapılacak daha çok şey vardı en olmadı kaçıp nete giderdik
  • Bu okul %90 geleceğim yer olacak. Tercih etmemek için tek neden sosyal hayat mı? Ben Ankaralı olsaydım diye düşünüyorum, şehirde yapılabilecek her şeyi yaptıktan sonra üniversiteye geçince kampüs ortamı arardım. Fakat geleceğim şehir Mersin gibi bir yer ve genel olarak asosyal takılan biriydim. Üniversiteye geçtikten sonra da çok sosyal olacak birini görmüyorum kendimde, bilgisayar mühendisliği istiyorum ve anlatılan yoğunluğa göre çok da zaman olmayacak aktiviteler için. Fakat kampüs (ben beğeniyorum ama) yeterli olmasa bile okulun yeri merkeze yakın. Dışarıdan gelecek, tahminen birkaç yılını yurtta-okulda geçirecek biri için okul dışında bir şeyler yapılmak istendiğinde Ankara güzel yer gibi.Şu an ben yurtlar güzel konforlu yaşarım, spor salonları-basketbol sahası var bir de iyi bir internet varsa, okul da yoğun zaten çalışır gül gibi geçinir giderim modundayım. Yanılıyor muyum, bu aktivite eksikliği tercih etmemek için bir neden olmalı mı? Ayrıca bu sosyalliği kenara bırakınca okulun albenisi gerçekten fazla onları biliyorum.

• Bu arada yurt dusunen arkadaslar bilginiz olsun yurdun yemekhanesi yok kafe tarzi bir yer var orda da 10 liraya falan doyuyorsunuz benim cogu arkadasim o konuda sıkıntı yasadi yemegi kendiniz yapmaniz gerekecek paraniz yoksa. Interneti hizliymis ama duydugum kadariyla.
    Ankara'nin havasi bile sıkıyor insani belki de ben hep Ankara'da yasadigimdandir ama dedigim gibi derslere surekli gitme planiniz varsa sıkılırsınız ben soyleyeyim :D Ankara'da yapilacak bi sey de yok oyle Bahcelievler yakin bizim okula oraya gidip bi guzel bi seyler iceyim dersiniz onlar da pahaliya mal oluyor haberiniz olsun. Universite olayini geciyorum sehir olarak da bakmak lazim olaya Ankara bana gore bir ogrenci icin cok da iyi bir yer degil kafeye falan gidiyosunuz iste o kadar :D
    Mesela Eskisehir oyle degil havasi bile farkli tam bir ogrenci sehri :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DreamGod kullanıcısına yanıt
    Hocam biz Eskişehirliyiz her yaz 1 ay orada geçiriyorum gayet güzel, hatta TOBB vs Anadolu veya Osmangazi karşılaştırmasında TOBB seçme dersen düşünürüm bile Fakat bu okul şu ODTÜ İTÜ Boğaziçi Bilkent Koç Sabancıdan sonra tercih edilecek ilk okul gibi geliyor bana.

• Beyler okulda otopark ücretli mi? Ücretliyse ücretler ne kadar?

• obmann O kullanıcısına yanıt
    Okulun otoparki var orasi icin 25 liraya sticker alman gerekiyo gerci ben hala almadim ama sorup duruyorlar giriste :D Onun disinda bir de yabanci dil binasi ve ana bina arasinda park edebilecegin bir yer var orada bi sey istemiyorlar ama pek yer bulamiyosun orda da.

Hocam okulda %25 burs var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: obmann

Hocam okulda %25 burs var mi?

YÖK ün aldığı en fazla 3 burslu kontenjan muhabbetinden sonra kapatmak zorunda kaldılar maalesef.
  • EvoRoncatto kullanıcısına yanıt
    Bence okul seçimi yaparken bölüm kadrolarına göre seçim yapmakta fayda var. her okulun her bölümü iyi değildir.
  • pişman olmayacagınız tercihler yapmanız dileğiyle arkadaşlar.
  • Tobb Etü mezuyum sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Herkese pişman olmayacakları tercihler dilerim...
  • Ahmet Bahadır A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ben TOBB Etü'de okuyorum mezun olduğunuzu söylemişsiniz. Mezun olduktan sonraki okul hakkında görüşleriniz nelerdir acaba? Okulda gördüğünüz eğitimin (ortak eğitim dahil) size ne kadar faydalı olduğunu söyleyebilirsiniz?
    Mezun olana kadar okula saydırdık, tatilimiz yok, çok yoğunuz, okul zor diye :) Ama bütün bunların getirisini mezun olurken anladık. Ben ve çoğu arkadaşım daha mezun olmadan Türkiye'nin en büyük şirketlerinden iş teklifi aldık.

