Şimdi Ara

Tomacro LimHD200i High-Definition HDD Media Player (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
11.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

Herhangi bir elektronik veya ithalat şirketi faturalı olarak ithal ettiğinde, vergi, gümrük, kargo vb eklemeleri ile ne kadara mal olur acaba?
    İthalatçı firmanın tabi ki $199 etiketinden daha uygun fiyata (belki de $150) alacağını hesaba katarsak Türkiye fiyatı yaklaşık ne olur acaba?
    İthalat-ihracatla ilgilenen yok mu aramızda?

Yeni çıkan gümrük kanunlarına göre örneğin Amerika'dan(3. bölge kabul edilir) gelen elektronik eşyaya maksimum %20 vergi verirsiniz[ navlun(yani taşıma ücreti+fatura tutarı üzerinden)Yani 200 dolar malımız diyelim.50 dolarda nakliyesi tuttu.250 dolar üzerinden maksimum %20 vergi tutar.Ayrıca fatura tutarı üzerinden nakit ödeme yapacaksanız %18 kdv eklenir.Yok ben nakit yatırmam 1 ay vadeli yatıracağım derseniz %6 vergi daha eklenir.
    Kısaca 200$ dolarlık mal
    Nakliye=50$
    Vergi= 250*0.20=50$
    KDV: 200*0.18=36 $

Toplam =336 $ olur.
    Burada kilit nokta malı ucuza taşıtabilme.biz 50$ kabul ettik ama ebay'da türkiye gönderimi 200$ kadar çıkıyor.
    Bu sırada isteyen herkes mal ithal edebilir.Kanunda değişiklik yapıldı galiba.Yani 30 arkadaş birleşip mal çekebilirsiniz parayı bölüşerek.Ama kanunun tam ayrıntısını bilmiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: dedekaan

Yeni çıkan gümrük kanunlarına göre örneğin Amerika'dan(3. bölge kabul edilir) gelen elektronik eşyaya maksimum %20 vergi verirsiniz[ navlun(yani taşıma ücreti+fatura tutarı üzerinden)Yani 200 dolar malımız diyelim.50 dolarda nakliyesi tuttu.250 dolar üzerinden maksimum %20 vergi tutar.Ayrıca fatura tutarı üzerinden nakit ödeme yapacaksanız %18 kdv eklenir.Yok ben nakit yatırmam 1 ay vadeli yatıracağım derseniz %6 vergi daha eklenir.
    Kısaca 200$ dolarlık mal
    Nakliye=50$
    Vergi= 250*0.20=50$
    KDV: 200*0.18=36 $

Toplam =336 $ olur.
    Burada kilit nokta malı ucuza taşıtabilme.biz 50$ kabul ettik ama ebay'da türkiye gönderimi 200$ kadar çıkıyor.
    Bu sırada isteyen herkes mal ithal edebilir.Kanunda değişiklik yapıldı galiba.Yani 30 arkadaş birleşip mal çekebilirsiniz parayı bölüşerek.Ama kanunun tam ayrıntısını bilmiyorum

Benim yaptırdığım hesaplama resmi ithalat prosedürüne göre garanti ve yetkili servis ağının maliyetlerinin de dahil edildiği şekilde hazırlandı. 699-799 Ytl diye vermiş olduğum fiyat satış noktası kârınıda içermektedir.

• Doğrudur.Ben fiyatları salt kullanıcı olarak belirttim.Bayi payı,garanti şartları ve servis payı bu işe dahil olursa fiyat belirttiğiniz gibidir.
    Sadece kişisel olarak Amerika'dan mal getirtmek kaça mal olur onu açıkladım.
    Zaten Türkiye'de dışarıdan getirilen bir malı distrübitörü garanti kapsamına almıyor.Bu yasal değil ama maalesef böyle.Bu ülkede 1 yıl uluslararası garanti geçmiyor.Bu sebeble ithalatçı firmadan almak daha mantıklı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedekaan -- 29 Şubat 2008; 10:17:18 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanvda

quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

Herhangi bir elektronik veya ithalat şirketi faturalı olarak ithal ettiğinde, vergi, gümrük, kargo vb eklemeleri ile ne kadara mal olur acaba?
    İthalatçı firmanın tabi ki $199 etiketinden daha uygun fiyata (belki de $150) alacağını hesaba katarsak Türkiye fiyatı yaklaşık ne olur acaba?
    İthalat-ihracatla ilgilenen yok mu aramızda?

Yukarıda yazmıştım gümrükçümle yaptığımız hesaplamaya göre ,250 Gb Hard Diskle 699-799 Ytl arasında pazara sürülebiliyor.

Bence böyle bir ürün almak için pahalı.Ben en fazla 400 bilemedin 450 veririm.800 ytl verince 200 daha katar kendime htcp sistem kurarım

• serkan yeni firmware türkçe dil desteği yok
    sende anladığım kadarıyla var gönderebilirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: azazel_666

serkan yeni firmware türkçe dil desteği yok

http://rapidshare.com/files/96996082/080119.rar.html

Beta olduğu için sitede yok sanırım.

