iş yerimde canon mf4450 cihazı var, 728 starter toner takılı.. baskılar kirli çıkmaya başladı. daha önce de bu sorunla karşılaşmıştım servis elemanı tonerin atık haznesi dolmuş dedi ve boşaltıp verdi. gerçekten de baskılar düzeldi. şimdi aynı sorun tekrar meydana geliyor. servis elemanı uzun sürede geliyor. kendim bu işlemi nasıl gerçekleşirebilrim? hazneyi boşaltma nasıl yapılır?
Arkadaşlar Olayı hallettim mondshagen66 nın dediği yerden söküyoruz. Ancak çok ilginç DRUM bitmemiş iyi bi temizlikle eski DRUM 'ı hala kullanıyorum. Bu HL-2040 süper ötesi bir yazıcı valla muhteşem bişi 100 bin sayfadan fazla çıktı aldım ama drum hala çalışıyor. Mükemmel.
quote:
Orijinalden alıntı: haxilo
iş yerimde canon mf4450 cihazı var, 728 starter toner takılı.. baskılar kirli çıkmaya başladı. daha önce de bu sorunla karşılaşmıştım servis elemanı tonerin atık haznesi dolmuş dedi ve boşaltıp verdi. gerçekten de baskılar düzeldi. şimdi aynı sorun tekrar meydana geliyor. servis elemanı uzun sürede geliyor. kendim bu işlemi nasıl gerçekleşirebilrim? hazneyi boşaltma nasıl yapılır?
videoda gösterildiği gibi toneri 2 ye yarın. atık haznesi renkli silindir yani drumun altındadır. drumu yerinden çıkartın drum bıçağını tutan 2 vidayı söküp atık haznesinde bulunan atık toneri boşaltın. drumun üzerini pamuk vasıtasıyla toz bebek pudrasıyla hafifçe pudralayın. ve söktüğünüzün tersi şekilde tonerinizi toplayın. benim size tavsiyem piyasada bulunan muadil tonerlerden almanız ve muadile dolum yapmanız. starter tonerler dolum için randıman vermez.
quote:
Orijinalden alıntı: molnet
Merhabalar.
7 ay önce HP Laserjet CP1025NW yazıcı aldım. Siyah toneri bitmek üzere yeni toner siparisi verdim. Diğer renkleride siparis vermek istedim ama orjinal tonerleri çok pahalı. Renkli tonerler bitmedi eğer biterse yazıcı sadece siyah toneri kullanmama izin verir mi ? Geçen gün a4 kağıt bitti işlemi iptal ediyorum ama hala kağıt istiyor. :D
1. Videodaki arkadaş tonerin üst kısmındaki plastik yeri eritip dolum yapıyor.Ben matkap ile toneri delip dolum yapabilir miyim? 2. Kaliteli Toner tozu ve chip leri nereden temin edebilirim ? 3. Yada Chip sıfırlama yöntemi var mıdır ? 4. Dolum yaptığım tonerden iyi baskı kalitesi elde edebilir miyim ? (Orjinal toner kalitesinde ?)
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder iyi günler dilerim.
Tekrardan merhabalar.
Toner tozu ve chip alıp youtube daki videoda gösterilen şekilde toner dolumunu yaptım. Şimdilik baskı kalitesi güzel gibi. (Sorun çıkmazsa) Deldiğim yeri koli bandı ile kapattım ama toner tozu kaçırdı sonra yara bandı ile denedim yine aynı oldu :D son olarak videodaki gibi alüminyum bant ile kapatınca sorun çözüldü. Dolumu evde yaptığım için bir miktar toner tozu eve döküldü temizliğini nasıl yapabilirim ?(Toner tozunu süpürge filtreleri tutamıyormuş)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cool111 hocam,
forumda okuduklarıma göre bu toner ve yazıcı işlerinde oldukça cool'sunuz. herkese yardımcı olduğunuzu görüyorum öncelikle yapmış olduğunuz bu kamu hizmetinden dolayı sizi tebrik ediyorum.
ofisimizde aylık 2.000-3.000 dolayında siyah baskı alıyoruz. ayda birkaç kez toner doldurtmak istemiyoruz. tek dolumla 2-3 ay bizi idare edebilecek, dolumu uygun fiyata yaptırılabilen, sadece lazer yazıcı olarak kullanılacak (çok fonksiyonlu halihazırda ofiste mevcut) profesyonel yazıcı olarak ne önerebilirsiniz.
