Arkadaşlar bir kaç başlıkta daha söyledim ts-1 sıralamam 9001 anadolu sinema tv istiyordum kılavuzda da 17,000 - 24,000 gibi bir sıralaması vardı. tercihlerim tutmadı ama yine de merak ettim geçen seneki sıralamalara göre ts-1 ve ts-2 bölümlerindeki anadolu sinema tv'ye kadar olan kontenjanları topladım. Bu bölüme gelene kadar başarı sıralamasındaki toplam kontenjan sayısı "10246". Tabi ki kimse geçen seneki tercih sırasının aynısını yapmayacağı gibi aradaki neredeyse "1000" sayılık fark da sağlıklı bir sonuç üretemez.
Fakat izlediğim yöntemi bir kaç kişi daha yaparsa en azından içimizi rahatlatacak bi varsayımda bulunabilirz. "Hata yapıldı, yapılmadı, ucundan mı kaçırdım, çok mu fark vardı gitmek isteiğim yere" gibi sorulara biraz da olsun cevap bulabiliriz.
En azından benim içimi kemiren "önümde ts puanı iyi olup tabiki kendi alanlarından tercih yapan fm-tmciler olmasına rağmen nasıl nasıl 10000 kontenjan içindeki sosyal bölümüne giremem" gibi bi soru var.
sıralmasına merak ettiğiniz bölüme kadar puan alan türüne sıralayıp kontenjanları toplarsanız ve burada bir havuz oluşturabilirsek bazı cevaplar bulup içimizi rahat ettirebiliriz belki.