Şimdi Ara

Tomtom Navigasyon Cihazları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
10
Favori
158.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tomtomun ne yaptığını görmek istiyorsanız size bir ipucu daha vereyim. Sadece Türkiyenin en sesli şikayet sitelerine bakın. Tomtomla ilgili yapılan şikayetlere bakın. Normalde firmalar bu sitelere kayıtlıdır. Ve şikayete cevap verirler. Tomtom hiçbir şikayete cevap vermediği gibi bırakın cevabı sitelere kayıt bile olmamışlar. Ki desenize adamları yokki Türkiye de kim cevap verecek şikayete. Şimdi anladığınız gibi aynen teknik destek te 0. şikayete cevap yok. Ver parayı al cihazı. Sonraaaa.... At çöpe.. Boşuna uğraşma. Elinde patladı bile...
  • Tabii, o sitelere yazanların kimler olduğunu bilseniz düşüncelerinizi bir anda değiştirirdiniz
  • Adminim Allah aşkına şikayet sitelerinden haberiniz de mi yok. Tamam bende var tomtom aldım. 4 te 3 kayboldum. Abuk subuk yerelere getirip hedefe ulaştınız diyor. Ben adres sorduktan sonra navigasyon neden kullanayım. İÇN yetersiz demişsiniz. Bence bu yetersiz işte. İÇN diye bişey yok tomtomda. yetersiz olsa iyi. Adamlar sallamış başka bişe değil. Birşey daha söyleyeyim. Sözlü kontrol var diye bangır bangır reklam yapılıyor dimi. "Siz söyleyin o götürsün" diye reklam yapıyorlar. Peki sonradan öğreniyoruz ki Türkiye de bu servis kullanılamaz. mış. Kardeşim kullanılamazsa. Bunu Türkiyeye sokanlara soruyorum. Kime söyleyecez de götürecek. Tomtom a mı ? Gerçekten çok komik. Bunu eminim sizde biliyorsunuzdur. Başkada bişe demiyorum ben...
  • Cihazınızdan memnun değiseniz 2. el'de satabilirsiniz; henüz yeni aldıysanız iade imkanınız da var Faturasıyla giderek

Kimse memnun olmadığı bir şeyi kullanmak zorunda değil sonuçta.
  • Adminim sizinde bu konudan haberiniz var değil mi ? Yalandan reklamdan yani. Söyleyin götürsün falanda filanda. Memnun olsam burda yazmazdım değil mi? Kimseyi enayi yerine koymak istemiyorum o yüzden. Bu cihaz bende kalıyor. İade almıyorlar. 1 ayı geçtiği için... Belki tomtomcu biri bu yorumları görürde. İnsafa gelir. Bişeler yapar. diye yazıyorum. Nasıl olsa cihaz patladı elimde..
  • Anlıyorum, siz de haklısınız. Şanssızlık diyelim... oluyor böyle şeyler, ben de yaşadım geçmişte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 25 Nisan 2013; 13:03:17 >
  • Yaklaşık 1 yıldır tomtom via 125 kullanıyorum. Şimdiye kadar bulamadığım adres olmadı. Hatta memnun olduğum için bendeki via 125' i kardeşime verdim kendime via 135m aldım. Sınırsız avrupa harita güncellemesi var.
    Bence tomtom un arama mantığına alışınca adres bulmak kolaylaşıyor. İçn kullanmıyorum, o yüzden birşey diyemiyeceğim.
  • Asminim anlayışınız için teşekkür ederim. Fakat son bişey daha söylemeden geçmek istemiyorum. Tomtom un Türkiyeye girişinden itibaren takip ediyorum. Diğer navigasyon markalarının yanında hiç bilinmeyen bir isimken parlamasıda aslında gözden kaçmayacak kadar büyük bi başarıdır. Biz belki şuan tomtomun yaptığı son hataları konuşuyoruz. Hatalar büyük fakat giderilemeyecek boyutta değil. Ki ben sonuçta bu kadar insan tomtom kullandığına göre tomtomun rahatlıkla bu durumdan sıyrılabilerceği kanısındayım. Şimdilik diğer navigasyonlarda hata yok diyemeyiz. Sonuçta tomtom cihaz olarak iyi bir cihaz. Donanımsal hatası olmadığı aşikar. Yazılımsal olarak haritasındaki hataları umarım düzeltir. Ki eğer düzeltirse başarsoftuda başarsoft kullanan cihazları başta olmak üzere. Tomtom solda 0 bırakır. Ama diyecek tek şey inşallah diyelim ve Tomtomcu yetkilileri görevlerini hakkını vererek yapmaya davet edelim. Benim söyliyeceklerim bunlar.. umuyorum çok geçmeden tomtom hakettiği yere gelecektir.. Yorumcu arkadaşlarada teşekkürler. Burada insanlarıda bilgilendirmek babında herkes elinden geleni yapıyor. Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum.. Hoş sohbetler arkadaşlar...

• Direk adres girersek götürüyor ama bazı büyük yerlerin adresleride olmuyor. Mesela örnekte verdiğim Florya sosyal tesisleri. sitesine girin isterseniz adres yazmaz ve kimsede bilmez. Mecbur içn den gidiyoruz. Ama içn de yanlış yere götürüyor. İÇN kullanmazsanız zaten cihazından memnun kalmamanız içinde hiçbir sebep kalmıyor. İÇN siz giderseniz TOMTOM diğerlerine nazaran iyidir...
  • Merhabalar,
    Ben, 2 yıl önce ABD'den bir TomTom almıştım..
    Ama Türkiye için harita güncellemesi yapamıyorum..
    Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevineceğim..
    Alet gayet sağlam ve kullanışlı ancak yeni bir Türkiye haritası yüklemezsem hiçbir işe yaramıyor..
    YARDIM LÜTFEN
    yardım edebilecek olan varsa iletişim bilgilerimi paylaşırım
    Şimdiden teşekkürler..
  • Pek bilgi sahibi değilim ama bildiğim tek şey tomtomun sitesinden harita satın alıp yükleyebilirsiniz...
  • Merhabalar,

Ben next 828 cihazımda I go 8 kullanıyorum. Heralde 4 seneden fazla olmuştur cihazı alalı. Cihazdan da haritadan da çok memnunum. Ancak bir yandan da bu formu ve tomtom'u takip ediyorum. Tomtom'daki "Mapshare" ile "historical data" özellikleri beni çok etkiliyor. Özellikle mapshare özelliği sayesinde tüm tomtom kullanıcıları harita nın daha da geliştirilmesi işine ortak oluyorlar. Böylece tomtom kullananların sayısı arttıkça harita da giderek daha iyi hale geliyor. Bu çok müthiş bir silah değil mi? Peki benim anlayamadığım Tomtom elinde böyle bir silah varken bunu neden kullanmıyor ya da yeterince etkili kullanamıyor? Bunu bir türlü anlayamıyorum. Bir de bu forumda başarsoft haritaları ile ilgili ayrı bir konu var. Herkes harita ile ilgili konuları, gördüğü eksiklikleri orada dile getiriyor. Başarsoft çalışanları da bu sorunlarla ilgili dönüşler yapıyorlar. Hatta zaman zaman bizzat başarsoft un sahibi Alim Bey de açıklamalarda bulunuyor. Oysa forumdaki bu tomtom konusunda Tomtomun türkiye partneri infotech ten de bir temsilci olsaydı o da bizi buradan takip ederek bilgilendirseydi ne güzel olurdu diyorum.

• Aslında diğer markalara nazaran daha iyi bir marka olan Tomtom da dediğiniz gibi bi temsilci olması işe hız kazandırabilir fakat bizde bundan yakınıyoruz. :( Umarız biri bizi görürde. destekler... Avrupadaki gibi Türkiyedede tomtomun yanında kimse duramasın istiyoruz hepsi bu.. Umarız böyle olur. Sonuçta cihaz iyi. Harita işide hallolursa muhteşem bişe çıkar diye düşünüyorum... Saygılar...
  • İÇN ekleyebilirsiniz isterseniz TomTom'a. İki yol var,

1- İÇN Dosyası hazırlayıp MyTomtom veya Tomtom Home ile cihazınıza atarsınız.
    2- Cihaz harita düzeltmeleri bölümünden Eksik İÇN Ekle kısmından koordinat ve Telefon numarası girerseniz; hem siz kullanırsınız hem de Tomtom'un veri tabanına işlenir.

Örnek: Ben Opet'ten benzin alıyorum sürekli. Ana aterlerdeki (İstanbul, Ankara, Antalya, Bodrum, Mersin ve Adana güzergahlarındaki) Opet'leri girip attım cihazıma. Sonra İÇN bildirimlerinden Akaryakıt İstasyonları gösterme seçeneğini kapattım. Kendi İÇN'lerimi aktif ettim. Şimdi sadece Opet'leri gösteriyor hem de kendi logosuyla.

Her şey mümkün, herşey... Araştırın, sorun...
  • Evet bunu bi yerde bende yapmıştım. Zaten tomtom a bilgi paylaşımı konusunda izinde vermiştim. İÇN eklemiştim biyerde. Bunu yaparsanız tomtom gerekli düzeltmeyi yapıp sizden sonra bu içn yi kullanlara hatasız navigasyon hizmeti veriyor. Buda güzel bi özellik tabiki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: koymen

....
    Oysa forumdaki bu tomtom konusunda Tomtomun türkiye partneri infotech ten de bir temsilci olsaydı o da bizi buradan takip ederek bilgilendirseydi ne güzel olurdu diyorum.

Vardı Bir zamanlar.... Burada herkesin bir adamı vardı; Tomtom, Navteq... Hepsi gitti, kovaladık adeta.

Neden derseniz, yazılan mesajları okumanızı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Ne ilginç yorumlar okuyorum

Düzeltelim önce; çok veri tabanı olan bir harita yazılımı en iyisi anlamına gelmiyor; bunu yıllar içerisinde defalarca -gerektikçe- yazdım; sanırım daha çok yazacağım...

Ben 2 yıldır TomTom kullanıyorum; hiç kaybolmadım. Aradığım yeri bulamadığım oldu ama bir şekilde koordinatlarını bulup cihazımla gittim. Yerine kadar da ulaştırdı.

