Şimdi Ara

Topladığım sistemim hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bugün bilgisayar ihtiyacımı gidermek için bir sistem topladım aşağıda yazdığım bileşenler hakkında yorumlarınızı bekliyorum,bu sistemden bi beklentim yok çok oyun oynayan birisi değilim belki kaldırırsa pubg denerim yani genel olarak kapalı şekilde duracak bir sistem açıkcası hevesim vardı o yüzden böyle giriş seviyede bir şey yapmak istedim,Doğan grubu çalışanı olduğum için hepsiburada’da indirimli alışveriş yaptığımdan parça fiyatlarını buna göre yazdım,sizi yanıltmasın.

CPU : Ryzen 5 3600 = 1475₺
    RAM : Corsair Vengaence 8gb 3000mhz = 330₺
    GPU : Sapphire Pulse Amd Radeon Rx570 8gb = 1400₺
    HDD : Barracuda 500gb 7200rpm = 150₺
    SSD : WD 240 gb 545mb/s = 280₺
    Anakart : MSI B450M-A Pro Max 3200mhz = 545₺
    Kasa : Powerboost Vk p3301b 500w = 480₺

Hazırladığım sistem bu şekilde herhangi bir yükseltme yapmayı düşünmüyorum çünkü beni idare edeceğini düşünüyorum ve yorumlarınızı bekliyorum özellikle psu da bir sorun yaşarmıyım diye sormak istiyorum

• zwieback kullanıcısına yanıt
    O sistem PUBG oynatır merak etme. Ancak psunu yükseltmeni öneririm en azından 600w olsun. Bir de hepsiburada indiriminden bahsedebilir misin?
  • 600w yaptığımda bütçe 300₺ kadar yükselebiliyor aslında 500w ideal gibi gelmişti,600w olması elzemmidir?

indirime gelince doğan holding çalışanıyım hepsiburada’da yine aynı şirkete ait olduğundan bu sitede yaptığımız alışverişlerde bazı ek indirimler sunuluyor her üründe ekstra %5 kadar
  • Değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
  • Kasa ve psu seçimi iyi değil maalesef, sistemi besler ayrı konu ama gerçek bir 500w güç veren bir psu değil.

İşlemci R5 1600 olabilirdi 770-800 TL civarında f/p oranı daha yüksektir, bu sayede RX580 8GB ya da GTX1660/1660 Super modelleri alınabilirdi.
  • Selam,hesaplarıma göre tam yükte max 350 w enerji tüketeceğimden (ya da öyle hesapladığımdan diyelim) bu güç kaynağının yeterli olacağını düşündüm,ileride bir sıkıntı yaşarsam sanırım daha iyi bir güç kaynağı takabilirim ekran kartına gelecek olursak evet dediğiniz kartları başkalarıda önerdiler ama ryzen 3600’ün çok methini duyduğumdan ondan kesmek istemedim böyle bi tercih yaptım,ek olarak rami son dakika kararıyla 16gb’a çıkardım belkide rame verdiğim parayla en azından rx580 e yükseltebilirdim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.