Şimdi Ara

TOKİ 100 bin konut (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
9
Favori
15.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler hocam
  • Bu milletin konut askı bitmez.
    2+1
    240 ay taksit 894tl min desek --214560
    %10 pesinat 20000 desek
    235000.
    Nerede olduğu belirsiz bu konutlara para vermek yerine İstanbul dahil bu paraya ev bulunur.
    Yine fiyatı yukarıda tutup konut fiyatlarını zıplatacaklar.
    Kayasehir'de 80-100000 bandında ev varken yeni etapları 150000 açıkladılar oradan heryere sıra ile zam geldi.Bu milleti daha çok hoplatırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgora

Bu milletin konut askı bitmez.
    2+1
    %10 pesinat 20000 desek
    235000.
    Nerede olduğu belirsiz bu konutlara para vermek yerine İstanbul dahil bu paraya ev bulunur.
    Kayasehir'de 80-100000 bandında ev varken yeni etapları 150000 açıkladılar oradan heryere sıra ile zam geldi.Bu milleti daha çok hoplatırlar.
    İstanbul'un hangi semtinde 235.000'e sıfır daire var? Bir de 235.000 TL birikmiş parası olmayan bir kişi, bugün banka kredisi çekmek istese banka bu paranın ne kadarını karşılar. 235.000 TL'nin tamamını çekti diyelim 240 ay sonra bu parayı kaç para olarak kadar geri öder?

Sahibinden.com'da sizin için ilanları arattım, 235.0000 TL sıfır daire ilanlarında ilk sayfa'da çıkan ilanlar Avcılar, Beylikdüzü, Sancaktepe.

Bir şeyleri yazarken altını doldurarak yazarsanız iyi olur. Zira 38 yıldır yaşadığım İstanbul'da 25 yıldır kira'da oturuyorum.

TOKİ 100 bin konut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 31 Aralık 2019; 23:19:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

İstanbul'un hangi semtinde 235.000'e sıfır daire var? Bir de 235.000 TL birikmiş parası olmayan bir kişi, bugün banka kredisi çekmek istese banka bu paranın ne kadarını karşılar. 235.000 TL'nin tamamını çekti diyelim 240 ay sonra bu parayı kaç para olarak kadar geri öder?

Sahibinden.com'da sizin için ilanları arattım, 235.0000 TL sıfır daire ilanlarında ilk sayfa'da çıkan ilanlar Avcılar, Beylikdüzü, Sancaktepe.

Bir şeyleri yazarken altını doldurarak yazarsanız iyi olur. Zira 38 yıldır yaşadığım İstanbul'da 25 yıldır kira'da oturuyorum.

Alıntıları Göster
    1- Ödemeler sabit mi ? (değil) , %10 pesinat var.

quote:

Alt gelir grubuna yönelik satılan konutlarda 2018 yılının Ocak ayında yüzde 5,69, Temmuz ayında yüzde 5,69 olmak üzere yılda yüzde 11,70’lik artış yapıldığını söyleyen Turan, alt gelir grubu konutlarında 2019 yılında Ocak ayında yüzde 4 ve Temmuz ayında yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranının uygulanacağını vurguladı.

2- Bu konutlar da Atasehir,Kadıköy veya Besiktas'ta değil.

3-Bende uzun süre kiracılık yaptım , simdi biraz gayrimenkulüm var ama bu adaletsizliği veya bu konudaki yasananları , fiyat sisirmeleri söylememe engel değil(bazıları gayrimenkulü olan bölgeye laf bile ettirmiyor ben söylüyorum herseyi).(Sonuçta kiracı sayısı fazlalığı da devlet için kazanç kapısı kendi evin olursa emlak vergisi ödersin ama kiracı varsa bir evden devlet hem kiradan vergi , hem emlak vergisi alır).

Kayasehir örneğini bizzat gördüm-gözlemledim , Toki'ye borcunu kapatıp 85-90000 tl'ye mal edeceğin tonla bos daire varken , toki yeni etabı 145000 açıkladı , hepsi doğal olarak 145000 oldu bitmis daireler , orası 145 olunca Basaksehir yükseldi , o nereyi yükseltti kim bilir.

