Şimdi Ara

Top 10 üniversiteye giremeyecekseniz kasmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunda çok ciddiyim. Adam Allah'ın unuttuğu bir şehirdeki dandik üniden zar zor 2.01 ortalamayla diploma almış iş bulamıyor, sonra üni mezunu işsiz ordusu ühüü diye ağlıyor. Bu devirde odtü makine mezunu bile "lan iyi iş bulabilecek miyiz acaba" diye düşünmek zorunda kalıyor. İnanmayan gitsin sorsun. Top 10 üniye girmek bir garanti sağlamasa da iyi bir iş için şans sağlıyor. İş hayatını toz pembe görenleri uyandırayım dedim. Top 10 bile iyi bir iş için birbirini yerken size anca onların artıkları kalır. Sonra da 2000 liraya dandik bir patron şirketinde mühendislik yaparsınız.

Eğer mesleğinizdeki top 10 üniversiteye giremiyorsanız ya tekrar sınava girin ya da boşuna üni okumayın. Gelip de bana birilerinin torpiliyle işe girmişlerin hikayelerini anlatmayın. "Aga üni dandik ama kendimi geliştiririm" diye kendinizi kandırmayın. İyi bir şirkette bir pozisyon açıldığında yaklaşık 5000 ön başvuru olur. Bunların 4000i direk üniden dolayı elenir. Boğaziçi, Odtü, Bilkent, İtü vs dururken sırf yarım yamalak ingilizce kursuna gittiniz de kendinizi geliştirdiğinizi sandığınız için kimse size iş vermez.

Bunları sizi üzmek için değil tam tersine değer verdiğim için söylüyorum. Hayatınızı çöpe atmayın. Bu sınava çok iyi çalışıp top 10a girin.

• Yine yanlış düşünüyorsun. Sen sadece 1 2 olayla durumu genelliyorsun. Oysa senin bahsettiğin çok nadir birkaç olaydan biri. Ama şuanda Microsoft, Google yada iyi aklına gelen başka standartlardaki şirketlerdeki Türklerin çoğunluğu iyi üniversitelerden mezun olmuştur.

Yani bulup getirsen kaç tane ODTÜ mezunu yurtdışında kaç tane Kocaeli mezunu yurtdışında? Sence hangisi ağır basacak? Hakkaniyetli konuşalım lütfen.

Üniversite sınavının objektifliği tartışılır ama bu tümüyle adaletsiz dünyada sınav adaleti inan bakılacak son şey.

Ama bence üniversite sınavı çokda adaletsiz değil. Çünkü çok çalışanlar genelde kazanıyor. Yani yatanlar ve tembeller her türlü kaybediyor.

Yani zengin çocuğu yada fakir çocuğu farketmez çalışan kazanıyor. He imkan açısından zengin daha şanslı ama işte deminde söylediğim gibi dünya adaletsizlik dolu.

Pollyannacılığı bırakıp gerçek dünya ile yüzleşmeliyiz arkadaşlar.
    Ben gayet iyi biliyorum ve adam haklı. Çünkü bilgisayar ve elektrik elektronik alanında okul okumadan öğrenen adamlardan daha iyileri var artık. Hemde üniversite mezunu. Yani eskidendi o usta çırak ilişkisiyle yazılım/elektronik öğrenip iyi şirkete kapak atma. Artık herkes üniversite mezunu ve başarılı.

Ve asıl seni dinlememek lazım çünkü aç linkedini bak aklına uluslararası "iyi" hangi şirket gelirse yaz aramaya bak bakalım müdürler ve proje liderleri hangi üniversitelerden.

Bir şey bilmiyorsunuz bari iyi yola sokan insanların yoluna taş koymayın.

Ama ben hiçbir zaman iyi üniversite kazanamayacağım bari kazanma hayali olanların yoluna taş koyayım mantığındaysan bilemem.

