Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.093
Cevap
26
Favori
68.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ona bakarsan odtü ile bilkent arasında da 30 sene var ya ben zaten tobb ile bilkent'i kıyaslamıyorum, kıyaslamak zaten saçma olur. Şuan orada okumuyorum bilkent için üniversitemi bıraktım yatay geçiş yapcam. 2 sene önce falan tobb'u düşünüyordum tercih zamanı baya mezunla konuştum çoğu bana odtü bilkent gibi olmasını bekleme dedi, zaten giden arkadaşlarımın neredeyse hiçbiri memnun değil. Eski okulumun (odtü kkk; odtü ile aynı müfredatı görüdüyorduk) ders programı bilkentin müfredatından çok daha ağır ama bu daha iyi olduğunu göstermez. Makina okuyordum ben, bir sürü saçma sapan zor ve gereksiz derslerimiz vardı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

Ona bakarsan odtü ile bilkent arasında da 30 sene var ya ben zaten tobb ile bilkent'i kıyaslamıyorum, kıyaslamak zaten saçma olur. Şuan orada okumuyorum bilkent için üniversitemi bıraktım yatay geçiş yapcam. 2 sene önce falan tobb'u düşünüyordum tercih zamanı baya mezunla konuştum çoğu bana odtü bilkent gibi olmasını bekleme dedi, zaten giden arkadaşlarımın neredeyse hiçbiri memnun değil. Eski okulumun (odtü kkk; odtü ile aynı müfredatı görüdüyorduk) ders programı bilkentin müfredatından çok daha ağır ama bu daha iyi olduğunu göstermez. Makina okuyordum ben, bir sürü saçma sapan zor ve gereksiz derslerimiz vardı.

Bilkent bana göre odtünün yanına bile yaklaşamayacak bir üniversite orası ayrı.

Ayrıca zor ve gereksiz dediğin dersler dünyanın en büyük okullarında da var ve boşuna okutulmuyor. Üniversitenin (özellikle elektrik-elektronik bir çok dala ulaşan bölümlerinde) 4 senede yeterli eğitimi vermesi imkansız. Bu nedenle bir üniversitenin okul hayatı boyunca bir öğrenciye katabileceği en büyük yeti öğrenmeyi öğretmektir. Kolay dersleri daha da rahat bir şekilde geçmek ile bu yeti kazanılmıyor. Çok zorlanmasına ben de karşıydım ama arge işinde veya gerçek bir mühendislik işinde bunun farkını görüyorsun. Bu bahsettiğim fabrikada durup imza atmaya benzemez.

Ben bu okulda okuyan bir insan olarak ve haliyle çevremin bu okulda olduğunu düşünecek olursak benim de şikayet ettiğim noktalar var. Hemde sürüyle. Ama bu konuların hiçbiri eğitim ile alakalı değil. Daha 3 gün önce 22 saat boyunca hasta halimle uyumadan proje yapmak zorunda kaldım. Bu kadar büyük yoğunlukta tabii ki şikayetçi olacağız.

Bundan önceki mesajımdan aynen kopyala yapıştır yapıyorum gerekli cevap için yeterli olacağını düşünüyorum: Okulun 6-7 sene önceki durumu ile şimdiki durumunu aynı sanan bir sürü insan var ve bunlar artık değişti. Başka insanlardan öğrenmek yerine direk şu anda okuyan ve bu olaylarla yakından ilgili insanlardan bilgi alman daha doğru olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkey

quote:

Ona bakarsan odtü ile bilkent arasında da 30 sene var ya ben zaten tobb ile bilkent'i kıyaslamıyorum, kıyaslamak zaten saçma olur. Şuan orada okumuyorum bilkent için üniversitemi bıraktım yatay geçiş yapcam. 2 sene önce falan tobb'u düşünüyordum tercih zamanı baya mezunla konuştum çoğu bana odtü bilkent gibi olmasını bekleme dedi, zaten giden arkadaşlarımın neredeyse hiçbiri memnun değil. Eski okulumun (odtü kkk; odtü ile aynı müfredatı görüdüyorduk) ders programı bilkentin müfredatından çok daha ağır ama bu daha iyi olduğunu göstermez. Makina okuyordum ben, bir sürü saçma sapan zor ve gereksiz derslerimiz vardı.

Bilkent bana göre odtünün yanına bile yaklaşamayacak bir üniversite orası ayrı.

