Şimdi Ara

Toplama Bilgisayar Donanım Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

x64 sisteme geçmek için bilgisayarımı yenileme kararı aldım. Şu donanımlara ihtiyacım var :

1. x64 AMD işlemci,
    2. Bu x64 işlemciyle uyumlu anakart (ASUS tercihim),
    3. 16GB DDR3 ram (2x8)
    4. Yeni bir kasa

Elimde ise
    5. Sapphire AMD HD 7870XT 2GB ekran kartı
    6. 600W Güç Kaynağı

bulunmakta.

Sizden istediğim,

1. İlk üç maddedeki dahili bileşenlerin birbiriyle uyumu,
    2. Yeni alacağım kasaya bunların sığması,
    3. Güç kaynağımın bu bileşenlerin hepsini kaldırıp kaldırmayacağı.

Önerilerinizi bekliyorum. Fiyat olarak 2000TL'yi pek aşmamasını istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• n0th1n2b3sa1d kullanıcısına yanıt
    Psu markası nedir yada üstünde 12 v 5v 600w gibi yazan yerini çek konuya ekle gücüne bakalım.

Ne amaçlı kullanacaksın render oyun bütçe güzel intel alsan daha iyi gibi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Development ve oyun için kullanacağım.
    Şu anda fotoğraf paylaşamıyorum fakat özelliklerini yazacağım. 600W bile olmayabilir.

ATX 12V V2.3 W/Passive PFC
    AC INPUT 230V~ 6A 50Hz
    DC OUTPUT +3.3V +5V +12V1 +12V2 -12V +5VSB
    22A 25A 18A 18A 0.5A 2.5A
    MAX POWER 165W 360W 6W 12.5W

Markası coolermaster. Sanırım 500W diye almıştım. İş yerinde olduğumdan şu anda bakamıyorum.

Neden Intel ? Ekran kartımla uyumu söz konusu olursa AMD'ye devam etmem daha iyi değil mi ?

Bir de 2000TL'yi geçmesini istemiyorum. Üzerine windows 8 işletim sistemi de satın almayı düşünüyorum çünkü.

İlgin için teşekkürler.
    Hocam oc yapmayı düşünüyormusum bide deveploment derken ne türde yani grafik mi yani güçlü bir işlemcimi lazım yoksa günlük ofis işlerimi?

Psunuzu anladım bütçeniz bence iyi psu bile alırsınız yada yaptığınız işlere gazla gelcek sistem almayıp daha ucuzada hallersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Overclock'u belki ilerleryen zamanlarda yaparım. Şimdilik düşünmüyorum. O yüzden intel daha iyi bir seçim olabilir fakat AMD daha ucuzdu en son hatırladığımda.

Development derken yazılım geliştirmeyi kastediyorum, projelerimin compile edilmesi ve hızlı görüntülenebilmesi için de iyi bir işlemci gücü ve belleğe ihtiyacım var (CPU + RAM).

Belki SSD alırım ama onu karıştırmayalım şimdi.

Ekran kartım bana yetiyor.

Ne kadar ucuza halledersem benim için o kadar iyi. Gereksiz yere fazladan para harcamak istemiyorum, o yüzden önerilere açığım.

Tekrardan teşekkür ederim.
     Toplama Bilgisayar Donanım Önerisi

Hocam oc yapmıcaksanız şunu bir düşünün derim. Ama anakartta işlemcide oc ye uygun değildir. Oc yapcaksanız z97 anakart ve i7 4790k lazım olur bütçede o şekilde artar.Asus z97-A ve i7 4790k almak lasım sağlıklı oc yapmak( bide soğutucu almanız lasım yapcağınız zaman) için tabi o anakartı alınca 2.150 ye falan fırlıo fiyat. Önerdiğim kasa biraz tipsiz olsada soğutma ve genişlik için iyi bir kasadır psunuz yetmez bence o yüzden riske atmayın psuda önerdim elinizdeki psuyu 50 Tl gibi rakama satarsınız başka psu masrafınızda olmaz bu psu baya götürür zaten.Anakart msi z97 mate de olabilir fakat eksende yok vatanda satılıyor

İsterseniz cpuyu i7 4790k yapın tam 1970 TL civarlarına gelir ama h97 anakartla oc olmaz gerçi 250 tl civarındaki intel z97 anakartlarla çok oc performansı alamazsınız o ayrı konu ama i7 4790k nın 0.4 ghz daha fazla oluşu bile artı sağlar tabi. Fakat stok fanla i7 4790k nın sıcaklık durumlarını pek bilmiyorum yeterli gelmez belki öle bi niyetiniz varsa bir foruma sorun derim tam emin olamadım o konuda.

www.eksenbilgisayar.com Adresinden yazdım bileşenleri baya ucuz yoksa i7 4790k mesela vatanda 980 tl eksende 900 TL 16 gb ramler 500 tl den başlıo vatanda eksende 430 tl ye mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 4 Kasım 2014; 11:49:20 >

Gerçekten çok yardımcı oldun. Vaktini ayırıp zahmet ettiğin için teşekkür ederim. Bunları inceleyeyim ben, i7'ye çıkarabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplama sistem önerisi
    6 ay önce açıldı
    Bilgisayar önerisi
    2 ay önce açıldı
    PC toplama tavsiyesi(4K için)
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.