• Bursaspor. kullanıcısına yanıt
    Şartlar şöyle aylık geliriniz istanbul hariç 5500 TL geçmeyecek istanbulda iseniz 6000 TL başvuracağı kişi ve çevresinde tapu olmayacak asıl şart bu sende ve ailende kayıtlı tapu varsa olmaz şartlar belli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu milletin konut askı bitmez.
    2+1
    %10 pesinat 20000 desek
    235000.
    O öyle değil

75m2 ev 140bin lira %10 peşinat kalan 126bini %0,49 faizle 20yılda ödüyorsun aylık 894tl... 3-5yıl sonra 894tl enflasyonla epey erir zaten . Tabii ev fiyatları ne kadar değişecek belirsiz görünüyor oysa arsa hazinenin olduğuna inşaat maliyetide aynı sayılır buna göre fazla değişkenlik göstermemesi gerekiyor

Kayaşehir dediğin memur maaşına endeksliydi sanırım ve epey pahalıydı diye hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Ocak 2020; 2:7:2 >

• quote:

1- Ödemeler sabit mi ? (değil) , %10 pesinat var.

quote:

Alt gelir grubuna yönelik satılan konutlarda 2018 yılının Ocak ayında yüzde 5,69, Temmuz ayında yüzde 5,69 olmak üzere yılda yüzde 11,70’lik artış yapıldığını söyleyen Turan, alt gelir grubu konutlarında 2019 yılında Ocak ayında yüzde 4 ve Temmuz ayında yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranının uygulanacağını vurguladı.

2- Bu konutlar da Atasehir,Kadıköy veya Besiktas'ta değil.

3-Bende uzun süre kiracılık yaptım , simdi biraz gayrimenkulüm var ama bu adaletsizliği veya bu konudaki yasananları , fiyat sisirmeleri söylememe engel değil(bazıları gayrimenkulü olan bölgeye laf bile ettirmiyor ben söylüyorum herseyi).(Sonuçta kiracı sayısı fazlalığı da devlet için kazanç kapısı kendi evin olursa emlak vergisi ödersin ama kiracı varsa bir evden devlet hem kiradan vergi , hem emlak vergisi alır).

Kayasehir örneğini bizzat gördüm-gözlemledim , Toki'ye borcunu kapatıp 85-90000 tl'ye mal edeceğin tonla bos daire varken , toki yeni etabı 145000 açıkladı , hepsi doğal olarak 145000 oldu bitmis daireler , orası 145 olunca Basaksehir yükseldi , o nereyi yükseltti kim bilir.

Alıntıları Göster
    Ödemeler sabit 0,49 faiz var 2+1 75m2 140binden başlıyor... Tabii bu fiyat şehre göre değişiyor mu bilmiyorum yani belirtilmemiş

• Ankara'dakilere bakayım dedim bi, merkeze en uzak kısım nereyse oraya yapmışlar. Merkeze rahat 40 km var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yorum emici

Şartlar şöyle aylık geliriniz istanbul hariç 5500 TL geçmeyecek istanbulda iseniz 6000 TL başvuracağı kişi ve çevresinde tapu olmayacak asıl şart bu sende ve ailende kayıtlı tapu varsa olmaz şartlar belli
    Teşekkürler hocam bilgi için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok bos konusuyorsunuz. Toki den 2 adet evim var ikisi de memlekette bana sattiklari fiyat 75 bin TL idi. 120 ay taksit odersem ev bana 230a geliyordu. Toki her baharda %20 - %30 indirim yapiyor. Gecen yaz indirimden faydalandim 55 odedim evi tamamen aldim. Odedigim toplam para 80 bin lira. Simdi o evi satmaya kalksam 220 bine gule oynaya veririm. Bir konu hakkinda bilmiyorsaniz bosa konusmayin. Diger evi de seneye yaza alicam tamamen onunda bana gelisi 90 bin civari olucak. 2 ev tum odenen paralarin toplami 170 bin olucak. Ben 2 evi satmak istedigimde 450 binden asagi vermemis olacagim. Istanbuldan 170e ev alsaniz 3 sende 450 bin olmaz. Bu tokiden de istanbulda 2 memlekette de 2 olmaz uzere toplam 4 yere basvurdum bakalim kac tanesi cikicak. Keske hepsi cikabilse.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaWYeR53