Ayrıca zor ve gereksiz dediğin dersler dünyanın en büyük okullarında da var ve boşuna okutulmuyor. Üniversitenin (özellikle elektrik-elektronik bir çok dala ulaşan bölümlerinde) 4 senede yeterli eğitimi vermesi imkansız. Bu nedenle bir üniversitenin okul hayatı boyunca bir öğrenciye katabileceği en büyük yeti öğrenmeyi öğretmektir. Kolay dersleri daha da rahat bir şekilde geçmek ile bu yeti kazanılmıyor. Çok zorlanmasına ben de karşıydım ama arge işinde veya gerçek bir mühendislik işinde bunun farkını görüyorsun. Bu bahsettiğim fabrikada durup imza atmaya benzemez.

Ben bu okulda okuyan bir insan olarak ve haliyle çevremin bu okulda olduğunu düşünecek olursak benim de şikayet ettiğim noktalar var. Hemde sürüyle. Ama bu konuların hiçbiri eğitim ile alakalı değil. Daha 3 gün önce 22 saat boyunca hasta halimle uyumadan proje yapmak zorunda kaldım. Bu kadar büyük yoğunlukta tabii ki şikayetçi olacağız.

Bundan önceki mesajımdan aynen kopyala yapıştır yapıyorum gerekli cevap için yeterli olacağını düşünüyorum: Okulun 6-7 sene önceki durumu ile şimdiki durumunu aynı sanan bir sürü insan var ve bunlar artık değişti. Başka insanlardan öğrenmek yerine direk şu anda okuyan ve bu olaylarla yakından ilgili insanlardan bilgi alman daha doğru olur.

Hocalarınızın yarısı bilkentliymiş

www.etu.edu.tr
    404 - Aradığınız Sayfa Bulunamadı - TOBB ETÜ
    http://www.etu.edu.tr/c/indexfc7b.html?q=tr/elektrik-elektronik-muhendisligi-akademik-kadro

Ayrıca odtü'de ders almış biri olarak neyin ne olduğunu biliyorum az çok. Bilkent akademik kariyere yönelik bir eğitim veriyor arge için yetersiz demek baya bi garip olmuş

• sadece duyumlarım böyleydi. ben işletme okuyorum ve direk tobb'u tercih ettim iş imkanından dolayı çünkü işletme iş bulma açısından bayaa sıkıntılı bi meslek. torpil, vakıfın katıkısının olmaması ve geçen gün bi bankanın veznesindeki adamın bende tobb işletme mezunuyum demesi beni bi hayli depresyona soktu diyebilirim. doğru bi karar mı verdim yoksa yanlış bi karar mı verdim ileride göreceğim.
  • Eee? Odtüden de var mit den de bilkent den de. Kendi akademisyenlerimizi yetiştirecek kadar eski bir okul değiliz bunu zaten biliyoruz. O kadar luikov madalyali, akademik endekslerinde yüksek dereceli ve türkiyenin en iyi genç bilim insanlarından gösterilen insanlar neden bilkente gitmiyor da tobb da duruyor bence onlara bakacağına buna kafa yor derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent işletmeden mezun olup sekreter filan olan da çok tanıyorum ben takılma öyle şeylere.

• quote:

Bilkent işletmeden mezun olup sekreter filan olan da çok tanıyorum ben takılma öyle şeylere.

Yok öyle bişi

• quote:

Eee? Odtüden de var mit den de bilkent den de. Kendi akademisyenlerimizi yetiştirecek kadar eski bir okul değiliz bunu zaten biliyoruz. O kadar luikov madalyali, akademik endekslerinde yüksek dereceli ve türkiyenin en iyi genç bilim insanlarından gösterilen insanlar neden bilkente gitmiyor da tobb da duruyor bence onlara bakacağına buna kafa yor derim ben.

Bilkent ee'de 18 profesör var hepside alanının en iyi hocaları. Diğerlerini bilmem ama elektronikte bilkent açık ara birincidir. 2 odtü, 3 boğaziçi, 4koç, 5 sabancı, 6 hacettepe tobb ilk 10'da bile değil

• quote:

quote:

Eee? Odtüden de var mit den de bilkent den de. Kendi akademisyenlerimizi yetiştirecek kadar eski bir okul değiliz bunu zaten biliyoruz. O kadar luikov madalyali, akademik endekslerinde yüksek dereceli ve türkiyenin en iyi genç bilim insanlarından gösterilen insanlar neden bilkente gitmiyor da tobb da duruyor bence onlara bakacağına buna kafa yor derim ben.

Bilkent ee'de 18 profesör var hepside alanının en iyi hocaları. Diğerlerini bilmem ama elektronikte bilkent açık ara birincidir. 2 odtü, 3 boğaziçi, 4koç, 5 sabancı, 6 hacettepe tobb ilk 10'da bile değil

Sıralama yanlış olmuş 2- ODTÜ, 3- Boğaziçi, 4- MIT olmalıydı.

