Şimdi Ara

TOKİ 100 bin konut (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
9
Favori
15.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet şubat ayında ama tam günü şuan belli değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TOKİ, 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nde ilk kura çekilişinin İzmir Karabağ Projesi için 24 Şubat'ta yapılacağını açıkladı. Öte yandan İstanbul'da talep toplanan 3 projedeki 10 bin konutun ilk kurası, Tuzla'da 5 bin 750 konut için 16 Mart Pazartesi, Arnavutköy'de yer alan 3 bin 750 konut için 18 Mart, Başakşehir'deki 500 konut için de 20 Mart'ta yapılacak. Ankara'da da 7 projede talep toplanan 4 bin konut için de kura çekimi, mart ayının ikinci haftası yapılacak. İlk kura Sincan'daki 2 bin 300 konut için 6 Mart'ta olacak.
  • ttfvol kullanıcısına yanıt
    Evet 18 martmış.

Diyelim ki kurada bana çıktı. Ödeyemeyeceğim ve almaktan vazgeçtim. Hakkımı başkasına devredebilir miyim acaba ya da sözleşme ile başkasına verebilir miyim? Bir de yatırdığım parayı geri alabiliyor muyum ? 1000tl'yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zingfth -- 18 Şubat 2020; 15:25:7 >
  • zingfth kullanıcısına yanıt
    paranızı iade alabiliyorsunuz ama hakkınızı devredemiyorsunuz. sıradaki yedek talihli kim ise ona veriliyor diye bir yerde okumuştum.
  • 42 yerde ev sayısından daha az başvuru yapılmış oralarda kura çekimi yapılmayacak.
    örnek olarak antalya akseki , bursa orhaneli , eskişehir inönü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuztemmuz -- 18 Şubat 2020; 16:16:10 >
  • otuztemmuz kullanıcısına yanıt
    hocam kaynak nedir bu bilgi için? Nerede yazıyor tam 42 yerin listesi paylaşırsanız güzel olur
  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt
    TOKİ
    TOKİ | Toplu Konut İdaresi Başkanlığı
    http://talep.toki.gov.tr

Listenin sonuna doğru bakabilirsin

• Şuana kadar çekilişlerden aramızda kurada ismi çıkan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

paranızı iade alabiliyorsunuz ama hakkınızı devredemiyorsunuz. sıradaki yedek talihli kim ise ona veriliyor diye bir yerde okumuştum.
    Yedek listesi kurası çekilmiyor nedense eskiden yedek kurasıda çekilirdi, parasını yatırmayanlar ve ev almaktan vazgeçenlerin yerine yedek listede olmadığına göre kim neye göre hak sahibi olacak , toki sitesinde twitterda yetkililere soru sormqama rağmen bir türlü bunun cevabını alamadım , soru şu tokiye yazılıpta katılmayanların yerine kimler nasıl alınacak ... ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptancortis

Yedek listesi kurası çekilmiyor nedense eskiden yedek kurasıda çekilirdi, parasını yatırmayanlar ve ev almaktan vazgeçenlerin yerine yedek listede olmadığına göre kim neye göre hak sahibi olacak , toki sitesinde twitterda yetkililere soru sormqama rağmen bir türlü bunun cevabını alamadım , soru şu tokiye yazılıpta katılmayanların yerine kimler nasıl alınacak ... ?

Alıntıları Göster
    yedek listesi için neden kura çekilsin, yedeklerde kuradan çekliyor zaten. sırasıyla yedeklerde kim varsa ona hak tanırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

yedek listesi için neden kura çekilsin, yedeklerde kuradan çekliyor zaten. sırasıyla yedeklerde kim varsa ona hak tanırlar.

Alıntıları Göster
    Yedek listesi yok kardeşim , yedek listesi için isim kurası çekilmedi , böyle bir liste yok yanı anlatabildimmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptancortis

Yedek listesi yok kardeşim , yedek listesi için isim kurası çekilmedi , böyle bir liste yok yanı anlatabildimmi.

Alıntıları Göster
    baktım şimdi kurası çekilen şehirlerde gerçekten yedek listeleri yok ilginç
  • Toki konutlari koronadan koruyormus. Ytfd

• Kura çekim töreni iptal olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bundan sonra Kura çekimleri noter huzurunda devam edip sosyal medyadan canlı yayınlanacak.

• Arkadaşlar bu konutların tam lokasyonunu ne zaman ogrencez biz ? Bende başvurdum İstanbul Arnavutköy e. İyi de Arnavutköy ün neresine yapılacak ?

Teslimden önce taksitler başlayacak mı?

Taksitler sabit mi kalacak yoksa efe Tüfe oranında artacak mı? Kiraya verebilecek miyiz?

En önemli soru ise konum. Evin konumu neresi olacak acaba ?

Bir sürü soru var hiç bir bilgi yok.

• Tam lokasyonlar daha belli değil
    Arnavutköyde hadımköy diye tahmin ediliyor
    Taksitler sözleşmeden sonra başkayacak evler bitmeden taksitler ödenmeye başlanacak
    Kredi kullanıldığından taksitler sabit olacak ödemeler bankaya yapılacak
    Konutları kiraya verebilirsiniz

• Ev çıkmayanlar paraları ne zaman alabilecek
  • Para iadesi kuradan 2 iş günü sonrasında halkbankasından alınabilecek diyor ama, ben edevletten başvurup ziraat bankası hesabına yatırdım parayı, bizdemi halkbankasından alacağız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • para iadesi alabilen oldu mu tuzlaya basvuranlardanim daha gelmedi para

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.