Şimdi Ara

TOPLAMA BİLGİSAYAR için ÖNERİ&YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SELAM ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HEPİNİZE YARDIMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER...
    Birkaç gün önce sistem toplamaya karar verdim ve işe ekran kartı ve işlemciyi seçmekle başladım. (bütçem en fazla 3600 civarı o da zorlayabilir) Bu konularda pek bilgili değilim ancak Ekran kartını yaptığım araştırmalar sonucu GTX 970 olarak karar verdim. Öncelikle bu ekran kartı hakkında ne düşünüyorsunuz? daha iyi bir seçim varmı. AMD derseniz pek çok kişi forumlarda Nvidia'dan şaşma demiş o yüzden bende GTX 970 olarak düşünüyorum. Eğer siz de uygun Görürseniz Ekran kartını kesinleştiricem.

Şimdi asıl sorunum işlemciyi seçmek. İnternette oyun için pek fazla bilgi bulamadım işlemci hakkında. Bulduğum az buz bilgidense şunu çıkardım: İ7 oyun için gereksiz yüksek fiyata ve performansa sahip onun yerine iyi bir i5 daha mantıklı. Ancak i5ten hangisini almam lazım karar veremedim. (İntel mi AMD işlemcimi hala emin olamıyorum o konuya da açıklama getirirseniz sevinirim) İşlemci hakkında cidden çok bilgisizim lütfen yardımlarınızı bekliyorum...

YARDIMCI OLAN&OLMAYA ÇALIŞAN HERKESE TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN, YORUMLARINIZI BEKLİYORUM :D

EDİT: Gtx 970 alırsam ya da başka bir model MSİ mi ASUS mu GALAXY mi alayim Aralarındaki fark ne anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chunkorfly -- 24 Şubat 2016; 19:12:12 >

• Acelen yoksa yeni ekran kartlarını bekle eski nesil alma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 aya toplamayı düşünüyorum yeni nesiller nasıl olacak yani bir de fiyat artışı olabilir yine ekran kartına 1500 tlden fazla vermek istemiyorum biraz daha detaylı açıklayabilir misin yeni nesil işini ne kadar beklerim ayrıca onların yazılımlarının oturması testleri güvenilirlikleri falanda var?
  • Chunkorfly C kullanıcısına yanıt
    Hocam en son okuduğuma göre yazın çıkacaktı nvidia nın yeni serisi. Ben şuan bekliyorum mesela. Benim sisteme bakarsan ekran kartım yok. Bence acelen yoksa ekran kartını beklemelisin. Çünkü arada az bir zaman var, pişman olma ihtimalin çok yüksek.

• Beklemeyi düşünmüyorum kardeşim, zaten uzun süredir yeni bilgisayar alma planı aklımda var daha fazla beklemek istemiyorum şu anki duruma göre sorularıma ne cevap verebilirsiniz? ilgilendiğiniz için teşekkürler bu arada...
  • İşlemciye overclock yaparmısın

• ahmet yapar kullanıcısına yanıt
    yapmamayı düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc toplamak için yardım
    7 yıl önce açıldı
    Pc Toplama da yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • i5 6500 yada 6600 iyidir. OC yapıcaksanız K serisi almanız gerekli. OC yapmayacağını varsayarsak İ5 6500+MSI B150 Gaming M3 alabilirsiniz. Ekran kartı gayet iyi. Kasa olarak Zalman Z3 Plus + Güç kaynağı olarak Corsair VS650 650W 80+ tercih edin derim. Harddisk için WD Blue 1TB 7200RPM iyidir. Ram olarak Kingston HyperX Fury Black 2133MHz 16GB(2x8) CL14 1.2V ram alabilirsiniz.
  • PowerHD35 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, işlemci sizin dediğinizi biraz araştırıcam.
    Bir de bir sorum olacak Ekran kartı konusunda Radeon r390 ın sonuna x gelince ne değişiyor ya da tri-x gelince onu anlayamadım internettede bulamadım bir de forumlarda r390 ın önde olduğu savunuluyor bu konuyada açıklık getirebilirseniz çok iyi olur.. ilgileriniz için tekrar teşekkürler ha birde ekran kartına MSİ mi radeon alırsam SAPPHİRE mi yoksa ASUS mu alayim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chunkorfly -- 24 Şubat 2016; 21:25:32 >
    X ibaresi daha güçlü olduğu anlamına geliyor. Ve tabiki fiyatıda normal 390 dan pahalı. Nvidia'nın yazılım desteği ile nerdeyse eşitler. Ama 390 fazla ısınır ve daha fazla güç çeker o yüzden 970 daha iyi.
    Tri-X ise soğutma teknolojisi anlamına geliyor. Her marka kendi soğutma teknolojilerini kullanıyor. MSI Zero Frozr vs vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerHD35

