Şimdi Ara

TODAİE' de Yüksek Lisans.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimse kimseyi eğitim almaya veya aldırmaya zorlayamaz!.. Yüksek lisans yapmamanın veya yapmanın takdiri, kendilerine aittir.
  • Bizim iki delikanlı TODAİE' de yüksek lisans yaparak ekstradan birer kademe ilerlemesi aldılar. Birisi Kolejde yönetici olmasını TODAİE' ye borçludur. Diğeri de, Sayıştay'da Başdenetçidir.
  • Kamu görevlilerine TODAİE' de yüksek lisans yapmalarını tavsiye ederim.
  • Sayıştay'da Başdenetçi olanın SMMM ruhsatı da var. Almanca ve İngilizce biliyor. Yolluklar hariç LOJMAN + 6.400 TL maaşı var.
  • TODAİE yüksek bir eğitim kurumudur akledile!..
  • Akıllı ve zeki, kafalı, çalışkan olmayanlar, mahallede veya köşe bucakta gariban kalır..

Biline ve akledile!..
  • Hocam gelmesi cok zor 200k ya 100k lik bölüm gelmez tekrar deneyin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TODAİE'DE YÜKSEK LİSANS YAPMAK İSTEYEN ÖĞRETMENLER İÇİN KISA NOTLAR

-TODAİE mezunu hiç bir MEB öğretmeni eğer yandaş değilse yükselmeyi beklemesin.Öyle aranan falan olmazsınız, aksine eleştirel düşünmeyi öğreneceğiniz için bizzat köşe bucak kaçılan olursunuz. TODAİE'yi kolay yoldan yöneticilik reçetesi gibi sunanlara asla inanmayın.

-TODAİE var olan yüksek lisans programları içinde en ağırlarından biridir.(Tabii hakkını vererek yaparsanız) Toplam kalite aşağı, Deming ilkeleri yukarı döner durursunuz. Deming'e tapan hoca ile zıtlaşmayın, Stratejik Planlama Kılavuzu'nu duvara yansıtıp okuyarak ders anlatan hocayla da eğer erkek değilseniz zıtlaşmayın.

-TODAİE mülakatında dikkat edilen ve istenen bir tek şey vardır, o da egonuz.Bu nedenle kazandığınız vakit, orada fazla sayıda şişik egolu karakter ile karşılaşırsınız.Onlar sizin sınıf arkadaşlarınızdır. Ders ortamında ya da kantinde size onbin metre koşusunda birinci geldiklerini falan anlatırlarsa inanmayın.

-TODAİE'de Çin'e gitmek için gizli bir yarış pompalanır ama asla birinci olan Çin'e gitmez (Sakın o topa girmeyin, eğer Çin'e başka türlü gitme şansınız yoksa ve bu sizin için çok önemliyse sene boyu Çin'e gitmek istediğinizi hocalara çıtlatıp biraz da hoca tavlarsanız gitmeniz daha bi mümkündür).

-TODAİE'de hukukçular ve polislerle birlikte eğitim göreceğinizi ve bu meslek grupları içinde TODAİE'yi ciddiye alan tek meslek grubu olmanıza rağmen, en çok küçümsenen ve hatta yeri geldiğinde emeği olan ödevleri okunmadan not alan bir gruba ait olacağınızı unutmayın. Bu yüzden ödevlerinizi çok da ciddiye almayın. O kurumda çalışıp ödevlerinizi okuyacak ve onların hakkını verecek bir tek top sakallı uzun boylu bir hoca vardır. (İsmi lazım değil, bilenler bilir)

- TODAİE'de çok büyük oranda kimse akademisyen olmayacağı ve öyle bir gayesi de bulunmayacağı için rekabet olmayacak, arkadaşlıklarınız güzel olacaktır, seneler boyu sürecek dostlukların başlayabileceği bir yer olduğunu ve bu bakımdan da herhangi bir üniversitede yüksek lisans yapmak yerine buraya geldiğiniz için -kıyas yapabilecek misiniz bilmem ama- çok daha mutlu olacağınızı unutmayın. (Tabii bunda meşakkatli bir işi göğüslerken kader ortaklığı yapıyor olmanın da payı olacaktır).

-TODAİE, gerek alım kriterleri ve alım biçimleri, gerekse eğitiminin ve hocalarının niteliği bakımından günden güne düşüş kaydeden bir kurumdur. Onu yakalayınız.

BAŞARILAR!...

• Bu ne biçim konu

• En az 4 seneden beri kamu görevlisi isek, AKIL ve ZEKA yolunda ve TODAİE için ALES' ten en az 80 alarak, TODAİE' nin sınavlarına hazırlanmamız harika olur.

• SBF (Mülkiye) Maliye bölümünü bitirir bitirmez Maliye Müfettişliğini kazanan genç, Maliye Bakanlığı tarafından gönderildiği ABD' de de yüksek lisans yapmıştı.. Ayrıca TODAİE' de eğitim gördü.. Müfettişlikten ayrılır ayrılmaz, kurumsallaşmış dev bir şirkette önce koordinatör olarak göreve başladı, daha sonra da CEO oldu. Şimdi, aylık net 30.000 TL ücretle çalışıyor. Fena mı?.. Çalışan kazanır.
  • İsteyen TODAİE yoluna düşer, istemeyen evinde oturur.
  • Kamu görevlisi olanlara TODAİE'yi tavsiye ederim.
  • TODAİE, çalışkan olanların yüksek lisans yaptığı yerdir.. KAMU HUKUKU ve KAMU YÖNETİMİ konusunda uzmanlaşmıştır.
  • Yayan ve yavan, mahallede kıt kalmamak için okuyup çalışmalıdır. 2000' li yıllar zorlu geçecektir.
  • Yüksek lisans kolay değil ama doktora yapmak daha zordur. Yard.Doçent Doktorluk da doktoradan zor!.. Hele de Doçent Doktorluk, hepsinden daha zor kazanılıyor.
  • TODAİE kişinin tercihine bağlıdır. Bazıları da, bunu düşünmüyor.
  • AKLEDİLE!!!

• TODAİE' ye ilgi duyanların bir hayli artığına tanık oluyorum
  • Kamuda çalışan Hakim, Savcı, Sayıştay Denetçisi, Kaymakam veya Müfettiş olup da, TODAİE' de kaliteli bir eğitimden geçenler hemen fark ediliyorlar.. Günümüz; "eğitim-öğretim" çağıdır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.