Şimdi Ara

Tom Clancy's The Division 2 (2019) [ANA KONU] (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.128
Cevap
49
Favori
138.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet ben de dx12 performansını farkettim ..Oyun sanki ilk oyuna göre optimizasyonu daha iyi bana öyle geldi tabi full sürümü görmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Dx 11 ile 12 arasında grafiksel olarak bir fark gözlemlemedim fakat oyun Dx12 de daha yüksek fps değerinde çalışıyor.Dx12 de 11 e göre yaklaşık 10 fps kadar bir performans kazanımı bulunuyor.Dx 12 seçildiğinde ekran kartı bellek kullanımı Dx12 de 1440p en yüksek kalite seçeneklerinde 10 gb(Dx11 de 9 gb )civarında oluyor.Geliştirici oyun optimizasyonu ile ilgili yayınladığı videoda oyunun Dx12 de daha yüksek perfomansta çalışacağını belirtmişti öylede oldu.Bu nedenle daha yüksek performans nedeniyle Dx12 de oynadım.
    RX 580 8gb ile dx 12 de iş yapar mıyım hocam pek anlamam sistemsel şeylerden. dx11 varsayılan olarak seçilmiş şuan oyun ayarlarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

Aşırı kötü bir oyun çünkü gidin Anthem alın o daha zevklidir bu çöpten.

Alıntıları Göster
    anthem de bana çöp oyun geldi :/
  • Henüz denemedim hocam, haritayı temizledim, yeni yeni dz ' ye giriyorum da pvp ' ye nasıl giriyoruz onuda göremedim.
  • 10 dakikada bir crash yiyorum. 1440p , high ayarlar - gtx 1070 , 6600k 4 ghz , 16gb 3000mhz ram. Ayarları düşürdüm, arttırdım, çözünürlükle oynadım, hdr açtım kapadım fark yok. 10 dakikada bir masaüstündeyim. Bazen menüde bile atıyor. Birde para isterler buna değil mi ?
  • Monitörümde HDR desteği yok, görüntü kalitesi baya fark ediyor mu?
  • Ps4 te kaplamalar gec geliyor pc de durum nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım ilerde bi güncelleme gelirde bi yerlere oyununda kar yagsın kar havası bir başka kılıyor oyunu
  • arkadaşlar oyuna girdim dark zone olsun multiplayer modlar olsun onlar gözükmüyo saçma sapan hikaye modundayım çıkmıyo da napıcam darkzone için
  • Benimde arkadaşlar oyunda sadece 1 tane yan görev kaldı fakat multiplayer ve dark zone a girilmiyor ne yapmam lazım?

• Oyunu merak edip görmek isteyenler için The Division 2 Private Beta'yı twitch kanalımda oynayıp youtube a eğlenceli bölümleri yükledim, izleyip bir nebze de olsa oyunu değerlendirebilirsiniz. Bizim için oyun bir araç olduğu için oynarken keyif aldık umarım oyun çıkışında hile ve glitchten uzak bir oyun olur da keyfimiz kaçmaz iyi seyirler...

Oyundan her zamanki gibi en büyük keyfi sesli iletişim kurabildiğiniz birileriyle birlikte oynarken alabiliyorsunuz

Videoları beğenip abone olanlara ayrıca teşekkürler, iyi seyirler...

Sevgili dostlar; canlı yayınlara twitch.tv/LIVEOyun ve fb.gg/LIVEOyunTV adreslerinden takip ederek katılabilirsiniz.

Discord sunucumuza katılarak beraber oyun oynayabilir, çekilişlere katılabilir ve bedava oyunlardan haberdar olabilirsiniz:

Discord
    Join the Twitch / LIVEOyun Discord Server!
    https://discord.com/invite/exkXtaN

AJANLAR GERİ DÖNÜYOR ! | The Division 2 Private Beta Türkçe Bölüm 1:

İŞTE ŞİMDİ SIG' i TUTTUM | The Division 2 Private Beta Türkçe Bölüm 2:

SIG' imle ŞEHİRDE DOLAŞIRKEN | The Division 2 Private Beta Türkçe Bölüm 3:

Beni her zaman bu discordda bulabilirsiniz:
    Discord Adresim

Eğlenceli anlar:

Yılan yap kendini :)

*

Bu adamın şeyini kesmişler baksana:)

*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaRan7uLaTV -- 19 Haziran 2020; 17:27:9 >

• Gamer007_ kullanıcısına yanıt
    Saatlerce oynadım kaplamaların geç gelmesi vb bir soruna rastlamadım.

