Şimdi Ara

topladığım sistemle ilgili sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    https://www.incehesap.com/donanim-arsivi-epic-r5-3600-16gb-rx5700-gaming-bilgisayar-fiyati-43889/

merhaba arkadaşlar şu hazır sistem üzerinde bir takım değişiklikler yaparak bir sistem oluşturdum. Farklı tercihler yapmak isterdim fakat sadece belirli değişiklikler yapmama izin veriyor bu sistem ve örneğin anakartta sadece asus seçebiliyorum. Birkaç tane sorum var çok hakim olmadığımdan bu konulara size danışıyorum.

1) anakartı aslında asus b450 nin biraz daha iyi versiyonuna upgrade edecektim fakat redditte falan asus b450yi bayağı bir gömmüşler o yüzden bütçemi de biraz aşarak yükseltme yaptım. Sizce bu anakart seçimim mantıklı mı yoksa b450 ye dönsem bir problem olmaz mı?

2) Ekran kartını rx 5700xt seçtim fakat stabilite sorunları yaşadığını söylüyorlar. rtx 2060s mi alsam aynı fiyata veya biraz bekleyip bütçemi zorlayıp 2070s mi alsam?

3) Ram ve ssd çok iyi olmadı sanırım fakat dediğim gibi sistem üzerinde belirli değişiklikler yapabiliyoruz ona göre seçmeye çalıştım bir problem yaşatır mı yoksa iyi mi?

4) yanında 2 tane fanla birlikte gelecekmiş sanırım fakat sanırım çok iyi değilmiş. Sizce soğutucu da ekstra almalı mıyım bu sistem için?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drizzt27 -- 30 Ocak 2020; 11:25:8 >

• 1) evet asus b450 lerin birkısmının vrmleri kötü. gigabyteların bir model dışında hepsi vasat-kötü.

ne farkediyor dersen şu videoda

anakartı vrm ine göre nasıl seçebilirim dersen

2) Sıkı AMD ciyim ama artık bende nvidia gpu düşünenlere fazla ses çıkaramıyorum.

3) konfigirasyon önericeğim. ona bakarsın.

4) bütçeye göre ayrca cpu soğutucu alınabilirde alınmayabilirde. daha serin çalışır ama oc v.s. denemesi yapılmayacaksa şart değil.

• anakartı pci express 4.0 kullanmanız şart değilse asus b450 tuf pro seçin.

5700xt için yazılımsal sorunlar olsa da yeni çıkacak oyunlar artık daha iyi optimize gelecektir, f/p olarak en iyi kartlardan birisi.

seçtiğiniz rame ekstra para vermeye gerek yok, standart gelen ram kalsın. 3200mhz veya c15 olmadıktan sonra boşa para vermeyin.

bütçeniz el veriyorsa ssd'yi nvme olan bir ssd seçin

kasa baya kötü, gamepower warcry seçerseniz en azından daha sonra fan alarak düzgün bir soğutma sağlarsınız. forumda kullananların tecrübelerini paylaştığı bir konu var, onu inceleyin.

işlemci için de hız aşırtma yapmayacaksanız r5 3600 stok işlemciyle idare eder sizi.
  • bellek 6200 mhz den eşegı alma
    SSD NVMe arabirimli al

5700XT güzel seçim, 2070 super seviyesinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 30 Ocak 2020; 12:5:45 >
  • AMD Ryzen 5 3600 3.6 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci (Kutusuz , Fanlı)
    MSI MPG B450 Gaming Pro Carbon AC 3466mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
    Crucial 16GB(2x8) Ballistix Kırmızı 3200mhz CL15 DDR4 Ram (BLS2K8G4D32AESEK)
    MSI GeForce RTX2060 Super Ventus GP OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
    XPG 1TB SX6000 Pro NVMe Okuma 2100MB-Yazma 1500MB M.2 SSD (ASX6000PNP-1TT-C)
    Gamepower Crimson Guard Gaming ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
    Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı
    MSI Core Frozr S 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu

7933 TL sinerjiden toplandı.

ordan kıs burdan kıs bu cihaza 2070 superde konur ama benim tarzım değil. kullandığım b450 msi da b450 nin en iyisi gibi bir model. tamam x570 ler kadar vrm leri güçlü değil ama yeterli. yan donanımlarıda baya güzel.
  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız kasayı zaten gamepower warcry seçecektim fakat unutmuşum.

Seçenekler arasında Adata XPG SX6000 Pro 512GB M.2 SSD Disk ssd var dediğiniz gibi nvme sanırım onu önerir misiniz?

Çok hakim değilim pci express 4.0 ile ilgili fakat sanırım seçtiğim ekran kartı ile uyumluymuş ve hızını arttırıyormuş fakat bilemedim değer mi çünkü b450 ile fiyat farkı var biraz.

