Şimdi Ara

TOEFL IBT Çalışma Rehberi; (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
98
Favori
46.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yani mantikli, dusundurucu guzel bir cumle diyorsunuz sanirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında evet, ancak agresif tonda olması gerekiyor o cümlenin
  • Çok güzel konu teşekkürler LGR9.. Senin bilgilerinin ve kalıplarının ışığında gelecek ay TOEFL'a gireceğim..
  • Çok çok teşekkürler, umarım istediğiniz puanı alırsınız.
  • Merhaba, anladigim kadariyla siz kurs ya da ozel ders almamissiniz.ben upper inter im sinava aralik gibi girmeyi planlıyorum hedefim 100 ve üstü fakat 90 ve ustu de isimi gorur.sormak istediklerim:
    *longman, cambridge ve kaplan kitaplariyla hazirlanmayi düşünüyorum yeterli midir ne derseniz.
    *evde calisirken complete deneme cozmek zor olacak bunu nasil hallederim?
    *writing calisirken ilk once suresiz essayler yazarak mi baslamaliyim yoksa en başından itibaren mi süre tutmaliyim
    *speaking pratigi en verimli nasil yapilir?
    *ogrendigim kelimeleri speaking writing e nasil adapte ederim.

Simdiden tesekkurler, tecrubesi olan herkes yardimci olursa sevinirim tek kisiye sormuyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba @darylina_ ;

evet özel derse veya kursa gitmedim, kendi çabamla bir şeyler yapmaya çalıştım.

1- 100 üstü puan hedefliyorsanız o kitaplar tek başına yeterli olmayacaktır.
    2- evde çalışırken complete test çözmek imkansızdır (kendimden biliyorum ) bu nedenle TOEFL eğitimi veren bir kursa giderek 15-30 arası cüzi bir miktar ödeyerek deneme sınavı alabilirsiniz.
    3- writing yazarken ilk başlarda süreye dikkat etmeyin, yazdıklarınızın mantıklı ve gramatik olarak hatasız olmasına özen gösterin, ilerleyen zamanlarda 50dk-40dk-30dk gibi sürelere inmeye çalışın.
    4- speaking için en verimli egzersiz keslinlikle ana dili İngilizce olan birisi ile sohbet etmektir.
    5- öncelikle 1800 tane olan en çok kullanılan toefl kelimelerini öğrenmelisiniz. (android uygulamasında 400 tane var.) daha sonra konuya bağlı olarak kelimeleri kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

merhaba @darylina_ ;

evet özel derse veya kursa gitmedim, kendi çabamla bir şeyler yapmaya çalıştım.

1- 100 üstü puan hedefliyorsanız o kitaplar tek başına yeterli olmayacaktır.
    2- evde çalışırken complete test çözmek imkansızdır (kendimden biliyorum ) bu nedenle TOEFL eğitimi veren bir kursa giderek 15-30 arası cüzi bir miktar ödeyerek deneme sınavı alabilirsiniz.
    3- writing yazarken ilk başlarda süreye dikkat etmeyin, yazdıklarınızın mantıklı ve gramatik olarak hatasız olmasına özen gösterin, ilerleyen zamanlarda 50dk-40dk-30dk gibi sürelere inmeye çalışın.
    4- speaking için en verimli egzersiz keslinlikle ana dili İngilizce olan birisi ile sohbet etmektir.
    5- öncelikle 1800 tane olan en çok kullanılan toefl kelimelerini öğrenmelisiniz. (android uygulamasında 400 tane var.) daha sonra konuya bağlı olarak kelimeleri kullanabilirsiniz.

Oldukca detaylı cevallamissiniz cok tesekkurler.yalniz longman, cambridge, kaplan a ek olarak hangi kitap olabilir? 3 kitap secmemin nedeni evi kitap doldurup ac gozluluk yapmamak aslinda :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşım çok güzel bir konu öncelikle teşekkür ederim. Benim sorum şuan upper int seviyesindeyim 61yds puanım vardı toefl 80 ihtiyacım var. writing kalıplarına aşinayım reading de refer parağraf tamamlama paraphrase gibi alanlarda fena değilim speaking ve listening alanını geliştirmem lazım ne önerirsiniz. 80 hedefi olan birinin puan beklentisi alan alan ne olmalıdır. online eğitim kitap vs önerisinde bulunursanız sevinirim. Sınava ankarada nerede girebilirim bu konuda da bilgi verirseniz mutlu olurum. herkese iyi çalışmalar
  • 11 ekim 2014 cumartesi günü gireceğim, umarım 75 üzeri alırım

. What is the passage mainly about?
  • Arkadaşlar bende giricem 25 ekimde sınava.2 yıl yurtdışı tecrubem var erasmus yaptım %100 ingilizce olan bi bölümden mezun oldum.Genellikle önerilen kitaplar oldugu için longman dan başlayıp cambridge ile devam ettim.Hedefim en az 85 almak şuan da o hedeflere yakın çıkarıyorum ama writing konusunda bazı endişelerim yok değil.Yazdıklarımı değerlendirebilecek bir site veya öneriler yapan bi site önerebilir misiniz acaba ?

Şimdiden teşekkürler.

• Notfull... öneri site
  • kitap kaynak aramak yerine kelime çalışmanız daha mantıklı, taktikleri konuda belirttim zaten. yine de kitap alacağım ya da siteden çalışacaksanız kitap olarak way2go fena değildir. site olarak @portos'un da önerdiği gibi notefull olabilir.

Not: Konu güncellendi arkadaşlar. 2014 Örnek sınavı konuya eklendi (130mb) speaking ve writing'ler kontrol edilmiyor. speakingleri kontrol etmek zor oluyor ancak writinglerinizi bana özel mesaj ile gönderirseniz kontrol edip size geri dönüş yapabilirim (feedback)
  • Hocam Öncelikle Teşekkürler Konu Çok Yönlendirici Güzel.
    Yukarıdaki Örnek Sınav Gibi Sınavlar Arıyorum Nerden Bulabilirim.ETS ye Baktım Bulamadım.Yanlış Anlamadıysam Yukarıda Kurslardan Ücretli Olarak Alabileceğimizi Söylemişssiniz Ancak Burada Vereceklerini Sanmıyorum.Yardımcı Olabilirimisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuLL__MaNiAc

Hocam Öncelikle Teşekkürler Konu Çok Yönlendirici Güzel.
    Yukarıdaki Örnek Sınav Gibi Sınavlar Arıyorum Nerden Bulabilirim.ETS ye Baktım Bulamadım.Yanlış Anlamadıysam Yukarıda Kurslardan Ücretli Olarak Alabileceğimizi Söylemişssiniz Ancak Burada Vereceklerini Sanmıyorum.Yardımcı Olabilirimisiniz?

geçmiş yıllara ait testleri internet ortamında bulabilirsiniz, ancak soruların tarzı aynı olduğu için 1 tanesini çözüp daha sonra mantık yürütmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
  • Bu konudaki kaliplari ezberleyip gittim ve isim asiri kolaylasti.Yapboz gibi doldurdum ve rahat rahat yaptim kendisine cok tesekkur ediyorum boyle bir konuyu bizimle paylastigi icin.

• Girdiğim sınavdan malesef istediğim notu alamadım, çalışmaya devam ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekfgfb

arkadaşım çok güzel bir konu öncelikle teşekkür ederim. Benim sorum şuan upper int seviyesindeyim 61yds puanım vardı toefl 80 ihtiyacım var. writing kalıplarına aşinayım reading de refer parağraf tamamlama paraphrase gibi alanlarda fena değilim speaking ve listening alanını geliştirmem lazım ne önerirsiniz. 80 hedefi olan birinin puan beklentisi alan alan ne olmalıdır. online eğitim kitap vs önerisinde bulunursanız sevinirim. Sınava ankarada nerede girebilirim bu konuda da bilgi verirseniz mutlu olurum. herkese iyi çalışmalar

Ankara da Hacettepe ÜNi. fena değil, İstanbuldakilere göre çok çok güzel, Ankara eğitimde İstanbul dan önde...bence
  • 101 hedefim var ve soyle bir dağılım yaptim hedefe uygun olarak..

reading 27
    listening 28
    speaking 21
    writing 25

Nasıl bir çalışma izlemem gerek? ETS sınavlarında reading ve listeningte 28 yapıyorum. Senin verdigin bu speaking kalıpları ile de biraz pratik ile rahatça 21 alırım diye düsünüyorum. Writing olayına daha hiç girmedim ama birkaç örnek yazmak gerek sanırım ve kelime çalışmak. Şu kullanılması önerilen kelimeler listesi diye birşeyden bahsetmişsin linkini özelden paylaşabilir misin.

Not: Notefulldan başladım, ETS ile örnek sınavları çözdüm reading ve listening için cambridge ve kaplan da bitirip sınava girmeyi planlıyorum.

http://www.ets.org/tr/toefl/ibt/prepare/toefl_sampler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 29 Ekim 2014; 16:57:49 >

• guvven kullanıcısına yanıt
    speaking ve writing kaliplari super benimde eksigim o konudaydi ama kaliplari sayesinde iyi gecti

• quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

speaking ve writing kaliplari super benimde eksigim o konudaydi ama kaliplari sayesinde iyi gecti

açıklandı mı snein sonuc, kac aldin bu kaliplar ile?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.