• Haritada dark zone bölgesi var, giriş kapısıda görünüyor, GPS açıp takip edin, dark zone için görev tamamlamak şart değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

İlk oyunu düzenli bir şekilde oynayanlar oyunun çıkışındaki durumunu ve güncellemelerle ne oranda geliştiğini gözlemlemişlerdir.İlk oyunun en önemli sorunu end game yani oyun sonu içeriklerinin yetersiz olması,oyun dengesinin olmaması ve çok sayıda bug-glitch barındırıyor olmasıydı.Güncellemelerle oyun sonu içerikleri artsada diğer sorunlar pek düzeltilmedi.Bu nedenle The Division 2 yi ilk oyunuda gözönünde bulundurarak Beta kapsamında oynadığım kadarıyla değerlendirmek istiyorum.Bazı ifadeler ilk oyunu oynamayanlara yabancı gelebilir belirtmek isterim.

The Division 2 Betasında oynanabilen tüm içerikleri oynadım.Betada 2 adet ana görev,çeşitli yan görevler ve kontrol noktaları bulunuyordu.3 adet Dark Zone bölgesinden bir tanesi açıktı.PvP modlarından ise Conflict adı altında ilk oyundan hatırladığımız Skirmish modu bulunuyor.Bu içerikleri oynadım ve değerlendirmemi bunlar doğrultusunda yapacağım.

Betada oyunun en başından başlatıyor ve sıkı bir çatışmadan sonra bu oyundaki ana merkezimiz olan Beyaz Saraya ulaşıyoruz.Oyunun açık dünyası ilk oyuna göre daha dolu durumda özellikle yeni eklenen kontrol noktaları ve Settlement görevleri PvE seven oyuncular için yenilikler içeriyor.Control Pointler Npc lerin kontrolü altında ve ele geçirdiğinizde bu bölgelerden belirli sürelerde loot elde ediyorsunuz.Settlementlerde ise istenen görevleri yaptığınızda silah modları blueprintleri açılıyor.Beta kapsamında oynanan ana görevlerde gayet başarılı ve özellikle yan görevler ilk oyundaki gibi oynamak için eklenmiş tekdüze görevler değillerdi.Oyun sonu(end game)e ulaşıncada açık dünya tamamen değişiyor çünkü end game karakterleri seçtiğimizde açılan videoda bunu belirtiyor.End game içeriklerinde ana senaryodakilere ek olarak teknolojik olarak gelişmiş daha zorlu yeni bir factionla karşılaşıyor olacağız.Bu görevlerde İnvaded Mission adı altında end game içeriklerinde oynanacaklar.

Dark Zonedan bahsedecek olursam bilindiği üzere tek bir DZ bölgesi yerine farklı bölgelerde 3 adet DZ olacak.Bunlardan bir tanesinde Beta kapsamında oynayabildik.DZ East bölgesinin ilk oyunun DZ 1-3 arası kadar bir büyüklüğe sahip olduğunu söyleyebilirim.DZ Easte giriş yaptıktan sonra ilk dikkatimi çeken yenilik DZ Checkpointleri önlerine yerleştirilen Turretler oldu.İlk oyunu oynayanların bileceği üzere PvP de oyuncular kapı önlerine shock turretlerden yanıcı bombalara kadar herşeyi atardı ve kapıdan çıkar çıkmaz hasar almaya başlardık.Bu durumu değiştirmişler ve Turretler hem Npclerden hemde Roguelara karşı belirli bir menzilde koruyor olacaklar.Bu durum sadece normalizationın aktif olduğu DZ de olacak.Ayrıca her hafta değişen ve Turretlerin olmadığı,Normalization sisteminin yer almadığı ve dost ateşinin açık olduğu yani hardcore PvP nin yapılacağı bir DZ bölgeside olacak.Occupied DZ adı verilen bu sistem yine ana senaryoyu tamamlayınca yani End Gamede açılacak.

