Şimdi Ara

Tomtom Navigasyon Cihazları (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
945
Cevap
10
Favori
158.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç gün önce Vatan'daki indirimden 219 TL'ye via 130 modelini aldım, şimdilik memnun sayılırım. Cihaz içinden map share üyeliğimi de yaptım ancak bilgisayara bağlayınca map share güncellemelerini alıp almadığımı bilmiyorum. Map share başlığı altında herhangi bir güncelleme uyarısı vermiyor. Güncelleme sıklığı nedir, acaba ben mi henüz denk gelemedim? Bir de hız kameraları sanırım Türkiye için cihazda bulunmuyor, kendimiz yükleyebilir miyiz? Yükleyebiliyorsak bu güncel verileri nereden bulabiliriz? Son bir soru da e-5'teki hız sınırları hakkında. Gördüğüm kadarıyla hız sınırları bazı yerlerde yanlış tanımlanmış, örneğin yanlış hatırlamıyorsam Florya-Sefaköy arasında 50 km gösteriyor. Gerçekten hız sınırı 50 ise bilemiyorum ama yolda herhangi bir uyarı levhası yok. Yolda kontrol etmedim ama demo çalıştırırken Avcılar-Küçükçekmece arasına da 110 km hız sınırı gösteriyor. E-5'te 70 km üstünde olan yer var mı ki? Bu arada cihazdaki güncel haritam 2013 Ekim ayına ait. Eğer bahsedilen hız sınırları tomtom'un bahsettiği gibi değilse bence İstanbul gibi bir şehir için büyük hata.

• dionysossss D kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınıza MyDrive eklentisini kurmanız gerekiyor.

BURADAN indirip kurabilirsiniz. Cihazınızı bağlayın; Sonra kullanıcı bilgilerinizle 1 kez giriş yapmalısınız. Bu yolla yazılım, güncelleme ve mapshare düzeltmeleri almanız mümkün.

Cihazınızdaki mapshare ve diğer kullanıcılardaki (seçtiyseniz) güncellemeleri cihazınıza yükler. Başka bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

Navigasyon sırasında gördüğünüz ve burada bahsettiğiniz tüm olumsuzlukları cihazınız üzerinde ve MapShare Tools linkinden TomTom'a bildirimde bulunabilirsiniz. Önerileriniz TomTom tarafından kontrol edilir ve güncelleme olarak diğer kullanıcılarla paylaşır.

Keyifli navigasyonlar.

• DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. MyDrive yüklü halihazırda, bahsettiğiniz adımları gerçekleştirmiştim cihazı aldığım gün. Anladığım kadarıyla yapmam gereken başka bir adım yok. Ancak yine de hız sınırı gibi bir düzeltmeyi bence benim bildirmem bile gerekmiyor hele ki İstanbul gibi bir il için hem de E-5 için. Bu olumsuzlukların dışında cihazdan memnunum, rota hesaplamaları doğru, yeniden hesaplamalar çok hızlı. Haritalar da doğru, ömür boyu ücretsiz güncelleme ve Avrupa haritasının da olması artıları. Keşke sesle kontrol özelliği aktif olsa, belki de cihazın en güzel özelliği kullanılamıyor Türkiye'de. Bir de aradım ama bulamadım, cihazın gittiğim rotaları, konumları loglaması gibi bir özelliği yok mudur? Halihazırda bu iş için kullandığım küçük bir GPS data logger var elimde ancak TomTom bunu otomatik yapıyorsa çok pratik olacak.
  • dionysossss D kullanıcısına yanıt
    Log dosyası bilinen kadarıyla TomTom'larda tutulmuyor. Kendi forumlarında böyle bir bilidirimde bulunmuşlardı. Belki de kişisel gizlilik ilkelerine göre böyle paylaşmışlardır. Log dosyası tutmayan yazılım olmaz benim görüşüme göre; paylaşılmasını engellemiş olabilirler.

Sesle kontrol özelliğinin de sadece bir kaç ülkede kullanılabildiğini araştırmalarım sonucu öğrendim; bu öğrendiklerimin içinde Türkçe ile ilgili bir çalışma da yok henüz.

Şu an TomTom cihazların üstün malzeme/cihaz kalitesi ile tüm hızla geliştirdikleri haritaları, ömür boyu güncelleme hakkı vermeye başlaması yüzünden tercih sebebi oldu. Ancak şunu unutmamak gerekli ki henüz harita yönünde rakilerinin çok gerisindeler...