• Guest-46B352547 G kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:10:51 >
  • Var mi duyduk bildik biri böyle düzgün bişiler yapan yapmış ? Bi sürü çok iyi ortak eğitim yeri var ama.

• Gidenler veya mezunlar neyinden memnun değiller ama ? Eğitiminden mi, stajindan işinden mi yoksa bahsettiğin büyüklük veya kampüs olayından mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

TOBB yeni bir okul ayrıca Bilkentte çalışan TOBB mezunu hoca olmaması (veya olması) kıstas olamaz ki. Hoca alımında mezun olunan okul dışında çok farklı parametreler var. TOBB, pekala bilkent e alternatif olabilir (yerini alamaz).

Bu arada üstteki mesajında odtü kkk yi bıraktım demişsin. Neden bıraktın orayı, hocalar falan ankara dan gelmiyor mu?

Hayır yukarıdaki arkadaş "bilkent, odtü'nün yanına bile yaklaşamaz" dedi. Elektronik mühendisliğindeki eğitim kalitesi ortada belki tobb, odtü falan makina mühendisliğinde daha iyidir (ki öyle olduğunu düşünüyorum). Ama EE'de pek kıyas kabul etmez. Çünkü okulun en önem verdiği bölüm EE. Bilkentte binasi bile ayrı diğer mühendisliklerden.

Odtü kkk'yi bırakmamın bir sürü sebebi var; kıbrıs'ın pahalılığı ve kötü bir yer olması, öğrenci profilinin berbat olması. Mesela okulda IEEE topluluğuna katıldım robot falan yapmıyor musunuz projeleriniz yok mu dedim? "Burada onu yapabilcrk ne öğrenci ne hoca var" dedi başkanı. 7 yıldır bi güneş enerjisiyle çalışan araba yapmaya çalışıyorlar. Kısaca odtü kkk hayal ettiğğm gibi bi okul çıkmadı. Bilkent'in, odtü'nün, tobb'un yerini tutmaz. Zaten evim bu 3 okulun olduğu civarlarda döndüm geldim ankaraya. Sınava tekrar hazırlanıyorum olmazsa burssuz bilkent elektroniğe gecicem

• quote:

Orijinalden alıntı: orhunerkan

Gidenler veya mezunlar neyinden memnun değiller ama ? Eğitiminden mi, stajindan işinden mi yoksa bahsettiğin büyüklük veya kampüs olayından mı ?

2 sene önce yazıcaktım tobb'u ama ekşiden konultuğum kişiler o kadar kötüledi okulu yazmadım. Eğitimi değilde başka şeyler hakkında. ama pişmanım açıkcası. Şuan 3. Sınıfta okuyor olacaktım

• Yani ben şuan hazırlık okuyorum o yüzden pek bi yorumum yok ama ne dediler bu kadar kötüleyebilicek ? Ve tobbu yazmadigina mi pismansin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: orhunerkan

Yani ben şuan hazırlık okuyorum o yüzden pek bi yorumum yok ama ne dediler bu kadar kötüleyebilicek ? Ve tobbu yazmadigina mi pismansin ?

Bilmiyorum okulun sistemi, büyüklüğü, sosyal imkanları vs.. Gibi şeylerden şikayetcilerdi 2-3 sene önce araştırmıştım pek hatırlamıyorum. Şimdi zaten aklımda sadece bilkent ve odtü var

• neyin kafası bu ya gokhan :m konu başlığını yanlış mı okudun kardeş. üniler arası sidik yarıştırma falan mı yazıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madeonx

neyin kafası bu ya gokhan :m konu başlığını yanlış mı okudun kardeş. üniler arası sidik yarıştırma falan mı yazıyor?

Tamam gidiyorum. Farewell

• quote:

Orijinalden alıntı: madeonx

TOBB un desteğinin etkisi nedir ne değildir hiç anlamadım 4 senedir. Ortak eğitim olayında tabii ki torpil var. Ama o kadar fazla seçenek var ki listede mutlak iyi araştırıp güzel bir yer bulabilirsin. Şu anda stajdan yazıyorum, torpil morpil olmadan ilk seçeneğe yazdım girdim.İsim olarak bir aselsan vs olmasa da burada verilen işten ortamdan memnunum. Peki neden çünkü araştırıp ta geldim :W

Edit: Yanlış Alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anisotropic -- 29 Şubat 2016; 9:44:43 >
  • abi yok mu bu hazırlığı geçmek için toefl ibt veya itp'den başka yol ?
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.