Şimdi Ara

TOKİ TAKSİT SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
34.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • taksit sisteminin tam anlaşılabilmesi için bilen arkadaşların aşağıdaki örneğin doğruluğu kontrol etmesi bizlere yol gösterecektir

örnek olarak (böyle bir daire yok maksat hesap anlaşılsın)

daire fiyatı 100 bin tl

ödenen peşinat 20 bin

taksitlere 96 taksite bölünecek tutar 80 bin

bu durumda başlangıç taksidi 80 bin / 96 = 833 tl yapar

şimdi dananın kuyruğunun koptuğu yer

6 ay 833 taksit öderim toplam 4998 tl eksi 80 bin kalan borç 75.002 tl

6. ay zammı yüzde 4 olarak olduğunu var sayarsak 75.002 olan borç bakiyesi 78.002 tl olur

bu arada aylık ödemeye de yüzde 4 zam gelir yani 833 tl den 866 tl ye yükselir

sonraki 6 ay boyunca 866 öderim toplam 5196 tl olur ve - 78.002 den düşülür ana borç 72.806 kalır

sonraki 6. ay zammı yüzde 4 olarak olduğunu var sayarsak 72.806 olan borç bakiyesi 75.718 tl olur

bu arada aylık ödemeye de yüzde 4 zam gelir yani 866 tl den 909 tl olur

sonraki 6 ay boyunca 909 tl öderim toplam 5454 tl - 75.718 den düşülür ana borç 70.264 kalır

sonraki 6. ay zammı yüzde 4 olarak olduğunu var sayarsak 70.264 olan borç bakiyesi 73.074 tl olur

bu arada aylık ödemeye de yüzde 4 zam gelir yani 909 tl den 954 tl olur

sonraki 6 ay boyunca 954 tl öderim toplam 5724 tl - 73.074 tl den düşülür ana borç 67.350 tl kalır

sonraki 6. ay zammı yüzde 4 olarak olduğunu var sayarsak 67.350 olan borç bakiyesi 70.044 tl olur

ve böylece sürer gider...

2 yıllık özet
    bu hesaba göre 100 bin tl diye alınmış daireye 24 ay boyunca peşin ödeme dahil 41.372 tl ödenir kalan borç 58.628 olması gerekirken 70.044 tl dir aradaki fark 11.416 TL
    tokiden ev almış insanların forumlarda yazdıklarından toki sitesinden ve Fatih Altaylı nın bu konuda yazdığı yazılardan çıkardığım sonuç budur yanlışım varsa lütfen bildirin

ben Bahçeli değilim hesabıma o kadar güvenmiyorum arkadaşlar kontrol etsin hata varsa düzeltelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aakgun -- 22 Ocak 2022; 14:54:0 >

• Saçmalıyorsunuz arkadaşlar her şeyi eleştiriyorsunuz tamam da biraz mantıklı olun konuşurken. Sizin gibi insanlara bedava verse yine bir kulp bulursunuz.

Örnek olarak adamlar size 100 bin liraya ev veriyor ve 20 bin peşin alıyor kalanı ise 80 ay ayda bin lira taksit yapılıyor.

6 ayın sonunda zam geldiği zaman örneğin 1050 lira oluyor taksit ve tabi ki senin an itibariyle borcun 1050x74 olacak. Hem bakiyeye hem taksite zam gelmiyor yani taksite zam gelince doğal olarak bakiye de artar değil mi arkadaşlar bunu anlamak hiç zor değil.

Hiç bu kadar kafanızı yormadan zaten taksit sayısı sabit olduğu için ödediğiniz taksite gelen zamdan başka bir borcunuz olmayacağını da akıl etmeniz Lazım o da ayrı bir konu da neyse.
  • 2 yılda 41 milyar dan fazla para ödüyorsun ki bunun 20 milyarı da peşin, bu rağmen ana borctan sadece 29 bin küsür mü iniyor, müthiş bişi gerçekten, faiz haram diyen hükümetin haramsız faizsiz tokisi mi bu ?
  • anlamadıgım olay faizsiz veriyorsun madem neden tefe tüfe karıştırıyorsun dar gelirliye daire yapıyorsun 700 tl ye veriyorsun cehennemin dibinde ev yapıyorsun millet merkezde kimi yerlerde 700 tl veriyor. + 700 olarak kalmıyor. sonra ekonomimiz iyi deniyor tabi iyi olur milleti soy soğana çevir tefe tüfeyi hem gıda giyecek vs. ye yansıt hem sattıgın eve yansıt. banka daha insaflı be! sonunda ne odeyecegini biliyorsun. benim şartım bu diyor banka toki vs. ise tefe tüfe %10 çıkar takarım sana diyor resmen.
  • Kalan borcu banka kredisi alarak kapatilqbiliniyormu tokinin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adi toki ama 100 e aldigin ev 140 oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Adi toki ama 100 e aldigin ev 140 oluyor.

