Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortak eğitim programından atılan, okulu sürekli gömen bir arkadaş vardı, gelmemiş hala hayret.

O arkadaş gelmeden hemen şunu belirteyim; okulun ortak eğitim programı kesinlikle bir nimet. Toplamda 1 yıla yakın süre boyunca staj yapmış olarak ayırılıyorsunuz okuldan. Bu da çokça iş tecrübesi demek.

İki gün sonra yapmış olduğum ilk stajımı tamamlamış olacağım. Burası bolca stajyer alan bir şirket, birçok 1 aylık staj yapmaya gelen oldu stajım boyunca. Daha bir şeyleri yeni yeni kavrıyorum derken gidiverdiler herbiri. Sonuç? Boşa geçmiş 1 ay... Kendi adıma hayal edemeyeceğim derecede verimli geçti bu 3,5 ay. Özellikle Yazılım Mühendisliği alanında tonla şey öğrendim, şirketin bizzat kendi projelerinde aktif olarak çalıştım. Daha ne ister bir mühendis adayı?

Zamanında okulu tercih etmelimiyim diye bu konuya gelip sorduğumda ortak eğitim sistemini ve okulu gömen, şirket tercihlerinde torpil gırla diyen arkaşa tekrardan selamlarımı iletiyorum. Umarım azalarak bitersiniz de okul rahat bir nefes alır.

Not: İşbu mesaj Mühendislik Fakültesi baz alınarak yazılmıştır. Diğer fakültelerin durumunu hakkında bir bilgim yok; ama aynı durumun geçerli olduğunu düşünüyorum.

Edit: Sanırım gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anisotropic -- 15 Ağustos 2016; 13:04:28 >

• Makine mühendisliği 2016'lı girişli olarak aranıza hoşgeldim

Yurda giriş çıkış saatleri nelerdir ve bunlara uymazsak nasıl cezalar yeriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bende TOBB Hukuk'u kazandım bu sene.Bilgi verecek yardımcı olacak arkadaşlar varsa bi yardım elini uzatsanız çok iyi olur :DD
  • Bende tobb makinayı kazandım. Çok heyecanlıyım hayırlısı olsun bakalım...
  • Hoş geldiniz gençler.
  • Bende Tobb Makine kazandım ama belki bir daha hazırlanırım Bilkent istiyodum

• Ahmet Bahadır A kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben bu sene Tobb Makine kazandım.Ama asıl Bilkent istiyodum.Sizce makineye gideyim mi yoksa Bilkent için mezuna mı kalıyim ? Bu arada makineyi isteyerek yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AppleFB

Merhaba ben bu sene Tobb Makine kazandım.Ama asıl Bilkent istiyodum.Sizce makineye gideyim mi yoksa Bilkent için mezuna mı kalıyim ? Bu arada makineyi isteyerek yazdım.

Makine kadrosu okulun en sağlam kadrolarındandır. Şimdi bazı şeyler iddia etmeyeceğim sonra bilkentli arkadaşlar gelip ne demek ya diye söyleniyorlar :) Ama okulun eğitiminden memnun kalacağını düşünüyorum diyelim :)
  • Makinesi iyi zaten onu biliyorum bilkentinkinden iyi makinesi,zaten seneye makineye gitmemeyi düşünüyorum sen nerde okuyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: AppleFB

Makinesi iyi zaten onu biliyorum bilkentinkinden iyi makinesi,zaten seneye makineye gitmemeyi düşünüyorum sen nerde okuyosun

Tobb da elektrik okuyorum.
  • Hocam işletme hakkında, ortak eğitimi hakkında bilgin var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: orhunerkan

Hocam işletme hakkında, ortak eğitimi hakkında bilgin var mı ?

İşletme okulun ciddi yatırım yaptığı kaliteli hocaların bulduğu bölümlerden. Sayfadan bakabilirsin zaten çok sağlam isimler var.

Ancak nereye gidersen git işletmede karşılaşacağın en büyük sıkıntı staj sıkıntısı. Maalesef stajınız biraz boş geçiyor. Bu bizim okulda da öyle. Diğer okullardan daha kaliteli bir staj yaparsın ama yine de hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Yanlış anlama bu sadece bizim okulun işletmesi değil Türkiyede gideceğin her hangi bir üniversitenin işletmesinde böyle.
  • işletme okumayın.
    tobb etüde işletme asla okumayın.

maddi manevi hata olur.
  • Bende makine

• Okulumuza hosgeldiniz arkadaslar.Umarim basarili bir donem gecirirsiniz. Ufak bir tavsiye: Nasil baslarsaniz genelde oyle gidiyor. Bolume gecen arkadaslar isiniz gucunuz dersleriniz olsun.

• arkadaşlar daha tercih zamanına çok var ama ben yapabileceğim sıralamaya göre bölümleri araştırıyorum eğilimim uluslararası ilişkiler-siyaset bilimi yönünde, odtü uluslar ve tobb siyaset bilimi uluslar arasında kaldım bölümde okuyan varmı yada fikri olan ?

ayrıca okulundan memnun olmayan vs varmı kampüs-hocalar-imkanlar konusunda ?

edit: TOBB iktisat hakkında da bilgi verebilecek varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 2 Kasım 2016; 23:40:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cisalfa

Arkadaşlar merhaba 2015 girişliyim iktisat kazandım bu yıl. Hazırlık okuyorum şuan.
    Birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.

- B kurundan başladım hazırlığa ve not ort. 80 yapıp Aralık'taki Toefl'da hazırlığı geçmek istiyorum. Hazırlık kitaplarını fotokopi almayı düşünmüştüm ama hocalar online ödevler %80 etkliyecek diyorlar. Ne kadar doğrudur?

- Okulun kulüpleri dedikleri kadar pasif mi? Futbol,basketbol,amerikan futbolu haricinde katılabileceğim aktif kulüpler neler? Mesela fotoğrafçılığa ilgim vardır öyle bi kulüp görünüyor ama aktif mi?

- Ortak eğitimi yurt dışında yaptığımızda okul uzuyor mu?

Burdan da soruyorum çünkü okuldan net bir bilgi alabileceğim yer yok. Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum

hocam bölümünden ve okulundan memnunmusun tavsiye edermisin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Chronotide

TOBB İktisat hadi bakalım. Yurtların eşşeğin şeyi gibi pahalı olması tanıdıklara/arkadaşlarla ev tutmaya itti, alışırız artık.

Hocam bölümünden ve okuldan memnunmusun tavsiye edermisin ?
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Arada 1-2 küçük problem yaşasamda genel olarak memnunum açıkçası. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chronotide

Arada 1-2 küçük problem yaşasamda genel olarak memnunum açıkçası. Tavsiye ederim.

Sizce tobb iktisat mı seçilmeli bilkent uluslararası mı ? Bilkent aylık 900 lira veriyor + kampüs falan, ama Tobb iktisat bana göre sağlam bir bölüm özellikle öğretim üyeleri çok iyi sayfadan baktım, yurtdışında burslu master vs kolay olabilir diye düşünüyorum iktisatta.

Ama bölümün türkçe olması, kampüsün olmaması beni itiyor kararsız kaldım.
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.