Şimdi Ara

TOKİ 100 bin konut (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
9
Favori
15.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5500 TL net maas olucak brut degil yani basvurabilirsiniz.

ikramiyenin fazla mesainin ne alakasi var sartlari okumadiniz mi milletten duydugunuzla mi kafanizda varsayim yaptiniz ?

12 yasinda ki cocuk icin basvuramazsiniz biraz sartlari okuyun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaWYeR53

5500 TL net maas olucak brut degil yani basvurabilirsiniz.

ikramiyenin fazla mesainin ne alakasi var sartlari okumadiniz mi milletten duydugunuzla mi kafanizda varsayim yaptiniz ?

12 yasinda ki cocuk icin basvuramazsiniz biraz sartlari okuyun.
    Okuduk da sormaz olaydık.

Sen okuduğunu anlıyormusun acaba aile yol yardımı dahil gelirden bahsediyor.

Ben de biliyorum katılmayı çıktıktan sonra evi alamayınca ne anlamı var?

Çocuk için katılamazsınız nerde yazıyor acaba ben göremedim detayı , ha doğruluğunu sorgulamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bilgiler icin cok tesekkur ederim. Lakin bu projenin sartlarini detaylica okudum. Tokiye odeme falan yazmiyor. %10 peşinat sonrada kalan tutar icin ziraatten %0.49 faiz oraniyla 240 ay vadeli krediden yararlandirilacaktir diyor. Sizin aldiginiz şanslı döneme denk gelemedik biz :(

• Alt gelir grubu ile sosyal konut projesi şartları karistirilmis yorumlarda bu konutlar Sosyal konut yani kiraya verilemez ve içinde ikamet etme şartları vardır bu şartlara uyumaz ise sözleşme Fesh edilir tutar değişmez herhangi bir indirim söz konusu değildir konut odemesi aylık 850 tl ise 20 yıl boyunca 850 tl olarak ödenir ama peşin odemek isyenirsede satış fiyatı üzerinden 240 yıl vade fiyati ne işe aynı tutar ödenir ben bu şekilde biliyorum saygılar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabil07

Alt gelir grubu ile sosyal konut projesi şartları karistirilmis yorumlarda bu konutlar Sosyal konut yani kiraya verilemez ve içinde ikamet etme şartları vardır bu şartlara uyumaz ise sözleşme Fesh edilir tutar değişmez herhangi bir indirim söz konusu değildir konut odemesi aylık 850 tl ise 20 yıl boyunca 850 tl olarak ödenir ama peşin odemek isyenirsede satış fiyatı üzerinden 240 yıl vade fiyati ne işe aynı tutar ödenir ben bu şekilde biliyorum saygılar
    Kiraya verilmiyor ve oturma sarti var. Lakin sozlesmede:

Hak sahiplerine konutlar;
    Satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın
    tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile sabit taksit ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası
    A.Ş./T. Halk Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.) Yaziyor. Bu sebeple,
    Bankadan kredi cekilecegi icin erken kapama indirimi vs. gecerli olacaktir.

• Neredeymiş, nerede yazıyor evlerin yerleri hocam?
    Burdaki mi:?

• Ben de başvurdum. Bize düşeceği yok ama denemek gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighDynamicRange

Bu mesaj silindi.
    Sana da %0.49 faizle satışla oluşan fiyatın peşin fiyattan yüksek olacağını bilecek kadar matematik öğretmediler mı?

• 140 bin sonucu nereden geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 22 Ocak 2020; 15:33:21 >
  • quote:

140 bin sonucu nereden geliyor?
    Ukalalık yapmadan önce edeplice öğrenmeye çalış ilk önce

hesapkurdu.com
    Kredi Hesaplama 09 Ocak 2020 - Hesapkurdu.com
    https://www.hesapkurdu.com/kredi-hesaplama

Siteden sağlamasını öğren 140 bin %10 peşin kalan yani 126bin kredi olacak 20 yıl ve 0,49 faiz yaz bakalım 894lira çıkacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 9 Ocak 2020; 17:27:57 >

• SaWYeR53 kullanıcısına yanıt
    quote:

Sabit taksit tufe/ufeden etkilenecek tabi ki o yuzden sabit odersen toplam maliyet 400 bine geliyor 240 ay sonra.

