Merhabalar. Laf kalabalığı yapmadan direkt konuya gireyim, daha önce hiç masaüstü sistem kullanmadım ve toplamadım. 5000 serisi ekran kartlarının duyurulması ile birlikte yeni bir sisteme geçme kararı aldım ve İtopya'nın sitesinden beyaz bir sistem topladım. Sistemi indirim döneminde almayı düşünüyorum çünkü şu anki fiyatı benim için bir hayli fazla. Sistemdeki ekran kartını fiyatların arasındaki fark çok uçuk olmaz ise 5070 ile değiştirmeyi düşünüyorum. Özellikle belirtmek isterim ki sistemin beyaz temada olması benim için kritik bir nokta. Sormak istediklerim şunlardır: Sistemdeki RGBler kendi kendine, bir senkronizasyonu olmadan çalışmasın diye iCue programı ile yönetebilmek için sistemde bir Corsair ekosistemi kurmaya çalıştım. Buna gerek var mıdır sizce? Parçaların arasındaki uyumu nasıl değerlendirirsiniz, nasıl bir değişiklik önerirsiniz? Kasanın kendisinde 3 adet stok fan var. Ben ekstra olarak 3 adet daha 120mm'lik fan ekleyeceğim sizce yeterli olur mu? Sıvı soğutmaya gerçekten gerek var mı bilmiyorum fakat görsel zevk olarak her türlü bir adet almayı düşünüyorum. Eğer gerek olmadığını düşünürseniz bana en azından görsel olarak kasaya yerleştirebileceğim bir alternatif sunabilir misiniz? Anakart'ı kaliteli seçmeye çalıştım. Hem ARGB portu olması hem de ATX bir kart olması benim için önemli fakat bütçemi biraz aşıyor, bu özelliklere sahip başka bir kart tavisyeniz var mıdır? Genel olarak aklımdaki soru işaretleri bunlar, siz sistemi nasıl değerlendirdiniz? Her türlü öneriye açığım fakat bilgisayar için seçeceğim parçaların İtopya'da var olan parçalar olmasına dikkat etmek istiyorum. Teşekkürler. |
Topladığı Sistem Nasıldır?
-
-
Ortalama 60 bine benzerini toplarsin sagdan soldan
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıkçası indirimdeki fiyatı 65 bandına düşerse değerlendireceğim bu attığım linktekini ya. Beklediğim indirimi yakalayamazsam muhtemelen sağdan soldan toplama yapıp bir şekil kendim birleştireceğim. Farklı bir önerin var mı sistem ile ilgili?
-
Beyaz olacaksa sapına kadar beyaz olsun
Atx 3.1 beyaz psu, beyaz anakart, beyaz kasa, beyaz soğutucu
65850 TL
https://www.sinerji.gen.tr/Pc-toplama/Config/H9L47LZR
Ekran kartını nvidia isterseniz (7800xt'yi silip bunu alırsınız)
31500 TL
https://app.hb.biz/PyGojiq706lg
A-RGB konusunda her yazılım olabilir. Anakart yazılımı da kullanılabilir. Bende de asrock b450m pro4 var, thermalright fanları polychrome sync ile kontrol edebiliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam çok teşekkür ederim. Eline sağlık. Bu ARGB konusu kafamı karıştırdı yani nasıl anlatsam... insanın cahili olduğu konuda soru sorması bile çok zormuş hahahahhsha
Şöyle diyeyim, A markadan fanları aldım, B markadan sıvı soğutucu aldım ikisi de rengarenk yanıyor. Farazi konuşuyorum, bunları marka farkından dolayı tek bir hubdan yönetemeyeceğim için renk geçişleri senkronize ve estetik olmayacaktır diye düşünüyorum. Örneğin o saniye fanlarda kırmızıdan maviye bir geçiş varken sıvı soğutucunun rengi sarı. Böyle bir durum söz konusu olur mu, olursa da bunun önüne geçmek için fanları, ramleri, soğutucuyu aynı markadan alıp tek hubdan yönetmek mi gerekir? Umarım anlatabilmişimdir ya hahahshshsh
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılım ramleri falan otomatik tanıyor genelde. Ayrıca asrock anakartta 3 argb port var. Farklı şekilde kontrol edilebilir. Aslında bunca argb yazılımın Windows altında tek bir yazılımda birleşmesi lazım. Yaptıkları iş aynı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X