Dark Zone PvP ise temelde üçe ayrılmış durumda bunların ilki oyuncuları öldürmeden yani PvE Rogue oynamak isteyenler Rogue aktivitelerini(DZ Chestleri ve DZ Supply Dropları çalmak yada SHD Network ağlarını hacklemek gibi) tamamlayıp Thieves Den Safe Houselara ulaşarak sonlandırıyor.Thieves Den Safe Houseları sadece Rogueların girebildiği yerler ve yer altındalar.Buralardan standart mermiler dışında special mermilerde alıyorsunuz.Bu sistemde karakter üzerinde Beyaz renkli Rogue işareti yer alıyor ve haritada görünmüyorsunuz sadece oyun bir ajanın rogue olduğunu bildiriyor.Bir oyuncuyu öldürürseniz Rogue statünüz Disavowed olarak değişiyor ve haritada görünmeye başlıyorsunuz.Bu sistemde ilk oyundaki klasik Rogue sistemine benziyor ve rankınızı artırarak Manhunt statüsüne ulaşıyorsunuz.Manhunt sistemide tamamen değişmiş ve artık tek Manhunt Goal noktası yerine 3 adet gidebileceğiniz yer var ve ister Manhunt seviyenizi buralarda artırabilir istersenizde sonlandırabiliyorsunuz.DZ PvP içerikleri ilk oyuna göre çok daha iyi durumda ayrıca TTK süresi çok daha düşük bu nedenle çatışmalar ilk oyundaki gibi uzun sürmüyorlar.

Conflict modları ise Skirmish ve Dominationdan oluşuyorlar.Skirmish 4 vs 4 oynanan ve organize olmayı gerektiren bir PvP modu yine normalization sistemi buradada var.DZ deki PvP ye göre daha farklı çünkü hem alan daha dar hemde farklı bir haritada oynanıyor.İlk oyundaki sistemle benzer bir mod fakat farklılık olarak gerekli kill sayısına ulaşılsa dahi takımda hayatta kalan varsa oyun sonlanmıyor ve son oyuncu ölene kadar tekrar doğamıyorsunuz eğer kalan oyuncular karşı oyuncularını düşürürse oyunu kazanmış oluyorsunuz.

Son olarak oynanıştan bahsedecek olursam oynanış ilk oyuna göre çok daha iyi durumda,oyun daha taktiksel ve daha organize olmayı gerektiriyor.Tek başınıza yapabilecekleriniz sınırlı daha fazla takım olmaya yönlendiriyor.İlk oyunda hatırlanırsa 9k stamina yapıp 3-4 kişinin arasında chicken dance(ilk oyunun hardcore PvP cileri bunun ne olduğunu bilirler ) yaparak hayatta kalınabiliyordu ama bu oyunda rushlamak ve coversız oynamak daha hızlı ölmeye neden oluyor.Karakter hareket sistemi daha yavaş olduğundan dolayı hem PvP de hemde PvE de takım olmak gerekiyor.

The Division 2 de oynanış mekanikleri tamamen değişmiş ve çok daha iyi bir oyun haline gelmiş.Geliştiriciler ilk oyundaki hataların yeni oyunda olmayacağını belirtmişlerdi ve Betada gördüğüm kadarıyla ilk oyuna göre daha iyi bir oyun oynayacakları bekliyor olacak.Beta öncesi oynadığım Alfada oyun için pek ümitli değildim fakat aradan geçen sürede oyunun gelişimini görüp topluluktan gelenleri dikkate alarak oyunu büyük oranda geliştirdiklerini söyleyebilirim.Beta kapsamında gözlemlerim bu şekilde özellikle ilk oyunu oynayanlar bu yazdıklarımı daha iyi anlayacaklardır.Beta sonrası elde ettiğim izlenimler doğrultusunda oyunu başarılı buldum.
    Eline koluna sağlık hocam.Zevk meselesi tabi ki ancak çoğu kişinin gömdüğü kadar kötü oyun değil,aksine ben ve oyunu beraber oynadığım takım arkadaşlarıma göre 1.oyuna oranla çok daha güzel bir oyun şimdilik.
    Yani bu oyun single bir oyun değil,olumsuz yorum yapan arkadaşların öncelikle bunu kabul etmesi gerek.Oyun grind ve karakter geliştirme mantığına dayalı mmorpg tarzına yakın daha doğrusu 2.oyunla beraber artık iyice o tarz yapılmaya çalışılan bir oyun.
    Hani böyle arkadaşlarınız ile çok keyif alıp,aksiyona doyabileceğiniz kaç tane böyle oyun var sanki.Destiny,diablo,yeni geleceklerden anthem,left for dead 2,wow vs. Kısacası çok fazla yok.Ve dikkat edildiyse bu saydığım her oyun kendini tekrar eden oyunlar. Yani oyunun bu yönünü eleştiren arkadaşların bunu dikkate alması gerek.Ha ama şu var görev sayısı ve çeşitliliği çok az olur ona amenna.Bir de sıkıyorum sıkıyorum ölmüyor olayı var :) Tamam da tek sıkışta düşmanın ölmesini istiyorsan wildlands oynarsın o zaman.Adamlar bu kesime de hitap eden oyun yapmışlar.Beğenilir beğenilmez ayrı mesele :)