Diğer arkadaşların önerilerine de açığız. Herkese teşekkürler.
Herkese merhabalar, Ben de yazıcı araştırıyorum hepsiburada linkini gördüm. İnternetten pdf olarak indirmiş olduğum kitapları yazdırmayı düşünüyorum; yaklaşık 2000-3000 sayfa kadar. Kendi içerisinden gelen toner bittiğinde kendim doldurabiliyorum sanırım? Kaç kez doldurabiliyorum acaba? Yani bir tonerin kaç kez hakkı var. Yardım edebilirseniz eğer bu 125 TL'lik fırsat bitmeden almak istiyorum. Bilen arkadaşlar acil cevap verebilirler mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Wishmaster
Bizim Sitemizide inceleyin isterseniz özellikle oki b2500 toner 2520 5460 - 5461 tonerleri için
dolum tonerler nasıldır acaba bir zaman sonra kullandığınız yazıcının bozulmasına sebep olur deniliyor
quote:
Orijinalden alıntı: cool111
malesef yok.
quote:
Orjinalden alıntı: foreone
Size bir soru. bende aldıktan bir kaç ay sonra bozulan bir ml-1610 var. Fakat uğraşamadım garantisi bitti. (öyle duruyor yaklaşık 2 senedir. bunun toneri tabi dolu 30 sayfa falan basıldı. bu toneri kullanan 0 bir makine var mı bildiğiniz?
toner dolumu yaptırdıktan sonra baskı yaptığımda silik çıkmaya başladı bir kaç kez daha denedim problem düzelmedi
quote:
Orijinalden alıntı: a_cansiz91
quote:
malesef yok.
quote:
Size bir soru. bende aldıktan bir kaç ay sonra bozulan bir ml-1610 var. Fakat uğraşamadım garantisi bitti. (öyle duruyor yaklaşık 2 senedir. bunun toneri tabi dolu 30 sayfa falan basıldı. bu toneri kullanan 0 bir makine var mı bildiğiniz?
toner dolumu yaptırdıktan sonra baskı yaptığımda silik çıkmaya başladı bir kaç kez daha denedim problem düzelmedi
iki sebepten olabilir. ya kullanılan toner tozu kaliteli değil yada drum değişme vakti gelmiş
Arkadaşlar merhaba Renkli yazıcı tonerlerimle ilgili sorunum var. Şirketimde 2 renkli yazıcı var, HP Color Laserjet CP1515n ve HP Color Laserjet CM1312nfi. Bunlar için kenarda tahminimce 1 senedir bekleyen dolum tonerler vardı. Bunları yazıcıya taktığımda hepsi %96-97 civarında dolu gözüktüğü halde, çıktılar çok kötü, verim alamadım. Öneriniz nedir? Bendeki tonerleri yeniden doldurmak? Muadil tonerlerden satın almak ?
quote:
Orijinalden alıntı: ShaDoW_17
@cool111
Emeğiniz için teşekkürler güezl bir başlık olmuş.
Sizden tavsiyede bulunanızı isteyecektim.
Dolumu kolay yapılabilinen çift taraflı adf si olan hızlı bir yazıcı öncelikle a4 olarak ne tavsiye edersiniz. A3 olanı hakkında fikriniz varmı.
S/B veya renkli önerileriniz varmı?
