toolchain'in 2.0 bellenimi icin cikan surumunu kullanarak OpenGL uygulamasi derleyebilmis olan veya elinde sadece ekrana kare cizdirmekten ibaret de olsa toolchain 2.0 ile derlenebilen bir kod dosyasi ve "makefile"i olan var midir acaba? Iki uc gundur ugrasiyorum fakat 1.1.4 uzerinde derleyebildigim kodlari 2.0'a uyarlayamadim. Elde ettigim en iyi sonuc siyah bir ekran oldu ki takdir edersiniz, yeterince iyi bir sonuc degil :)
Ozellikle Andrew Willmott'un uygulamasini nasil uyarlayabilecegimi tarif eden cikarsa pek bir mutesekkir olacagim.
Bu arada, Saurik'in aciklamalarini da okudum ve sorunun UILayer'dan kaynaklandigini dusunuyorum. Saurik tarafindan tarif edilen sekilde uyarlamaya calistim fakat olmadi, olduramadim :)
toolchain'in 2.0 bellenimi icin cikan surumunu kullanarak OpenGL uygulamasi derleyebilmis olan veya elinde sadece ekrana kare cizdirmekten ibaret de olsa toolchain 2.0 ile derlenebilen bir kod dosyasi ve "makefile"i olan var midir acaba? Iki uc gundur ugrasiyorum fakat 1.1.4 uzerinde derleyebildigim kodlari 2.0'a uyarlayamadim. Elde ettigim en iyi sonuc siyah bir ekran oldu ki takdir edersiniz, yeterince iyi bir sonuc degil :)
Ozellikle Andrew Willmott'un uygulamasini nasil uyarlayabilecegimi tarif eden cikarsa pek bir mutesekkir olacagim.
Bu arada, Saurik'in aciklamalarini da okudum ve sorunun UILayer'dan kaynaklandigini dusunuyorum. Saurik tarafindan tarif edilen sekilde uyarlamaya calistim fakat olmadi, olduramadim :)
Tesekkurler pesinen
apple ın dev ayfasında how to vidyoları var; bir uygulama üzerinde çalışıyorum şu an.
Arkadaşlar Windows altında Iphone uygulaması geliştirebiliyormuyuz ? Yoksa hala Mac OS bağımlısımıyız?
quote:
Orjinalden alıntı: burakc
Arkadaşlar Windows altında Iphone uygulaması geliştirebiliyormuyuz ? Yoksa hala Mac OS bağımlısımıyız?
1.1.4 icin windows'ta kod gelistirmek mumkun ve gayet pratik. "iPhone cygwin toolchain" gibi kelimelerle aratirsaniz cikacaktir. Su an tatildeyim, isteyen olursa bir kac gun sonra, kullanima hazir bir paket yukleyebilirim.
2.0 icin henuz windows-cygwin ortami hazir degil(di bir kac gun oncesine kadar). Derleme islemlerini iPhone uzerinde yapmaniz gerekiyor, o da cogu zaman pek pratik olmuyor.
Velhasili, her hal u kârda, bir mac'iniz olmak zorunda degil iphone uygulamasi gelistirmek icin.
Yalniz, toolchain ve apple'in uygulama gelistirme ortami biraz farkli, nitekim bir ortamda gelistirilen kod digerinde derlenemiyor. Toolchain'in sinirlari daha genis fakat resmi SDK icin de ornek bulmak ve destek almak daha kolay.
Apple'in orneklerine bir goz atarim ilk firsatta, toolchain ile uyumsuzlugundan mutevellit pek dikkate almamistim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme