ben bu tus başarı grafiklerini nerede bulabilirim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 19 Haziran 2023; 1:38:42 > |
TIP SIRALAMASI 25-30k olan Ünilerin Tus Başarıları
-
-
Ankaratıplı hocamın bir araştırması grafiği vs vardır elbette taşra için. Yoksa da yaparsa
forum için çok iyi olacağı kanaatindeyim -
olm boşverin bunları manyak mısınız :D o fakültelerin tus başarısına göre bakmayın. tus bireysel bir sınav komitede aldığınız dersle alakalı değil. kendinizi geliştirirseniz, okursanız artık her yerde online erişim açık. ortamı iyi olan fakülte yazmaya bakın. hocalar falan ilgili olsun. gidip taşrada 2-3 bölümü kapalı olan yerde yazmayın -
haklısın hocam ama tam bilemiyorum genel başarı bize fikir vermez mi
-
abi şöyle oluyo bu iş, istanbul’da bir özel yazdın diyelim istanbul’daki tusem veya data şubesine kaydolursun cerrahpaşalı çapalılarla aynı dersaneye gidersin. ankara’da da hakeza öyle. 6 yıllık tıp eğitimi bence tusu bir yere kadar kapsar. bu sıralamalarda da özel yazarsınız zaten, doğru muyum? ona göre bi yardımcı olmaya çalışayım aklınızda nere var -
yok be hocam ucundan devlet gelebilir kütahya kars ordu gibi tıp sıralamları baya düştü
-
he hocam o zaman şöyle yapın derim, açın akademik kadroya bakın. kaç senelik fakülte vs. anabilim dallarında hocalar kim falan. herkes üniye giderken idealist olur ama işin sonu öyle değil. düşündüğünüz fakültelerin instagram sayfalarına bakın, kulüplerin sayfaları oluyor mesela ordunun ordutob, karsın kafkastob gibi oralara yazın -
teşekkürler hocam
-
rica ederim hocam. herhangi bir sorunuz olursa tercihten sonra falan da yazın. zamanında bu forumun ekmeğini çok yedik, yardımcı olmaya çalışırım -
hocam intern dönem hakkında da fikir vermez mi tus başarısı? bozok tıpın yks sıralaması olarak kendisinden daha düşük tıplardan tus başarısı olarak yüksek olması hep ilginç geliyor mesela. aslında ilginç değil ama özellikle onun yüksek olması ilginç :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noobodynow -- 19 Haziran 2023; 5:15:2 > -
Daha başarılı olurlar çünkü o şehirlerde sosyal hayat olmadığından hepsinin ders çalışmaktan başka yapabileceği bir şey yok -
hee bakın bu bi parametre olur. haklısınız. intörnlğün rahat olması önemli -
Tus bireysel bir sinav hocam tamam alinan teorik egitim gene onemli ama, cogu ders pdf slayt esliginde geciyor.
Tus icin kicini kirip tusdatayi birkac kez hatim etmen şart.
Tus basarisindan ziyade bölümdeki kadro olsun, sehir(en onemlisi 6yil+1 hazirlik 7 yilin o sehirde geçecek) mümkünse aile yani ya da buyukanne, buyukbaba yanında bir yeri yazin yurt, ev cekilecek dert değil. -
Olay sadece dershane ile alakalı değil.Bazı fakülteler klinikte çok zorluyor ve daha çok sorumluluk veriyor özellikle 6.sınıfta çapa Hacettepe gibi yerler öğrencileri daha çok yolluyor öğrencilere boş vakit kalıyorken periferdeki pek çok tıp bulundukları yerdeki eleman eksikliği nedeniyle intern hekimlere çok fazla iş yükü bindiriyor bu da 6.sınıfta kazanmayı mümkün kılmıyor.Onlar da iyi yerlere gidiyorlar ancak 6.sınıfta değil de bir sonraki senelerde. -
Bozok tıp bir dönem kendi okuluna sahip olmadığı için Hacettepe'de eğitim verdi bu yüzden tus başarısı yüksek
-
hımm, eğitimden diyorsunuz yani. olabilir tabii hocam ama genel olarak çok üst sıradaki fakülteler hariç anadoludaki fakülteler sıralama farklarına rağmen baya karmaşık sıralanmış. hiç beklemediğiniz yerler üstte gerçi niye beklemiyorsak adamlar çalışmış yapmış işte… -
Hocamlar bu durumda pek çok yer var Yozgat Ankara'ya yollanmıştı Konya'ya yollanan bir kaç yer vardı falan filan derken derken birkaç alakasız yer böyle yükseldi.
Bunun dışında genelde hastası çok personeli az yerler dediğim gibi 6.sınıfta çok zorluyor bu yüzden öğrencilerin ilk senede kazanma oranları çok düşüyor.
Devamsızlığa bakmayan üniversiteler var böyle olunca öğrenciler oturup textbook okuyarak tus kitaplarına çalışarak ilk 3 seneyi geçirdiği için daha kolay hatırlıyorlar ki eskisi kadar kalmadı artık yavaş yavaş her yerde devamsızlığı önemsiyorlar.Sınıfı geçmesi çok zor olan yerler var yanlış doğruyu götürüyor+dersten baraj yeme durumu var ve finalsiz geçme sınıfı geçme notu yüksek bu da öğrenciyi daha çok çalışmaya itiyor tusta işini kolaylaştırıyor.
Dershane faktörü eskiden daha önemliydi çünkü online olarak eğitim imkanı azdı şimdi online olarak da girebildiğin için şehir büyük farklar yaratmıyor.
Yani sıralamayı belirleyen üniversite kuralları,şehir,eleman sayısı gibi çok fazla faktör var bu da sıralama arttıkça tus başarısı da artar gibi bir çıkarım yapmamızı engelliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X