Bu nedenle cihazınızı desteklemeniz sizin için yarar sağlayacaktır. Map Share TomTom için, MapCreator Navteq için taze kan sağlamaktadır ve desteklenmelidir.

Harita tabanında Tomtom çok geliştirdi kendini, POI bazında da Navteq (Here yeni adıyla). Yakında Başarsoft'u yakalayacaklar; benden söylemesi

• Icn veya pio zengini navigasyon cihazlarinin bu ozelliklerini bizim tomtomlara aktarmanin, onlari da kullanabilmenin bir yolu var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Bir Akrabam bana tomtom via marka navigasyon cihazını hediye etti. Cihaz için bilgisayarıma My Drive connect programını kurdum. Program sayesinde güncellemeleri yaptım. Ancak cihazın haritası hala çok eski. Hatta rota planlaması yaptığımda bana haritanız şu anda 37 aylık diye uyarı veriyor. Oysa tomtom programı cihazımın güncel olduğunu söylüyor. Cihazım için aktivasyon yapmadım, zaten ben almamıştım. Sizce ne yapmam lazım. Bu cihazı güncelleyemez miyim. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streetdream -- 8 Aralık 2013; 20:53:34 >
  • fraust F kullanıcısına yanıt
    Yok malesef
  • streetdream S kullanıcısına yanıt
    Tomtom Müşteri Hizmetlerini arayın; cihazı sizin üzerinize kayıt etsinler o zaman ne olduğu ortaya çıkar. 37 ay uzun bir süre, muhtemelen güncelleme hakkınız olmayacaktır. Arkadaşınızdan bilgi alın geçmişle ilgili.
  • müşteri hizmetleri ile temasa geçtim. Fatura görüntüsü istediler ve darty sağolsun faturayı çıkardı. 2 yıl'dan fazla olmuş alalı. Müşteri hizmetlerindeki kişi bu tür sorunlarla zaman zaman karşılaştıklarını ifade ederek, bana 3 aylık güncelleme için aktivasyon yaptı. Yani kasım güncellemesini aldım, Şubattaki güncellemeyi de alabileceğimi söyledi. İnanın şaşırdım. Bu denli hızlı bir şekilde sorunun çözüleceğini pek beklemiyordum. Harita şu an güncel. Önceden yaşadığım şehir bomboş görünüyordu şimdi çok daha ayrıntılı. :) fakat şu da bir gerçek ki, başarsoftta tüm ayrıntılarıyla veriliyor. Yine de teşekkürler....
  • TomTom için 2014 Kış Haritaları Yayınlandı arkadaşlar; Harita Sürümü v9.20 olmuştur.

Aslında bu bir süre olmuştu ama bugün Mobile cihazlar üzerinde çalışan Uygulamaları da güncellenince duyurmadan edemedim

Hayırlı olsun kullananlara.

• Vatan'ın kampanyasıyla Via 135 modelini satın aldım. İyi kötü izlenimlerimi paylaşayım;

Kasa ve renk olarak aracıma güzel uyum sağladı. Orjinal bir duruşu var. Vantus cama çok iyi yapışıyor. Harita güncellemesini ömürboyu ücretsiz olarak sunması avantaj. Kullanıma v9.20 sürüme güncelleyerek başladım. Cihazı şu ana kadar İzmir içerisinde kullandım ve henüz herhangi bir hataya rastlamadım. Adres girmek biraz sıkıcı geldi. Alışırım herhalde diye düşünüyorum ama daha pratik olabilirmiş. Hedefi belirledikten sonra rotayı izlemek keyifli. Sesli yönlendirmeler çok iyi. Uyarılar tam zamanında. Menüsü oldukca kullanışlı. Tek başına araç kiti özelliği bile cihazın parasını çıkartır. Görüşmeyi ellerimi direksiyondan bile ayırmadan rahatça gerçekleştirebiliyorum. Rehberi komple hafızasına alıyor. 5'' ekranın büyüklüğü bence tam kıvamında. Ama iphone veya ipad'in retina ekranına olan bir göz alışkanlığınız varsa pikseller göze çok çarpıyor. Açılış ve kapanış süresi çok uzun. Bu süre kullanım metninde 10 saniye olarak öngörülmüş. Özellikle ilk açılışta o süreyi parmağınız basılı beklemek sıkıcı geliyor. Genel olarak beklentilerimi fazlasıyla karşıladı diyebilirim.