Sonuçta kedi ve ulaşamadığı ciğerin hikayesini hepimiz biliyoruz.
    Şöyle desek daha doğru olur; okumak istediğiniz bölümü bırakmayın, aksine bu kadar çok istiyorsanız daha çok çalışıp girebileceğiniz en iyi yerlerden birine girin, çünkü bu imkansız değil, eminim bu konuları açan arkadaşlar da iyiliğiniz için söylüyordur. Örneğin tıp istiyorsunuz, ciddi ciddi Hacettepe, Cerrahpaşa gibi yerlere bakıp iç çekip kazanamam mı diyorsunuz? yoksa işte burayı kazanıp etrafımdaki herkesin ağzının payını vereceğim mi?
  • Şöyle desek daha doğru olur; okumak istediğiniz bölümü bırakmayın, aksine bu kadar çok istiyorsanız daha çok çalışıp girebileceğiniz en iyi yerlerden birine girin, çünkü bu imkansız değil, eminim bu konuları açan arkadaşlar da iyiliğiniz için söylüyordur. Örneğin tıp istiyorsunuz, ciddi ciddi Hacettepe, Cerrahpaşa gibi yerlere bakıp iç çekip kazanamam mı diyorsunuz? yoksa işte burayı kazanıp etrafımdaki herkesin ağzının payını vereceğim mi?
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Yalnız bu arkadaşın dedikleri tıp dışındaki bölümler için geçerli sanıyorum.
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Eğer özelde çalışmak istiyorsanız tıp için de geçerli. Örneğin Acıbadem hastanesine bakın hekimler nereden mezun olmuşlar? Top 10 dışında göremezsiniz.
  • Mithellius M kullanıcısına yanıt
    Hiç alakası yok. Uzmanlığı hangi ünide veya hangi ?ğotim araştırma hastanesinde yaptığınız etkili oluyor. Burada da kriter kazanacağınız tecrübe ve göreceğiniz vaka sayısıyla ilgili oluyor.

Örneğin Malatya inönü tıp fakültesi transplantasyon alanında türkiyenin en başarılı fakültesi durumunda. Uzmanlığinı burada almış bir genel cerrahın avantajı oldukça fazla olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 ihtimalle arkadaş üniversite okumuyor

• Ben gayet iyi biliyorum ve adam haklı. Çünkü bilgisayar ve elektrik elektronik alanında okul okumadan öğrenen adamlardan daha iyileri var artık. Hemde üniversite mezunu. Yani eskidendi o usta çırak ilişkisiyle yazılım/elektronik öğrenip iyi şirkete kapak atma. Artık herkes üniversite mezunu ve başarılı.

Ve asıl seni dinlememek lazım çünkü aç linkedini bak aklına uluslararası "iyi" hangi şirket gelirse yaz aramaya bak bakalım müdürler ve proje liderleri hangi üniversitelerden.

Bir şey bilmiyorsunuz bari iyi yola sokan insanların yoluna taş koymayın.

Ama ben hiçbir zaman iyi üniversite kazanamayacağım bari kazanma hayali olanların yoluna taş koyayım mantığındaysan bilemem.

Sonuçta kedi ve ulaşamadığı ciğerin hikayesini hepimiz biliyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 yıl sonra sınava girmek
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kötü bir üniversitede okuduysan ilk seneler sürünürsün.

Odtü makina okuyan adam acaba iş bulabilecek miyiz diye düşünmez. Acaba hakettiğim maaşlara iş bulabilecek miyim diye düşünür. Sektöre çok hakim değilim fakat kendim üzerinden yorumlayabilirim. Birisini işe alacak olsam Hangi üniversiteyi bitirdiğine bakarım tabi ki. En iyi şirketlerde en iyi üniversiteleri bitirenler çalışır hemen hemen.

Kötü bir okuldan mezunsan senaryo: Kötü bir maaşla işe başlarsın. Eğer potansiyel varsa işini iyi yapmaya çalışıyorsan o şirkette bir üst kademeye geçersin veya başka şirketlere transfer olursun. Şunu demek istiyorum Anadolu da herhangi bir üniversiteden mezun olmuş 2-3 senelik mühendis yeni boğaziçi mezunundan daha değerli olabilir.

Şu da var Türkiye de sadece 30-40 şirket yok. Örnek vermek gerekirse Makine. Her sene 600-700 makine mezunundan daha fazlası işe alınıyor. Yani Bu top üniversitelerin çıkardığı mühendis sayısı belli ve sektörün ihtiyaç duyduğu mühendis sayısı belli. Zaten odtü,boun gibi kaliteli yerlerde okuyanların büyük bir kısmı yurt dışında çalışıyor.

