Şimdi Ara

TOKİ 100 bin konut (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
9
Favori
15.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HighDynamicRange

quote:

İnsanlar sözleşme okumasını bilmedikleri için o Mesela bu 140bin liralık konut 238bin liraydı aylık taksidi 793 liraydı 6 ayda 1 taksidi enflasyona göre artacağı belliydi zaten

https://www.toki.gov.tr/satis/files/projects/20190323T2254342606.pdf

Bizim şu andaki 100 bin sosyal konut için sözleşme PDF olarak var mı hocam? (yukarıdaki gibi ayrıntılı olarak) Çok güzel olacak eğer bunu paylaşabilirseniz
    TOKİ'nin ana sayfası bu konuyla ilgili zaten

https://i.toki.gov.tr/100BinKonut/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Extralarge kullanıcısına yanıt
    Ödemeler sabit olacak isteyen peşin odeyebiliyor ben böyle biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    Sosyal konut ile alt gelir grubu karistiriliyor sosyal konutlarda aylık ödemelerde artış olmuyor alt gelir grubunda ise ödemelerde yıllık artış olabiliyor ve indirimli toplam borç odenebiliyor

• Çok acele açıklamalar yapıyolar.

Sonuçta Toki burda satıcı bizde müşteriyiz.

Neyi alıyoruz yok. Metresi yeri zamanı belli değil.

Biraz daha halkı bilgilendirmeleri lazım.
  • Şimdi çekiliş ne zaman. İhaleden sonra mı? Anadokudakiyle istanbul çekilişi aynı tarihtemi tarihi ne zaman bilen varmı?

• Benim öğrenmek istediğim banka kredisi çekip kullanmak mecburmu ? Yoksa kredi çekmeden kendi imkanlarimizla ödeyebiliyormuyuz ?

Kurada çıkarsa peşin ödeyip alinabiliyor diye biliyorum

• karabil07 K kullanıcısına yanıt
    Peşin değil hocam, bankadan kredi çekmek zorunlumu ? Kredi çekmeden kendi imkanlarımızla 240 ay taksit ödeyemiyormuyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extralarge

Peşin değil hocam, bankadan kredi çekmek zorunlumu ? Kredi çekmeden kendi imkanlarımızla 240 ay taksit ödeyemiyormuyuz ?
    Üfe-tüfe artışla aylık ödeme önceki satışta vardı bunda yok... evi kiraya yada bir yakına verebilmek için başka bankadan krediye baktım mesela kuveytturk 10 sene 0.98 ile 1790 tl ediyor. 0.49 faiz avantajı çok kuvvetli başka alternatif bırakmıyor

garanti bankası 240 ay %1,16 faizle 1560 tl aylık ödeme yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 12 Ocak 2020; 23:12:29 >
  • böyle bi saçmalık varmı arkadaşya, istanbulda yaşıyorsun, evim yok,bende eşimde çalışıyoruz ikimizin maaş toplamı 6 bini geçiyor diye başvuru yapamıyoruz, arkadaş zaten asgari ücretten biraz fazla alan insan 3 bin tl alıyor, karı koca çalışsa 6 bin oluyor, 1700 tl kira ödüyorum istanbul maltepede, ayda 500 fatura, 500 araç yakıtı, 1000 tl mutfak, yakında doğacak çocugun giderlerini yazmıyorum, eee zengin miyim şimdi ben? evimiz yok ama 6 bin tl ile zengin olduğumuz için başvuru yapamıyorum öylemi
  • korop53 kullanıcısına yanıt
    yav neyinize sizin auda sadece 500 tl yakıtı gidin 1200 tl lik yerde oturun
  • quote:

Orijinalden alıntı: korop53

böyle bi saçmalık varmı arkadaşya, istanbulda yaşıyorsun, evim yok,bende eşimde çalışıyoruz ikimizin maaş toplamı 6 bini geçiyor diye başvuru yapamıyoruz, arkadaş zaten asgari ücretten biraz fazla alan insan 3 bin tl alıyor, karı koca çalışsa 6 bin oluyor, 1700 tl kira ödüyorum istanbul maltepede, ayda 500 fatura, 500 araç yakıtı, 1000 tl mutfak, yakında doğacak çocugun giderlerini yazmıyorum, eee zengin miyim şimdi ben? evimiz yok ama 6 bin tl ile zengin olduğumuz için başvuru yapamıyorum öylemi
    hocam siz başvurdunuzda redmi oldu? yoksa bana çıkmaz diyemi düşünüyorsunuz? yani bir aileden kaç kişi başvurmuş, aile gelirlerini falan hesaplayabildikleri bir sistemlerimi var acaba?
  • red olmadı ama başvururum, çıkar ve gelir beyanı sırasında o aşamayı geçemezsem verdiğim peşinatın tamamını alamam diye korkuyorum, ben ve eşimde kamu çalışanıyız memuruz kazancımız net belli çıkıyor sistemde direk
    Bende esimin adina da basvurayim diyordum bu sene her hane tek basvuru hakki var demisler basvursam nolur acaba diye bir dusunmustum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bu evler sosyal konut ... toki nin alt gelir grubundan ev alabilirsiniz

• ankara için güdül, sincan, bala. hangisini tavsiye edersiniz?
  • 100bin sosyal konut projesi diğer toki sistemlerden biraz farklı.öğrendiğim bilgileri buradan sizinlede paylaşayim.kura çekimi 1-1,5 ay sonra yapılabileceği söyleniyor net bir tarih yok daha önce yada daha sonra olabilir toki sayfasından duyuracaklarmış.şartları sağlamasanızda kuraya girip kazansanız bile sözleşme yaparken şartlara uymuyorsanız hakkınızı kaybediyorsunuz yedeklere geçiyor.peşinat olaral %10 nu veriyorsunuz diğer kalan kısmı ziraat yada halkbankasından kredi kullandırtıyorlar 0.49 faizle.taksitler sözleşme yapıldıktan 1 ay sonra başlıyor.sabit ödeme sistemi var herhangi bir artış olmayacak.evler tahminen 1,5-2 sene sonra teslim edilecek.kazandığınız evleri kiraya verebiliyorsunuz çünkü krediyle aldığınız için ev iptoekli ama sizin sayılıyor tokinin herhangi bir müdahale hakkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuztemmuz -- 15 Ocak 2020; 21:16:12 >
    Zorunlu degil

• otuztemmuz kullanıcısına yanıt
    Kiraya veremiyorsunuz ( borç bitene kadar ) taksitlerler konutlar bittikten sonra basliyor yani sözleşme den sonra ödemeye başlıyorsunuz konutlar bitmeden sözleşme yapılmıyor benim bilgim bu şekilde

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.