Kirada oturur gibi işte adi üstündekira oöder gibi ev sahibi oluyosun. Banka kredisi daha mmantıklı

• udmexpert U kullanıcısına yanıt
    banka kredisi veya toki kredisi mesele değil mesele insanlara açıklayıcı bilgi verilmiyor memur maaş zammı kadar fiyat artışının neye uygulandığı ve ne anlama geldiği insanlara anlatılmalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Toki borç hesaplama da en pratik ve kolay çözüm.

Sonuçlar en yakın tahminlerdir çünkü her 6 ayda gelecek olan en düşük endeks bilenememektedir.

ücreti : "Allah razı olsun" deyin yeter ;-)

drive.google.com
    Google Drive: Oturum Açın
    https://drive.google.com/open?id=0B14sFbZqAkWDb0Fwb05uRV9OYlE

altarnetif bağlantı

1drv.ms
    This item might not exist or is no longer available - OneDrive
    https://1drv.ms/x/s!ApkQDwwgmHwna2ikV7l1RdFeUxU

• Bisey soracağım peki bu yüzde 20 indirimden hariç ödediğimiz dosya parası anahtar teslim parası vs düşüyor mu yoksa ödedigin kadar ve %20 indirim mi dusuyor sadece ? Acil dönerseniz sevinirim

• Aslında işin içinde büyük üçkağıt var ben bile yeni fark ettim. 6 aylık memur zam oranı hem o ayki taksite hem de kalan tüm borca uygulanıyor. Yani memura yüzde 8 zam yapılmışsa, yüzde 16 (8*2:16) da evin borcuna yapılıyor. yani maaşın 2 katı zamlanıyor ev fiyatı. bu yüzden borç hiç düşmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin584 -- 29 Ağustos 2017; 6:45:20 >
  • Saçmalıyorsunuz arkadaşlar her şeyi eleştiriyorsunuz tamam da biraz mantıklı olun konuşurken. Sizin gibi insanlara bedava verse yine bir kulp bulursunuz.

Örnek olarak adamlar size 100 bin liraya ev veriyor ve 20 bin peşin alıyor kalanı ise 80 ay ayda bin lira taksit yapılıyor.

6 ayın sonunda zam geldiği zaman örneğin 1050 lira oluyor taksit ve tabi ki senin an itibariyle borcun 1050x74 olacak. Hem bakiyeye hem taksite zam gelmiyor yani taksite zam gelince doğal olarak bakiye de artar değil mi arkadaşlar bunu anlamak hiç zor değil.

Hiç bu kadar kafanızı yormadan zaten taksit sayısı sabit olduğu için ödediğiniz taksite gelen zamdan başka bir borcunuz olmayacağını da akıl etmeniz Lazım o da ayrı bir konu da neyse.

• ben girdim tokiye şimdi.

daire teslim edilince taksitler başlayacak. verdiğim peşinata göre maaşımın yarısı taksit. bundan 8 yıl sonra da maaşımın yarısı olacak çünkü zam oranı benim maaşımla aynı olacak.

kaç lira oldu kaç lira olacak diye düşünmüyorum. maaşımın yarısı her ay.
  • arkadaşlar 6 ayda bir gelen zam ne kadar oluyor örnek verir misiniz?

Mesela aylık ödemeniz gereken taksit 1700 TL diyelim.

6 ay sonra bu taksit 1750 TL civarında mı oluyor?

yoksa 2000 civarında mı oluyor?

yani artış yaklaşık ne kadar oluyor?
  • CARNIVALE kullanıcısına yanıt
    Memur maaşına gelen zam kadar. Yani ocak ayında yüzde 10 zam yapıldı memur maaşına. 1750 lira olan taksit 6. aydan sonra yüzde 10 artışla 1925 lira olacak.

Benim merak ettiğim ilk taksit. Ben girerken taksitler 1750 lira yazıyordu.

İlk takside ne kadar zam gelecek acaba? İki yıl oldu sözleşme yapalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 26 Şubat 2019; 22:46:41 >
  • Taksit ne oldu

• tokiden 240 ay vadeli konut aldım. konuttan memnunum. ancak ziraatbank ve tokiden cevap alamadıgım bir sorum var.

11 yıl sekiz ay taksit odedim. evi 210 bin liraya almıştım. taksit borcum olmadıgı halde suanda 220 bin borcum gorunuyor. demekki bu sistemde 240 ıncı taksidi odedığımde artı 250000 civarında borcum kalacak. o halde bu nasıl 240 ay vadeli satıs oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.