Bildirim
TÖDER yapamadığım Matematik soruları
Modica® Konk - Vegan Deri RFID Korumalı Unisex Mekanizmalı Akıllı Cüzdan Kartlık, İnce Modern Minimalist Tasarım : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B08XQGP92V
2 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
24te
100 lirasi var adamin en basta
80ininden %20 zarar ediyor kaldi 64.
Kalan tum para 84.
%10 karla 92.4 lira yapar.
7.6 lira zarari var sonucta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok sağolun hocam aslında çok basitmiş ama metni yanlış okumuşum, niye cevap çıkmıyor diye kafayı yedim -
İlk sorunun kolay bir yöntemi var mı ? Yoksa tek tek denemeyle mi bulunuyor ?
29 da derece için en yüksek üs 2 . 2 yi 3 le çarparsan 6 gelir doğru.
Başkatsayı için en yüksek dereceli x in katsayısına bakıcaz o da 2 üzeri 3 ten 8 gelir doğru.
Sabit terim için x e 0 vericez 27 gelir doğru.
Katsayılar toplamı için 1 vericez 4 üzeri 3 ten 64 gelir doğru.
x+1 ile bölünebilmesi için x+1 i sıfır yapan değeri verdiğimizde 0 olmalı yani P(-1)=0 olmalı fakat değil yanlış.
13 te soldaki ifadeyi tek bi kök içine almalısın.Bunun için de dereceleri çarpıp genel kökün derecesi yaparsın yani 3.4 ten 12 olur.Ama 2 ye fazladan kök bindirdiğinden onu 2 üssü 4 yaparsın ki değişmesin.Ordan sonrası kolay zaten.
21 de de zaten birler basamağı bariz 0.En sola da 1 i koy en küçük olması için sonra deneyerek çıkartıyosun zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ASE- -- 1 Mart 2017; 2:29:42 > -
ben 27 yi şöyle düşünmüştüm,
3 basamaklıymış
_______ _________ __________
1) 2 sayısı - tek asal - 2,0 ve bir tane tek asal hariç kalan sayılar
2) tek asal - tek asal - 0 ve 2 harici kalan çiftler
1) 1x3x7=21.3!=126
2) 3x2x3=18.3!=108
toplayınca 234 geliyor.
buna göre yazdığım tüm sayıların rakamları birbirinden farklı oluyor, çarpımı çift pozitif oluyor, en az 2 basamağı asal oluyor,ve ortak eleman da içermiyor.
234 olduğunu düşünüyorum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstat sen 0 ı da çiftlerin içine almışsın. 0 ı ayrı bir grup içinde değerlendirmen gerek çünkü yüzler basamağına gelebilir. 162 Doğru cevap
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah-ı Merdan -- 1 Mart 2017; 8:55:29 >
Hocam 13 te;
4 üzeri x-1, 4.dereceden kökten kurtarmak için 4 üzeri x-1 bölü 4 şeklinde yazıp 2 nin yanına direkt çarpım durumuna getirdim.
Şu an sadece 3.dereceden kökümüz kaldı (en dıştaki).
İki Çarpı 4 üzeri x-1 bölü 4 işlemi nin sonucu İki üzeri x+1 bölü iki dir.
Yani 3.derece karekök içinde iki üzeri x+1 bölü ikimiz var. karekökten kurtarmak için kökteki üçü üssün paydasına atıyorum yukarıda yaptığım gibi.
iki üzeri x+1 bölü 6 eşittir 16 oldu. 16 iki üzeri 4 olduğundan;
x+1 bölü 6 eşittir 4. x eşittir 23.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Gallinari -- 1 Mart 2017; 9:35:0 > -
quote:
Orijinalden alıntı: 19HBY34
Üstat sen 0 ı da çiftlerin içine almışsın. 0 ı ayrı bir grup içinde değerlendirmen gerek çünkü yüzler basamağına gelebilir. 162 Doğru cevap
hocam yaptığım işlemlere bakarsan sıfırı hiç bir şekilde dahil etmedim. çift hesapladıysam sıfır hariç çiftleri aldım. 0 ZATEN OLAMAZ. birler badamağında bile olamaz. soruda pozitif çift sayıdır diyor çünkü çarpımı.
nerede yanlış düşündüğümü bilemiyorum tabi cevap q62 olduğu için.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X