• BlackEagle kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Hayırlı olsun cihazınız. Açma işlemi için parmağınızı basılı tutmanıza gerek yok. Araç çakmak şarjı ile kullandığınızda kontak açık durumuna (ışıklar yandığında) 2 sn. kadar bekyin; cihaz açılır kendiliğinden. Sonra marşa basarsınız. Kapanışı zaten elektrik kesildiğinde otomatik 10 sn. içinde kapanır kendisi.

Keyifli navigasyonlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle

Vatan'ın kampanyasıyla Via 135 modelini satın aldım. İyi kötü izlenimlerimi paylaşayım;

Kasa ve renk olarak aracıma güzel uyum sağladı. Orjinal bir duruşu var. Vantus cama çok iyi yapışıyor. Harita güncellemesini ömürboyu ücretsiz olarak sunması avantaj. Kullanıma v9.20 sürüme güncelleyerek başladım. Cihazı şu ana kadar İzmir içerisinde kullandım ve henüz herhangi bir hataya rastlamadım. Adres girmek biraz sıkıcı geldi. Alışırım herhalde diye düşünüyorum ama daha pratik olabilirmiş. Hedefi belirledikten sonra rotayı izlemek keyifli. Sesli yönlendirmeler çok iyi. Uyarılar tam zamanında. Menüsü oldukca kullanışlı. Tek başına araç kiti özelliği bile cihazın parasını çıkartır. Görüşmeyi ellerimi direksiyondan bile ayırmadan rahatça gerçekleştirebiliyorum. Rehberi komple hafızasına alıyor. 5'' ekranın büyüklüğü bence tam kıvamında. Ama iphone veya ipad'in retina ekranına olan bir göz alışkanlığınız varsa pikseller göze çok çarpıyor. Açılış ve kapanış süresi çok uzun. Bu süre kullanım metninde 10 saniye olarak öngörülmüş. Özellikle ilk açılışta o süreyi parmağınız basılı beklemek sıkıcı geliyor. Genel olarak beklentilerimi fazlasıyla karşıladı diyebilirim.

açmak için basılı tutmayın
    düğmeye basıp bırakın
    basılı tutmak resetlemek için
    açılırken tamtam sesi duymamanız lazım

• aresefe kullanıcısına yanıt
    20 sn. süreyle basılı tutulduğunda Soft Reset yapar cihaz. TamTam sesi resetin tamamlandığını ifade eder.

Ayrıca artık (yeni yazılımla) fabrika ayarlarına döndüğünüzde favorileriniz, İÇN'leriniz silinmiyor. Sadece ayarlar sıfırlanır.
  • Teşekkürler. Kapatırken bas çek işe yarıyor fakat ilk açılışta bunu 2-3 kez tekrarlamak zorunda kalıyorum. Gerçekten enteresan bir süreç. Yine de basılı tutarak açıp kapamaktan iyidir. Bunu öğrendiğim iyi oldu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tomtom aksesuarlarını siteden değil de mağazadan görüp alabileceğimiz yerler var mı?

Misal şu ürünü denemek isterim.

http://www.tomtom.com/tr_tr/products/accessories/mounts-holders-and-docks/adhesive-dashboard-mount-kit-9UUB.001.12/
    Aynısını bulabilir misiniz bilmem ama tek adres var; eBay

Saygılar.
    Açılışta ilk elektrik akımıyla tepki vermemsi ilginç; aracınızda varsa 2. bir çakmak veya direkt şarj soketi varsa denermisiniz. Benim aracımda çakmak soketinden çalışmadı, ama yanındaki direkt elektrik soketinden aldığım elektrik ile çalışıyor. Araç Fiorino...

Binince kontağı 1. kademe açıyorum, enjektör ısıtma ışıkları sönünce o da açılmış oluyor.
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğim durum şarj kablosu takılı değilken oluyor. Uzun süre bir kullanımım olmadığı için henüz araç içerisinde şarj etme ihtiyacı duymadım.
    Anladım. Batarya 1 saatten sonra güç kaybetmeye başlayacağından konumlama sorunları yaşayabilirsiniz.
    Navigasyon cihazlarının araç şarjı bağlı iken kullanılması önerilendir. Çakmak yuvası çoklayıcıları var uygun fiatlı; ihtiyaç durumunda temin edilebilir. Ama böyle bir durum varsa mutlaka 2A güç destekli olması gerekli cihazınız için.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.