Cok bos konusuyorsunuz. Toki den 2 adet evim var ikisi de memlekette bana sattiklari fiyat 75 bin TL idi. 120 ay taksit odersem ev bana 230a geliyordu. Toki her baharda %20 - %30 indirim yapiyor. Gecen yaz indirimden faydalandim 55 odedim evi tamamen aldim. Odedigim toplam para 80 bin lira. Simdi o evi satmaya kalksam 220 bine gule oynaya veririm. Bir konu hakkinda bilmiyorsaniz bosa konusmayin. Diger evi de seneye yaza alicam tamamen onunda bana gelisi 90 bin civari olucak. 2 ev tum odenen paralarin toplami 170 bin olucak. Ben 2 evi satmak istedigimde 450 binden asagi vermemis olacagim. Istanbuldan 170e ev alsaniz 3 sende 450 bin olmaz. Bu tokiden de istanbulda 2 memlekette de 2 olmaz uzere toplam 4 yere basvurdum bakalim kac tanesi cikicak. Keske hepsi cikabilse.
    Merhaba, bu kadar eviniz varken, başvuruda evi olmama şartı olan tokiye nasıl başvurabiliyoruz. Bizede yol gösterirmisiniz.
    Ciddiyim.

• Bir kişi iki yere birden başvurabiliyormu bunuda merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: freshwind

Bir kişi iki yere birden başvurabiliyormu bunuda merak ediyorum.
    Şartlara bakılırsa aileden sadece 1 kişi başvuru yapabiliyor... Yani 1 kişi 2 yeri bırak aynı aileden sadece 1 kişi 1 yer için başvuru yapabiliyor

• quote:

Merhaba, bu kadar eviniz varken, başvuruda evi olmama şartı olan tokiye nasıl başvurabiliyoruz. Bizede yol gösterirmisiniz.
    Ciddiyim.

Alıntıları Göster
    1 Kişi sadece 1 eve başvurabilir. Ailem 5 kişilik 2 si bizim üstümüze geri kalan 3 kişi ise şimdi ki konutlara başvurdu. Bunun yanında memlekette ki evlerden biri için kuzenime başvuru yaptırmıştım. Normalde 1 tanesi bizde 1 tanesi kuzende idi 2 seneyi geçirince direk satın aldırıp ordan üstümüze geçirdik. Memlekette yenni yapılacak toki de ise diğer akrabaların üzerinden başvuracağım.

Burda en önemlisi eğer tokide ki evi 4 sene içinde alacak gücün yoksa kesinlikle girmemek. Çünkü 4 sene içinde alamazsan zararın çok fazla oluyor.

Asla 20 sene öderim sonra evi satarım diye düşünmeyin öyle bir şey yaparsanız çok büyük zarara girersiniz.

Tokinin hesaplama sistemi biraz karışık.

Evin size satış bedeli 200 bin diyelim %10 peşin ödediniz 2 sene de taksit ödediniz toplam 45 bin ödediniz.2 sene sonra kalan borcunuz 180 bin civarında olacak 24 bin aylık ödeyip 20 binde peşin ödemiştim 45 bin düşmesi lazım diye bir şey yok. Sadece peşinat 20 bin düşer. %20 indirim gelirse 36 bin yapar kalan borcunuz.144 bin olur. 144 bini ödediğinizde ev tamamen sizin olur. Yani size toplam maliyeti 144 + 20 + 24 = 190 bin olmuş olur.

Yok ben bankadan kredi çekip ödeyeceğim derseniz 180 bin lira krediye 240 ay sonunda 306 bin ödemiş yani 126 bin faiz ödemiş ev size 306 + 20 = 326 bine gelir.

Eğer ben tokiden başkasını tanımama 240 ay sadece tokiye ödeme yapacağım derseniz size toplam maliyeti 480 bin olucak.

Peşin öderseniz 180 bine, kredi çekip öderseniz 326 bine tokiye 20 sene öderim derseniz da 480 bin karar sizin.

• quote:

1 Kişi sadece 1 eve başvurabilir. Ailem 5 kişilik 2 si bizim üstümüze geri kalan 3 kişi ise şimdi ki konutlara başvurdu. Bunun yanında memlekette ki evlerden biri için kuzenime başvuru yaptırmıştım. Normalde 1 tanesi bizde 1 tanesi kuzende idi 2 seneyi geçirince direk satın aldırıp ordan üstümüze geçirdik. Memlekette yenni yapılacak toki de ise diğer akrabaların üzerinden başvuracağım.

Burda en önemlisi eğer tokide ki evi 4 sene içinde alacak gücün yoksa kesinlikle girmemek. Çünkü 4 sene içinde alamazsan zararın çok fazla oluyor.