X ibaresi daha güçlü olduğu anlamına geliyor. Ve tabiki fiyatıda normal 390 dan pahalı. Nvidia'nın yazılım desteği ile nerdeyse eşitler. Ama 390 fazla ısınır ve daha fazla güç çeker o yüzden 970 daha iyi.
    Tri-X ise soğutma teknolojisi anlamına geliyor. Her marka kendi soğutma teknolojilerini kullanıyor. MSI Zero Frozr vs vs.

sonuç olarak siz tam olarak hangi ekran kartını ve markasını ( msi asus vs) ayrıca x tri-x flan öneriyorsunuz tam olarak yazabilirmisiniz.Kusura bakmayın bu konuları pek anlamıyorumda :)

EDİT: i5 6600 alsam yine aynı ana kartı kullanabilirim değilmi i5 6600 daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chunkorfly -- 24 Şubat 2016; 21:44:22 >
    MSI GTX 970 GAMİNG 4G
  • PowerHD35 kullanıcısına yanıt
    i5 6600 alsam yine aynı ana kartı kullanabilirim değilmi i5 6600 daha iyi. Teşekkürler. 650W yeterli olacak değilmi. İyi akşamlar...
    1151 soket bütün işlemcileri alabilirsiniz. Yani 6600 uyumludur. 650W fazlasıyla yetecektir.

• nvidia ve amd kartlardan hepsinin güzel kartları var amd keleşci işi :D 2 sininde artı ve eksileri var verdiğin paraya göre bişi düşün bence
    3600 lira dersen sen ben sana şöyle bi teklif vereyim başka birisine daha teklif ettim aynı sistemi 3.437,50 tl tutuyor ekteki parçaların toplam fiyatı + ssd de alabilirsin

Bu mesaja eklenen görseller:

TOPLAMA BİLGİSAYAR için ÖNERİ&YARDIM

• Kardes eline sağlık çok güzel olmuş ancak işlemciyi 6600 yaparsak daha iyi olurmu yada ne değişir 0.1 Ghz bile önemli bence .x bir de ana kart olarak msi gaming serisi iyi diyorlar Asus iyimi güvenleri bir de ekran kartına ve işlemciye 6500yada6600 uygunmudur tekrar Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Chunkorfly

Kardes eline sağlık çok güzel olmuş ancak işlemciyi 6600 yaparsak daha iyi olurmu yada ne değişir 0.1 Ghz bile önemli bence .x bir de ana kart olarak msi gaming serisi iyi diyorlar Asus iyimi güvenleri bir de ekran kartına ve işlemciye 6500yada6600 uygunmudur tekrar Teşekkürler

Eğer GTX 970 almayi düşünüyorsan sana Şiddetle Zotac GTX970 AMP! Extreme Core Edition modelini öneriyorum.. Asus MSI Evga ve diğerlerinden daha yüksek Bellek çekirdek hizina sahiptir ve bu Extra katki sağlar sana oyunlarda.. Bizzat yaptiğim testlerde Asus ve MSI'dan daha iyi sonuçlar aldiğimi gördüm.. Sessiz ve CW çikma ihtimali düşük kartlardir.. 3Dmark 11 testlerinde 1900 2000 fps alirken bile CW görmedim.. Eğer alirim uzun zaman kullanirim diyorsan pişman olmazsin..

kardeşim ben bostancı vatanda çalışıyorum oem reyonundayım msı markası iyi bir marka ama asus markası dahada iyi hem 3 sene garanti veriyorlar buda büyük bi avantaj
    sana şöyle diyim msı gaming diye satın aldığın anakartın normal anakartlardan farkı üzerinde dragon logosu olması :) şaka bi yana ses kartı daha iyi biraz daha ışıklı soğutucu blokları daha cafcaflı nebileyim makro programı fln veriyor
    ama asusun kullandığı katı kapasitör kalitesi daha iyi üstelik z170 serisi anakartlar h170lere göre işlemciden daha fazla performans almanı sağlar

