Şimdi Ara

Top 10 üniversiteye giremeyecekseniz kasmayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mühendislik mesleği 3-4 sene önce can çekişiyordu, şu an ölmüş durumda. top 10 üni yok aslında. top 6 var. odtü itü boun bilkent koç sabancı.

bu okullara giremeyen birisinin kendisini riske atıp ortalama bir okulda okuması bence mantıklı değil. Özelde iş bulamazsa devlete girme şansı da kalmadı, kpss kilitlendi iyice. 30 bin sıralama ile eczacılık yazmak bile daha mantıklı. (fizyoterapi yazmayın o da bitti, adamlar kpss rekortmeni)

Kendini geliştirme falan hikaye. Bilgisayar kursuna gidip sertifika almak hiçbir işe yaramıyor. İş tecrübesi istiyorlar. Bunun için de 3-4 sene bir yerde çalışman lazım. Etiket olmayan okullardan çıkanlar genelde dandik firmalara girdiği için pek tecrübe kazanamıyorlar. Zaten küçük firmalarda çalışmak eziyettir. Bu satırları mühendis bir abiniz olarak yazıyorum. Ortalama üniversitelerde müh okumayın.
  • İntihar edelim o zaman biz ya? Napayım yapamıyorum bu sınav işini olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Gebze Teknik-Özyeğin kötü okullar mı mesela ayrıca kendini geliştirmek nasıl hikaye olabilir boş oturan adamla çok çalışan adam hiç bir zaman aynı olamaz bence mesela ben lise1den beri kodla içli dışlıyım ya da yurdışı master için üni adı pek önemli değil ortalamayı 3,3-50 tutup ing bilen birisi kabul alabiliyor araştırdığıma göre.. (bilg müh. için konuştum)
  • Yine iyice azıttınız ya , beyler koç okumayan ekmek bulamaz koç kazanamıyorsanız gidin fırıncı olun yeaa

Beyler Türkiye'de 800 milyar dolarlık bir ekonomi var bundan kendinize pay alabilmek için sadece top 10 dediğiniz yerlerden mezun olmanız şart değildir , kapitalizmin çalışanın emek verenin hakkını her zaman verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkandao

Gebze Teknik-Özyeğin kötü okullar mı mesela ayrıca kendini geliştirmek nasıl hikaye olabilir boş oturan adamla çok çalışan adam hiç bir zaman aynı olamaz bence mesela ben lise1den beri kodla içli dışlıyım ya da yurdışı master için üni adı pek önemli değil ortalamayı 3,3-50 tutup ing bilen birisi kabul alabiliyor araştırdığıma göre.. (bilg müh. için konuştum)
    bilg müh'te istisnai durumlar. Kötü okul bitirip iyi iş bulanlar oluyor. Yazılım açığı çok olduğu için. Yine de risktir.
  • Hacettepe ee mezunuyum ort 3.05. 8.5 k maaş ile savunma sanayinde çalışıyorum 3 senedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goygoy06 -- 27 Ocak 2019; 16:31:2 >
  • Adam haklı

• top 10 üniversitede okuyabiliyorsanız okuyun.Okuyamıyorsanız çok kötü değilse üniversite ,burda bölümün üniversitedeki durumuna bakmak lazım ,yine okuyun.Ama top 10'daki adama göre ne yönden eksikseniz o yönlerden kendinizi geliştirmeye çalışın.Staj yapın , iş tecrübesi edinmeye bakın eğer özel sektörde iş kovalamak istiyorsanız.Ben yazın staj niyetine bedava çalışmıştım bu yazda düşünüyorum.Piyasa bilginiz artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    Elime geçen para

