Şimdi Ara

Top Okullar Arasında İTÜ nün Gösterilmemesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
4
Favori
17.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Boş atma vizyonsuz git sabancıya 18k ile girdim diye sıralamama yazık mı ettim diye düşün sen
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    hocam bende istemeden bilkent ee yazmıştım gelecek diye ödüm kopuyordu tercih döneminde hatıladınız mı :D neyseki sabancı geldi de ona kadar düşmedi
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt
    :D ne varki bunda?? ilk başlarda öyle düşünüyordum fakat girdiğim üniversite en azından kaliteli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkanq4 -- 15 Eylül 2020; 15:57:37 >
  • Berkanq4 kullanıcısına yanıt
    bişi yok
    sen hangi bölüm hangi üni?
    Allah bilir
    Ha bu arada 2 sene İspanya'da yaşadım Real Madrid basketbol alt yapısında oynama fırsatım oldu ben kıyaslayabilirim yani
    Düşmeyeceği kesindi zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kafası basmıyor demek baya ağır yalnız. Bu sınav “sıralama” sınavı iq testi falan değil ilk sene aytde 7 net matematik yaptım bu sene 30 net yaptım sıralamam milim kıpırdadı sadece. 2018de 60 ayt yapan adam 30 bine girerken bu sene 60 ayt yapan adam 70-80binlerde. 80 soruda 70 net yaparak 20 bine girerken 50 net yapan adam 100 binlerde kayboluyor. 1 soru binlerce kişi oynatıyor

Lisede 3 sene boyunca sadece dersi dinleyip evde kısa bir tekrar yapan ortalama bir öğrencinin son sene ortalama bir çalışmayla gayet iyi bir sıralama yapabileceğini söyleyebilirsin değil mi? Evet potansiyelini sonuna kadar kullanıp ancak 100k yapanlar da var ama bu sıralamaların çoğunluğunu son sene can havliyle çalışmaya başlayanlar yapıyor. Her türden her sıralamadan öğrencinin olduğu bir anadolu lisesinde okudum, her sıralamadan arkadaşlarım oldu yani. Dediğim gibi 50 - 100k arası olan arkadaşlarımın hiçbirine bunun kafası basmıyor, bu çalışsa da 10 20kya giremezdi diyemem. 12.sınıfta denemelerde sınıfta ilk 4 genelde sabit oluyordu, içinde ben de vardım. İlk 2 ye kesin tıpa gider diyorduk bu ikisi. İlki 10k yaptı ikincisi 80. Denemelerde tytde 90dan aşağı düşmeyen, ayt de 50 60 tan aşağı düşmeyen kız 80k yaptı. Aynı sene 55k yapan bir arkadaş var, eminim bu kızdan daha fazla kafası basmıyordu derslere. Sadece uzun saatler çalışma yeteneği vardı. Dümdüz adamdı. Bir şey bile konuşamazsın adamla, tabula rasa bildiğin. Zekilikten çok da uzaktı. Bu sene ne yapmıştır bilemem ama o kadar çalışsa yine ilk 20k ya girebilirdi. Bu adamın kafası mı basıyordu? Hayır bir yere girse orada tutunmasını sağlayacak bir hedefi olan bir insan da değil. Kendimi 1 yere atayım yeter kafası. 20k yapan bir arkadaş daha vardı, üniversiteye girmeden önce bile kodlama hakkında aşmış bir arkadaştı. 4 5 enstrüman çalıyordu ona da şahitim. Robot da değildi, rahatça konuşabilirdin. Şimdi bilkente burslu gitse kafası basmıyor diye alışamaz diyebilir misin?
    Saçma sapan bir şekilde çok uzatıyorum kusura bakma ama kendimden de örnek vereyim. İlk sene 84k yaptım. Gayet iyi giderken elimde olmayan bir sebepten depresyona girdim birkaç ay. Çok büyük darbe vurdu o çalışmama. Ayrıca ailem maalesef dershaneye, birsürü özel derse yazdırdığı için ilk kez karşılaştığım bu yoğunluğu da kaldıramadım. Mezun senemde 35k yaptım. Kafam basmıyor diye yapmadım tabi ki bu sıralamayı. Benim hatam sevmediğim derslere, konulara yeterli ilgiyi göstermemekti. Tyt denemesi çok az çözdüğüm için 92 nette kaldım. Ayt yi ise çok sevdim, özellikle fende her derste ders kitapları dışında Crash Course, Vsauce, Veritasium, Numbephile, PBS gibi kanallardan da yardım aldım, araştırdım çünkü çok eğleniyordum. Ayt matta 2 yanlış 2 boşumun 3'ü hiç sevmediğim konulardı ve maalesef neredeyse hiç çalışmamıştım bunlara. Fizik 1 kimya 1 yanlışım vardı, biyolojide 6 yanlışımın 4'ü dikkat hatası. Denemelerde 2'den fazla yanlış çıkarmazdım hiçbir zaman.Bunları neden söylüyorum, ben bu sene 5 - 10k yapamayacak biri değildim. Küçüklükten beri sevmediğim işleri yapmakta aşırı zorlanmam, plan yapıp ona uyamamam gibi sebepler yüzünden yapamadım. O sıralamaları küçümsüyorum gibi bir algı oluşmasın, saygım var sevmese bile plan yapıp ona uyabilen insanlara. Benim eleştirdiğim bu kafası basıp basmama meselesi. Bu forumda bile birçok insan var 100klardan mezuna bırakıp boğaziçine giren. Ya da adama derslere çalışmak zulüm gibi gelir ama bilirsin ki kendi alanına zevkle bağlı olacak, hedefleri var ve bunları gerçekleştirmek için her şeyi yapar. İşte kaliteli bir sistemde bu da göz önüne alınıyor.
    Çok uzun ve dağınık oldu, yazının 3/4ünde silecektim az daha ama yazmışken kalsın dedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Buna da fazlasıyla katılıyorum. 17 bindeki adamla aramda 4 ayt 6 tyt sorusu var. Bana kimse senin kafn basmıyor onunki basıyor diyemez mesela. Ama bakıyorsun adamın alacağı eğitimle benimki arasında dağlar kadar fark var. Böyle olmamalı işte bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burslu ozu ve ituyu alt alta yazmistim

O konuda haklısınız hocam ben de şimdiki sıralamamla parayı basıp koçta sabancıda okuyabilirdim okul etiketim olurdu ama hayat şartları

• Bu arada bence herkesin bildigi 6-7 okul arasinda fark sadeece ogrencilik hayatinda olur bence. Mezuniyetten 5 sene sonra aralarinda okuldan kaynakli bir fark olusacagini dusunmuyorum

GTÜ CENG

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.