Asla 20 sene öderim sonra evi satarım diye düşünmeyin öyle bir şey yaparsanız çok büyük zarara girersiniz.

Evin size satış bedeli 200 bin diyelim %10 peşin ödediniz 2 sene de taksit ödediniz toplam 45 bin ödediniz.2 sene sonra kalan borcunuz 180 bin civarında olacak 24 bin aylık ödeyip 20 binde peşin ödemiştim 45 bin düşmesi lazım diye bir şey yok. Sadece peşinat 20 bin düşer. %20 indirim gelirse 36 bin yapar kalan borcunuz.144 bin olur. 144 bini ödediğinizde ev tamamen sizin olur. Yani size toplam maliyeti 144 + 20 + 24 = 190 bin olmuş olur.

Yok ben bankadan kredi çekip ödeyeceğim derseniz 180 bin lira krediye 240 ay sonunda 306 bin ödemiş yani 126 bin faiz ödemiş ev size 306 + 20 = 326 bine gelir.

Eğer ben tokiden başkasını tanımama 240 ay sadece tokiye ödeme yapacağım derseniz size toplam maliyeti 480 bin olucak.

Peşin öderseniz 180 bine, kredi çekip öderseniz 326 bine tokiye 20 sene öderim derseniz da 480 bin karar sizin.

Alıntıları Göster
    2 sene geçince devredilebidiğini yada satış yapılabildiğini bilmiyordum. Bazıları 10 sene devralamazsın falan diyince akraba işine girmek istemedim. 10 seneye belki o akrabayla kötü olacağız vs diye düşündüm. Bu şekilde mantıklı dediğiniz.

• quote:

Alıntıları Göster
    Son yaptığınız hesap kafamı karıştırdığı için sormak istedim. Toki demiş ki;

ÖDEME:
    Hak sahiplerine konutlar;
    Satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile sabit taksit ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş./T. Halk Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

240 ay sabit taksit ödeyerek bu evlere sahip olmak mantıksız mı? Yoksa farklı bir kredi çekip daha kısa sürede mi borcu bitirmek gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

Son yaptığınız hesap kafamı karıştırdığı için sormak istedim. Toki demiş ki;

ÖDEME:
    Hak sahiplerine konutlar;
    Satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile sabit taksit ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş./T. Halk Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

240 ay sabit taksit ödeyerek bu evlere sahip olmak mantıksız mı? Yoksa farklı bir kredi çekip daha kısa sürede mi borcu bitirmek gerekiyor?

Alıntıları Göster
    Hiç bir banka ya da kurum 0,49 faizle kredi vermez 240 ay için yani babanızın oğlu bile yapmaz.

En mantıklılar seçeneğinde ;

1) Para biriktirip indirimde almak ( 200 bin )
    2) 0,49 faizle 240 ay kredili almak ( 360 bin )
    3) Kredi çekmeyip TOKİ ye ödeme yapmak ( en az 450 bin )

Peşin para yok ise en mantıklısı kredi kullanmak.

Ama şunu unutmayın eğer kredi kullanırsanız asla indirimlerden yararlanmazsınız.

Tokiye normal öderseniz eve fiyat biçilir 200 bin diyelim siz taksiti ödedikçe fiyat sabit kalır indirim olduğu zaman evin fiyatına indirim yapılır.

Ama kredi çekerseniz evin bedelinin tamamını toki devlete ödemiş olur bu durumda herhangi bir indirim söz konusu olmaz siz 20 sene boyunca parayı ödemek zorunda kalırsınız. Erken dahi kapatsanız krediye ödeyeceğiniz para değişmez.

• quote:

2 sene geçince devredilebidiğini yada satış yapılabildiğini bilmiyordum. Bazıları 10 sene devralamazsın falan diyince akraba işine girmek istemedim. 10 seneye belki o akrabayla kötü olacağız vs diye düşündüm. Bu şekilde mantıklı dediğiniz.

Alıntıları Göster
    O dediğin dar gelirli konutlar için geçerli şartlar bunlar sosyal konut şartları farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdem88

Bu mesaj silindi.
    Babanızın maaşı sizi ilgilendirmiyor.

Sizi sizin bakmakla yükümlü olduğunuz eş çocuk ilgilendiriyor evli olmadığınız için siz başvurabilirsiniz.

Eğer evli olsaydınız eşiniz ve çocuklarınızın maaşı 6 bini geçseydi başvuru yapamazdınız. Mesela babanız basvuramaz ama siz vurabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.