Yükleme detayları kullanma kılavuzunda var. Bir inceleme yapıp düşüncelerini bildirirsen sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanvda -- 4 Mart 2008; 17:25:00 >
  • ooo tam aradığım cihaz bende böyle bişeyt arıyordum tam da böyle bi konu başlığı açacaktım ne şans denk geldi.içine 1 tb lık hd takılabiliyor dimi. hemen yurtdışındaki arkadaşıma tel edeyim.
  • slm serkan dosyayı yükledim yarın ancak bakabilirim sana ağ kurulumunu soracaktım yaptıysan eğer bi anlatabilirmisin ben yapmaya çalıştım ama olmadı
  • quote:

slm serkan dosyayı yükledim yarın ancak bakabilirim sana ağ kurulumunu soracaktım yaptıysan eğer bi anlatabilirmisin ben yapmaya çalıştım ama olmadı

Ağ kurulumunu hiç denemedim. Kullanma kılavuzunda detaylı olarak nasıl yapılacağı var sanırım... Sen yaparsan beni de bilgilendirirsin...
  • yalnız alet süper ya.

tanımadığı format yok.

tam hayallerimin cihazı da çok pahallı

şimdilik ps3'le idare edeceğiz artık mkv'siz.
  • ağ kurulumunu denedim ama olmadı.flash diskle verdiğin dosyayı atmaya çalıştıma am dosyayı görmüyor.firmware nasıl yükleyebilirim.flash bellekin içine attım ama tomacroyu açınca görmedi...
  • quote:

ağ kurulumunu denedim ama olmadı.flash diskle verdiğin dosyayı atmaya çalıştıma am dosyayı görmüyor.firmware nasıl yükleyebilirim.flash bellekin içine attım ama tomacroyu açınca görmedi...

HDD de update klasörü oluşturup firmware'i o klasöre atacaksınız settings den de update app. seçeceksiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanvda -- 5 Mart 2008; 9:57:32 >
  • cihaz ile ilgili tüm bilgileri içinde barındıran bir link:

http://www.onlybestrated.com/tomacro-limhd200i-media-player-with-1080p-h264-support-p-158.html

faydalı olacağını umut ediyorum.
  • MerhabalaR bugün itibari ile bende bi tomacro sahibi oldum
    quote:

quote:

http://****.com/files/96996082/080119.rar.html

Yükleme detayları kullanma kılavuzunda var. Bir inceleme yapıp düşüncelerini bildirirsen sevinirim

ancak resmi sitedeki update i yapabilmeme ragmen sizin verdiğinizi bir türlü yapamadım türkçe desteği altyazılalarda şu an yok

• quote:

Orjinalden alıntı: The_Pock

MerhabalaR bugün itibari ile bende bi tomacro sahibi oldum
    quote:

quote:

http://****.com/files/96996082/080119.rar.html

ancak resmi sitedeki update i yapabilmeme ragmen sizin verdiğinizi bir türlü yapamadım türkçe desteği altyazılalarda şu an yok

öncelikle hayırlı olsun.

nereden ve kaça aldınız acaba?

• quote:

öncelikle hayırlı olsun.

nereden ve kaça aldınız acaba?

çinden aldım üreticisinden 300 $ a aldım hdd siz inanılmaz bir alet çift çekirdek 2 gb ddr 667 notebook aktarırken takılıyor filmleri ama bu cihaz 8x ileri sarın durdurun direk çalışıyor saatlerce çalışmasına rağmen görüntüde defect olmuyor bluray ve hd player ım zaten vardı ama inanın bu alet bambaşka görüntü inanılmaz net ben alırken hdd si ide diye üzülüyordum tvix 6500 A alacaktım alınca bu aleti açtım birde göreyim cinli arkadaşlar sata hdd ye dönmüş bile saygılarımla
  • quote:

Yukarıda yazdığım gibi aynı şekilde update yapılıyor... Ben yaptım ....
  • quote:

Yukarıda yazdığım gibi aynı şekilde update yapılıyor... Ben yaptım ....

merhaba sizin verdiğiniz dosya 1 adet orjinal update ise 4 dosya var sadece sizin verdiğiniz dosya mı konulmalı update klasörüne yardımcı olursanız memnun olurum saygılarımla
  • quote:

merhaba sizin verdiğiniz dosya 1 adet orjinal update ise 4 dosya var sadece sizin verdiğiniz dosya mı konulmalı update klasörüne yardımcı olursanız memnun olurum saygılarımla

Evet tek dosya update klasörünün içine kopyalıyoruz. Galiba dosya ismi de uptade.bin olmalı... Daha sonra cihaz menüsünden update app. seçeneği ile olması lazım.
  • quote:

Evet tek dosya update klasörünün içine kopyalıyoruz. Galiba dosya ismi de uptade.bin olmalı... Daha sonra cihaz menüsünden update app. seçeneği ile olması lazım

Evet kardeş tamamen haklısın... Dediğin şekilde yaptım oldu ayrıca bu beta update i paylaştığın içinde teşekkür ederim Tükçe menu olması o kadar önemli değil zira menude karışık bir durum yok önemli olan türkçe altyazı desteği ...tvix 6500 A da çok özenli bir cihazdır saygılarımla
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.