3200 mhz ile 3000 mhz arasında ciddi bir fark var mı acaba? Bu seçenekler arasında değerlendirme yapmam gerektiği için seçemiyorum ne yazık ki. Bu sistemi ayrı ayrı toplarsam sanırım 1000tl civarında daha pahalıya denk geliyor o yüzden bu seçenekler arasında kalmak istiyorum fakat sizce değer mi böyle yapmama yoksa ayrı ayrı toplamak daha mı iyi olur?
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim öneri için. Sinerjiyi önerir misiniz öncelikle çok bilgim yok.

anakartı biraz düşürerek benzer bir sistem kurmuşsunuz. yukarıdaki arkadaş pci express 4 den bahsetmişti fakat çok bir bilgim yok bu konuda. MSI ın b450 carbonunun iyi olduğunu duymuştum baya bir fakat sanırım pci express 3 var onda fakat önemini bilmediğimden anlamıyorum çok. Sizce değer mi ram yükseltmek ve soğutucu için anakartı x570 den düşürmek. gerçi sanırım r5 3600 için çok da gerek yok x570 e

bir de gpu yu rtx almışsınız rx in iyileşebileceğine güvenmek istiyorum fakat sanırım böyle bir riske gerek yok:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drizzt27 -- 30 Ocak 2020; 12:56:1 >
  • drizzt27 D kullanıcısına yanıt
    ryzenlarda pciexpress 4.0 anakartla değil aslında işlemci ile ilgili. misal x570 olup ryzen 2000 serisi işlemci kullanırsan pciexress 4.0 olmuyor. bu konuyu daha fazla uzatıp kafa şişirmiyim b450 gaming pro carbonda ryzen 3000 serisi işlemci takınca pciexpress 4.0 gayet güzel çalışıyor. test ettim. rtx 2060 super kullanırsan pciexpress 4.0 gene olmayacak ama performans açısından fazla bir önemi yok. çook az farkediyor. ( rx 5500xt dışında. oda zaten konu dışı )

x570 lerde kullanılan vrmlerin kalitesi b450 lerden fazla. sana önerdiğim b450 lerin iyisi olduğu için ilerde ryzen 3900x ve 3950x takabilirsin. pratikte sadece x570 te o işlemcilere overclock yaptığın gibi yapamassın. önerdiğim b450 de 3900x yada 3950x'e overclock yaparsan vrmleri extra soğutman gerekiyor. Ancak o işlemciler zaten çok güçlü olduğu için overclocka ihtiyaç duyulacağınıda sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 30 Ocak 2020; 13:8:37 >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    pci express 4.0 işlemcide çalışmazsa ne kadar fark ettirir peki çünkü update lerle engellemeye çalışıyorlar diye yorumlar gördüm bunla alakalı.

Attığınız sistem de gayet güzel, sinerjiyi önerir misiniz peki?
    pci exp 4.0 şu anda çok yaygın kullanılan bir şey değil zaten, çoğu ekran kartı için yaratacağı fark 2-3 fps olur.

seçtiğiniz ssd de bu olsun, daha hızlı ve daha uzun ömürlüdür.

ram için ise zaten hazır sistem seçeneklerindeki ramlerin hepsi aynı, o yüzden dedim ekstra ücret vermenize gerek yok diye.

ayrı ayrı toplamak, eğer sitelerin belirli dönemlerindeki indirimleri kovalarsanız daha ucuza gelir ama uzun bir süre beklemeniz gerekir o yüzden hazır sistemler daha tercih edilebilir oluyor. ama incehesap da verdiğiniz siparişi 2 hafta sonra kargoluyor, bunu bilerek alın. onun yerine sinerji, teknobiyotik, inventus gibi siteleri de tercih edebilirsiniz 2 hafta beklemek istemezseniz, sıkıntı olmaz. sinerjide ayrıca fiyatlar bir tık daha uyguna oluyor, hazır sistem alırsanız kargo da ücretsiz. incehesap'ın avantajı ise paraf carda faizsiz 5 taksit+75₺ puan kampanyası var, tercih meselesi yani.

• boşa giden paralar çöp

videoda 1nci dakikadan itibaren sonuçları görebilirsin. istisnalar dışında çoğu oyunda fark 1 fps bile değil. zaten şu an pciexpress 4.0 kullanabilmek için ryzen 3000 serisi işlemci, biostan pci express 4.0 kapatılmamış anakart, rx 5000 serisi gpu gerekiyor. özetle olmazsa olmaz değil.

sinerjiyi rahatlıkla öneririm. fiyatları güzel ürünler bol. arkadaşım internet cafesine 6 makineyi onlardan aldı kuruluma çok özenmişler. kasanın içinde gereksiz bir kablo görüntüsü yoktu hepsi kasanın yan boşluğuna istiflenmişti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.