Saygılar
bir toneri en fazla kaç defa dolum yaptırabiliriz
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: a_cansiz91
quote:
malesef yok.
quote:
iki sebepten olabilir. ya kullanılan toner tozu kaliteli değil yada drum değişme vakti gelmiş
drum değişimi ne zamanda bir yapılıyor
baskı yaparken kenarlarda iz yapıyorsa veya çok silik baskı alınıyorsa değişim zamanı gelmiştir.
quote:
Orijinalden alıntı: Wishmaster
Bizim Sitemizide inceleyin isterseniz özellikle oki b2500 toner 2520 5460 - 5461 tonerleri için
sipariş versek kargo ödemesi hangi tarafa ait olur
quote:
Orijinalden alıntı: osmanyaylali
Cool111 hocam,
forumda okuduklarıma göre bu toner ve yazıcı işlerinde oldukça cool'sunuz. herkese yardımcı olduğunuzu görüyorum öncelikle yapmış olduğunuz bu kamu hizmetinden dolayı sizi tebrik ediyorum.
ofisimizde aylık 2.000-3.000 dolayında siyah baskı alıyoruz. ayda birkaç kez toner doldurtmak istemiyoruz. tek dolumla 2-3 ay bizi idare edebilecek, dolumu uygun fiyata yaptırılabilen, sadece lazer yazıcı olarak kullanılacak (çok fonksiyonlu halihazırda ofiste mevcut) profesyonel yazıcı olarak ne önerebilirsiniz.
Diğer arkadaşların önerilerine de açığız. Herkese teşekkürler.
canon 5940 modelini tercih edebilirsiniz. yüksek kapasiteli modelleri 6000syf.kapasitelidir. dolumuda 45-65t.l. arasındadır.
Arkadaşlar merhaba Renkli yazıcı tonerlerimle ilgili sorunum var. Şirketimde 2 renkli yazıcı var, HP Color Laserjet CP1515n ve HP Color Laserjet CM1312nfi. Bunlar için kenarda tahminimce 1 senedir bekleyen dolum tonerler vardı. Bunları yazıcıya taktığımda hepsi %96-97 civarında dolu gözüktüğü halde, çıktılar çok kötü, verim alamadım. Öneriniz nedir? Bendeki tonerleri yeniden doldurmak? Muadil tonerlerden satın almak ?
tonerlerinizi düzeltmek büyük ihtimalle doldurmaktan daha zor olur ve kolay kolay hiç bir firma başka firmanın doldurduğu toneri beğenmez üstelik uygun şartlarda açıkta beklemiş ve ışığa maruz kalmışsa dramları ve bıçaklarıda arızalanmıştırbüyük ihtimalle. en sağlıklısı dolum muadilini tercih etmek olacaktır. sıfır muadillerde renkli tonerler biraz sıkıntılıdır ve pahalıdır.istanbul içindeyseniz size bu modellerden 2takım getirirsek (tam garantili sorunsuz) nerdeyse dolum fiyatına bitince sorunsuz doldurabileceğiniz tonerleriniz olmuş olur. muadil (orjinal boştan üretilme) takım fiyatı: 220t.l.dir. bitincede takımını 160t.l.den doldururuz.
internette boş toner satışı yapılıyor ve fiyatları gayet makul.niçin böyle olduğunu çok merak ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetserbetci
internette boş toner satışı yapılıyor ve fiyatları gayet makul.niçin böyle olduğunu çok merak ediyorum.
dolum kullanmayıp orjinal toner kullanan kuruluşlar vardır. mesela bankalar, resmi kurumlar, çeşitli özel kuruluşlar. bu kurumların çalışanları toner bittiğinde bilgi işleme gider boşunu verip dolusunu alır. bu kurumların ellerindeki boşlar belli bir miktara gelince toner dolum firmalarını çağırıp pazarlık usulu satarlar. çoğu hiç dolum görmemiş oluyor. eğer toner dolumundan anlıyorsanız muadili pahalıysa bu şekilde dolum yoluna gidebilirsiniz.