Şimdi Ara

TOKİ 100 bin konut (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
9
Favori
15.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sabit taksit demek tüfe/üfe vb olaylardan etkilenmeyecek anlamına geliyor değil mi? Yani 10 yıl sonra 890 lira (hala 890 lira olarak kalırsa) çerez parası olacak gibi...
  • Hocam eşimle birlikte 5500tl nin üzerinde oluyor gelir. Aynı hane halkı yazıyor. Birimiz adresi değiştirse olur mu acaba? Başka yolu var mı başvuru yapmanın?@SaWYeR53

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaWYeR53 kullanıcısına yanıt
    toki her baharda kesin indirim yapıyormu ki ? belki fazla konut stoku olan yerde yapıyor
    istanbul dışı demişsiniz zaten

istanbul için başakşehirde 3 yıl sonrası için yapar mı ki?

sizin hesabınıza göre istanbulda olsa demek ki daha fazla kar etmiş oluyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

sabit taksit demek tüfe/üfe vb olaylardan etkilenmeyecek anlamına geliyor değil mi? Yani 10 yıl sonra 890 lira (hala 890 lira olarak kalırsa) çerez parası olacak gibi...
    Sabit taksit tufe/ufeden etkilenecek tabi ki o yuzden sabit odersen toplam maliyet 400 bine geliyor 240 ay sonra.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muratdem88 M kullanıcısına yanıt
    Toki su anda telefonlarini acmaz sizin milyonlarca arayan var.

3 maddeyi tekrar okuyun “” Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. “

Kendisi esi ve cocuklarinin uzerinde ev olmamasi lazim annesi ya da babasi degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

Hocam eşimle birlikte 5500tl nin üzerinde oluyor gelir. Aynı hane halkı yazıyor. Birimiz adresi değiştirse olur mu acaba? Başka yolu var mı başvuru yapmanın?@SaWYeR53
    Basvuru yapabilirsiniz kuraya da katilabilirsiniz ama is imzaya geldigi zaman ortaya cikinca evi teslim alamazsiniz. İkamet isininde onlemini aldilar son 1 yil icinde ki adrese bakiyorlar. Yapacaginiz tek sey guvendiginiz kisileri sokmaniz olucak.

• Her bahar mutlaka yapiyor hatta bazen 2 defa yapiyor. Toki indirim kampanyasi diye aratirsaniz googlede eski indirim oranlarini gorevilirsiniz.

İstanbul daha karli ama istanbulda odeyeceginiz para diger illere gore cok yuklu.

• Bedava verseler oturmam.

• Evim yok, sadece ustume arabam var. Yasim da 30 un ustinde. Evliyim ama tek çalışıyorum. Maas olarak da sinirdayim sanirim.
    Eger bana cikmazsa agir şike var demektir. Du bakalim.

• Toki olayı bana hiç mantıklı gelmiyor. İnternette pişman olan çok yorum var. Aylık taksit sürekli artıyor. Eve ödediğiniz toplam para normal bir ev parasına denk geliyor. Üstelik taksitler bitene kadar evi satamıyorsunuz ve kiraya veremiyorsunuz. Oturmak zorundasın. Ve genelde TOKİ evleri dağ başında kötü muhitte oluyor.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Hicam sized esorim belki bilirsiniz hadi diyelim basvurduk cikti ama dagin basi biz istemiyoruz ne oluyor bu durumda biliyor musunuz parayi geri alabiliyor muyuz yedek felan oldugundan aliyoruzdur heralde ama hakkimiz devam ediyor mu bir daha basvurabiliyor muyuz

• quote:

Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF

Hicam sized esorim belki bilirsiniz hadi diyelim basvurduk cikti ama dagin basi biz istemiyoruz ne oluyor bu durumda biliyor musunuz parayi geri alabiliyor muyuz yedek felan oldugundan aliyoruzdur heralde ama hakkimiz devam ediyor mu bir daha basvurabiliyor muyuz
    Paranı geri alamazsın. Sadece toki hakkının satıldığını duydum. Yani bir miktar taksit ödedin, hakkını parayla satıp başkasına devrediyorsun.
  • ORGANIKHOSAF kullanıcısına yanıt
    1000TL yatırdın, projenin gerçekleşeceği açıklanıp ihale verildi, konumu belli oldu kurası yapıldı. Asil olarak kazandın diyelim.

