Şimdi Ara

TOGG, 'togg.com' alan adı için açtığı davada haksız bulundu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
1
Favori
15.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jlozde

Davalı taraf ise kendilerini "TOGG 2018 yılında kuruldu, hiçbir şey üretmiyor, hiçbir şey satmıyor, hiçbir müşterisi ve ürün bilinirliği bulunmuyor." sözleriyle savunmuş.

Savunma çok temiz değil mi ?

Savunma evet sade ve anlaşılır ama benim kafamın takıldığı nokta, bu davanın kabul edilmesi ve adamları boş yere mahkemelerde uğraştırmaları...

Yani arkadaş sen hakimsin, bi ön inceleme yap, neyin nesi bi araştır, 2018'in 2014'ten 4 yıl daha sonra olduğunu muhakeme et.. gereksiz yere ne diye davayı kabul edip adamların boş yere savunmasını alıyorsun?

• Ülkenin bir kısmının hali gerçekten iyi değil. Böyle bir haberle kahkaha atmak, mutlu olmak nedir? Bu kadar Sevgisizlik ve nefretle yaşanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doory kullanıcısına yanıt

2003

• por favor kullanıcısına yanıt

Aynen. Oysa ki Ali Erbaş güzellemesi yapmalıyız sabahtan akşama kadar.

• hakikitogg.com

• Yapılan yanlış bence, daha otomobil üretileceği açıklanmadan bu adamlarla masaya oturulup cüzi bir miktara domain alınabilirdi. şimdi tonla para isterler.

• Domain avukatının tweeti

TOGG, 'togg.com' alan adı için açtığı davada haksız bulundu

TOGG, 'togg.com' alan adı için açtığı davada haksız bulundu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack! -- 16 Eylül 2021; 19:1:54 >
  • Davada togg tarafinin avukati kesin milyon dolarlik hukuk firmalaridir. Yani ilk gelen alir seklinde satilan alanadlari icin hangi ozguvenle gidip wipo davasi acmislar.

Zilyon tane emsal karar. Bile bile lades.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doory

Savunma evet sade ve anlaşılır ama benim kafamın takıldığı nokta, bu davanın kabul edilmesi ve adamları boş yere mahkemelerde uğraştırmaları...

Yani arkadaş sen hakimsin, bi ön inceleme yap, neyin nesi bi araştır, 2018'in 2014'ten 4 yıl daha sonra olduğunu muhakeme et.. gereksiz yere ne diye davayı kabul edip adamların boş yere savunmasını alıyorsun?

Alıntıları Göster

Süreç böyle. Wipo'ya başvuruyorsun. Başvurun inceleniyor ve reddediliyor. Kabul edilirse karşı taraf itiraz edebiliyor. Bir üst kurul inceleme yapıyor. Onun kararına itiraz ise mahkeme yolu ile oluyor. Bu tarz mahkemelerde de "başvuruyu reddettim" diye bir konsept yoktur.

• Geçmiş olsun. Keşke zamanında halletselerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: AktifProje

Davada togg tarafinin avukati kesin milyon dolarlik hukuk firmalaridir. Yani ilk gelen alir seklinde satilan alanadlari icin hangi ozguvenle gidip wipo davasi acmislar.

Zilyon tane emsal karar. Bile bile lades.

Muhtemelen, karşı taraf faal olsa bile, ya mikro bir girişimse ve uğraşmak istemezse kafası ile yürünüyor. Karşı taraf kendini mahkemede savunmasa kaybedebilir.

O yüzden bile bile lades yapıyorsun. Benim batık fabrikanın taşının domaini için uğraşmam mesela. Şirket faal, ama domainin benim gözümde bir değeri yok.

Tabii böyle bir durumda parça koparmaya bakarım. Başıma talih kuşu konmuş. Çok yüksekten uçmadan paramı ister, anlaşır çıkarım. Sıkıyorum 200.000 dolar isterim. 150'ye anlaşırım falan...

----

Şimdi showtv.net gibi takılsınlar. TOGG, 'togg.com' alan adı için açtığı davada haksız bulundu 

.com'u alınca kalan tüm uzantıların öncelikli hakkı sana ait olmuyor diye biliyorum. Yani, .com.tr, .uk, .it falan alınabiliyor olmalı. Emin değilim ama... dolayısıyla, bu bir otomobil firması olduğuna göre zaten .com.tr, .it, .uk falan uzantılı olacak. ABD'de de .us olsun, ne olacak?

Ama olur mu? Bilmiyorum. Hatırlamıyorum bu meseleyi. Kendi işlerimde çok salladığım bir durum değil çünkü isimlerim başkası tarafından talep edilecek isimler değil. "bicibici"stone.com, "bicibici"consult.com falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Eylül 2021; 19:47:15 >

• Dava açmadan önce insan gibi satın almayı deneselermiş keşke

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yine bizleri kepaze etmişler çok az olay olmuş gibi.

• 4 harfli bir alan adını dava açarak almak imkansız gibi bir şey. Ancak sahibine ulaşılamıyor olması gerekiyor. Böyle durumlarda ancak parayı bastırarak alabilirsiniz. Mesela neden pegasus pgs.com veya pegasus.com u kullanmıyor da flypgs.com'u kullanıyor hiç düşündünüz mü? Böyle başka örnekler de bulunmakta.

Mesela başka bir örnek:
    nissan.com
    Nissan Computer Corporation
    https://nissan.com
    dur. Nissan yıllardır almaya çalıştı ama alamıyor çünkü nissan soyadlı başka birine ait site.

• Kafasız kafasız işler.

İsim açıklanmadan önce alan adınin alınıp tescillendirilmesi lazımdı.

Gerçi kimsenin araba üretmeye de niyeti yoktu zorla urettiriyorlar

• celik44 kullanıcısına yanıt

ohh yemissin cezayi mis gibi, aynen sevinc naralari atiyoruz.

biz bu davayi acanlarla dalga geciyoruz, senin kafan mizahi cok almaz. Mizah icin belirli bir iq seviyesi gerekiyor.

araba yapilmasini inan sizin gibilerden cok biz istiyoruz fakat bu isin basinda olanlara inancimiz yok, cunku bunun gibi yuzlerce haber yapildi daha once. hepsi fos cikti.

ama neyse daha fazla dil dokmeyeyim, anlayacak kapasite yok cunku.

• cnrdrsn C kullanıcısına yanıt

İşte fikirleri tartışmak yerine karaktere saldıran bir aciz daha...

• 4 haneli domainler Dünya'nın neresine giderseniz gidin pahalıdır. Ücretini verip transferi yapılır. Neden dava açmışlar anlamadım.

Bunu geçtim, domainin sahibinin 2005'te aynı isimle tescillemiş. Nasıl olurda "TOGG'un itibarından haksız menfaat elde edebilmek için kötü niyetle elinde bulundurmasının muhtemel olduğunu savundu" şeklinde bir açıklama yapabilirler. Tamamen utanç verici.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.