Alıntı yapıp da yazıyı yazan arkadaşa cevap vermişim gibi oldu,kusura bakma kardeşim :)

Şimdi oyunla ilgili yazdıklarına ek olarak ben de şunları eklemek isterim.2 oyunun karşılaştırmalı grafik videosunu izledim.Adamlar bambaşka bir atmosfer yapmışlar.2 oyunun da tadı ayrı olacaktır bence :) Yani bu konudaki eleştiriler de ilginç.Adamlar karlı yapsa bu sefer de il oyunun aynısı diyecekti herkes :) Bu oyunda last of us atmosferi havası biz almadık değil ve çok hoşumuza gitti.Caddeler önceki oyuna oranla daha geniş,grafikler kesinlikle daha keskin ve net.Sokak atmosferi çok güzel ancak sokaktaki binalar için grafik anlamında benim de şu anki yorumum maalesef olumsuz.Çok basit,özentisiz yapılmış gibi.Ancak bina içindeki görevlerde mekan tasarımları üzerinde gerçekten düşünülmüş ve çok hoş hazırlanmış.

Yapay zekada bana göre gayet yeterli geldi.Özellikle düşmanların bizim sipere sıkıştığımız zamanlarda etrafımızı sarması ve bomba vs.atmaları gayet iyiydi.Gerçi ilk oyunda da vardı bunlar ama yapay zeka şu an için bize gayet doyurucu geldi onu anlatmak istedim :)

DZ için dediğin normalization olayını ben çözemedim ve anlayamadım yalnız oyunda.Bu konuyu açabilir misin sana zahmet?
    Bir de thieves den'leri açtık ama oradaki çantanın içindekileri, no honor perki açık olmadığı için ve de DZ 40 levelden önce bu perk açılmadığı için alamadık ve açıkçası merak ettik. 3 thieves den'de açılınca ne oluyor acaba bir fikrin var mı?
    Bir de DZ droplarda,drop'u normal açmak ile çalmak arasında rogue statüsüne düşme haricinde ne fark var,biliyor musun?
    Biz bunları tam çözemedik açıkçası.

Bir de yenilik anlamında ben de şunu ekliyim.İlk oyunda 30.levelden sonra set itemlar açılırken bu oyunda 1.levelden itibaren kullandığımız itemlarda set olayları var ve bu çok iyi olmuş.Bunu da dün akşam artık yeter bu kadar gerçek oyunu beklemeye geçelim dedikten sonra son bir kez karakter menülerini incelerken gördüm :) Önceki oyunda böyle bir şey olmadığı için itemları hiç inceleme ihtiyacı duymamıştım nasıl olsa set item yoktur diyerekten :D

Bu kadar uzun yazdığım için arkadaşlar kusura bakmasın ama oyunu almayı düşünenler için bir fikir belirtmesi açısından yazdım biraz da :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Saatlerce oynadım kaplamaların geç gelmesi vb bir soruna rastlamadım.
    PS4 de kaplamaların geç gelmesi sorunu var hocam ama bence çok da dert edilecek bir şey olmaması lazım sonuçta bu beta daha.Sorun bir oyun yapımcısı için olabilecek en kötü şeylerden biri olduğu için tam sürümde bu problemle karşılaşmayız diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

Haritada dark zone bölgesi var, giriş kapısıda görünüyor, GPS açıp takip edin, dark zone için görev tamamlamak şart değil.
    confilighte nasıl giricem hocam orası lazım bana gps nasıl açılıyo birde
  • conflight moduna nasıl giricem arkadaşlar biri yol göstersin ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C120B679

conflight moduna nasıl giricem arkadaşlar biri yol göstersin ya
    Beyaz sarayda oranın giriş yeri hocam.(tam yerini hatırlamıyorum şu an) .Ama beta zaten ya bitti ya da bitmek üzere :)
  • ilk açıldığında windowed modda black screen problemi vardı düzeltmek için dx12 yapmak gerekiyordu, 2 saat içerisinde 7-8 kere crash yedim dx12 yüzünden ve fps'im daha azdı. dx11'e alınca hiç crash yemedim bende sorunluydu dx12
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.