Şimdi Ara

Top Okullar Arasında İTÜ nün Gösterilmemesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
252
Cevap
4
Favori
17.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yaw bu sıralamalara çok takılıyorsunuz bence (genel olarak söylüyorum abi ben 1k yapıyorum adam 100kdan giriyor adalet mi gibi)

sonuçta bir sınav bu bütün zekalar bu sınavı yapacak diye kural mı var ?

ister istemez 100-200kdaki adam gerizekalı-vizyonsuz gözüyle bakıyorsunuz

aksine 10kya giren adam 4 senesini derse verdiği için gram vizyon olmuyor unidekilerin yarısı hayal kırıklığına uğruyor.

ki bunlar genelde zengin çocukları muhtemelen bizden daha iyi eğitim almışlardır
  • sabanci gibi bi vizyonun oldugu yerde hepsi inek otlatir.
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam yurt dışına çıkmak isteyen biri olarak bende doğru tercihi yaptığımı düşünüyorum ama evet okulun yeri kötü, sizde bilkent elektrik elektronik e gitmiştiniz doğru mu :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    tabi bu arkadaslarin parali girmesi adalet değil canim orasi ayri ama

tabi bu cocuklarin burslu girenlerden de daha iyi oldugunu elbette söyleyemeyeceğim ama

dediginize cok katilmiyorum

saygi duyarim görüşünuze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 15 Eylül 2020; 14:55:46 >
  • Berkanq4 kullanıcısına yanıt
    Evet yurtdisi icin bilgisayar dalinda en iyi network sabancida bile olabilir. Vodafone/fb irlanda stajlari filan inanilmaz imkanlar her ne kadar senede belki 1 kisi gidiyor bile olsa. Diğerlerinde bu imkan yok cunku.
    Yere gelince en yakin yer viaport sanırım ki o bile yarim saat galiba arabayla, cidden buyuk sikinti.
    Evet Bilkent ee deyim, ama neden burdayım en ufak bi fikrim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkanq4 kullanıcısına yanıt
    Ben de sabancı ile İTÜ arasında kalmıştım İTÜ tercih ettim. Egitim olarak vakıf uni oldugu icin sabancı daha iyidir belki ama konumdan ve özel okullara olan önyargımdan dolayı İTÜ dedim. Ayrıca yurt disina gitmek istediğiniz için sabancı seçtiğinizi söylemişsiniz ama ikisinin de yurt dışı
    orani %30 civarinda (ceng icin konusuyorum)

• mbayediagne10 kullanıcısına yanıt
    Iki taraf da kesin bir bicimde daha iyi degiller zaten, gectigimiz yıllarda bilkent bilgisayar?da sanırım donem 1.si burssuzdu mesela, is öğrencide bitiyor. Bu bitirme becerisi genelde burslularda daha fazla gorunuyor sadece.

• burslu veya burssuz ogrenci profili her universitede degiskenlik gosterir.
    siz x iseniz ve z'ye donusmek istiyorsaniz araciniz olan y kesinlikle sabanci olmalidir.
    top tier ve god tier okullar vardir.
    god tier okullar sabanci, koc ve bilkent iken top tier okullar boun odtu ve itu'dur.
  • Hangi acidan bakildigina gore degisir.Egitim olarak bir eksigi yoktur hatta daha iyi bile olabilir bolumune gore.Ancak gunumuzde universite adaylari daha cok ortamina,havali bir ismi olup olmamasina vs bakiyor.Bu acidan geride.

Bence;

Bogazici,Koc ve Bilkent ayri bir seviye.Bu okullarin ardindan ODTU,İTU,Sabanci,Ozyegin gelir.

Ancak dedigim gibi sanirim ortamina bakinca bu 7 universiteden en kotusu İTU'dur.

Not:İTU ogrencisiyim

• yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    bogazici ve sabanci yer degismeli bence

• grievous1907 G kullanıcısına yanıt
    Öyleyse ne güzel hocam ikisininde yurt dışı oranı gayet iyi :)

• yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    God tier ne top tier ne hocam türkçe lütfen :D

• god tier en ust tabaka, top tier onun bi altindaki tabakadir.
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Yapmayın hocam şimdi özyeğinciler bana karşı çıkacak ama itü özyeğini tokatlar.

• yine kıyasladığı hiçbir üniye giremeyecek insanlar topluluğu gelmiş
  • Neyse herkes kıyaslıyor ben de kıyaslayayım
    Genel olarak top üniler bence boun,koç,bilkent,odtü
    Mühendislikte top üniler bilkent,odtü

Ha bir de eklemeyi unutmuşum bence vakıflarla devletleri kıyaslamak doğru bi hareket değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nphexy -- 15 Eylül 2020; 15:33:37 >
    Hocam kafası basmıyor ne demek? Bizim misyonumuz insanları ayrıştırmak değil burada ki 100k dedikleriniz kafası basmadığı için değil kendinden üsttekiler kadar çalışmadığı için o sıralamada ve hak verirsin ki ne kadar çok bilinçli, hayvan gibi çalışan insan olursa olsun sadece belirli sayıda insan girebiliyor oraya. Ayrıca 10 sene öncesinden daha da zorlaştı mesela buralara girmek. Her geçen gün rekabet artıyor, çalışan insan sayısı artıyor ama kaliteli üni sayısı yerinde duruyor.
    Bizim dikkatimizi çekmemiz gereken nokta neden bu kadar az sayıda insan kaliteli eğitim alabiliyor da 50k 100k insanlar alamıyor? Küçümsediğiniz insanlar Türkiyede odtü itü boğaziçi ayarında 10 - 15 okul daha olsa ilk 500'deki bir üniversitede okuyacak adamlar ki üniversiteye girmek için sınava bile girmeyen Avrupalı öğrencilerden daha çok çalıştılar onlardan daha kötü bir yerde okumak için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nphexy N kullanıcısına yanıt
    asla barcelona ya da real madrid te oynayamayacaksın ama ikisini kıyaslasan kötü bir şey mi yapmış olursun?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.