Nasıl 400 bin sonucuna varılıyor? SABİT taksit diyorsa taksitler türk lirası olarak 20 yıl boyunca aylık 894TL (en kötü 2+1 ev için) sabit olmuyor mu yani? (Faiz dahil değil mi bu taksitlere)
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 22 Ocak 2020; 15:33:58 >
  • quote:

.
    Ukalalığa bırak da 126binin 0,49faizin kaç ettiğine bak ? Senin ukalalığına cep telefonundan yazıyorum harf virgül hatası oluyor

• herneyse polemiği bırakalım konu dağılıyor peşinat 14 bin olacak 16 değil. Formülle hesaplamak daha iyi bu kredi hesaplama internet siteleri hazırcılığa alıştırıyor:

140 - 14 = 126bin 0,49 Faizle 240 ayda:

TOKİ 100 bin konut

TOKİ 100 bin konut

wolfram alphada çözünce 894,002074 lira aylık taksit bulunur.

Arkasındaki matematiği öğrenmek her zaman daha iyidir hazıra konmaktan.

@SaWYeR53 : 400 bin üzeri toplam maliyet olmaması gerek yukarda bahsettiğiniz hesaplamalar yanlış buna göre.
    TOKİ 100 bin konut

Tüfe/üfe kaynaklı faiz zaten yukardaki hesaplamanın içinde. Sabit taksit denilince 20 yıl boyunca sabit 894 lira olması lazım.
    Toplamda 140 bin liralık eve 14 bin lira peşinat kalan 126 bine 88560 lira faiz ödeyerek totalde 228560 lira ödeniyor olması gerek. 400 bin nereden çıktı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 9 Ocak 2020; 18:21:48 >

• HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    Evin fiyatinin 140 bin oldugunu nerden hesapladiniz ?

890 x 240 yaptiginizda 200 bin civari cikiyor. 20 sene boyunca tefe tufe eklenince de 400 bini geciyor.

890*240 zaten faiz dahil işleme demek. adam sana ödeyeceğiniz miktarı hesaplamış vermiş üstüne bide faiz niye ekliyorsunuz? yoksa kimse basvurmaZdi zaten kura olmazdı

• HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    Hayir yanlis hesaplama yapiyorsunuz. Bu konutlar tum turkiye de yok mu var.

Madem sizin hesaplama dogru onunla gidelim. Memeleketimden ornek veriyorum. Rize de tokiden ev alanda 240 ay 890 odeyecek istanbulda ev alanda 240 ay 890 lira odeyecek. Sizce bu mantikli mi ??

iki ilde de ev fiyatlari ayni deger de mi ??

890 baslangic fiyati eger istersen kredi cekip 0.49 faiz oraniyla evi alabileceksin.

Ben rize de evi 140 bine mal edicek istanbulda da ayni evi 140 bine mal edicem sizce bu mumkun mu ??

890 sabit taksit istersen buna kredi. Kredi cekmek zorunlu degil.

140 tan başlıyor* fiyatlar İstanbul Rize tabi ki farklı olacak. 140 olan ev istanbulda değil rizededir zaten

faizin üstüne tekrar faiz hesaplayani ilk defa görüyorum

O halde neden SABİT taksit denilmiş 894 liraya? Bundan zaten 20 yıl boyunca sabit 894 lira ödenecekmiş gibi anlaşılmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 9 Ocak 2020; 19:1:52 >
  • Tokiyi arayıp soran kesin bilgi alan forumdaş var mı konuya açıklık getirsin @MiLLETiNVEKiLi siz nereden aldınız 140 rakamını?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.