Ama ben konumu beğenmiyorum, istemiyorum diyip hakkımın yedeklere verildiğini biliyorum.
    Yine aynı şekilde e-devlette sözleşme onaylarken bir madde okudum. Belirtilen tarihler arasında peşinat ödenmezse hakkın başkasına verileceğini söylüyor. Yani ASİL olarak kazandıktan sonra caymak için çok açık var.
    Ama gelelim asıl soruna caydıktan sonra tekrar toplu konut projelerine başvuru yapılıyor mu bilmiyorum.

Söyle durumda var. Bu konutlar alt gelirli grubuna giriyor. Borcu ödenene kadar kiraya verilmiyor.

Düzeltiyorum önü açık ödenip ödenmeyeceği kesin değil

TOKİ 100 bin konut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1BE9FCC1E -- 5 Ocak 2020; 16:2:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF

Katılım bedelini geri alabiliyorsunuz. 2+1 için 500tl, 3+1 için 1000tl katılım bedelinden bahsediyorum. Sözleşme imzalandıktan sonra ki yapılan ödemeler konusunda bilgim yok.
  • Teşekkür ederim

Artık başvuru yaparken soracağım ama o bankadaki görevli bilir mi görücez

Çıktıktan sonra konum belirlenince imza atmadan konumu beğenmeyip para iadesi alıp birdaha tekrar şansımızı deneyebiliyor muyuz mesele bu işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 5 Ocak 2020; 15:58:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: greenflash

sabit taksit demek tüfe/üfe vb olaylardan etkilenmeyecek anlamına geliyor değil mi? Yani 10 yıl sonra 890 lira (hala 890 lira olarak kalırsa) çerez parası olacak gibi...
    Evet sabit taksit .. 3 yıl sonra sonra şimdiki 500 lira gibi olur muhtemelen . TOKİ 'nin birkaç çeşit konut tipi var hepsi aynı şekilde satılmıyor . Sitesinde ilk sayfada sabit taksit olduğu yazıyor zaten ( 0,49 faizle alıyorsun 140bin liralık evi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Ocak 2020; 16:34:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu 5500 tl hesabı nasıl yapılıyor ?

Aylık brüt 5800 olursa ve 4 ayda bir ikramiye , prim ,fazla mesai buna giriyor mu ? yada sosyal kurumdan mı alınıyor bu bilgiler , biz mi ibraz ediyoruz.

Ağır engelli raporu olan çocuğum var 12 yaşında.Onun adına başvurabiliyormuyum ?

Ve engelli başvurusnda da 5500 gelir olayı var sanırım.

Devlet zengin olduğumu söylüyor ama benim haberim yok ,

Evim ,arabam , param ,dikili taşım yok ama , derdim çok ,2 çocuk okutuyorum

Sürekli hastanelerdeyim ben böyle sosyal konut, sosyal şeysi

Yayvan oturan ,yayvan ağızlı görmedim...
  • Siz burada kötüleyip milletin lafi ile doldurusu ile firsati kacirirken millet ev sahibi oluyor sizin haberiniz yok.

Bana da 4 sene önce ne toki si aptalmisin 15 sene kira mi odenir diyordu cok sukur 4 sene de 1 tanesini satin aldim digerini de bu yaz satin alicam.

Bana salak diyen insanlar kirada surunurken ben iki evden de kira bedeli alip ileriye yaptigim yatirimin kaymagini yiyecegim.

Siz siz olun kimsenin akli ve mantigi ile hareket etmeyin butcenizi zorlamiyorsa katilin ev sahibi olun 20 sene cok demeyin emin olun zaman o kadar hizli geciyor ki anlamiyorsunuz.

Ben 30 kusur senedir ayni mahallede oturuyorum ve komsularimin bir cogu 30 senedir ayni eve kira oduyorlar ölene kadarda ödeyecekler. Eger 30 sene once TOKI olsaydi ev alsalardi hem 15 sene sonra kira odemeyeceklerdi hemde ev sahibi olacaklardi.

Kafanizi calistirin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.