Şimdi Ara

Topladığım sistemde karşıma çıkan sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Topladığım sistemde karşıma çıkan sorunlar

1) SEAGATE harddiskim arızalı çıktı, ürünü cumartesi günü iade etmeyi düşünüyorum, başka bir harddisk satın alacağım

2) Kasanın ön panelindeki usb'lere ekli olan kablo 19 pin, anakartımdaki usb girişleri ise 9 pin, ürünlerin içerisinde usb 3.0 to 2.0 dönüştürücüsü bulamadım, nette de bulabildiğim tek sonuç şu, siteye güvenip satın alamıyorum
    http://www.amazon.com/Silverstone-Tek-Internal-Adapter-G11303050-RT/dp/B0098FSJ92/ref=lh_ni_t?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

3) Anakartın içerisinden speaker çıkmadı

Bu sorunlar yüzünden tüm hevesim kursağımda kaldı resmen, iyice canım sıkıldı..

• speaker çıkmaması mükemmel bir durum daha ne istiyorsun o lanet windows bip sesini duymazsın gerçi win7 de o hoparlöre geçti ama
    hdd yi iade et aynısından bir tane daha al. ayrıca arıza nedir ?
    usb 19 pin i birde usb değil başka birşey yazan 19pin var ona takıp deneyin. anakartınızda usb 3.0 anakart üzerinde olsada birçok kasa bütün pinleri bir araya toplayarak tek kablo haline getiriyor. ondan dolayı 19 pin olması gerek. orada siyah 19pin port var uyuyorsa oraya takıp deneyin derim. uymuyorsa amazon güvenilir ancak yurt dışıdır

• speaker üzerindeymiş o lanet olası sesi duydum sonunda, windows 7 kurulum esnasında hdd 128 gb görünüyordu, bir bilgisayarcıya gidip orada kontrol ettiğimizde harddiskin bozuk olduğu söylendi ve hdd iade edip aynısından bir tane daha aldım geldim, şu an aynı hatayı tekrar alıyorum.

"Windows bu diske yüklenemez.Bu bilgisayarın donanımı önyükleme yapmayı desteklemeyebilir.Disk denetleyicisinin bilgisayarın BIOS'unda etkinleştirildiğinden emin olun."

bios'a girip herşeyi tekrar tekrar varsayılan yapmama rağmen hep aynı sorun..
  • Geçmiş olsun. Sistem de uyumluymuş oysaki güzel toplamışsınız. O uyarı hangi aşamada çıkıyor? Windowsun kurulacağı bölümün seçildiği ekranda çıkıyorsa ileri butonunun aktif olup olmadığına bakın aktifse büyük ihtimal kurulur.
  • Teşekkür ederim, ekran görüntüsü alamıyorum ama ekranın fotoğrafını çekip koyabilirim isterseniz, biostan kontrol ettiğimde hdd görünmüyor ama windowsun kurulum ekranında görünen 128 GB'lık bir disk var, bu disk ne biçimlendirilebiliyor, ne de bölünebiliyor.

Boot kısmında sadece ASUS dvd-rom görünüyor, bu 128 GBlık diskin ona ait olma ihtimali yok değil mi? kusura bakmayın çok anlamıyorum :/
  • İmkan varsa diski başka bir bilgisayara takmayı deneyin. Üst üste 2 diskin de arızalı olması akla acaba anakart mı sorusunu getiriyor.
  • Harddiski başka bir bilgisayarda deneyin.

o 128gb'lik disk ne acaba merak ettim bir fotoğrafını çekip atsanız sorunun, biosun falan ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam, hem bios hem de 128 GB'lık ekrarnın fotoğraflarını çekip atıyorum 10 dk içinde, yardımcı olursanız çok sevinirim. Yarın da HDD başka bir bilgisayarda deneyebilirim.
  •  Topladığım sistemde karşıma çıkan sorunlar

• Harddisk'in kablosunu anakarttan cikartir misiniz ? Bakalim ne tepki verecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakarttan HDD çıkarıldığında o 128'lik kısım görünmüyor, görünen disk yok. Takmam gereken belirli portlar var mı hdd ve dvd-rom için?
  • başka bir sistem var ise windows ta diskin kaç gb olduğunu kontrol edermisin?
    disk biryerden kısıtlanıyor. biçimlenmemişte olsa diskin tamamının görünmesi lazım.
    diski dvd takılı olmadan kontrol edermisin? biostane olarak görünüyor..
  • Genelde SATA1 girisine HDD SATA2 Dvd takilir , msi anakartlarda HDD ve SSD'ler icin ayri sata giris kisimlari oluyor, acaba sizin anakartta da var mi ?

En son su diski baska bir sistemde deneyin eger duzgun calisiyorsa Disk anakartta sorun vardir buyuk ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dvd-romu anakarttan çıkarttığımda biosta HDD görünmüyor, az sonra kasayı okula götüreceğim orada gerekli aletler var, umarım sorun anakartta değildir, bir de onunla uğraşmak istemiyorum, iade falan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unrealkunio -- 2 Eylül 2013; 8:15:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unrealkunio

Dvd-romu anakarttan çıkarttığımda biosta HDD görünmüyor, az sonra kasayı okula götüreceğim orada gerekli aletler var, umarım sorun anakartta değildir, bir de onunla uğraşmak istemiyorum, iade falan..

ilginç bir durum. sonucu yazmayı unutma..
  • Seagate ile iki kez bu sorunu yaşadığım için Western Digital aldım, sorunsuz kullanıyorum, biraz geç oldu ama :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.