• Viper3478 kullanıcısına yanıt
    lise 4. sınıfta hollanda menşeili bir şirkette remote olarak python/django developer olarak çalıştım bir süre. daha lisedeyken bile iş bulunabilir, tabiki fazlasıyla azimle :) ayrıca belirteyim ben sınavlarda pek başarılı bir insan değilim. ama matematiği ve bilgisayar bilimlerini seviyorum. yani dandrik dediğiniz sınavı yapamıyorum ama bilkentte veya ODTÜ de okuyan insanların dönem ödevini veya bitirme projelerini yapabiliyorum. ama tabikide üniverste önemsiz demiyorum. ama her iyi üniverste kazanamayan insanda gerizekalı olmuyor.
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    konudan alakasız ama bu maaş ile kullandığınız arabayı sorabilir miyim ? (aileden gelen para ile almadıysanız tabi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maysa24

lise 4. sınıfta hollanda menşeili bir şirkette remote olarak python/django developer olarak çalıştım bir süre. daha lisedeyken bile iş bulunabilir, tabiki fazlasıyla azimle :) ayrıca belirteyim ben sınavlarda pek başarılı bir insan değilim. ama matematiği ve bilgisayar bilimlerini seviyorum. yani dandrik dediğiniz sınavı yapamıyorum ama bilkentte veya ODTÜ de okuyan insanların dönem ödevini veya bitirme projelerini yapabiliyorum. ama tabikide üniverste önemsiz demiyorum. ama her iyi üniverste kazanamayan insanda gerizekalı olmuyor.
    İnsanlara bunu anlatmakla boşuna uğraşıyorsunuz millet; biz İTÜ'ye gireceğiz mezun olunca herkes bizi isteyecek kafasındalar herkes bunların kafasında olsa Silikon Vadisinde millet senin Ortadoğuda okuduğun 700. okuluna mı bakar Harvard Mezununa mı bakar en basitinden soruyorum bunu.

• maysa24 kullanıcısına yanıt
    Herkes iyi hatta iyiyi bırak üniversite okumak zorunda değilki be kardeşim. Marangozun bile çırak olarak öğrenin var, kendi kendine öğreneni var. İş bulduğu sürece ikiside para kazanır.

Sen kendi kendini geliştir yazılım alanında elbet iş bulursun ve eğer işini iyi yapıyorsan elbette bir çok avelden daha çok kazanırsın.

Üniversite işin başka bir boyutu. Üniversite bir bakış açısı, çevre, kültür edinme merkezi bence. Kazanamazsanda para açısından sıkıntı yok. Çünkü üniversiteler meslek kursu değil.
  • Top 10 üniversite lafına çok güldüm ya. Hala bizim eğitim sistemi düzelmedi bu kafayla da düzelmesi çok zor. Girdiğin üniversitenin hiçbir önemi yok. Biriniz 400 dolara zor bela iş bulur top 10 dediğin adam da gider 600-700 dolara iş bulur maksimum. Yani ikisi de karın tokluğuna çalışır köpek gibi. Girdiğin üniversiteden çok kendini o 4-5 senede ne kadar geliştirdiğin önemli.

• cybershot123 kullanıcısına yanıt
    Sivilceli bir liseli ergen olduğunu keşke bu kadar belli etmeseydin :) Şirketlerin üst kademelerine bak bakayım hangi ünileri göreceksin? Evet belki top 10daki adam 600-700le dandik ünideki 400le başlıyor ama 5 sene sonra top 10daki 2000 dolarlara çıkarken dandik ünideki 400-500de kalıyor. İş hayatını bilmiyorsunuz bari gelip size akıl veren abilerinizi dinleyin. 1-2 bölüm hariç her şey etiketten ve networkten ibaret.
  • Top 10 üniversite hangileri gençler ona göre söyleyin yoksa işsiz kalacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gegehthtvsshas -- 7 Şubat 2019; 21:11:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithellius

Sivilceli bir liseli ergen olduğunu keşke bu kadar belli etmeseydin :) Şirketlerin üst kademelerine bak bakayım hangi ünileri göreceksin? Evet belki top 10daki adam 600-700le dandik ünideki 400le başlıyor ama 5 sene sonra top 10daki 2000 dolarlara çıkarken dandik ünideki 400-500de kalıyor. İş hayatını bilmiyorsunuz bari gelip size akıl veren abilerinizi dinleyin. 1-2 bölüm hariç her şey etiketten ve networkten ibaret.
    gerçek iş hayatını çözdüğünüz testlerdeki oran orantıya benzetmeyin yok öyle binle başlarsa 5 sene sonra 5 bin 10 sonra onbin :) Şuanda 2.5 e çalışan itü elektrik mezunu var haberiniz olsun. bütün genellemeler yanlıştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.