Şimdi Ara

Tofaş güvenlik arttırma yöntemleri neler olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1991 model Doğan L aracımız var. Herkesin bildiği üzere AE ( Allah'a Emanet ) güvenlik sistemi dışında bu araçlarda her hangi bir güvenlik ekipmanı bulunmuyor.

Bu araçları olası kaza durumları için ne şekilde güçlendirme yapılabilir. Yapılacak güçlendirme aracın muayeneden geçmesini engellemeyecek şekilde olması lazım. Öneri ve fikirleriniz nelerdir?

• Ne yapsan boşş.
     Tofaş güvenlik arttırma yöntemleri neler olabilir?
  • İşte bu hale gelmemesi için ne yapmak gerekir? Acaba hepsi bu kadar dandik mi yoksa bu ikiye bölünmeler daha önceki kazada tamir gören bölgelerden kopma olması yüzünden mi?
  • tofaş bilindiği üzere yarım şasi ve kaporta saçı zayıf bir arabadır.

birde üzerinde metal yorgunluğu eklenince böyle durumlar kaçınılmaz oluyor.
  • Bu yarım şase tam olarak nasıl oluyor? Çok kez duydum ama tam olarak nedir bir bilgim yok.
  • Bende bir ara çok düşündüm ama aklıma hiç bir şey gelmemişti hala da gelmiyor

En fazla şaseyi güçlendirirsin ama ne kadar güçlenir orası da muamma.
  • Roll-Cage ( Takla kafesi ) yaptırma fikri geldi aklıma ama o da iyi şekilde yapılmazsa kaza anında kırılıp yolcuya saplanma riski varmış. Bir kaç örnek gördüm koruyacağına öldürmüş.

Yarım şase olayına da baktım. Anlaşılan şase güçlendirme gibi durum da imkansız.

En azından fren mesafesini kısaltmak ve yol tutuşu arttırmak için neler yapılabilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Roll-Cage ( Takla kafesi ) yaptırma fikri geldi aklıma ama o da iyi şekilde yapılmazsa kaza anında kırılıp yolcuya saplanma riski varmış. Bir kaç örnek gördüm koruyacağına öldürmüş.

Yarım şase olayına da baktım. Anlaşılan şase güçlendirme gibi durum da imkansız.

En azından fren mesafesini kısaltmak ve yol tutuşu arttırmak için neler yapılabilir?

1-) Fren mesafesini kısaltmak için fren sistemine ayar yaptırmalısın.Merkez'in hidrolik bastıgı yerin ağzını söküp daha dar 1 ağız takıyorlar.Bu sayede freni kitleyemiyecek şekilde yağ akışı sağlanıyor.

Ustalar öyle bir ayar yapıyorki ne kadar çok sert basarsan bas kaymıyor tam böyle odak noktasını bulmuşlar kitlenmiyecek şekilde frenliyor.

2-) Yol tutuşunu arttırmak için aracını birazcık basabilirsin.Hemde +görsel vericektir.Arkayada ufaktan bi spoyler atarsın ( çıta tarzı ) yüksek hızlarda arkayı biraz basar en azından.

Jant olarak ise geniş taban ve büyük jant kullanıyorsan maxxis ma-z1 kullanıcaksın.İdeali bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPower Huso -- 22 Haziran 2013; 23:01:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.