• dedi ve matematik denemesine başladı.. hayatında kaç kere üniversite mezunu olup da iş aradın boş adam.
  • Yine yanlış düşünüyorsun. Sen sadece 1 2 olayla durumu genelliyorsun. Oysa senin bahsettiğin çok nadir birkaç olaydan biri. Ama şuanda Microsoft, Google yada iyi aklına gelen başka standartlardaki şirketlerdeki Türklerin çoğunluğu iyi üniversitelerden mezun olmuştur.

Yani bulup getirsen kaç tane ODTÜ mezunu yurtdışında kaç tane Kocaeli mezunu yurtdışında? Sence hangisi ağır basacak? Hakkaniyetli konuşalım lütfen.

Üniversite sınavının objektifliği tartışılır ama bu tümüyle adaletsiz dünyada sınav adaleti inan bakılacak son şey.

Ama bence üniversite sınavı çokda adaletsiz değil. Çünkü çok çalışanlar genelde kazanıyor. Yani yatanlar ve tembeller her türlü kaybediyor.

Yani zengin çocuğu yada fakir çocuğu farketmez çalışan kazanıyor. He imkan açısından zengin daha şanslı ama işte deminde söylediğim gibi dünya adaletsizlik dolu.

Pollyannacılığı bırakıp gerçek dünya ile yüzleşmeliyiz arkadaşlar.

• Sen anlayana kadar yazacağım hocam. Söyleyeceğin her şeye bir cevabım var. Mühendis adamın mühendis olacağı ne malum? Lise konuları bir kurum tarafından belirleniyor ve okutuluyor. Bizde girdiğimiz sınavlarda bu "müfredat" ile sorumluyuz. Ee dolayısıyla adamın mühendis olacağını sistem sınav ile belirliyor. Lakin herkesin görmesi gerektiği dersleri ortak bir karar ile.

Mühendis olacağını sınav belirlediği için mühendise biyoloji okutulmuyor, mühendis adayı olmak isteyen lise öğrencisine biyoloji soruluyor ve soruluyor çünkü "müfredatta" var.

Ayrıca mesele sadece hırs değil hocam. Madem bu arkadaşlar gerçekten Silikon Vadisine gidebilecek kadar iyiler, şu dandirikten üniversite sınavınıda geçsinler.

Yani o sözde hedefi olan insanlar önce üniversite sınavını geçebilsin. Bu arada mesele hırs ve azim ise iyi üniversitelerde mühendislik okuyanlar 4 5 sene boyunca yatmıyor :D Mühendislik sınavında da aynı çalışkanlıklar gösteriyor.

Hocam hayalperest olacaksanızda ayağınız yere bassın. Eğer Steve Jobs, Nicolai Tesla, Bill Gates, Mark zükenberk gibi kişileri idol alıyorsanızda bunların çoğu okul terktir ama üniversite terktir. Ve hepside kendi alanında en iyi üniversiteleri "kazanıp" bırakmıştır.

Bakın burdan bir ders çıkarılmalı! Bu adamların hepsinin hayatı üniversiteden sonra değişti. Ama iyi üniversitelerden sonra. Zaten üniversite derslik değildir. Üniversite size bakış açısı, kültür ve en önemlisi çevre katar.

Dolayısıyla o sınava girilecek ve iyi üniversiteler kazanılacak. Yoksa gerçekten aşırı zorlanılacak.

• jimi_12332 J kullanıcısına yanıt
    Tamam işte transplantasyon alanında çalışacaksanız top 10'daki üniye girin diyorum o da inönüymüş mesela.
  • Muhendislikte üniversite sadece ilk işiniz icin onemli benim enistem ortalama bir unide okudu 30 yasinda ceo oldu 30k euro maaşla şimdi yurt ici yuet dışı fabrikalari var ve bu adam bolge muduruyken de ayni caliskanligi gosterdi suanda da cabaniza bagli universite sinavi kimsenin sonu değil

• Universiteyi ekmek teknesi zanneden zihniyetin %90 i is bulamiyor zaten

• Top 10 unu sayarmisin

• Trde top universite yok onlar amerikada

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağ ol, aydınlandık.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.