Şimdi Ara

tongaya düşmemek için nasıl bir yol izlemeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar,citroen c4 almak üzereyim fakat arabayla ilgili kafamda bazı soru işaretleri var.
    daha doğrusu araç çalıntımı, yada bu tarz sıkıntıları varmı diye düşünüyorum. ben izmirdeyim, aracı sahibinden.comdan buldum izmir diye. aracın plakası ankara plaka. konuşup anlaştığım kişi( bana kendisini aracın sahibi diye tanıttı) ruhsat sahibi değil, ruhsat sahibinin teyzesinin oğlu olduğunu söylüyor. ve kendisi müteahhitmiş ve model yükseltmek için satacağını belirtiyor..
    araç güzel ve temiz.. bu durumda ne yapmalıyım, tongaya düşmemek için nasıl bir yol izlemeliyim, yada hiç uğraşmayıp vazgeçtiğimimi söyleyeyim, siz olsaydınız ne yapardınız
    bu arada aracı yetkili servise soktum, onlar ruhsattaki şasi nosunu ve aracın nosunu karşılaştırıyorlarmı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: goldenizmir

arkadaşlar,citroen c4 almak üzereyim fakat arabayla ilgili kafamda bazı soru işaretleri var.
    daha doğrusu araç çalıntımı, yada bu tarz sıkıntıları varmı diye düşünüyorum. ben izmirdeyim, aracı sahibinden.comdan buldum izmir diye. aracın plakası ankara plaka. konuşup anlaştığım kişi( bana kendisini aracın sahibi diye tanıttı) ruhsat sahibi değil, ruhsat sahibinin teyzesinin oğlu olduğunu söylüyor. ve kendisi müteahhitmiş ve model yükseltmek için satacağını belirtiyor..
    araç güzel ve temiz.. bu durumda ne yapmalıyım, tongaya düşmemek için nasıl bir yol izlemeliyim, yada hiç uğraşmayıp vazgeçtiğimimi söyleyeyim, siz olsaydınız ne yapardınız
    bu arada aracı yetkili servise soktum, onlar ruhsattaki şasi nosunu ve aracın nosunu karşılaştırıyorlarmı acaba

Ruhsat sahibi değilse ve vekalet de yoksa bu aracı almanızı tavsiye etmiyorum.

Ya da bu kişinin teyzesinin oğlu diye bahsettiği kimsenin telefonunu isteyin, bire bir konuşun, ondan sonra bu kişi size güven verirse arabayı satın almak için girişimlere başlayınız.

Bu kişi al- sat yapıyor olabilir, genelde de yeğenim, teyzemin oğlu gibi şeyler söyleyerek alıcıyı kandırıyorlar.

Bu kişi samimiyse sizi teyzemin oğlu diye bahsettiği kimseyle görüştürür, sizi görüştürmezlerse hiç bulaşmayın.

Bir de aracı almaya karar verirseniz, yapılan kontrollerde satıcının size söylemediği bie kusur çıkar da , satıcı da bunu bilmediğini söylerse ne olursa olsun yine bu aracı almayın.

Benim naçizane tavsiyelerim bunlar.

• Tek tavsiyem sana yasal prosedür neyse onu uygula ayrıca orjinal servisine götürüp baktır araca
  • Arkadaşım yapman gerekenler;
    1- Aracı satan kişi ruhsat sahibi ve bizzat aracı kullanan kişi ise aracın geçmişi ve yapılan bakımları hakkında size bilgi verebilir. Aracın sahibiyim diyen kişiye aracın yağının ne zaman değiştiğini, triger setini ne zaman değiştiğini...vs gibi rutin bakımlarıyla ilgili birkaç şey sor eğer kem küm ederse bilinki o vatandaşın araçla bir ilgisi yok al sat işi yapan komisyoncunun biridir. Aracı kullanan kişi yapılan bakımlarını bilir.
    2- Araç herşeye rağmen hoşunuza gitti ise önce tramer.org sitesinden aracın ruhsatında yazan plaka ve şase numarasını girerek kaza yapıp yapmadığına, yaptı ise ne tür kaza yaptığına bakın ağır kazalı ise Allahısmarladık deyip ayrılın. (ilk etapta ve ücretsiz bir hizmet)
    3- sizin bildğiniz ve güvenebileceğiniz servis/usta ya aracı motor, şanzuman, kaporta ve mekanik aksamını kontrol ettirin özellikle km.nin düşürülüp düşürülmediğine bakın aynı zamanda ruhsatta yazan motor ve şase numarasını da kontrol etmeyi unutmayın harf rakam grubunda bir rakam eksik ya da hatalı girilmiş olabilir trafikteki memurdan kaynaklanan bir durumdur birçok araçta rastlanıyor muayne esnasında düzeltilir. Yani şase de diyelim ki O harfi yerine 0 sıfır rakamı basılmış, ..vs gibi
    4- Bu safhaya kadar geldiyseniz aracın satış işlemini noter aracılığı ile yapabilirsiniz. Çalıntı-Hak Mahrumiyeti-İpotekli-Hacizli araçların satışı noterde yapılamaz. Noter aracın satışını yapmadan önce tüm bunları internet üzerinden kontrol etmek ve satışı ondan sonra yapmak zorundadır. Binde bir ihtimal siz noterde aracın satışını yaptığınız gün aracın sahibi aracın dosyasına haciz koydurursa biraz mahkemede uğraşırsınız noterdeki bilgiler online değildir bir önceki iş gününe aittir. Yani saati saatine yeni bilgi girişi yapılmıyor. Elbette bu olasılıkta binde birdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFANER -- 4 Haziran 2010; 6:50:29 >

• aslında o kadar korkmanız yersiz aracı bi servise gösterin ve yazılı belge isteyin bi miktar para karşılında bu belgeyi verir servis size daha sonra araç içinize sindiyse satıcı ile birlikte notere gidin zaten vekaleti falan yoksa orda satış yapamaz hacizli yada çalıntıysa satış gerçekleşmez noter bunları kontrol eder satışı imzalar parayı teslim edersiniz anahtarı alır gidersiniz bu kadar korkmayın
  • Noterde herşey çıkar merak etmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.