Şimdi sayısız örnek vermek mümkün ama POI (İÇN) yönünde TomTom Haritalarının yetersiz olduğu gerçeğini de kabullenmek lazım. Bu eksik noktada diliyorum TomTom kendini gelitirmek zorundadır.

Tecrübemle sabittir ama hatasız rotalama ve Navigasyon için TomTom algoritması bence hatasızdır.

Şöyle örneklendireyim; geçmişte de yazdım. A ve B noktası arasında 3 farklı rota var. Aynı uzunlukta bu 3 rotadan hangisinden giderseniz, bir sonraki seyahatinizde aynı rotayı önerir size. Dönüş yaptığınız Dönel Kavşağa kadar (trafik düzeni değişmediyse) aynı yolu gidersiniz.

Bir diğeri; Türkiyede HD (Historical Data) barındıran tek haritayı TomTom kullanır. Nedir farkı; Bir rota çizersiniz; sabah 10'da çizdği rota farklıdır, Akşam 18'de trafik bilgisi dikkate alınarak size daha akıcı (istatistiksel bilgi değerlendirerek) farklı bir rota çizer. Buna IQ Route diyorlar.

Bence cihazı/Markayı eleştirmeden evvel, sahip olduğunuz cihazı kullanmayı öğrenin; sahip değilseniz denemeden Boş Konuşmayın

Sevgiler, saygılar

IQ Route ve tomtom live özelliği türkiyede kullanıma açıldımı sevgili adminimiz??? carminat tomtom live var bende. cihazım aldığım günden beri durmaksızın live servislerini arıyor (sanırım kendisini avrupada sanıyor)

• Aslında onu yetkili servise sorsan daha net bilgi verir sana tabi burdada bilen varsa verir ama. Bence sen onu bi yetkili servise göster... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmtblt

quote:

Düzeltelim önce; çok veri tabanı olan bir harita yazılımı en iyisi anlamına gelmiyor; bunu yıllar içerisinde defalarca -gerektikçe- yazdım; sanırım daha çok yazacağım...

Ben 2 yıldır TomTom kullanıyorum; hiç kaybolmadım. Aradığım yeri bulamadığım oldu ama bir şekilde koordinatlarını bulup cihazımla gittim. Yerine kadar da ulaştırdı.

Şimdi sayısız örnek vermek mümkün ama POI (İÇN) yönünde TomTom Haritalarının yetersiz olduğu gerçeğini de kabullenmek lazım. Bu eksik noktada diliyorum TomTom kendini gelitirmek zorundadır.

Tecrübemle sabittir ama hatasız rotalama ve Navigasyon için TomTom algoritması bence hatasızdır.

Şöyle örneklendireyim; geçmişte de yazdım. A ve B noktası arasında 3 farklı rota var. Aynı uzunlukta bu 3 rotadan hangisinden giderseniz, bir sonraki seyahatinizde aynı rotayı önerir size. Dönüş yaptığınız Dönel Kavşağa kadar (trafik düzeni değişmediyse) aynı yolu gidersiniz.

Bir diğeri; Türkiyede HD (Historical Data) barındıran tek haritayı TomTom kullanır. Nedir farkı; Bir rota çizersiniz; sabah 10'da çizdği rota farklıdır, Akşam 18'de trafik bilgisi dikkate alınarak size daha akıcı (istatistiksel bilgi değerlendirerek) farklı bir rota çizer. Buna IQ Route diyorlar.

Bence cihazı/Markayı eleştirmeden evvel, sahip olduğunuz cihazı kullanmayı öğrenin; sahip değilseniz denemeden Boş Konuşmayın

Sevgiler, saygılar

IQ Route ve tomtom live özelliği türkiyede kullanıma açıldımı sevgili adminimiz??? carminat tomtom live var bende. cihazım aldığım günden beri durmaksızın live servislerini arıyor (sanırım kendisini avrupada sanıyor)

Live servis Türkiyede açılmadı; açılacağı konusunda da bir bildirimde bulunmadı TomTom bildiğim kadarıyla. HD data Mapshare güncellemeleriyle ve Harita yazılımıyla geliyor cihaza.

Carminat hep problem çıktığı günden bu yana; daha oturtamadılar o sistemi. Ne zaman da oturur bilemem, herkes şikayet ediyor tanıdığım.

Cihaz güzel, yazılım güzel; ama Türkiye'de hep bir şey eksik, hep bir şey yarım...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hmtblt

quote:

Sevgiler, saygılar

Live servis Türkiyede açılmadı; açılacağı konusunda da bir bildirimde bulunmadı TomTom bildiğim kadarıyla. HD data Mapshare güncellemeleriyle ve Harita yazılımıyla geliyor cihaza.

Carminat hep problem çıktığı günden bu yana; daha oturtamadılar o sistemi. Ne zaman da oturur bilemem, herkes şikayet ediyor tanıdığım.

Cihaz güzel, yazılım güzel; ama Türkiye'de hep bir şey eksik, hep bir şey yarım...

işte Tomtom bu

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.