Tobb'dayken o kadar yoğunluğa alışıyorsunuz ki iş hayatına başlayınca size her şey çok kolay geliyor. Şuanda Odtü'de yüksek lisans yapıyorum mesela, Odtü bile Tobb'a göre çok daha hafif geliyor.

Ortak eğitim kesinlikle çok çok faydalı. ben mesela hangi sektörde çalışacağıma ancak 3.ortak eğitimimi yapınca karar verdim. mezun olmadan 3 farklı sektörde çalışma imkanı buldum ve hangisinin bana göre olduğuna karar verdim. Bu ortak eğitimlerimden birini yurt dışında yaptım mesela ve yurt dışında yaşayamayacağıma karar verdim bu bile önemli. Çünkü mezun olduktan sonra bu tip sektör, ülke gibi şeyleri kolay değiştiremiyorsunuz.

• Merhaba, ben bu sene çok yüksek ihtimalle tobb üniversitesi türk dili edebiyatını kazanacağım. Merak ettiğim ve bilgilendirmenizi isteyeceğim bir kaç konu var.
    Herkes tercihlerimi yaptigimda tobb universitesi 3 donem yapamazsin, cok zor gelir tarzinda yaklastigi icin biraz gozumu korkuttular sanirim ve hazirlik icinde biraz endiselerim var cunku cok iyi bir ingilizce temelim yok ve kalmak gibi bir sansi da kendime tanimak istemiyorum. Öte yandan bolume gectigimde cap yapmak gibi bir hayalim var hukuk fakultesiyle. Bunu basarmak ne kadar zor/kolay olur bilemiyorum. Ve bir de okulun ogrenci/ ogretmen ve ortam kalitesi hakkinda da aydinlatirsaniz eger beni sevinirim.

• Okulun asıl sıkıntısı mühendislik fakültesi.Aşırı yoğun bir tempo ile başlıyorsunuz ve gittikçe zorlaşıyor , sosyal aktivitelere vakit ayıramıyorsunuz.Yaz dönemi mühendislik öğrencileri için tamamen bunalım Ders çalışmayı bırakın okula gelmek istemiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniznururall

Merhaba, ben bu sene çok yüksek ihtimalle tobb üniversitesi türk dili edebiyatını kazanacağım. Merak ettiğim ve bilgilendirmenizi isteyeceğim bir kaç konu var.
    Herkes tercihlerimi yaptigimda tobb universitesi 3 donem yapamazsin, cok zor gelir tarzinda yaklastigi icin biraz gozumu korkuttular sanirim ve hazirlik icinde biraz endiselerim var cunku cok iyi bir ingilizce temelim yok ve kalmak gibi bir sansi da kendime tanimak istemiyorum. Öte yandan bolume gectigimde cap yapmak gibi bir hayalim var hukuk fakultesiyle. Bunu basarmak ne kadar zor/kolay olur bilemiyorum. Ve bir de okulun ogrenci/ ogretmen ve ortam kalitesi hakkinda da aydinlatirsaniz eger beni sevinirim.

Yapan arkadaşlarım var çap konusunda sadece çalışman gerekli.

Türk dili edebiyatında hazırlığı geçememek gibi bir problem yok. Bölüm full türkçe olduğundan dolayı toefl dan 500 üzeri almasan da bölüme geçebiliyorsun.

• Tobb işletmemi Tobb siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mi yoksa ufuk hukuk mu bu üçü arasında kaldım ufuk hukuk hakkında bilgim var ama tobb hakkında yok yardımcı olursanız sevinirim

• p3rspr3nsi kullanıcısına yanıt
    Ufuğu fazla önermem, işletmede iş olanağı daha fazla gibi. tabi sanırım tercih dönemi bitti.. nereyi yazdın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rustemturkmen

Ufuğu fazla önermem, işletmede iş olanağı daha fazla gibi. tabi sanırım tercih dönemi bitti.. nereyi yazdın ?

Hocam ufuk hukuk yazdım

• p3rspr3nsi kullanıcısına yanıt
    üniversiteyi bilmem ama hukuk doğru tercih.
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.