2. olarak i5 6400 6500 6600 6600k versiyon işlemcilerin hepsi 1151 pindir hepsini takabilirsin hatta i76700 ve i76700k işlemcileri bile kullabilirsin hepsi 1151 pinli işlemcilerdir
    6500 ile 6600 arasında çok ufak bi ghz farkı olduğu için 6500 yazdım sana yetecektir 6400 ile 6500 arasında baya ghz farkı var i5-6500 tam f/p işlemcisi diyebilirim :)
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim işlemciyi 0.1 ghz kısarak 100 lira tasarruf ettirdin :) R9 390X in GTX 970ten iyi olduğundan eminsin değilmi zaten okuduğum pek çok yere göre R9 çok önde ona da bir son yorum getirirsen sevinirim.(R9 alcam ne dersen de ama olsun xD)
    Bu arada aklım monitöre takıldı 500 600 liraya iyi bir monitör almak istiyorum ama iyiler çok pahalı galiba monitörü vatandan bakarım ama hangi marka önerirsin ve özelliklerinin nasıl olması lazım?
    Valla Allah senden razı olsun sen olmasan 3000 liram baya çöpe gitcekmiş ve çok uğraşıcakmışım. Bu hafta sonu toplamayı planlıyorum. İstanbulda olsam gelirdim senin mağazaya ancak Ankaradayım ne yazık ki :)

bir de ram kingston iyi değil mi?
    ve şimdilik 8 gb ram alsam ve daha sonra aynı ramden alıp 16 gb yapsam olurmu yani tek yuvaya taksam ram yine aynı performansı alırmıyım 1 2 ay para bulana kadar?
    yoksa şimdide 2 tane ram alabilirim 8gb 8gb ama 4x2 yapmayı düşünmüyorum geleceği düşünerek yada 4x4 yapsam olurmu rami bunda iyi performans alınırmı yine?

Ayrıca güç kaynağı için 700w yeterli olur değilmi ya da daha iyi bir marka varmı o konuda parayı verebilirim çünkü tüm sistemi etkiliyor güç kaynağı?

ayrıca işlemci soğutucusu ne önerirsiniz kaç lira vermek lazım ona cooler master iyimidir? yoksa işlemciden fan çıkıyor mu yanında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chunkorfly -- 22 Nisan 2016; 10:18:07 >

r9 390x gtx980i geçiyor çoğu yerde o yüzden kesinlikle f/p ürünü ve 8 gb rem belleği ileriye dönük olarak çok daha iyi bi seçim bence ayrıca gtx 970 3.5 gb 4 bile değil
    monitöre gelince çok uzmanlık alanım değil ama 5 ms den tepkime süresi düşük bişi al ve hmdı bağlantısı olsun yeter benq yada samsung önerebilirim gerçekten iyi bişi istersen 144 hz olanlar var ama 1000 tlden daha pahalı
    reme gelince pcde remler kolay kolay bozulan ürünler değil marka tavsiyem 8 gb tek modül al ileride 8 alabilirsin yanına 4x2 alırsan aslında %10 daha performanslı çalışır ama ben ddr4de 4 gb tek modülleri pek tavsiye etmiyorum anakart seçtiklerine çok şahit oldum gerek yok remde bakacağın olay cl olsun 2400de çoğu marka cl 15 benim sana al diye listede yazdığım ürün cl 14 yani tepkisi daha hızlı
    güç kaynağına gelince minimum seyiven 700w olmak zorunda verimliliği iyi olan herhangi bir marka olabilir couger fiyat olarak hem uygun hemde modüler kasa içinde gereksiz kablolarda olmayacak üstelik 80 plus sertifikalıdır yani verimliliği oldukça iyi
    işlemci soğutucunda cooler master çok iyi zalman yada xigmatek markalarını düşünebilirsin listeye yazmadım ben ama alırsan çok faydasını görürsün kendim xigmatek red scorpion kullanıyorum oldukça iyi 150 lira civarında fiyatı yada 180 lira civarındada zalman cnps 11x var oda gayet başarılıdır bu arada bostancıya gelmene luzum yok ankarada vatan mağazası var ben buradan olmayan parçaların gönderimi hakkında yardımcı olurum sana merak etme :) şimdiden hayırlı olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.